کاملترین اطلاعات در خصوص تحصیل در ترکیه
سالیان سال است که تحصیل یکی از دلایل قوی برای مهاجرت به حساب می آید، طوریکه حتی سخت گیرترین خانواده ها هم هیچ مقاومتی در برابر این امر ندارند، تحصیل در یک کشور دیگر با سطح علمی بالاتر و شرایط بهتر برای زندگی چیزی است که خیلی ها برای رسیدن به آن برنامه ریزی می کنند. از طرفی نیاز به تحصیل بعد از مهاجرت هم بخشی از مهاجران تحصیلی را بوجود می آورد.
در سالهای اخیر کشور ترکیه مقصد بسیاری از مهاجرین تحصیلی از ایران و کشورهای دیگر بوده است، تا جایی که ترکیه رتبه ی دهم را در جهان برای داشتن دانشجو بین المللی کسب کرده است. به همین دلیل ما سعی داریم در این محتوا اطلاعات کلی در خصوص تحصیل در ترکیه به شما بدهیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
مزایای تحصیل در ترکیه
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که چرا تحصیل در ترکیه؟ ترکیه با داشتن نرخ تحصیل ۹۴ درصدی، دومین کشور در کل جهان است که به تحصیلات آکادمیک دسترسی دارد. همچنین مدارک دانشگاه های ترکیه به علت معاهده بولونیا در کشورهای اروپایی و آمریکایی پذیرفته شده است.
از دیگر مزایای تحصیل در ترکیه می توان به عضویت دانشگاه های این کشور در برنامه اراسموس اشاره کرد، که با این روش می توان به دانشگاه های اروپایی و آمریکایی انتقال گرفت.
تنوع دانشگاه و رشته های تحصیلی
از مهم ترین مزیت های تحصیل در ترکیه تنوع دانشگاه ها و رشته های مختلف تحصیلی در این کشور می باشد. ترکیه دارای بیش از ۲۰۰ دانشگاه است که ۵۸۰۹۲ رشته مختلف در آنها وجود دارد و در حدود ۸ میلیون دانشجو مشغول به تحصیل در ترکیه هستند.
مزایای زندگی در ترکیه
ترکیه کشوری با هزاران سال تاریخ و تمدن کهن می باشد. این کشور با داشتن مردمانی خونگرم، همسایگی با کشور ایران، مشابهات فرهنگی و امکانات زندگی مناسب شرایط زندگی بسیار خوبی را فراهم کرده است.
طبیعت زیبای کشور ترکیه با مناظر زیبا و آب و هوای چهار فصل، با وجود سواحل زیبا و رشته کوه های بلند و مناظر طبیعی فوق العاده امکان انجام ورزش ها و تفریحات متعددی را برای ساکنین و مسافرین این کشور فراهم کرد.
مزایای آموزشی تحصیل در ترکیه
قطع به یقین مهم ترین عامل در انتخاب ترکیه برای ادامه تحصیل ویژگی های جذاب و متنوع دانشگاه های این کشور است.
پردیس های دانشگاه های ترکیه بسیار مجهز با امکانات پیشرفته بوده و فرایند تحصیل در ترکیه را برای دانشجویان عزیز بسیار راحت و با کیفیت کرده است.
از مزیت های مهم تحصیل در ترکیه می توان به برخورداری از بورسیه تحصیلی و تحصیل رایگان اشاره کرد. همچنین دانشگاه های این کشور فرصت خوبی برای دانشجویان فراهم می کنند تا زبان ترکی را فرا بگیرند.
شاید یکی از مزایای تحصیل در ترکیه که برای تعداد زیادی از افراد جذابیت دارد، امکان اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه می باشد. افراد زیادی به علت ویژگی های بسیار خوب این کشور برای ایران خواهان اقامت در این کشور هستند.
اصلی ترین ویژگی هایی که ترکیه را تبدیل به مقصد مهاجرت تحصیلی ایده آل می کند، شامل موارد زیر است:
- همسایگی با ایران، تشابه آداب و رسوم و دین و فرهنگ
- نزدیکی به ایران و امکان رفت و آمد آسان و ارزان
- کم بودن هزینه های تحصیل در ترکیه در مقایسه با کشورهای اروپایی و آمریکایی
- کیفیت بالای آموزش
- امکان دریافت بورسیه تحصیلی و کمک هزینه های دانشجویی
- داشتن بیمه سلامت
- داشتن تاییدیه وزارت علوم و وزارت بهداشت در نتیجه مدرک تحصیلی در ایران پذیرفته شده است
- تنوع رشته های دانشگاهی
- عدم نیاز به زبان انگلیسی
- قوانین ساده اقامتی
- امکان پذیرش با آزمون و بدون آزمون
- امکان دریافت مجوز جهت انجام کار پاره وقت در حین تحصیل
- دانشگاه های برتر این کشور در رتبه بندی جهان قرار دارند
- مدرک معتبر در کشورهای اروپایی و آمریکایی
- امکان انتقال دانشجویی
- مطابقت سیستم آموزشی ترکیه با سیستم آموزشی ایالات متحده آمریکا
- هزینه های مناسب زندگی دانشجویی
- دانشگاه های مجهز و پیشرفته با امکانات آموزشی و رفاهی عالی
- امکان دریافت ویزای اقامت پس از اتمام تحصیل
- امکان اخذ ویزای کار ترکیه و اشتغال پس از اتمام تحصیل
سیستم آموزش عالی ترکیه
در سال ۱۹۸۱ ترکیه قانونی جدید به نام قانون آموزش عالی به تصویب رساند. این قانون باعث شد تا تمامی موسسات آموزشی عالی تبدیل به شورای آموزش عالی یوک شوند و برنامه ها منظم تر و منسجم تر گردد.
برای ورود به دانشگاه ها آزمون ویژه ای در نظر گرفته شد تا دانشجویان با تعیین رتبه و وضعیت در دانشگاه ها مشغول به تحصیل شوند.
سیستم آموزشی ترکیه مطابق با سیستم آموزش اروپا است، آموزش تا قبل از دانشگاه دوازده سال طول میکشد، دانش آموزان در دبیرستان میتوانند وارد رشته ی سوزل sözel و یا sayısal و هنرستان ها و دبیرستان های فنی شوند. تحصیلات عالی نیز در زیر مجموعه های کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا و پست داک ارائه می شوند. رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی جزء رشته های کارشناسی در سیستم آموزش عالی ترکیه به حساب می آیند که در ارزیابی آموزش عالی معادل کارشناسی ارشد می باشد. دوره ی پزشکی شش ساله، دوره ی دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی پنج ساله می باشد.
با وجود اینکه مدت زمان تحصیل در رشته های شاخه پزشکی در ترکیه کوتاه تر است، اما دانشجو پس از فارغ تحصیلی می توانند به عنوان پزشک، داروساز یا دندانپزشک به کار مشغول شوند. همچنین مدارک دانشگاه های ترکیه در اکثر کشورهای دنیا پذیرفته شده و مورد قبول می باشد.
انواع آموزش عالی ترکیه
- دانشکده
- مدارس تحصیلات تکمیلی (موسسات هم تراز دانشگاه جهت تحصیل تحصیلات تکمیلی و تحقیقات علمی می باشد)
- مدارس چهار ساله آموزش عالی (این موسسات به ارائه آموزش تحصیلی در یک رشته خاص می پردازد)
- هنرستان (برای تحصیل رشته های مختلف هنر از جمله موسیقی هستند که در چهار سال تحصیل در ۸ ترم تحصیل صورت می گیرد)
- دانشکده های فنی و حرفه ای (این دانشکده های برای توسعه مهارت های شغلی متمرکزند و طول تحصیل چهار ترم می باشد)
- مراکز پژوهشی و کاربردی (این مراکز جهت انجام فعالیت ها و تحقیقات علمی و کاربردی هستند)
مدارک موسسات آموزش عالی ترکیه
- مدرک کاردانی (مدرک کاردانی همچون ایران برای تحصیل به مدت دو سال در دانشگاه ها یا موسسات فنی و حرفه ای اعطا می گردد)
- مدرک کارشناسی (به افرادی که دوره تحصیلی چهار ساله را پشت سر بگذارند، این مدرک داده می شود. در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی مدت تحصیل بیشتر است و پس از گذراندن دوره تحصیلی این مدرک داده می شود که برابر با مدرک کارشناسی ارشد می باشد)
- مدرک کارشناسی ارشد (این مدرک پس از دو سال تحصیل در مقطع فوق لیسانس به دانشجویان عزیز داده میشود که به دو حالت همراه با پایان نامه و بدون پایان نامه در کشور ترکیه برگزار می گردد)
- مدرک دکترا (مدت زمان تحصیل در این مقطع چهار سال است و دانشجویان با گذراندن واحدهای درسی و ارائه رساله و دفاع از آن مدرک PHD خود را دریافت می کند)
- دوره تخصصی پزشکی (در دانشکده های پزشکی بیمارستان ها و مراکز درمانی آموزشی وجود دارد که دانشجویان برای دریافت تخصص باید در این بیمارستان ها در جلسات شاخه های مختلف پزشکی شرکت کرده و قابلیت پزشکی خود را اثبات کرده و در کمیته آموزشی بیمارستان از مطالعات و توانایی های خود دفاع کنند)
- مدرک کارشناسی ارشد هنر(در رشته های هنری پس از اتمام دانشگاه دانشجویان به مدت شش ترم تحصیل می کنند و در پایان با خلق اثر هنری ویژه رشته خود پایان نامه خود را ارائه می دهند و مدرک خود را به دست می آورند)
اعزام دانشجو به ترکیه
اعزام دانشجو به ترکیه با نبولا آکادمی
اگر شما هم در فکر ادامه تحصیل در ترکیه هستید، قطعا سوالات بسیاری دارید که ما در اینجا قصد داریم تمام شرایط و ملزومات مورد نیاز برای اعزام دانشجو به ترکیه را به صورت مختصر و با تمام اطلاعات بررسی کنیم.
اگرچه سوالات بیشتری در رابطه با شرایط اعزام دانشجو به ترکیه دارید، پیشنهاد می کنم تا با برقراری تماس با مشاوران نبولا آکادمی پاسخ تان را به صورت رایگان دریافت کنید. ما در نبولا آکادمی همراه شما هستیم تا با بررسی تمام مسائل و جزئیات بهترین انتخاب را داشته باشید.
شرایط عمومی اعزام دانشجو به ترکیه
تمامی متقاضیان تحصیل در ترکیه ابتدا باید با توجه به رشته ای که می خواهند، شرایط دانشگاه های مختلف را بررسی کرده و در نهایت با توجه به شرایط فردی خود چند دانشگاه را انتخاب کنند. سپس متقاضی مدارک مورد نیاز و نمرات آزمون خود را به دانشگاه ها مدنظر ارائه می دهد، پس از بررسی کامل نتیجه به دانشجو اعلام می شود.
این مراحل دارای کارهای اداری بسیاری است و ظرافت های خاصی دارد، بنابراین توصیه ما این است از همراهی مشاوری که اطلاعات دقیق و مفیدی در رابطه با اعزام دانشجو به ترکیه دارد، بهره ببرید. نبولا آکادمی با سالها تجربه و کار موفق در این کار می تواند همراه خوبی برای شما باشد.
اعزام دانش آموز به مدارس ترکیه
ترکیه دارای سه مقطع تحصیلی مختلف برای دانش آموزان عزیز می باشد که شامل پیش دبستانی، دوره ابتدایی و متوسطه است. مدت زمان تحصیل در مقطع ابتدایی هشت سال می باشد و سپس دانش آموز وارد مقطع متوسطه می شود. توجه به این نکته خالی از لطف نیست که تحصیل در مدارس ترکیه به زبان ترکی رایگان است، البته جهت تحصیل در مدارس ترکیه شرکت و قبولی در آزمون ورودی برای دانش آموزان بین المللی اجباری می باشد. در صورت تحصیل در مدارس خصوصی دانش آموز شهریه پرداخت می کند که حداقل شهریه مدارس ترکیه ۱۵۰۰۰ لیر در سال است.
اعزام به ترکیه در مقطع کارشناسی
اعزام دانشجو به ترکیه برای تحصیل در مقطع لیسانس وجود دارد. تحصیل در این مقطع در اکثریت رشته های تحصیلی همچون ایران ۴ سال است البته در تعدادی محدود از رشته ها مدت زمان تحصیل ۶ سال در نظر گرفته شده است. تحصیل در اکثریت رشته ها در ترکیه ممکن است و معروف ترین دانشگاه این کشور در شهرهای آنکارا، استانبول و ازمیر می باشند.
اعزام به ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد
برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های ترکیه نیازی به شرکت در آزمون سراسری نیست و هر دانشگاهی آزمون ویژه خود را دارد، که این آزمون ها سالی دو بار برگزار می شوند. مدت زمان تحصیل در این مقطع دو سال می باشد.
اعزام به ترکیه در مقطع دکترا
درخواست تحصیل در این مقطع دو بار در سال و در ماه های ژانویه و اکتبر صورت می گیرد. زبان تحصیلی برای این رشته ها زبان انگلیسی بود و نیاز به مدرک زبان با نمره بالا دارد.
مدارک لازم برای پذیرش اعزام دانشجو به ترکیه
- اصل مدارک شناسایی ( با ترجمه انگلیسی یا ترکی)
- اصل پاسپورت معتبر
- شرکت در آزمون ورودی دانشگاه ها و کسب حدنصاب نمره ر
- ارائهی مدارک و ریز نمرات (با ترجمه انگلیسی یا ترکی)
- ارائه مدرک زبان انگلیسی (تافل یا آیلتس) یا آزمون زبان ترکی (تومر)
شرایط اخذ ویزای تحصیلی برای اعزام دانشجو به ترکیه
شرایط گرفتن ویزا از ایران برای ترکیه بسیار آسان می باشد و خود شما به راحتی می توانید برای اخذ ویزای تحصیلی اقدام کنید. اولین عامل تعیین کننده در نوع ویزا هدف شما از سفر به ترکیه چیست؟ اگر قصد دارید که مدت زمان بیشتر از ۹۰ روز در ترکیه اقامت داشته باشید، نیاز به اخذ ویزا دارید. اولین مفهومی که در هنگام دریافت ویزا باید مدنظر قرار دهید اجازه یک بار ورود یا اجازه چند بار ورود می باشد.
دو نوع ویزای توریستی و ویزای مرزی از نوع یک با ورود می باشند، ویزای تحصیل و ویزای کاری از نوع چند بار ورود می باشند. برای درخواست مجوز اقامت تحصیلی ترکیه در ابتدا باید درخواست خود را به سفارت یا کنسولگری ترکیه در ایران در نزدیکی محل زندگی خود ارسال کنید.
متقاضیان پس از قبولی و ثبت نام در یکی از دانشگاه ها، مدارس یا کلاس زبان ترکیه که مورد تایید وزارت آموزش ترکیه است، می توانند نسبت به دریافت ویزا اقدام کنند. جهت دریافت ویزای تحصیلی نیاز به یک نامه از سوی دانشگاه است که با داشتن این نامه می توان نسبت به دریافت ویزا اقدام کرد.
بعد از اینکه وارد ترکیه شدید، حداکثر ظرف مدت سی روز با مراجعه به شعبه خارجی اداره پلیس محلی ثبت نام خود را تکمیل کنید. پس از ثبت نام اجازه اقامت برای تان صادر می شود.
در مدت زمانی که ویزای شما اعتبار دارد که اغلب در حدود یکسال می باشد، شما به تعداد مشخصی حق خروج از کشور را دارید.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
۱. فرم درخواست آنلاین، که باید به درستی و دقیق پر شده و امضا گردد.
۲. اصل و تصویر پاسپورت (دارای حداقل شش ماه اعتبار)
۳. عکس پاسپورتی در ابعاد ۵۰×۶۰ میلی متری با پسزمینه سفید که به فرم درخواست پیوست شده باشد، البته منگنه نشود.
۵. رزرو پرواز قبل از تاییدیه کنسولگری نباید هزینه بلیط را پرداخت کنید
۶. مدرکی دال بر اقامت در کشور ترکیه
۷. صورتحساب بانکی دانشجو یا حامی مالی او برای برآورد امکان دانشجو برای پرداخت هزینه ها
۸. افرادی که هزینه های تحصیلی آنها توسط شخص دیگری جز خودشان است، باید نامه حامی مالی را برای تمکن مالی ارائه دهند
۹. نامه پذیرش از موسسات آموزشی ترکیه
۱۰. سعی کنید قرار ملاقات خود برای دریافت ویزا را در حدود دو ماه قبل از سفر خود بگذارید
هزینه ویزای تحصیلی ترکیه
هزینه اخذ ویزای تحصیلی متغیر بوده و با توجه به کشور فرد بین ۱۵ تا ۸۰ دلار در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر می باشد که برخی کشورها از پرداخت هزینه ویزا معاف می باشند.
زمان اعزام به ترکیه
زمان های خاصی برای اعزام دانشجو به ترکیه اعلام شده است، که هم راستا با زمان آغاز ترم های تحصیلی است.
- ترم پاییز: زمان ثبت نام از اکتبر تا اواخر ژانویه است.
- ترم بهار: زمان ثبت نام از فوریه تا ماه ژوئن می باشد.
- ترم تابستان: زمان ثبت نام از جولای تا ماه آگوست است.
اعزام دانشجو به ترکیه دو ماه قبل از شروع ترم تحصیلی است. و از آنجایی که دانشگاه های ترکیه در سه ترم است، در ماه های مختلف می توان اقدام به ثبت نام کرد. در ضمن دانشگاه های ترکیه هم تعطیلات تابستانی و هم تعطیلات زمستانی دارند، که مدت تعطیلات زمستانی دو هفته می باشد.
پذیرش تحصیلی در ترکیه
هر ساله تعداد دانشجویان بین المللی که برای تحصیل در ترکیه اقدام می کنند، افزایش می یابد. در حال حاضر ۶۵۰۰۰۰ دانشجوی بین المللی در ترکیه در حال تحصیل می باشند، که این خود نشان دهنده اهمیت و ارزش دانشگاه های ترکیه برای دانشجویان بین المللی بوده و کیفیت بالای ترکیه را برای ادامه تحصیل نشان می دهد.
ترکیه بنا به دلایل مختلف مقصد تحصیلی مناسبی برای دانشجویان می باشد، که از آن جمله می توان به کیفیت آموزشی بالا، شهریه تحصیلی پایین، هزینه زندگی مناسب و عوامل فرهنگی و محیطی اشاره کرد.
شرایط پذیرش تحصیل در ترکیه
برای تحصیل در ترکیه متقاضی باید مدرک تحصیلی دوره قبلی خود را همراه با ریز نمرات ارائه دهد. همچنین متقاضیان جهت ورود به دانشگاه های ترکیه می توانند از دو روش با آزمون یا بدون آزمون استفاده کنند.
که در روش با آزمون دانشجو باید در یکی از آزمون های مورد قبول دانشگاه های ترکیه شرکت کند و نمره قبولی را به دست آورد. آزمون های ورودی در رشته ها یا مقطع های تحصیلی مختلف متفاوت می باشد.
بخش دوم ارزیابی تسلط دانشجویان به زبان ترکی است که هر داوطلب با توجه به میزان تسلط خود به زبان ترکی نمره A,B,C دریافت می کند. در صورتی که متقاضی نتواند نمره حد نصاب لازم را کسب کند، باید در دانشگاهی که پذیرش می شود، دوره یک ساله زبان ترکی تومر را بگذراند و نمره قبولی را در آزمون نهایی به دست آورد.
همچنین برای تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر نیز مورد نیاز است.
شرایط پذیرش تحصیلی در ترکیه با توجه به اعتبار دانشگاه ها
دانشگاه های کشور ترکیه دارای اعتبار بالای بین دانشگاه های جهان می باشند. مخصوصا که تعداد زیادی از دانشگاه های ترکیه با دانشگاه های اروپایی و امریکایی قرارداد تبادل دانشجو دارند. یعنی دانشجو پس از گذراندن یک ترم تحصیلی می تواند در رشته تحصیلی خودش به یکی از دانشگاه های آمریکایی و اروپایی طرف قرارداد انتقالی بگیرد. در آخرین گزارش منتشر شده در سیستم QS برای رتبه بندی آموزش عالی، سیستم آموزش عالی کشور ترکیه در رتبه هفتم قرار گرفته است.
تعهدات دانشجویان خارجی برای تحصیل در ترکیه
ترکیه سالانه هزاران دانشجو را به عنوان دانشجویان خارجی جذب می نماید. دانشجویان خارجی علاوه بر رعایت قوانین عمومی ترکیه، باید شرایط و قوانین تحصیل در ترکیه را نیز رعایت کنند. در اینجا قوانین و مقرراتی که نیز است، بدانید را آورده ایم.
قانون شماره ۲۹۲۲ تعهدات و قوانین تحصیل در ترکیه را برای دانشجویان خارجی مشخص کرده است.
- تمدید اقامت دانشجویی تا پایان تحصیل در ترکیه (پانزده روز مانده به اتمام کارت اقامت با در دست داشتن مدارک ادامه تحصیل در ترکیه به اداره امنیت محل تحصیل خود مراجعه کرد و اقامت خود را تمدید کنید)
- در صورتی که پاسپورت و مدارک هویتی خود را گم کردید، سریعا با مراجعه به مراکز مربوطه و گزارش موضوع نسبت به دریافت المثنی اقدام کنید.
- در صورت تغییر محل اقامت دانشجویان باید ظرف مدت ۴۸ ساعت تغییر محل اقامت را اطلاع دهند.
- رعایت مفاد قانونی شماره ۵۶۸۲ در پاسپورت و رعایت قانون اقامت به شماره ۵۶۸۳ الزامی می باشد.
- در مدت سه ماه پس از ثبت نام نسبت به دریافت بیمه سلامت و درمان اقدام کنید. در صورتی که طی سه ماه نسبت به دریافت بیمه دولتی اقدام نکنید، مجبور به استفاده از بیمه خصوصی هستید.
انتظارات ترکیه از دانشجویان خارجی
- دانشجویان خارجی و دانش آموزانی خارجی که مشغول به در مدارس و دانشگاه های ترکیه هستند، اقامت آنها رایگان است. اما دانشجویانی که در مدارس بین المللی یا خارج از این مراکز در حال تحصیلند و یا سفارت خانه کشورهای دیگر تحصیل می کنند، باید هزینه اقامت بپردازند.
- دانشجویان پس از پذیرش تحصیلی در ترکیه فقط در صورت درخواست دانشگاه می توانند در کلاس های آمادگی زبان ترکی شرکت کنند. اگر دانشجو نیاز باشد که دوره زبان ترکی را بگذراند، می تواند از سال بعد اقامت در ترکیه را دریافت کند.
- برای تحصیل در مقطع کارشناسی شرکت در آزمون یوس ضروری است و هر دانشگاهی نمره حدنصاب خود را دارد. شما با کسب این نمره می توانید در ترکیه تحصیل کنید.
- حتما اقامت دانشجویی را بگیرید.
- ارائه تمام مدارک و اسناد به دانشگاه (مدارک ناقص یا اشتباه می تواند منجر به قطع ادامه تحصیل در ترکیه شود)
- مراجعه به مراکز ارائه خدمات مشاوره و تعهدنامه رعایت قوانین برای دانشجویانی خارجی در تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاهی
- ارتباط پیوسته با مراکز راهنمایی دانشگاه (باید ظرف ۱۵ روز نسبت به اعمال تغییرات ایجاد شده در قوانین فردی، تحصیلی، حقوق اجتماعی اقدام کنند)
تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
اگر علاقمند تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم هستید، یک راهکار اصلی گرفتن بورسیه تحصیلی می باشد. اکثر اوقات بورسیه تحصیلی به متقاضیان تحصیل با مدارک بالا تعلق می گیرد، اما با یک سری شرایط شما نیز میتوانید بورسیه تحصیلی را دریافت کنید.
قوانین ترکیه برای تحصیل با مدرک دیپلم
برای تحصیل با مدرک دیپلم سه شرط اساسی و مهم را فراموش نکنید:
- گرفتن مدرک دیپلم
اگر شما دارای مدرک دیپلم می باشید توجه به این نکته ضروری و مهم است که داشتن ریز نمرات با نمرات بالا و همچنین معدل بالا امتیاز بزرگی محسوب می شود.
- آزمون های ورودی
برای تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم باید در آزمون های ورودی دانشگاه ها شرکت کنید. آزمون های متعددی برای قبولی در دانشگاه ها وجود دارد که آزمون یوس و آزمون سات از جمله آنها می باشند.
- تسلط به زبان ترکی
یکی از مواردی که باید به آنها توجه کنید، زبان ترکی می باشد. سوالات آزمون یوس به زبان ترکی است و همچنین تعداد زیادی از رشته ها به زبان ترکی برگزار می شوند، در نتیجه تسلط به زبان ترکی بسیار مهم است.
مدارک لازم برای تحصیل با مدرک دیپلم در ترکیه
- ارائه ریز نمرات دبیرستان
- عکس پاسپورتی با پس زمینه سفید
- کارت شناسایی و کارت ملی و همراه با تصویر آن ها
- پاسپورت معتبر و تصویر آن
- پرداخت هزینه های ویزای تحصیلی
- پرداخت هزینه درخواست تحصیل
- گواهینامه سلامت پزشکی و بیمه سلامت
- مدرک قبولی در آزمون زبان ترکی
- مدرک قبولی در آزمون ورودی دانشگاه
- رزومه تحصیلی
- پر کردن فرم درخواست تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
مراحل اخذ پذیرش دانشجویان بین المللی با مدرک دیپلم برای تحصیل در ترکیه
- اطلاعات کامل از دانشگاه مورد نظر و رشته دلخواه
در ابتدا دانشگاه و رشته دلخواه خود را انتخاب نمایید. اطلاعات لازم در مورد آزمون های ورودی را از سایت دانشگاه پیدا کنید. و همچنین از قوانین و مقررات دانشگاه آگاهی کامل کسب نمایید.
- درخواست بورسیه تحصیلی
برای تحصیل با مدرک دیپلم در ترکیه پس از انتخاب دانشگاه و رشته مورد نظرتان باید در نظر گرفتن شرایط بورسیه می توانید به دریافت بورسیه اقدام کنید. ما در نبولا آکادمی شما را در رسیدن به بورسیه تحصیلی یاری می کنیم.
- تکمیل فرم درخواست و ارسال به دانشگاه مورد نظرتان
بعد از اینکه از تمامی شرایط دانشگاه مورد نظرتان مطلع شدید. نسبت به تکمیل فرم درخواست پذیرش اقدام کنید.
- کسب نمره قبولی در آزمون ورودی دانشگاه
در هنگام پر کردن فرم درخواست باید از زمان و شرایط آزمون های ورودی اطلاعات لازم را جمع آوری کنید. تا در زمان مورد نظر در آزمون شرکت کنید و پس از کسب نمره قبولی می توانید در دانشگاه مورد نظر و رشته دلخواهتان ثبت نام کنید.
اگر قصد ادامه تحصیل در رشته های بالاتر را دارید، کسب نمره بالاتر در آزمون های ورودی ضروری و مهم می باشد.
نظام آموزشی در ترکیه
بدون شک هر کسی که قصد تحصیل در ترکیه را دارد، باید تلاش کند تا هر چه بیشتر با نظام آموزشی ترکیه آشنا شود. سیستم آموزشی ترکیه از دو قسمت اصلی و مهم ساخته شده است: آموزش رسمی و آموزش غیررسمی.
آموزش رسمی به معنی آموزش رسمی مدارس گفته می شود. آموزش غیررسمی شامل کلیه فعالیت های برنامهریزی شده در خارج از مدرسه و یا در کنار آن می باشد.
آموزش رسمی شامل دوره های آموزش پیش دبستانی، آموزش ابتدایی، آموزش متوسطه و آموزش عالی است.
آموزش غیر رسمی شامل سیستمی می باشد که هدف آن ایجاد موقعیتهای شغلی برای شهروندان می باشد که تا کنون هرگز آموزش رسمی ندیده اند، یا اینکه آموزش رسمی را نیمه کاره رها کرده اند.
بهترین شهرها برای ادامه تحصیل در ترکیه شامل ساکاریا، آنکارا، آنتالیا، استانبول و ازمیر می باشد. این شهرها به علت برخورداری از امکانات آموزشی عالی گزینه مناسبی جهت ادامه تحصیل هستند.
نبولا آکادمی همراه شماست تا شرایط تحصیل در ترکیه را برای شما بسیار آسان کند. اگر تاکنون حس می کردید که تحصیل و درس خواند فرایند خسته کننده است، تحصیل در نظام آموزشی ترکیه نگاهتان را کاملا عوض می کند. نبولا آکادمی آماده پاسخ به تمام سوالات شما در زمینه تحصیل در ترکیه می باشد.
تحصیل در مدارس ترکیه
آموزش رسمی در مدارس ترکیه
آموزش رسمی به تحصیل با شرایط منظم و قوانین رسمی در گروه های سنی مشخص گفته می شود. دوره های تحصیل در مدارس ترکیه شامل پیش دبستانی، ابتدایی و آموزش متوسطه و مراکز آموزش عالی می باشد.
آموزش پیش دبستانی در مدارس ترکیه
این دوره آموزشی برای کودکان سنین ۳ تا ۵ سال اختیاری است. هدف این دوره آموزشی، اطمینان از رشد جسمانی و ذهنی کودکان و ایجاد عادات درست می باشد. در این دوره کودکان برای دوره ابتدایی آماده می شوند. آموزش پیش دبستانی در مهدکودک های مختلف زیر نظر وزارت آموزش برگزار می شود. اغلب مراکز آموزش پیش دبستانی در شهرها و اکثر در شهرهای بزرگ متمرکزند.
آموزش ابتدایی در مدارس ترکیه
با تصویب قانون جدید در سال ۲۰۱۲ تحصیل در مقاطع ابتدایی، متوسطه اجباری شد و همه افراد باید تمام این مراحل تحصیلی را طی کنند. تحصیل ابتدایی از پنج سالگی در مدارس ابتدایی ترکیه آغاز می شود، مدارس ابتدایی ۴+۴ سال می باشد؛ یعنی کل این دوره هشت سال طول می کشد.
تحصیل در ترکیه در مدارس دولتی ابتدایی رایگان است و همچنین در اکثر این مدارس تدریس زبان خارجی از سال چهارم شروع می شود. جهت یکدست شدن دانش آموزان و عدم تفاوت بین فقیر و غنی دانش آموزان اکثر مدارس ترکیه یونیفرم دارند. در صورت عدم موفقیت دانش آموزان در کسب نمره قبولی در امتحانات پایان سال مجبور هستند سال تحصیلی را تکرار کنند.
آموزش متوسطه در مدارس ترکیه
طول مدت تحصیل دوره متوسطه چهار سال می باشد و در دبیرستان ها و مدارس فنی حرفه ای برگزار می شود. سال اول تحصیل متوسطه برای همه دانش آموزان ترکیه یکسان است و دانش آموزان باید از سال دوم رشته تحصیلی خود را تعیین کنند.
رشته های تحصیلی دوره متوسطه:
- ادبیات و ریاضیات
- زبان های خارجی و ریاضیات
- علوم اجتماعی
- علوم طبیعی
- هنر
ترم تحصیلی مدارس ترکیه
وزارت آموزش ملی ترکیه ترم های تحصیلی ترکیه را تعیین می کند. سال تحصیلی مدارس در حالت کلی نه ماه می باشد، از سپتامبر شروع شده و در ماه ژوئن به پایان می رسد. دوره تعطیلات تحصیلی مدارس سه ماهه می باشد. حداقل تعطیلات مدارس ابتدایی و متوسطه صد و هشتاد روز است.
تحصیل در مدارس ترکیه در دوره ترم انجام می شود، آغاز ترم اول سپتامبر می باشد و در ژانویه به اتمام می رسد. ترم دوم تحصیلی در ماه فوریه شروع شده و در ژوئن به پایان می رسد. بین ترم اول و دوم حدود دو هفته استراحت وجود دارد.
مدارس ترکیه از دوشنبه شروع شده و جمعه به پایان می رسد، ساعات کاری مدارس از هشت و نیم صبح تا شانزده عصر می باشد و حدود یک ساعت برای ظهر وجود دارد. سیستم نمره دهی ترکیه بین یک تا ۵ می باشد. حداقل نمرات پذیرفته شده در هنرستان عمومی، فنی حرفه ای ۲.۵، در مدارس آناتولی ۳ و در مدارس علوم اجتماعی ۳.۵ است.
روش پذیرش در مدارس ترکیه
درخواست خود را همراه با مدارک به مدرسه تحویل دهید:
- سه قطعه عکس پاسپورتی
- گواهی اقامت
- فتوکپی و اصل شناسنامه ی فرزند و والدین
- مدارک آموزشی دوره های قبلی
معادل سازی مدارک تحصیلی
بعد از مهاجرت به ترکیه، باید اقدام به معادل سازی مدرک تحصیلی خود کنید. در ابتدا باید کارنامه تحصیلی آخرین مقطع فرزندتان را به زبان ترکی استانبولی ترجمه کنید و بعدا با اصل پاسپورت و کپی آن به اداره ی آموزش محل اقامت خود مراجعه کنید و درخواست معادل سازی مقطع و سال تحصیلی را بدهید. و در آخر همراه با مدرک معادل سازی شده، برگه نفوس برای اثبات آدرس زندگی و کارت اقامت، جهت ثبت نام به مدرسه مورد نظر خود مراجعه کنید تا پذیرش شوید.
فرایندی که در آن مدارک تحصیلی کسب شده از دانشگاه ها و موسسات آموزشی عالی ترکیه با توجه کامل به شرایط آموزشی بررسی می شود، نحوه معادل سازی مدارک تحصیلی دانشگاه های ترکیه می گویند.
برای معادل سازی مدارک اخذ شده در مقطع متوسطه ابتدا مدرک تحصیلی، ریز نمرات و گواهی آموزشی بررسی می شود.
در مورد تحصیلات عالیه مدارک اخذ شده توسط شورای یوک مورد بررسی قرار می گیرد و معادل سازی صورت میگیرد.
- مدرک تحصیلی آن لیزانس دیپلماسی (Ön Lisans Diplomasi)، با دو سال تحصیل آکادمیک پس از اخذ مدرک دیپلم می توان این مدرک را به دست آورد که معادل مدرک کاردانی می باشد.
- مدرک بچلر (Bachelor Degree) شما در صورت قبولی در مقطع کارشناسی این مدرک را کسب می کنید، که معادل کارشناسی ارزیابی می گردد.
- مدرک مستر ((Yuksek Lisans Diplomasi (Master) در صورت داشتن مدرک کارشناسی، شما با تحصیلی در مقطع ارشد به مدت دو سال این مدرک را کسب می کنید، که معادل کارشناسی ارشد در نظر گرفته می شود.
- مدرک (Veteriner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi) شما با پنج سال تحصیل پیوسته پس از اخذ دیپلم می توان در رشته دامپزشکی این مدرک را به دست آورد، که معادل کارشناسی ارشد می باشد.
- مدرک (Doktora) شما با داشتن مدرک کارشناسی ارشد، با تحصیل به مدت چهار سال شما این مدرک را به دست می آورید، که معادل دکتری می باشد.
برای معادل سازی مدارک اخذ شده در مقطع متوسطه ابتدا مدرک تحصیلی، ریز نمرات و گواهی آموزشی بررسی می شود.
در مورد تحصیلات عالیه مدارک اخذ شده توسط شورای یوک مورد بررسی قرار می گیرد و معادل سازی صورت میگیرد.
- مدرک تحصیلی آن لیزانس دیپلماسی (Ön Lisans Diplomasi)، با دو سال تحصیل آکادمیک پس از اخذ مدرک دیپلم می توان این مدرک را به دست آورد که معادل مدرک کاردانی می باشد.
- مدرک بچلر (Bachelor Degree) شما در صورت قبولی در مقطع کارشناسی این مدرک را کسب می کنید، که معادل کارشناسی ارزیابی می گردد.
- مدرک مستر ((Yuksek Lisans Diplomasi (Master) در صورت داشتن مدرک کارشناسی، شما با تحصیلی در مقطع ارشد به مدت دو سال این مدرک را کسب می کنید، که معادل کارشناسی ارشد در نظر گرفته می شود.
- مدرک (Veteriner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi) شما با پنج سال تحصیل پیوسته پس از اخذ دیپلم می توان در رشته دامپزشکی این مدرک را به دست آورد، که معادل کارشناسی ارشد می باشد.
- مدرک (Doktora) شما با داشتن مدرک کارشناسی ارشد، با تحصیل به مدت چهار سال شما این مدرک را به دست می آورید، که معادل دکتری می باشد.
کنکور ترکیه
آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه با نام ÖSS توسط نهاد ÖSYS برگزار می شود. کنکور ترکیه جهت سنجش دانشجویان ترک زبان می باشد. متقاضیان خارجی تحصیل در ترکیه نیز باید در آزمون های خاصی شرکت کنند.
کنکور ترکیه در طی سالیان گذشته دچار تغییرات و تحولات بسیاری شده است. در دهه ۸۰ تا ۹۰ دو آزمون ورودی برگزار می شد، که برای ورود به آزمون دوم یعنی ÖYS متقاضیان در ابتدا آزمون ÖSS را می گذراندند. بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۵ فقط آزمون ÖSS برگزار می شد و یک هفته پس از آزمون اصلی متقاضیان باید در آزمون زبان خارجی YDS شرکت می کردند.
در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ یک آزمون عمومی برای تمام رشته ها و یک آزمون اختصاصی برای رشته دلخواه دانشجو برگزار می شد. بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۸ دانش آموزان با شرکت در آزمون YGS و کسب نمره قبولی می توانستد در آزمون دوم با نام LYS شرکت کنند، نکته مهم در مورد این آزمون این بود که در سال پنج بار برگزار می شد.
از سال ۲۰۱۸ سه آزمون TYT ،AYT و YDT برگزار می شوند، که شرکت در مرحله اول یعنی آزمون TYT بوده و دو آزمون دیگری اختیاری می باشد، نمره آزمون TYT تعیین کننده رشته و دانشگاه محل تحصیل می باشد.
کنکور ترکیه برای دانشجویان بین المللی
متقاضیان خارجی تحصیل در ترکیه نیز چون دانشجویان ترکی باید در آزمون خاصی شرکت کنند. آزمون ورودی برای دانشجویان بین المللی آزمون یوس می باشد. شما میتوانید آزمون دیگری را جایگزین این آزمون کنید.
بسیاری از دانشگاه های ترکیه با آزمون یوس پذیرش انجام می دهند، البته تعدادی از دانشگاه های ترکیه آزمون های خاص خود را برای پذیرش دانشجویان دارند؛ از جمله این دانشگاه ها دانشگاه فنی خاورمیانه، دانشگاه فنی استانبول و… می باشد.
در کل آزمون های ورودی متعددی برای ورود به دانشگاه های ترکیه در مقاطع مختلف وجود دارد. این آزمون ها شامل آزمون های یوس، ست، آلس، جی آر ای و جی مت و توس می باشند. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر کدام از این آزمون ها به بخش آنها در مقاله مراجعه کنید، تا اطلاعات کاملی در مورد جزئیات آِزمون ها به دست آورید.
تحصیل در مقطع کارشناسی
شرایط تحصیل کارشناسی در ترکیه
در حال حاضر بیش از ۸۰۰ موسسه آموزش عالی و دانشگاه در کشور ترکیه پذیرای میلیون ها دانشجو می باشد و خدمات آموزشی و تحصیلی با کیفیتی در اختیار دانشجویان قرار می دهند.
هر فردی که علاقمند تحصیل مقطع کارشناسی در ترکیه می باشد، به دو روش امکان تحصیل در ترکیه را دارد. راه اول پذیرش بدون آزمون و راه دیگر پذیرش با آزمون است. لذا داشتن اطلاعات کافی از شرایط تحصیل کارشناسی در ترکیه ضروری می باشد.
متقاضیان تحصیل کارشناسی در ترکیه با داشتن مدرک دیپلم و به دو روش شرکت در آزمون های ورودی و قبولی در آنها یا بدون شرکت در آزمون و از طریق معدل و ریز نمرات دیپلم می توانند به تحصیل کارشناسی در ترکیه بپردازند.
پس از قبولی دانشجو در دانشگاه های ترکیه و ثبت نام تحصیل چهار سال به طول می انجامد. کشور ترکیه با برگزاری رشته های تحصیلی مختلف به دو زبان ترکی و انگلیسی این فرصت را در اختیار دانشجویان قرار می دهد که در صورت عدم تسلط به زبان ترکی به زبان انگلیسی تحصیل کنند. البته به این نکته توجه داشته باشید که با وجود ارائه کلاس ها به زبان انگلیسی، ضروری است که در هنگام ثبت نام اطلاعات کافی در مورد زبان ترکی داشته باشید.
نکته دیگر قابل توجه میزان هزینه ای است که شما جهت تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه پرداخت می کنید، که هزینه ها بسته به شهر محل اقامت تان، دانشگاه انتخابی و رشته تحصیلی شما متفاوت می باشد.
دانشگاه های مختلف ترکیه دارای آزمون ورودی اختصاصی خود هستند و شرط اساسی ورود به دانشگاه کسب نمره قبولی توسط شما می باشد. اعتبار آزمون های دانشگاه ها ۲ سال بوده و برای ثبت نام در این آزمون ها شما هیچ محدودیتی ندارید. برای کسب نمرات لازم شما باید دروس پایه ارائه شده در این کشور را مطالعه کنید و پس از قبولی این امکان به شما داده می شود که برای ثبت نام در دانشگاه های دولتی یا خصوصی اقدام کنید.
البته باید در اینجا بیان کنیم که هر دانشگاهی شرایط ویژه خود را برای پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی مدنظر دارد، برای مثال حدنصاب نمره آزمون ها برای دانشگاه ها و رشته های مختلف متفاوت می باشد.
مزایای تحصیل کارشناسی در ترکیه
از مزایای مهم تحصیل کارشناسی در ترکیه می توان به هزینه های معقول تحصیل در ترکیه اشاره کرد که با توجه به خدمات ارائه شده بسیار به صرفه می باشند. مزیت دیگر تحصیل کارشناسی در ترکیه بالا بودن رتبه علمی دانشگاه های ترکیه و در نتیجه پذیرش مدارک دانشگاه های ترکیه در بسیاری از کشورهای دنیا و همچنین پذیرش این مدارک توسط وزارت علوم می باشد.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد
اگر فارغ تحصیل مقطع کارشناسی در یکی از رشته ها هستید و قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارید، ما به شما تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه را پیشنهاد می کنیم. ترکیه به عنوان یک کشور پیشرفته، داشتن سیستم آموزشی مناسب به سبک کشور آمریکا و همچنین دومین کشور باسواد جهان مقصد تحصیلی ایده آلی می باشد.
بررسی تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در ترکیه نشان می دهد که آمار دانشجویان بین المللی ترکیه در سالهای اخیر بسیار افزایش یافته است. به صورتی که تا سال ۲۰۲۰ تعداد دانشجویان بین المللی ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد چیزی در حدود ۷۰ هزار نفر بود.
آزمون های ورودی تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه هم بسته به رشته مد نظر روش های با آزمون و بدون آزمون وجود دارد؛ دانشجویان میبایست برای ادامه تحصیل پزشکی در ترکیه آزمون توس TUS و برای تحصیل دندانپزشکی آزمون دوس DUS را پشت سر بگذارند. همچنین برای ادامه تحصیل در سایر رشته ها با ارائه نمره قبولی از آزمون آلس ALES، جی آر ای GRE، جی مت GMAT و رزومه ی تحصیلی در رشته مورد نظر ادامه تحصیل بدهند. در کشور ترکیه امکان تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد وجود ندارد و باید حتما در یکی از زیرشاخه های رشته ی دوران کارشناسی شرکت کرد.
مزایای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
قطعا تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه مزایای فراوانی دارد. با توجه به امکانات ارائه شده توسط دانشگاه های ترکیه می تواند با صراحت گفت که نرخ شهریه کشور ترکیه در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی بسیار مناسب و به صرفه می باشد.
علاوه بر شهریه ارزان که برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه پرداخت می کنید، دانستن این نکته نیز مهم است که کیفیت آموزش در ترکیه بسیار بالا بوده و هم رده با کشورهای اروپایی به دانشجویان خدمات می دهد. مزیت دیگر تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه برخورداری از سیستم آموزشی مدرن می باشد.
با کسب نمرات عالی در دانشگاههای ترکیه می توانید از بورسیه تحصیلی در کشورهای اروپایی و آمریکایی برخوردار شده و شرایط ادامه تحصیل در این کشورها برای تان مهیا می شود. از دیگر نکات مهم ادامه تحصیل در ترکیه ارائه کلاسها به زبان انگلیسی، علاوه بر زبان ترکی است.
با توجه به اکتساب اعتبار جهانی دانشگاههای ترکیه، دولت به این کشور زمینه نگاه ویژه ای دارد و شرایطی فراهم آورده تا بزرگ ترین اساتید در یک سیستم آموزشی یکپارچه، دانسته های خود را به دانشجویان ارائه دهند. رفت و آمد آسان به کشور ترکیه، راحتی دریافت ویزا و چشمانداز جهانی آموزشی و اقتصادی از دیگر مزایای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه می باشند.
مدارک لازم برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
مدارک اصلی که برای تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه نیاز دارید، مدرک تحصیلی کارشناسی همراه با ریز نمرات با ترجمه آن به زبان ترکی می باشد. علاوه بر این برای تحصیل کارشناسی ارشد ارائه رزومه تحصیلی با انگیزه نامه تحصیلی نیز ضروری می باشند.
مهم ترین رشته های تحصیلی ارائه شده در مقطع کارشناسی ارشد
شما در اکثریت رشته ها امکان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارید، البته می توان به رشته های مدیریت کسب و کار، فناوری اطلاعات، کشاورزی، جنگلبانی، علوم اجتماعی ارتقای مطالعات محیطی، زمین شناسی، طراحی و معماری، علوم کاربردی و حقوق اشاره کرد.
تحصیل در مقطع دکتری
چرا تحصیل دکترا در ترکیه
اولین عامل محبوبیت روزافزون ترکیه برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری هزینههای پایین در مقایسه با اکثر کشورهای جهان می باشد. تحصیل دکتری در ترکیه با وجود رشتههای متعدد و هزینههای زندگی پایین در حین تحصیل شناخته میشود. امکان تحصیل به زبان ترکی و انگلیسی در تعدادی از دانشگاهها فرصتهای خوبی برای شرایط کاری پس از فارغ تحصیلی ایجاد می کند.
مزایای تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه
- آموزش علمی با کیفیت مناسب در اکثریت دانشگاه های ترکیه
- شهریه پایین تحصیلی و مناسب بودن هزینه های زندگی در کشور ترکیه در مقایسه با اکثریت کشورهای اروپایی و آمریکایی
- ارائه گرایشات مختلف رشته های دکتری به زبان انگلیسی علاوه بر زبان ترکی
- امکان شغل پاره وقت در حین تحصیل
شرایط تحصیل دکترا در ترکیه
تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه بین سه تا چهار سال به طول می انجامد. و برای تحصیل دکتری در ترکیه داشتن مدرک کارشناسی ارشد همراه با ریز نمرات این دوره، انگیزه نامه و توصیه نامه ارائه شده توسط دو استاد از دوره قبلی تحصیلی ضروری می باشد.
- مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد (برخی دانشگاه برای تحصیل شرط معدل دارند)
- مدرک زبان خارجی (آیلتس – تافل)
- مدرک زبان ترکی (تومر)
برخی دانشگاه ها همچون دانشگاه استانبول مصاحبه حضوری نیز برگزار می کنند.
درخواست برای تحصیل دکتری در ترکیه
هر دانشگاه ترکیه از طریق وب سایت رسمی خود تاریخ ثبت نام برای تحصیل مقطع دکتری را اعلام میکند و متقاضی پس از پر کردن فرم درخواست و ارائه مقالات باید منتظر بماند، تا نتیجه از طرف دانشگاه اعلام شود.
تسلط به زبان انگلیسی برای تحصیل دکتری در ترکیه
یکی از شرایط تحصیل دکتری در ترکیه وجود مدارک لازم برای نشان دادن مهارت زبان مورد نظر می باشد، همچنین دانشجو می تواند مدارکی ارائه دهد که نشان دهنده تحصیل او به زبان مربوطه می باشد.
ارسال رزومه علمی و انگیزه نامه دانشجو
تعدادی از دانشگاه ها ممکن است سوابق استخدام تان و ریز نمرات دانشگاهی تان را به عنوان بخشی از درخواست دکترا از شما بخواهند. همچنین جزییات تحقیقات علمی و پژوهشی شما را درخواست کنند.
علاوه بر این دو استاد از دوره های تحصیلی قبلی باید برای متقاضی توصیه نامه ارائه دهند، که در این توصیه نامه ها به ویژگی های مهم دانشجو در تحصیل و فعالیت های علمی و پژوهشی اشاره کنند.
همچنین دانشگاه از دانشجو درخواست یک انگیزه نامه را می کند که در آن هدفش را از تحصیل در ترکیه بگوید و همچنین پروپوزال خود را ارائه دهد.
در آخر باید به این نکته اشاره کنیم که اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری در کشور ترکیه را دارید، توصیه اصلی ما به شما این است که حتما با شناخت تمام شرایط و ویژگی های تحصیل در ترکیه پا در این راه بگذارید.
ما در نبولا آکادمی با سالها تجربه در زمینه اخذ پذیرش دکتری از بهترین دانشگاه های ترکیه می توانیم به شما در یافتن بهترین راه و مسیر خود برای تحصیل در ترکیه یاری دهیمِ، تا بتوانید در سریع ترین زمان و بهترین شرایط در دانشگاهی که می خواهید پذیرش بگیرید.
تحصیل در قبرس
یکی از بهترین انتخاب های ادامه تحصیل در ترکیه تحصیل در جنوب این کشور در جزیره قبرس می باشد. بالاخص برای افرادی که مدرک زبان انگلیسی ندارند. شرایط تحصیل در قبرس شمالی یا قبرس جنوبی به دلیل تفاوت فرهنگی با ترکیه فرق دارد.
مزایای تحصیل در قبرس شمالی
- امکان تغییر دانشگاه پس در دو سال تحصیل در هر رشته ای (گاها حتی امکان انتقالی به یک کشور دیگر نیز وجود دارد)
- امکان استفاده از تمامی ارزهای جهانی
- ارائه تمامی رشته های محبوب در دانشگاه های قبرس شمالی
شرایط تحصیل در قبرس شمالی
مدارک زیادی جهت تحصیل در قبرس شمالی نیاز نیست. در مقطع کارشناسی فقط ریز نمرات سال آخر دبیرستان و مدرک دیپلم لازم می باشد. اگر شما دارای مدارک بیشتری باشید، روند رسیدگی به درخواست شما سریعتر صورت می گیرد. همانند ترکیه مدارک هویتی و پاسپورت نیز برای ثبت درخواست در دانشگاه های قبرس شمالی نیاز است. یکی از تفاوتهای مهم تحصیل در قبرس شمالی نیازی به مدرک زبان انگلیسی نیست.
پس از گرفتن پذیرش از دانشگاه می توانید در سفر اول به قبرس فرایند ثبت نام خود را تکمیل کنید.
موارد لازم برای ثبت نام در قبرس
- ارائه پاسپورت معتبر با حداقل ۸ ماه اعتبار
- عکس پرسنلی ۶ در ۴ با پس زمینه سفید (۴ عدد)
- وجود مدارک تحصیلی دوره های قبل
- ریز نمرات مقطع تحصیلی قبلی
- ارائه کارت شناسایی
- ترجمه تمامی مدارک به زبان انگلیسی
شهریه تحصیل در قبرس
شهریه تحصیل در قبرس شمالی سال ۲۰۲۲ سالانه در حدود ۱۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ دلار برای مقطع کارشناسی است. میزان شهریه در قبرس با شهر محل تحصیل متفاوت می باشد، مثلا تحصیل در پایتخت گران تر است.
از نظر هزینه های زندگی مشابه کشورهای اروپایی می باشد و در حدود ۱۲۰۰۰ دلار در سال می باشد.
در دانشگاه EMU با داشتن بورسیه تحصیلی احتمال دارد شما تا ۵۰ درصد تخفیف شهریه دریافت کنید.همچنین هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد حدود نصف هزینه کارشناسی است.
هزینه خوابگاه با سه وعده غذا در دانشگاه های قبرس در حدود ۳۵۰ دلار در ماه می شود.
شرایط انتقال از دانشگاه های ترکیه به دانشگاه های اروپا و آمریکا
مردم با اهداف مختلف از کشور خود به کشور دیگری مهاجرت میکنند. افرادی که در کشور ترکیه اقامت دارند میتوانند برای زندگی بهتر به کشورهای اروپایی مهاجرت نمایند.
گرفتن تابعیت کشورهای اروپایی برای اهالی ترکیه بسیار راحت است. از روش های دیگر مهاجرت می توان به اخذ پذیرش دانشگاه، قامت کاری، اقامت از طریق ازدواج، اقامت از طریق سرمایه گذاری یا پناهندگی اشاره کرد. البته اخذ اقامت دانشجویی و کاری از بهترین روش هاست.
انتقال دانشجویان از ترکیه به آمریکا و اروپا
اگر دانشجویان قصد انتقال دانشجویی از ترکیه به کشورهای اروپایی و آمریکایی را دارند، باید در ابتدا حداقل ۶۰ واحد درسی در دانشگاه خود در ترکیه را پاس کنند تا بتوانند برای دوره ۳-۴ ساله به یکی از دانشگاههای اروپا و آمریکا انتقالی بگیرند. دروس گذرانده شده پس از اخذ پذیرش باید در کشور مقصد معادل سازی شوند.
کشورهای اروپایی و آمریکایی سخت گیریهای خاصی در مورد پذیرش دانشجویان دارند، که یکی از این سختگیریها نمرات واحدهای گذرانده شده در دانشگاه مبدا است. مورد دیگر مدرک زبان انگلیسی معتبر می باشد.
اخذ پذیرش در مقطع دکتری
مقطع دکتری در کشورهای اروپایی به صورت پروژه محور می باشد، و در طول تحصیل دانشجویان حقوق ماهیانه دریافت می کنند. همچنین انتخاب استاد راهنما برای اتمام این دوره بسیار حیاتی است.
تقریبا مدارکی که هر دانشگاه اروپایی و آمریکایی برای انتقال نیاز دارند، مشابه می باشند.
- ترجمه تمامی مدارک تحصیلی در موسسات ترجمه معتبر.
- داشتن مدرک زبان معتبر (آیلتس، تافل)
- پرونده پزشکی
- توصیه نامه دو استاد
- تمکن مالی
- انگیزه نامه
- سوابق تحصیلی مناسب در مقاطع تحصیلی قبلی
- ارائه مقالات و پژوهش ها
پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد
بسیاری از دانشجویان پس از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی نسبت به اخذ پذیرش از دانشگاههای اروپا و آمریکا اقدام می کنند. یکی از مورد اعتمادترین مسیرها برای اخذ پذیرش دانشگاههای اروپایی، دانشگاه های ترکیه می باشد. از این رو دانشجویان شاغل به تحصیل در ترکیه به راحتی میتوانند برای تحصیل در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد از دانشگاههای اروپایی و آمریکا پذیرش بگیرند.
شرایط پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه های اروپایی
- ارائه ریز نمرات خود را در مقطع کارشناسی
- انگیزه نامه دانشجو
- وضعیت سلامت جسمانی و روانی
پذیرش از دانشگاههای آمریکا
شرایط پذیرش از دانشگاههای آمریکا شباهت زیادی با دانشگاههای اروپایی دارد. یکی از موارد اخذ پذیرش از دانشگاه های معتبر داشتن مدرک زبان معتبر است. از نکات قابل توجه تحصیل در کشور آمریکا اعتبار مدارک این دانشگاه ها در سراسر جهان می باشد.
مزیت مهم تحصیل در آمریکا وجود سطح آموزشی با کیفیت و امکانات رفاهی مناسب به همراه کمک هزینه تحصیلی می باشد.
امکان کار دانشجویی در حین تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد. ارزیابی و بررسی مقاطع تحصیلی قبلی و سپس اهدای پذیرش دانشجویی، بررسی فاصله بین مقاطع تحصیلی، داشتن بیمه درمانی نیز برای دانشگاه های آمریکایی بسیار مهم و ضروری می باشد.
اگر قصد مهاجرت به دانشگاه های اروپایی و آمریکایی را دارید، داشتن اطلاعات کامل بسیار مهم می باشد. ما در نبولا آکادمی تمامی اطلاعات مورد نیاز شما را داریم، پس می توانید با برقراری تماس با مشاوران ما پاسخ تمامی سوالات خود را دریافت کنید.
هزینه تحصیل در ترکیه
هزینه های تحصیل در ترکیه نسبت به دانشگاه و رشته ی مورد نظر طیف گسترده ای را در بر میگیرد، مسلما تحصیل در دانشگاه های خصوصی و رشته های پزشکی و دندان پزشکی هزینه های قابل توجهی را به همراه خواهد داشت که در رشته ی دندان پزشکی از ده هزار دلار در سال تا بیست و هفت هزار دلار در سال متغیر است. لازم به ذکر است تحصیل دندان پزشکی در گرانترین دانشگاه دولتی ترکیه بیست هزار لیر و حدود دو هزار دلار در سال می باشد. شهریه در دانشگاه های خصوصی تا پایان تحصیل در ترکیه ثابت می ماند اما در دانشگاه های دولتی هرساله شامل افزایش هزینه ها خواهد بود.
با این حال تحصیل در ترکیه به نسبت اکثریت کشورهای اروپایی مقرون به صرفه و مناسب است. از دیگر ویژگی های مثبت هزینه تحصیل در ترکیه امکان دریافت بورسیه تحصیلی در اکثریت رشته های تحصیلی می باشد.
هزینه تحصیل در رشته پزشکی
رشته پزشکی در ترکیه از رشته های پرطرفدار محسوب می شود، تحصیل این رشته در دانشگاه های دولتی بین ۲۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار در سال هزینه دارد. هزینه های تحصیل رشته پزشکی در دانشگاه های خصوصی چیزی در حدود ۱۰۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ دلار در سال می باشد. البته باید توجه کرد که هزینه تحصیل در دانشگاه های مختلف متفاوت است.
هزینه تحصیل کارشناسی در ترکیه
هزینه تحصیل کارشناسی در ترکیه سالانه محاسبه می شود و با توجه به زبان تحصیلی که به زبان ترکی یا زبان انگلیسی باشد، متفاوت است. هزینه تحصیل کارشناسی به زبان ترکی بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار در سال می باشد و برای تحصیل همین مقطع به زبان انگلیسی سالانه باید ۵۰۰ تا ۱۸۰۰ دلار شهریه پرداخت شود.
برای تحصیل کارشناسی در دانشگاه های خصوصی ترکیه به زبان ترکی شهریه در حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار در سال برآورد می شود و برای تحصیل همین مقطع به زبان انگلیسی در دانشگاه های ترکیه شهریه در حدود ۱۵۰۰ تا ۴۵۰۰ دلار در سال تخمین زده می شود.
هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه
هزینه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه همانند هزینه تحصیل کارشناسی سالانه حساب می شود و زبان تحصیلی در نرخ شهریه تاثیر دارد. هزینه تحصیل کارشناسی ارشد به زبان ترکی در دانشگاه های خصوصی بین ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار در سال می باشد و همین مقطع برای تحصیل به زبان انگلیسی در حدود ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار هزینه برمی دارد.
برای تحصیل کارشناسی ارشد در دانشگاه های دولتی ترکیه به زبان ترکی شهریه ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار در سال است و برای تحصیل همین مقطع به زبان انگلیسی در دانشگاه های دولتی ۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار در سال باید هزینه کرد.
هزینه تحصیل دکتری در ترکیه
تحصیل دکتری در ترکیه به زبان انگلیسی صورت می گیرد و شهریه تحصیل این مقطع در دانشگاه های دولتی ۵۰۰ تا ۸۰۰ دلار می باشد. هزینه تحصیل دکتری در ترکیه در دانشگاه های خصوصی و به زبان انگلیسی در حدود ۴۰۰۰۰ دلار شهریه دارد.
هزینه تحصیل در پنج دانشگاه برتر ترکیه
- دانشگاه استانبول ترکیه یکی از دانشگاه های دولتی ترکیه در رتبه دوم کشوری قرار دارد و شهریه تحصیل در این دانشگاه ۲۰۰۰ دلار می باشد و برای دانشجویان خاورمیانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ دلار در سال در نظر گرفته شده است.
- دانشگاه آنکارا از دانشگاه های دولتی ترکیه رتبه چهارم کشوری را دارد و شهریه تحصیل در این دانشگاه ۳۰۰۰ دلار در سال می باشد.
- دانشگاه کوچ استانبول یکی از دانشگاه های خصوصی در کشور ترکیه است. این دانشگاه رتبه یک کشوری را دارد و هزینه تحصیل در این دانشگاه ۳۶۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار در سال می باشد.
پنج دانشگاه ارزان برای تحصیل در ترکیه
- دانشگاه کوچ ترکیه که تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد معمولا رایگان می باشد.
- دانشگاه فنی خاورمیانه که شهریه ها ۲۶۶ دلار در سال یا بالاتر است.
- دانشگاه عبدا… گل که شهریه تحصیل سالانه ۴۹۵ دلار یا بالاتر می باشد.
- دانشگاه بغازیچی که شهریه تحصیل در سال حداقل ۱۱۵۰ دلار است.
- دانشگاه اوکان استانبول شهریه تحصیل در این دانشگاه از ۱۲۸۵ دلار در سال شروع می شود.
هزینه زندگی در ترکیه
یکی از مخارجی که روی هزینه تحصیل باید برآورد شود، هزینه های زندگی و خورد و خوراک می باشد. البته با توجه به مقدارهای هزینه و مخارج اشخاص این رقم متفاوت است. اما میانگین هزینه های زندگی دانشجویی در ترکیه تقریبا در حدود ۵۴۵۰ لیر تا ۶۶۰۰ لیر می باشد.
شرایط عمومی تحصیل در ترکیه
اگر جز داوطلبان تحصیل در ترکیه هستید، در ابتدای راه شما باید مسیر خود را کامل مشخص کنید. و در قدم اول باید رشته و شهر مورد نظر خود را برای ادامه تحصیل تعیین نمایید. در قدم دوم باید از زمان آغاز ثبت نام، مهلت نهایی ثبت نام، شرایط بورسیه تحصیلی و زمان و نوع آزمون های ورودی دانشگاه مورد نظرتان اطلاعات به دست آورید. در قدم بعدی باید تمام مدارک مورد نیاز دانشگاه و رشته انتخابی تان را جمع آوری کرده و در زمان مشخص شده توسط وب سایت دانشگاه روی سایت دانشگاه بارگذاری نمایید. در قدم آخر باید در آزمون های ورودی دانشگاه شرکت کنید و نمره حدنصاب آن را به دست آورید.
شرایط ورود به دانشگاه های ترکیه
سیستم آموزش ترکیه تحت نظارت و کنترل وزارت آموزش و پرورش کشور ترکیه می باشد. در حالت کلی شرایط تحصیل در ترکیه مانع خاصی ندارد و تحصیل در این کشور با توجه به شرایط و کیفیت آموزشی آن هزینه پایینی داشته و همچنین در مقایسه با دانشگاه های همتراز در کشورهای اروپایی بسیار مناسب تر است. به صورتی که کیفیت آموزشی دانشگاه های ترکیه در همه مقاطع تحصیلی تضمین شده می باشد.
سن تحصیل در ترکیه از پنج سالگی شروع می شود. کودکان مدت ۱۲ سال در مدارس ترکیه باید تحصیل کنند که تحصیل در این مقاطع تحصیلی در کشور ترکیه اجباری و البته رایگان است. لازم به ذکر است که امکان تحصیل در ترکیه در مدارس خصوصی وجود دارد که با پرداخت شهریه می توان در این مدارس به تحصیل مشغول شد.
افرادی که موفق به اخذ اقامت شوند می توانند از تحصیل رایگان در مدارس ترکیه برخوردار شوند، البته به شرط قبولی در آزمون ورودی این امکان وجود دارد.
شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی به این صورت است که فرد با داشتن مدرک دیپلم ۱۲ ساله می تواند نسبت به تحصیل در مقطع کارشناسی با شرکت در آزمون های ورودی اقدام کند. می تواند در دانشگاه های مختلف ترکیه از جمله دولتی و خصوصی با شرایط ویژه هر دانشگاه پذیرش بگیرد. البته در ۷۰ دانشگاه ترکیه بدون آزمون ورودی نیز پذیرش صورت می گیرد.
شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد با مقطع کارشناسی تفاوتهایی دارد، در این مقطع تحصیلی آزمون سراسری وجود ندارد و هر دانشگاه آزمون و شرایط خاص خود را برای پذیرش اعمال می کند.
در مقطع دکترا پذیرش دانشگاه های ترکیه مانند دانشگاه ها دنیا است. جهت پذیرش از دانشگاه های ترکیه در مقطع PHD داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر، پروپوزال قوی و همینطور مقاله ISI ضروری محسوب می شود.
شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه، از امتیازات تحصیل پزشکی در ترکیه می توان به تحصیل ارزان تر این رشته نسبت به کشورهای دیگر اشاره کرد، علیرغم اینکه از امکانات آموزشی و رفاهی مدرن و بروز بالایی برخوردار است. از دیگر ویژگی های مهم تحصیل پزشکی در ترکیه می توان به پذیرش مدرک تحصیلی کشور ترکیه در اروپا، آمریکا و همچنین ایران اشاره کرد که مشکلی برای کار پس از فارغ تحصیلی ایجاد کند.
شرایط سنی تحصیل در ترکیه:
در حالت کلی تحصیل در ترکیه برخلاف اکثر کشورها و دانشگاه های دنیا دارای شرایط سنی خاصی نیست و متقاضیان تحصیل در ترکیه با هر سنی و وجود هر وقفه تحصیلی امکان تحصیل در ترکیه را دارند. در این جا باید اشاره کرد که وقفه تحصیلی به وجود هر فاصله ای بین دوره های تحصیلی مختلف گفته می شود. البته توجه به این مطلب حائز اهمیت است که باید به شرایط سنی تحصیل در برخی دانشگاه های ترکیه توجه شود. چون ممکن است در برخی دانشگاه ها و رشته های خاص این مسئله اعمال شود.
تحصیل رشته های مهندسی در ترکیه
در چند سال اخیر رشته های مهندسی در ترکیه پیشرفت بیسابقه ای داشته و مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. علت این امر نیاز فراوان دولت ترکیه به فارغ تحصیلان این رشته می باشد. از این روی کشور ترکیه هزینه های زیادی را صرف رشته هایی چون کامپیوتر، برق و سایر رشته های مهندسی کرده است.
تحصیل رشته های مهندسی در ترکیه
اگر قصد ادامه تحصیل در رشته های مهندسی در ترکیه را دارید، در ابتدا باید به این توجه کنید که شما می توانید با روشهای بدون آزمون یا با آزمون در رشته های مهندسی ترکیه تحصیل کنید. شما از طریق آزمون یوس، آزمون ست یا بورسیه تحصیلی می توانید در این رشته ها تحصیل نمایید.
برای تحصیل مهندسی در ترکیه آزمون یوس مهمترین آزمون میباشد، سوالات این آزمون نسبت به سوالات کنکور سراسری ایران آسان تر است و با مطالعه دقیق در حدود ۵ تا ۹ ماه می توانید نتیجه عالی در این آزمون به دست بیاورید. اگر علاقمند تحصیل به زبان انگلیسی در رشته های مهندسی ترکیه هستید، باید در آزمون ست شرکت کنید. شما با داشتن شرایط بورسیه می توانید نسبت به دریافت بورسیه تحصیلی اقدام کنید، خوشبختانه نکته اصلی این است که دریافت بورسیه تحصیلی رشته های مهندسی آسان تر از سایر رشته ها می باشد.
تحصیلات رشته های مهندسی در مقاطع بالاتر
ترکیه از مقاصد محبوب برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر چون کارشناسی ارشد و دکتری است، دانشگاه های ترکیه با برخورداری از امکانات بهینه و تجهیزات بروز فرصتی در اختیار دانشجویان قرار می دهند تا بتوانند در شرایط عالی تحصیل کنند.
جهت تحصیل در مقاطع بالاتر در کشور ترکیه شما باید در یکی از آزمون های آلس، جی آر ای شرکت کنید و یا بورسیه تحصیلی را دریافت کنید.
رشته های مهندسی در ترکیه
رشته های مهندسی پرطرفدار برای ادامه تحصیل در کشور ترکیه عبارتند از:
- مهندسی صنایع
- مهندسی برق و الکترونیک
- مهندسی عمران
- مهندسی مکانیک
- مهندسی پزشکی
- مهندسی الکترونیک
- مهندسی هسته ای
- مهندسی مکاترونیک
- مهندسی نانو
- مهندسی نرم افزار
- مهندسی سیستم های انرژی
- مهندسی مدیریت
شهریه تحصیل مهندسی در ترکیه
شهریه تحصیل رشته های مهندسی در ترکیه با توجه به دانشگاه انتخابی، زبان تدریس و مقطع تحصیلی متغیر است. در حالت کلی تحصیل در دانشگاه های خصوصی هزینه بالاتری نسبت دانشگاه های دولتی دارد و همچنین هزینه تحصیل به زبان ترکی ارزان تر می باشد. در حالت کلی شهریه رشته های مهندسی در دانشگاه های دولتی بین ۱۰۰ تا ۴۰۰۰ یورو در سال و تحصیل در دانشگاه های خصوصی حداقل ۲۰۰۰۰ یورو در سال می شود.
تعدادی از دانشگاه های معتبر برای ادامه تحصیل مهندسی در ترکیه:
- دانشگاه فنی استانبول
- دانشگاه فنی خاورمیانه
- دانشگاه بغازیچی
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه سابانجی
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه دوکوز ایلول
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه آتاتورک
با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی امروزه نیاز روزافزون به تحصیل در رشته های مهندسی احساس می شود، اگر شما هم علاقمند به تحصیل رشته های مهندسی در ترکیه دارید؛ توصیه می کنیم که با برقراری تماس با نبولا آکادمی با جزییات و تمامی ویژگی های تحصیل در ترکیه در رشته های مهندسی آشنا شوید.
تحصیل رشته علوم انسانی در ترکیه
جهت تحصیل علوم انسانی در ترکیه، ابتدا درخواست خود برای پذیرش را به دانشگاههای مورد نظرتان ارسال می کنید. نتیجه درخواست پس از بررسی به شما ایمیل میشود. ممکن است جهت شرکت در مصاحبه حضوری نیاز باشد که به کشور ترکیه سفر نمایید. سپس با در دست داشتن مدارک لازم نسبت به ثبت نام اقدام کنید.
برای تحصیل علوم انسانی در ترکیه شما می توانید از طریق آزمون یوس، ست یا بورسیه تحصیلی اقدام به دریافت پذیرش نمایید.
لیست چند دانشگاه برتر برای تحصیل علوم انسانی در ترکیه
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه سابانجی
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه TED
- دانشگاه یاشار
- دانشگاه بغازیچی
رشته های علوم انسانی در ترکیه
چند رشته برتر برای تحصیل علوم انسانی در ترکیه:
- اقتصاد
- روانشناسی
- زبان و ادبیات ترکی
- زبان شناسی
- علوم سیاسی
- حقوق بینالملل
- روابط بینالملل
- مدیریت کسب و کار
- مدیریت بازرگانی
هزینه تحصیل علوم انسانی در ترکیه
هزینه تحصیل علوم انسانی برای دانشجویان بین المللی در دانشگاه های دولتی بین ۲۴۰ تا ۱۵۰۰ دلار در سال و در دانشگاههای خصوصی بین ۵۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ دلار در سال می باشد. قطعا می دانید که هزینه تحصیل به زبان ترکی مقرون به صرفه تر است.
با توجه به بالا رفتن اهمیت بالای تحصیل رشته های علوم انسانی در کشورهای پیشرفته ترکیه نیز از قافله عقب نمانده و سعی در بالا بردن امکانات تحصیل در این رشته ها در کشور خود کرده است. توجه داشته باشید که بسیاری از دانشگاههای ترکیه برای پذیرش از شما مدرک تومر برای زبان ترکی، مدرک تافل و یا آیلتس برای زبان انگلیسی درخواست خواهند کرد. پس از اینکه شما پذیرش یکی از دانشگاه های ترکیه را دریافت کردید، می توانید نسبت به دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنید. نکته مهم که با داشتن پنج سال اقامت کاری در ترکیه می توانید اقامت دائم بگیرید.
ما در نبولا آکادمی به علاقمندان تحصیل علوم انسانی کمک می کنیم تا با داشتن تمام اطلاعات لازم نسبت به دریافت پذیرش اقدام کنند.
تحصیل رشته پزشکی در ترکیه
یکی از رشته های پرطرفدار برای ادامه تحصیل رشته پزشکی است. تحصیل این رشته در دانشگاه های معتبر ترکیه با وجود اساتید برتر باعث شده که تحصیل در این رشته علاقه مندان زیادی را به خود جلب کند.
قطعا تحصیل پزشکی در ترکیه دشوار است اما با توجه به مزایای بالای آن ارزش این تلاش بالا را دارد. برای تحصیل پزشکی در ترکیه شما باید مدرک دیپلم داشته باشید و در آزمون های ورودی شرکت کنید و با قبولی در این آزمون ها می توانید در این رشته پذیرش بگیرید.
اگر می خواهید در رشته پزشکی در کشور ترکیه تحصیل کنید، شما باید در در یک دوره یک ساله دانشگاه های ترکیه شرکت کنید. این دوره ها برای ایجاد آمادگی و آموزش متقاضیان ورود به دانشگاه های ترکیه است. شما پس از کسب نمره قبولی در این آزمون ها می توانید در رشته پزشکی پذیرش شوید و مدت شش سال در این رشته تحصیل کنید.
در ضمن با داشتن معدل دیپلم بالای ۱۸ میتوانید پس از ۱ الی ۲ سال تحصیل در رشته پزشکی ترکیه و کسب نمرات برتر به صورت رایگان تحصیل خود را ادامه دهید.
مزایای تحصیل رشته پزشکی در ترکیه
همگی می دانیم که رشته پزشکی یکی از رشته های معتبر و پرطرفدار برای تحصیل می باشد، ترکیه مزایای زیادی برای تحصیل در این رشته دارد:
- مدارک دانشگاه های ترکیه دارای اعتبار بین المللی می باشد.
- مدارک دانشگاه های معتبر ترکیه از طرف وزارت بهداشت مورد قبول است.
- کیفیت آموزشی بالا در رشته پزشکی ترکیه
- شهریه تحصیل و هزینه های زندگی مناسب
- دریافت کارت پزشکی بین المللی برای فارغ تحصیلان پزشکی از ترکیه
شهریه تحصیل پزشکی در ترکیه
تحصیل در دانشگاه های دولتی نسبت به دانشگاه های خصوصی بسیار مناسب تر است و شهریه تحصیل پزشکی در دانشگاه های دولتی سالانه در حدود ۵۰۰ تا ۲۵۰۰۰ لیر می شود، در حالیکه هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی بین ۱۵۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ لیر می باشد.
البته توجه داشته باشید که شما می توانید با دریافت بورسیه هزینه تحصیل خود را کاهش دهید.
تحصیل تخصصی پزشکی در ترکیه
موضوعی که علاقمندان تحصیل پزشکی در ترکیه باید به آن توجه کنند، این است که اگر شما می خواهید به صورت تخصصی در ترکیه تحصیل کنید با سطح زبان بالایی داشته باشید و در دو آزمون STS و TUS نمره قبولی به دست آورید. این آزمون ها در ماه های سپتامبر و آوریل برگزار می شود و نتایج آزمون پس از گذشت ۲۴ ساعت از آزمون اعلام می گردد.
اگر می خواهید مدارک تحصیلی خود را معادل سازی کنید، نیز می توانید در این آزمون ها شرکت کنید و اعتبار مدرک تحصیلی خود را بالا ببرید.
تحصیل رشته دندانپزشکی در ترکیه
تعدادی زیادی از افراد برای ادامه تحصیل در ترکیه رشته دندانپزشکی را انتخاب می کنند، این رشته علاوه بر جایگاه اجتماعی بالایی از درآمد و بازار کار خوبی نیز برخوردار می باشد. لازم به ذکر است که تحصیل در رشته دندانپزشکی نسبت به اکثریت کشورها ارزان تر می باشد.
طول دوره تحصیلی دندانپزشکی مانند اکثریت کشورها در ترکیه ۵ سال می باشد و دو سال از این مدت برای تحصیل دروس پایه و تئوری و سه سال برای تحصیل عملی است.
سه شرط الزامی تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
- مدرک دیپلم
- اخذ نمره بالای در آزمون یوس یا اخذ نمره بالا در آزمون ست
- پرداخت هزینه پذیرش
در ضمن داشتن مدرک زبان معتبر نیز امتیاز مثبت به حساب می آید.
شهریه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
شهریه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه تقریبا ۴۶۰۰ لیر در سال برای دانشگاه های دولتی بوده و برای دانشگاه های خصوصی ترکیه حدود ۱۰۰۰۰ لیر می باشد.
دانشگاه های برتر برای تحصیل دندان پزشکی در ترکیه
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه آجی بادام
- دانشگاه مرسین
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه اوکان استانبول
- دانشگاه آک دنیز
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه بزمی عالم
- دانشگاه باشکنت
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه آنکارا
سر فصل های رشته دندان پزشکی در ترکیه
- آسیب شناسی فک و دهان
- آناتومی دندان
- اهمیت بهداشت در کار دندان پزشکی
- انجام پروتز
- بیو فیزیک
- بیوشیمی دهان
- پاتولوژی دهان
- دروس عمومی
- زیست شناسی پزشکی
- زبان انگلیسی
- فیزیولوژی
- مواد دندانسازی
گرایش های تخصصی رشته دندان پزشکی ترکیه
- اندودنتیکس
- ارتوندنسی
- بیماری های دهان، فک و صورت
- پریودنتولوژی
- ترمیمی و زیبایی
- دندانپزشکی کودکان
- درمان دندان پزشکی پروتز
- درمان ترمیمی دندان
- رادیولوژی دهان، دندان و چانه
- جراحی دهان، دندان و چانه
تحصیل رشته دندانپزشکی در ترکیه با توجه به داشتن امکانات آموزشی و رفاهی بالا فرصت بی نظیری برای علاقمندان به تحصیل در کشور ترکیه است. یکی از ویژگی های بی نظیر تحصیل دندانپزشکی در ترکیه امکان انتقال دانشجویی پس از گذراندن ۶۰ واحد در یکی از دانشگاه های ترکیه می باشد و شما با داشتن نمرات بالا و مدرک زبان انگلیسی معتبر می توانید نسبت به دریافت انتقالی اقدام کنید.
تحصیل رشته داروسازی در ترکیه
یکی از رشته های پرطرفدار تحصیل در شاخه علوم پزشکی داروسازی است. برای اینکه بتوانید در این رشته در ترکیه تحصیل کنید ابتدا باید یک سال پیش زمینه های تحصیلی را در کالج های ترکیه بخوانید. شما پس از گذراندن یک سال می توانید با شرکت در آزمون های ورودی چون آزمون یوس و آزمون ست نسبت به تحصیل داروسازی در ترکیه اقدام کنید.
یکی از نکات مثبت تحصیل داروسازی در ترکیه این است که نیازی نیست شما در رشته تجربی تحصیل کرده باشید تا بتوانید رشته داروسازی را در ترکیه ادامه دهید.
دروس ارائه شده رشته داروسازی در ترکیه
شما با پنج سال تحصیل داروسازی مدرک کارشناسی این رشته را به دست می آورید. لیست دروس ارائه شده برای مقطع کارشناسی داروسازی:
- شیمی آلی
- شیمی تحلیلی
- شیمی دارویی
- بیوشیمی بالینی
- فناوری اطلاعات
- تاریخچه و اطلاعات دارویی
- علوم پایه دارویی
- قوانین دارویی
- داروسازی و علوم پایه پزشکی
- مواد اولیه دارویی
- فناوری دارویی
شهریه تحصیل داروسازی در ترکیه
شهریه تحصیل داروسازی در ترکیه در دانشگاههای دولتی در حدود ۲۵۰ تا ۷۵۰ دلار در سال بوده و شهریه داروسازی در دانشگاههای خصوصی بین ۶۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار است.
هزینه تحصیل داروسازی در ترکیه در مقطع فوق لیسانس در دانشگاههای دولتی بین ۳۰۰ تا ۹۰۰ دلار در سال می باشد. برای دانشگاه های خصوصی شهریه بین ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار در سال است. تفاوت این مبلغ شهریه ها به زبان تحصیلی و دانشگاه مدنظرتان دارد.
ترکیه با پیشرفت روزافزون خود تبدیل به یکی از مقاصد مهاجرت تحصیلی مهم برای علاقمندان به تحصیل در خارج از کشور شده است، ترکیه با داشتن شرایط آموزشی بهینه و همچنان امکانات رفاهی مناسب مورد توجه علاقمندان به تحصیل می باشد. حالا توصیه ما این است که اگر شما هم علاقمند به تحصیل در ترکیه در رشته داروسازی می باشید، با مشاورین مجرب ما در نبولا آکادمی تماس بگیرید و شرایط کامل اخذ پذیرش برای رشته داروسازی را بدانید.
تحصیل رشته پرستاری در ترکیه
تحصیل پرستاری در ترکیه با توجه به نیاز فراوان به فارغ تحصیلان این رشته، یک رشته پر تقاضا و محبوب است. شما می توانید با شرکت در آزمون یوس و آزمون ست و یا دریافت بورسیه تحصیلی در رشته پرستاری در ترکیه تحصیل کنید. برای تحصیل در رشته پرستاری در مقطع کارشناسی معدل شما باید بالای ۱۲ باشد، از این روی امکان پذیرش در این رشته بالا است. همچنین شما نیازی نیست تا دارای مدرک دیپلم تجربی باشید تا بتوانید در رشته پرستاری تحصیل کنید.
ترکیه با برخورداری از شرایط عالی و امکانات آموزشی بهینه مقصد مهاجرت تحصیلی خوبی برای علاقمندان به تحصیل پرستاری می باشد. این کشور با داشتن مدارک معتبر و بین المللی در رشته پرستاری و امکان دریافت ویزای کار و اقامت دائم می توانند تعداد زیادی از علاقمندان به تحصیل را به خود جذب کند.
تحصیل رشته پرستاری به صورت پیوسته نبوده و شما مدت چهار سال در مقطع کارشناسی و دو سال در ارشد و چهار سال باید در دکتری برای دریافت مدرک تحصیل کنید.
شهریه تحصیل رشته پرستاری در ترکیه
یکی از مواردی که مورد توجه متقاضیان تحصیل در ترکیه است، شهریه و هزینه تحصیل می باشد. پرستاری یکی از رشته های ارزان برای ادامه تحصیل در شاخه علوم پزشکی می باشد. شهریه پرستاری در دانشگاههای دولتی ترکیه بین ۸۰ تا ۴۵۰ دلار و برای دانشگاههای خصوصی ترکیه بین ۲۸۰ تا ۷۵۰ دلار می باشد.
در پایان باید به این موضوع اشاره کنیم که تحصیل پرستاری به علت اینکه امکان اخذ اقامت و مهاجرت را برای کشورهای اروپایی و آمریکایی بالا می برد. یکی از رشته های محبوب برای ادامه تحصیل می باشد. رشته پرستاری به علت تقاضای بالا در بازار کار این امکان را به دانشجویان می دهد که در اسرع وقت پس از اتمام تحصیل کار مناسبی پیدا کنند. پس توصیه ما این است که حتما اگر قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارید، رشته پرستاری را هم در نظر داشته باشید.
انواع دانشگاه های ترکیه
دانشگاه های ترکیه به طور کلی به دو دسته ی دانشگاه های خصوصی و دولتی تقسیم می شوند که خود آنها هم زیر مجموعه هایی دارند که شامل مراکز علمی کاربردی، دانشسراهای فنی و موسسات تحقیقاتی می شوند. دانشگاه های دولتی تحت حمایت و مدیریت دولت ترکیه هستند و دانشگاه های خصوصی ترکیه توسط بنیان گذاران و هیت موسس اداره می شوند. دانشگاه های ترکیه به دانشگاه های جامع، علوم اجتماعی،علوم مهندسی و علوم سلامت و هنر و … تقسیم بندی می شوند.
دانشگاه های دولتی ترکیه
فهرست دانشگاه های دولتی ترکیه:
- دانشگاه استانبول (Istanbul University)
- دانشگاه آنکارا (Ankara University)
- دانشگاه کجاعلی (Kocaeli University)
- دانشگاه جراح پاشا استانبول (Cerrahpasa Istanbul University)
- دانشگاه فنی خاورمیانه (Middle East Technical University)
- دانشگاه روملی استانبول (Istanbul Rumeli University)
- دانشگاه علوم اجتماعی آنکارا (Ankara Social Sciences University)
- دانشگاه ییلدیریم بیازیت آنکارا(Ankara Yıldırım Beyazıt University)
- دانشگاه بغازیچی ( Bogazici University)
- دانشگاه مرسین (Mersin University)
- دانشگاه گالاتاسارای (Galatasaray University)
- دانشگاه مارمارا (Marmara University)
- دانشگاه تکنیک بورسا (Bursa Technical University)
- دانشگاه عبدالله گل (Abdullah Gul University)
- دانشگاه آدی یامان (Adiyaman University)
- دانشگاه افیون کوجاتپه (Afyon Kocatepe university)
- دانشگاه آنادولو اسکی شهیر( Anadolu University)
- دانشگاه آتاتورک ارزروم (Ataturk University)
- دانشگاه آیدین عدنان مندرس (Aydin Adnan Menderes University)
- دانشگاه ارجییس کایسری (Erciyes University)
- دانشگاه چاناکاله ۱۸ مارت (Canakkale 18 mart University)
- دانشگاه تکنیک ارزروم (Erzurum Technical University)
- دانشگاه عثمان قاضی اسکیشهیر (Eskisehir Osmangazi University)
- دانشگاه گیرسون (Giresun University)
- دانشگاه حاچتتپه (Hacettepe University)
- دانشگاه اینونو (Inonu University)
- دانشگاه کارابوک (Karabuk University)
- دانشگاه دوملوپینار کوتاهیا (Kutahya Dumlupinar University)
- دانشگاه ساکاریا (Sakarya University)
- دانشگاه سامسون (Samsun University)
- دانشگاه جمهوریت سیواس (Sivas Cumhuriyet University)
- دانشگاه پاموکاله(Denizli Pamukkale University)
- دانشگاه اندکوز ماییس (Ondokuz Mayis University)
- دانشگاه بالیکسیر (Balikesir University)
- دانشگاه شیخ ادبعلی بیلجیک (Bilecik Edebali University)
- دانشگاه چوکوروا (Adana Cukurova University)
- دانشگاه دوکوزایلول (Dokuz Eylül University)
- دانشگاه دوزجه (Duzce University)
- دانشگاه اگه (Ege University)
- دانشگاه فیرات (Elazig Firat University)
- دانشگاه گازیانتپه (University of Gaziantep)
- دانشگاه تکنیک گبزه (Technical Gebeze University)
- موسسه فنی ازمیر( Izmir Institute of Technology)
- دانشگاه هارران (Sanliurfa Harran University)
- دانشگاه دموکراسی ازمیر(Izmir Demokrasi University)
- دانشگاه سلچوک (Selcuk University)
- دانشگاه اوشاک (Usak University)
- دانشگاه مولا سیتکی کوچمان (Mugla Sitki Kocman University)
- دانشگاه اولوداغ بورسا (Bursa Uludag University)
- دانشگاه مصطفی کمال هاتای (Hatay Mustafa Kemal University)
- دانشگاه رجب طیب اردوغان (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi)
- دانشگاه آرتوکلو ماردین (Mardin Artuklu University)
- دانشگاه تکنیک کارادنیز (Karadeniz Technical University)
- دانشگاه کاپادوکیا (Kapadokya University)
- دانشگاه آلپارسلان آدانا (Adana Alparslan Turkes University)
- دانشگاه آفیون کاراحیصار (Afyonkarahisar University)
- دانشگاه ابراهیم چچن (Agri Ibrahim Cecen University)
- دانشگاه آکدنیز (Akdeniz University)
- دانشگاه علائدین کیکوبات آلانیا (Alanya Alaaddin Keykubat University)
- دانشگاه آماسیا (Amasya University)
- دانشگاه حاجی بایرام ولی آنکارا (Haci Bayram Veli University)
- دانشگاه موزیک و هنرهای زیبا آنکارا (Ankara University of Music and Fine Arts )
دانشگاه های خصوصی ترکیه
فهرست دانشگاه های خصوصی ترکیه:
- دانشگاه مدیپل آنکارا (Ankara Medipol University)
- دانشگاه مدیپل استانبول (Istanbul Medipol University)
- دانشگاه آتیلیم (Atılım University)
- دانشگاه باشکنت (Başkent University)
- دانشگاه اکونومی ازمیر (Izmir University of Economics)
- دانشگاه مالتپه (Maltepe University)
- دانشگاه کنت استانبول (Istanbul Kent University)
- دانشگاه آجی بادم (Acıbadem University)
- دانشگاه باهچه شهیر (Bahçeşehir University)
- دانشگاه ینی یوزییل استانبول (Istanbul Yeni Yuzyil University)
- دانشگاه آلتینباش (Altinbas University)
- دانشگاه بیکوز (Beykoz University)
- دانشگاه بزمیعالم (Bezmi Alem University)
- دانشگاه فنرباهچه (Fenerbahce University)
- دانشگاه هالیچ (Halic University)
- دانشگاه آیوان سارای (Ayvansaray University)
- دانشگاه یدیتپه (Yeditepe University)
- دانشگاه ازیین (Ozyegin University)
- دانشگاه بیلگی استانبول (Istanbul Bilgi University)
- دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)
- دانشگاه بیرونی (Biruni University)
- دانشگاه لقمان حکیم (Lokman Hekim University)
- دانشگاه کوچ (Koc University)
- دانشگاه ینی یوزییل (Yeni Yuzyil University)
- دانشگاه نیشانتاشی (Nisantasi University)
- دانشگاه اطلس (Atlas University)
- دانشگاه بیکنت (Bilkent University)
- دانشگاه سابانجی (Sabanci University)
- دانشگاه گدیک استانبول (Istanbul Gidek University)
- دانشگاه گالاتا استانبول (Istanbul Galata University)
- دانشگاه تجارت استانبول ( Istanbul Ticaret University)
- دانشگاه بیلیم آنتالیا (Antalya Bilim University)
- دانشگاه دووش (Dogus University)
- دانشگاه حسن کالینجو (Istanbul Hasan Kalyoncu University)
- دانشگاه ایستینیه (Istanbul Istiniye University)
- دانشگاه تینازتپه ازمیر (Izmir Tınaztepe University)
- دانشگاه کادیرهاس (Kadir Has University)
- دانشگاه یاشار (Yasar University)
- دانشگاه تد (Ted University)
- دانشگاه کولتور استانبول (Istanbul Kultur University)
- دانشگاه گلیشیم استانبول (Istanbul Gelisim University)
- دانشگاه اکان استانبول (Istanbul Okan University)
- دانشگاه حمدالله امین پاشا آلانیا (Antalya Hamdullah Emin Pasa University)
- دانشگاه آکو آنتالیا (Antalya Akev University)
- دانشگاه آدی گوزل آتاشهیر (Istanbul Atasehir Adi Guzel University)
- دانشگاه آوراسیا (Avraysa University)
- دانشگاه چاع (Cag University)
- دانشگاه چانکایا (Cankaya University)
- دانشگاه فاروک ساراچ (Faruk Sarac University)
- دانشگاه فاتح سلطان محمت (Istanbul Fatih Sultan Mehmet University)
- دانشگاه ایشیک (Isik University)
- دانشگاه آیدین استانبول (Istanbul Aydin University)
- دانشگاه آٰرل استانبول (Arel University)
- دانشگاه بیلیم استانبول (Bilim University)
- دانشگاه اسنیورت استانبول (Istanbul Esenyurt University)
- دانشگاه ایبن هالدون (Ibni Haldun University)
- دانشگاه ظاییم صباحتتین استانبول (Istanbul Sabahattin Zaim University)
- دانشگاه شیشلی استانبول (Istanbul Sisli University)
- دانشگاه کاورام (Kavram University)
- دانشگاه کنیا (Konya University)
- دانشگاه کاراتای (KTO Karatay University)
- دانشگاه مف (Mef University)
- دانشگاه نوح ناجی یازگان (Kayseri Nuh Naci Yazgan University)
- دانشگاه استیم (Stem University)
- دانشگاه پیری رئیس (Piri Reis University)
- دانشگاه سانکو (Gaziantep Sanko University)
- دانشگاه توب (Tobb University)
- دانشگاه توروس (Torus University)
- دانشگاه ترک هوا کورومو (Hava Kurumu University)
- دانشگاه اوفوک (Ufuk University)
- دانشگاه اسکودار (Uskudar University)
- دانشگاه یوکسک ایحتیساس (Ankara Yüksek İhtisas University)
بهترین دانشگاه های ترکیه
ده دانشگاه برتر ترکیه در سال ۲۰۲۲:
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه سابانجی
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه آتیلیم
- دانشگاه بغازیچی
- دانشگاه فنی استانبول
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه فنی خاورمیانه
- دانشگاه اقتصاد و فناوری
لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت
لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم:
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه بغازیچی
- دانشگاه حاجت تپه
- دانشگاه چانکایا
- دانشگاه کارابوک
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه سابانجی
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه فنی استانبول
- دانشگاه فنی خاورمیانه
- دانشگاه دوکوز ایلول
- دانشگاه اژه
- دانشگاه مرمره
- دانشگاه چوکوروا
- دانشگاه آنادولو
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه فنی ییلدیز
- دانشگاه ارجیس
- دانشگاه آجی بادم
- دانشگاه یدی تپه
- دانشگاه باشکنت
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه کابیر هاس
- دانشگاه اوزیگین
- دانشگاه آتیلیم
- دانشگاه آکدنیز
- دانشگاه آیدین استانبول
- دانشگاه بیلگی استانبول
- دانشگاه گلیشیم استانبول
- موسسه فنی ازمیر
- دانشگاه اقتصاد ازمیر
- دانشگاه کادیر هاس
- دانشگاه کوجالی
- دانشگاه کاراتای
- دانشگاه اوندکوز ماییس
- دانشگاه رجب طیب اردوغان
- دانشگاه ساکاریا
- دانشگاه سلجوق
- دانشگاه اولوداغ
- دانشگاه قاضی انتپ
لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت:
دانشگاه آنکارا
دانشگاه آتاتورک
دانشگاه اژه ازمیر
دانشگاه حاجت تپه
دانشگاه ایلول
دانشگاه استانبول
دانشگاه خصوصی کوچ
دانشگاه قاضی
دانشگاه کاتب چلبی ازمیر
دانشگاه باهچه شهیر
دانشگاه خصوصی باشکنت
دانشگاه یدی تپه
دانشگاه مارمارا
دانشگاه نوزده مایس
دانشگاه خصوصی آجی بادم
تحصیل رایگان در ترکیه
با توجه به رویکرد و چشم انداز کشور ترکیه در بالا بردن رتبه و جایگاه علمی خود، تحصیلات دانشگاهی به مانند کشورهایی اروپایی کاملا جدی گرفته می شود. در ضمن تحصیل رایگان در ترکیه به دلایل مختلف برای دانشجویان عزیز بالاخص دانشجویان ایرانی مهم می باشد. برای تحصیل رایگان باید به این نکته توجه کنید که درخواست شما باید مورد توجه پنل های پذیرش قرار گیرد.
در واقع درخواست شما باید ثابت کند که شما چه پتانسیل ها و ویژگی هایی دارید که شما را برای دریافت بورسیه فول فاند شایسته می کند. برای دریافت بورسیه فول فاند مطالعه مداوم و همچنین اطلاع کامل از مهلت های پذیرش و فرصت ها بسیار مهم است، پس همیشه اینترنت را چک کنید تا به موقع درخواست خود را ارسال کنید.
بورسیه ها یک عامل مهم برای انتخاب دانشگاه برای دانشجویان بین المللی می باشد. در حال حاضر دانشگاه های کشورهای مختلف از جمله ترکیه شرایط بورسیه و تحصیل با تخفیف را برای دانشجویان در نظر گرفته اند. همچنین دولت ها و سازمان های مختلف بنا به دلایل مختلف شرایط بورسیه را در نظر دارند.
اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های ترکیه را دارید، حتماً به دانشگاه های بورسیه دار توجه کنید. اطلاعات جامعی در مورد بورسیه و شرایط جمع کنید و به هر تعداد دانشگاه که می توانید درخواست بفرستید.
شرایط تحصیل رایگان در ترکیه برای ایران متفاوت است، بنابراین حتما مطمئن شوید قبل از ارسال درخواست واجد شرایط هستید. در این صورت علاوه بر داشتن گزینه های بیشتر، شانس بیشتری برای دریافت بورسیه فول فاند دارید. آگاهی از تمام شرایط بورسیه راه شما را بسیار آسان تر می کند، ما در نبولا آکادمی با سالها تجربه موفق در دریافت بورسیه تحصیلی ۲۰ تا ۱۰۰ درصدی از دانشگاه های ترکیه می توانیم در یافتن مسیر درست همراه شما باشیم.
بورسیه تحصیلی ترکیه و شرایط اخذ آن
کشور ترکیه بورسیه دولتی به نام ترکی بورسلری TÜRKİYE BURSLARI را در اختیار دانشجویان قرار می دهد. در حدود ۱۱۲ دانشگاه برتر ترکیه این بورسیه را در اختیار دانشجویان در اکثریت رشته های تحصیلی قرار می دهند. در بورسیه تحصیلی ترکیه معیارهای متنوعی مدنظر است که از آنها می توان به سن پایین، معدل بالا، مدارک معتبر زبان ترکی و زبان انگلیسی اشاره کرد. همچنین داشتن گواهینامه های مرتبط با رشته ی تحصیلی مورد نظر، جایزه و مقام، همکاری در موسسات خیریه، تنظیم انگیزه نامه، داشتن توصیه نامه، چاپ کتاب و مقاله باعث بالا رفتن شانس قبولی می شوند.
از شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه امکان برخورداری از بورسیه های ۲۰ تا ۱۰۰ درصدی است. در صورت برخورداری از بورسیه ۴۰ درصدی دانشجو شامل چهل درصد تخفیف هزینه تحصیل در طول دوران تحصیل می شود و در صورت دریافت بورسیه صد در صدی دانشجو امکان تحصیل رایگان همراه با کمک هزینه تحصیلی را دارد.
شرایط ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه:
شرط سنی: در مقطع کارشناسی حداکثر سن متقاضیان ۲۱ سال می باشد. در مقطع کارشناسی ارشد حداکثر سن برای دریافت بورسیه ۳۰ سال است. برای متقاضیان بورسیه دوره دکتری حداکثر سن متقاضیان ۳۵ سال می باشد.
شرط معدل: برای مقطع کارشناسی حداقل معدل ۱۴ از ۲۰ یا ۷۰ از ۱۰۰ می باشد. در مقطع کارشناسی ارشد حداقل معدل ۱۵ از ۲۰ یا ۷۵ از ۱۰۰ است. در مقطع دکتری نیز همانند کارشناسی ارشد حداقل معدل ۱۵ از ۲۰ یا ۷۵ از ۱۰۰ می باشد. حداقل معدل برای رشته های شاخه علوم پزشکی همچون پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی ۱۸ از ۲۰ یا ۹۰ از ۱۰۰ است.
مراحل کسب بورسیه تحصیلی ترکیه:
در مرحله اول شما باید یک دانشگاه را به عنوان هدف تحصیلی خود تعیین کنید، چون در صورت درخواست به دانشگاه های متعدد شانس خود را پایین می آورید . در این زمینه می توانید از مشاوره های نبولا آکادمی بهره ببرید. سپس با توجه به این که دانشگاه مد نظرتان چه شرایطی دارد، رشته منتخب خود را مشخص کرده و در نهایت اقدام به ثبت نام بورسیه آن دانشگاه کنید. ثبت نام بورسیه در وب سایت turkiyeburslari.gov.tr انجام می شود که شما با بارگذاری مدارک و ثبت اطلاعات درخواست خود را اعلام می کنید. نتیجه درخواست شما پس از بررسی کامل از طریق ایمیل به شما داده می شود.
مدارک لازم ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه:
- پاسپورت معتبر با حداقل شش ماه اعتبار
- عکس پرسنلی به روز
- گواهی مدارک تحصیلی دوره های قبلی
- ریز نمرات دوره های تحصیلی قبلی و ترجمه آن به زبان ترکی و انگلیسی
- نتیجه کنکور ترکیه در صورت شرکت در آن
- نمرات آزمون های بین المللی همچون (GRE, GMAT, DELF, YDS, YOS, SAT)
- نمرات مدارک زبان انگلیسی معتبر در صورت داشتن که نمره مثبت محسوب می شود.
- ارائه پیشنهادیه تحصیلی برای مقطع کارشناسی ارشد و دکتری
- انگیزه نامه
- توصیه نامه از دو استاد برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
- رزومه تحصیلی کامل
- ارائه گواهی نامه ها، جوایز و افتخارات علمی، ورزشی و هنری (در صورت وجود
زمان شروع ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه:
در بیستم دی ماه هر سال ثبت نام برای بورسیه تحصیلی آغاز می گردد و در اسفند ماه همان سال مهلت ثبت نام به اتمام می رسد. در ماه های مارس، آپریل و می بررسی درخواست های ارسالی صورت می گیرد. در نهایت در ماه های ٰژوئن و جولای از متقاضی دعوت به مصاحبه می شود و نتایج نهایی در ماه آگوست اعلام می گردد و دانشجو باید در ماه سپتامبر به ترکیه سفر کند.
مزایای بورسیه تحصیلی ترکیه
- تحصیل به صورت رایگان یا با هزینه کمتر
- پرداخت کمک هزینه تحصیلی ماهانه ۱۰۰۰ لیر در مقطع کارشناسی
- پرداخت کمک هزینه تحصیلی ماهانه ۱۴۰۰ لیر در مقطع کارشناسی ارشد
- پرداخت کمک هزینه تحصیلی ماهانه ۱۸۰۰ لیر در مقطع دکتری
- بلیط هواپیمای رفت و برگشت به کشور خودتان
- بهره مندی از بیمه سلامت رایگان
- برخورداری از خوابگاه رایگان
- امکان تحصیل رایگان زبان ترکی به مدت یکسال
مدت زمان پوشش بورسیه تحصیلی ترکیه:
- مقطع کارشناسی: ۴ تا ۶ سال با توجه به رشته تحصیلی و یک سال برای تحصیل زبان ترکی
- مقطع کارشناسی ارشد : ۲ سال و یک سال برای تحصیل زبان ترکی
- مقطع دکترا : ۴ سال و یک سال برای تحصیل زبان ترکی
آزمون های دانشجویان بین المللی برای ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه
- آزمون یوس YÖS : شامل دروس ریاضی، هندسه و هوش می باشد، که شامل ۸۰ تا ۱۰۰ سوال است و ۱۰۰ نمره دارد و بصورت پنج گزینه ای می باشد.
- آزمون سات SAT : شامل ریاضیات و درک مطلب و انشای انگلیسی است، این آزمون ۱۶۰۰ نمره دارد و توسط کالج برد آمریکا ارائه می شود.
- آزمون تومر TÖMER : آزمون توانایی زبان ترکی می باشد که برای ورود به رشته هایی که به زبان ترکی ارائه میشوند قابل ارائه است،اما داشتن مدرک تومر الزامی نیست و دانشجوی بین المللی می تواند در آزمون زبان خود دانشگاه شرکت کند یا یکسال در دوره تومر دانشگاه شرکت کند.
آزمون تومر ترکیه
آزمون تومر ترکیه چیست؟
آزمونی که سطح زبان ترکی افراد را مشخص می کند. جهت ورود به دانشگاه های کشور ترکیه و یا اشتغال در ترکیه، باید این آزمون را با موفقیت بگذرانید. در سال ۱۹۹۴ در دانشگاه آنکارا برای اولین آزمون تومر گرفته شد و یکی از معتبر ترین آزمون های تعیین سطح زبان ترکی می باشد.
این آزمون مهارت های صحبت کردن، نوشتن، خواندن، گوش دادن و گرامر شرکت کنندگان را مورد ارزیابی قرار می دهد. آزمون تومر دارای ۱۰۰ سوال است و زمان پاسخگویی ۲۴۰ دقیقه می باشد. نتایج آزمون دارای چندین سطح است که از A تا C می باشند و در حدود ۳ الی ۱۵ روز پس از آزمون داده می شوند.
محل برگزاری آزمون تومر ترکیه
در ابتدای شروع کار آزمون تومر فقط در دانشگاه آنکارا برگزار می شد، اما به مرور زمان با افزایش شرکت کنندگان این آزمون نه تنها در تمامی شهرها و دانشگاه های ترکیه برگزار می شود؛ بلکه در کشورهای دیگر نیز این آزمون برای علاقمندان برگزار می گردد. در حال حاضر اصلی ترین مرکز برگزاری این آزمون دانشگاه آنکارا و دانشگاه آیدین استانبول است.
از آنجایی که آزمون تومر تبدیل به یک آزمون فراگیر شده است، مراکز و موسسات مختلفی کلاس های آمادگی آزمون تومر را برگزار می کنند. یکی از مهم ترین مراکز آمادگی زبان تومر مرکز وابسته به دانشگاه آنکارا است.
از آنجایی که ایران متقاضیان زیادی برای آزمون تومر دارد، در ایران امکان شرکت در آزمون های تومر وجود دارد.
انواع مختلف مدرک تومر
اگر شما پس از شرکت در آزمون تومر موفق به کسب نمره قبولی شدید، مدرک به شما تعلق می گیرد. مدرک دارای دو نوع مدرک است.
- دیپلم تومر: با یک بار دریافت این دیپلم می توانید برای همیشه از آن استفاده کنید. در صورتی که قصد ادامه تحصیل در ترکیه دارید، باید در این آزمون حداقل نمره C1 بگیرید و برای اشتغال در ترکیه داشتن حداقل نمره C2 الزامی می باشد.
- گواهینامه تومر: گواهینامه تومر به صورت موقت صادر می شود و اعتبارش در حدود شش ماه تا دو سال است. گواهینامه تومر دو سطح مقدماتی و متوسط دارد که تفاوت در مدت زمان اعتبار آن می باشد. سطح مقدماتی آزمون تومر ۶ ماه اعتبار دارد و باید امتیاز شما B2 کسب نمایید. سطح متوسط دو سال اعتبار داشته و امتیاز B1 برای این سطح الزامی می باشد.
امتیاز دهی آزمون زبان تومر
آزمون زبان تومر ۶ سطح مختلف دارد که شامل:
- سطح A1: دارای ساده ترین سوالات می باشد و نمره این سطح بین ۲۰ تا ۴۹ است.
- سطح A2: کمی سخت تر از سوالات سطح اول بوده و نمره بین ۵۰ تا ۵۹ می باشد.
- سطح B1: این سطح نیاز به دانش متوسط از زبان ترکی دارد و نمره کسب شده بین ۶۰ تا ۶۹ است. اکثر دانشگاه های ترکیه این مدرک را قبول دارند.
- سطح B2: این سطح نیاز به دانش خوب از زبان ترکی دارد و نمره کسب شده برای این سطح بین ۷۰ تا ۷۹ می باشد.
- سطح C1: برای گرفتن این سطح باید دانش زیادی از ترکی داشته باشید و نمره بین ۸۰ تا ۸۹ است.
- سطح C2: در صورت تسلط کامل به زبان ترکی شما در این سطح قرار می گیرید و نمره به دست آمده بین ۹۰ تا ۱۰۰ می باشد.
افرادی که نمره آنها در سطح A1 قرار بگیرد، مدرکی دریافت نمی کنند. در ضمن برای پذیرش در برخی دانشگاه ها نیاز به گرفتن مدرک در یکی از سطوح C است.
منابع آزمون تومر
- کتاب های HiTiT
- کتاب های MER
- دیکشنری زبان ترکی
- کتاب گرامر زبان ترکی
- کتاب راهنمای آزمون زبان تومر
مدارک لازم برای شرکت در آزمون تومر
- دو قطعه عکس پرسنلی
- همراه داشتن کپی پاسپورت
- اگر پاسپورت ندارید باید شناسنامه خود را به ترکی ترجمه کنید
ثبت نام در آزمون تومر
با در دست داشتن مدارک ذکر شده به مراکز ثبت نام مراجعه کرده و هزینه آزمون تومر را پرداخت نمایید. پس از انجام این مراحل یک حساب کاربری در سامانه UTS برای تان ساخته می شود و رمز عبور و نام کاربری به شما داده می شود. در بخش آزمون آزمایشی می توانید سطح زبان ترکی خود را بسنجید.
هزینه ثبت نام در آزمون تومر
جهت ثبت نام در آزمون دیپلم تومر ۱۵۰ یورو و برای ثبت نام در آزمون گواهی تومر ۱۰۰ یورو باید پرداخت نمایید.
کلاس های آزمون زبان تومر
اگر خواهان قبولی صد در صد در آزمون تومر هستید، ما به شما توصیه می کنیم در کلاس های آمادگی زبان تومر شرکت کنید. ما در نبولا آکادمی با برگزاری کلاس های به صورت حضوری و آنلاین به شما کمک می کنیم تا با بالاترین نمره در این قبول شوید.
آزمون یوس ترکیه
آزمون یوس YOS چیست؟
یکی از با اهمیت ترین آزمون ها برای دانشجویان خارجی آزمون یوس ترکیه بوده و شرط قبولی در دانشگاه های ترکیه به دست آوردن نمره قبولی این آزمون است. اکثر اوقات این آزمون ۸۰ سؤال دارد که ۴۵ سوال برای سنجش IQ و ۳۵ سوال برای سنجش توانایی ریاضی می باشد.
مدرک این آزمون دو سال اعتبار دارد و در صورتی که نتوانید طی این دو سال شرایط تحصیل در ترکیه را نداشته باشید، باید مجددا در آزمون شرکت کنید.
نکته قابل توجه در آزمون این است که این آزمون چندان هم سخت نیست و با مطالعه دقیق منابع می توانید در این آزمون نمره مناسبی به دست بیاورید. در ضمن درجه سختی آزمون برای دانشگاه های مختلف متفاوت است.
زبان آزمون یوس ترکیه
آزمون یوس به زبان های فارسی، ترکی، انگلیسی، عربی و… برگزار می شود. البته اکثریت سوالات این آزمون به زبان ترکی است. اما با توجه به اینکه اکثریت سوال ها در بخش ریاضی می باشد، نیازی چندانی به زبان ترکی نیست.
آزمون یوس ترکیه
سوالات آزمون یوس شامل مباحث هوش، هندسه و ریاضی می باشد. آزمون یوس دارای ۸۰ تا ۱۰۰ سوال بوده و نمره آن از ۱۰۰ حساب می شود.
- سوالات بخش تست هوش
اکثر اوقات ۴۰ تا ۵۰ درصد سوالات آزمون را تست هوش تشکیل می دهد.
- سوالات بخش ریاضی
تمامی مباحث ریاضی که در دوران دبیرستان خوانده اید را در سوالات این بخش می بینید. این بخش ۳۰ تا ۴۰ درصد آزمون را به خود اختصاص می دهد.
- سوالات بخش هندسه
در کل این بخش ۱۰ تا ۱۵ سوال دارد و مباحث هندسی را در بر می گیرد.
محدودیت سنی آزمون یوس ترکیه
شرکت در آزمون یوس محدودیت سنی ندارد و شما با داشتن مدرک دیپلم می توانید در این آزمون شرکت کنید.
مراحل ثبت نام در آزمون YÖS ترکیه
- ورود به سایت دانشگاهی مدنظرتان
- مطالعه دفترچه آزمون
- تکمیل اطلاعات درخواستی دانشگاه
- پرداخت هزینه آزمون یوس ترکیه
هزینه آزمون یوس ترکیه
هزینه آزمون با توجه به دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید، تعیین می گردد. برای دانشگاه دولتی مبلغ در حدود 400 لیر می باشد. دانشگاه های خصوصی ترکیه گاها برای این آزمون مبلغی دریافت نمی کند و در اکثر اوقات نسبت به دانشگاه دولتی هزینه این آزمون ارزان تر است.
مدارک لازم برای شرکت در آزمون یوس ترکیه
- کل کارنامه های دوران دبیرستان
- مدرک دیپلم و یا گواهی تحصیل در سال سوم دبیرستان
- رسید پرداخت هزینه ثبت نام
- پاسپورت معتبر
- عکس پرسنلی
- گرفتن مدرک پیش دانشگاهی برای نظام قدیم
حداقل نمره قبولی آزمون
نمره کامل آزمون یوس ۱۰۰ می باشد و دانشجویان با اخذ نمره ۵۰ می توانند در یکی از دانشگاه پذیرفته شوند. در رشته های پرطرفدار مانند پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی حداقل نمرات باید به ۹۰ باشد. در کل حداقل نمره بستگی به دانشگاهی دارد که انتخاب می کنید.
آمادگی برای آزمون YOS ترکیه
تسلط به زبان ترکی یکی از موارد مهم برای آزمون یوس می باشد. قسمتی از آزمون یوس مربوط به سنجش میزان تسلط زبان ترکی متقاضیان است و اگر حداقل نمره را در این بخش به دست نیاورید، یک سال قبل از دانشگاه باید در کلاس های آموزش زبان ترکی شرکت کنید. ما در دوره های آموزشی YÖS توسط نبولا آکادمی تمامی این آموزشات لازم را در اختیار کاربران قرار می دهیم.
نکات مهم شرکت در آزمون یوس ترکیه
داشتن لوازمی همچون برگه ورود به جلسه، اصل پاسپورت، مداد نرم، پاک کن و آب معدنی مانند بیشتر آزمون ها الزامی می باشد. تقلب جز خط قرمزهای آزمون در ترکیه می باشد و ممکن است برای همیشه از شرکت در آزمون های بین المللی ترکیه محروم شوید.
با شرکت در دوره آمادگی آزمون یوس نبولا آکادمی به تمام دروس و سرفصل های آزمون یوس مسلط شوید. حتی اگر هیچ گونه آشنایی با آزمون یوس ندارید، با شرکت در دوره های ما کاملا مسلط شوید.
خدمات نبولا آکادمی
- بهره مندی از نرم افزارها و برنامه های گوناگون با آخرین تکنولوژی های روز دنیا
- وجود پشتیبانی و مشاورین برجسته
- برخورداری از منابع علمی و آموزشی به روز و بررسی و بازنگری آن ها
- همراهی با دانشجویان در هر مرحله از آزمون
- ارائه انواع زبان های آموزشی همچون ترکی و انگلیسی
آزمون آلس ترکیه
آزمون آلس (ALES) یک آزمون طبقه بندی برای انتخاب و توزیع دانشجویان می باشد. افرادی که قصد ادامه تحصیل در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا را دارند، باید در آزمون آلس ترکیه و یا آزمون GRE شرکت کنند.
آزمون آلس ترکیه (ALES)
متقاضیان تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری باید در آزمون آلس شرکت کنند. این آزمون دوبار در سال برای ترم های بهاره و پاییزه برگزار می شود. تاریخ دقیق برگزاری امتحانات و مهلت ثبت نام توسط OSYM اعلام می گردد. شما می توانید با مراجعه سامانه پذیرش و توزیع دانشجویان از زمان دقیق آزمون آلس مطلع شوید.
در حالت کلی آزمون آلس برای ترم بهار در ماه های آپریل و می و برای ترم پاییز در ماه های نوامبر و دسامبر برگزار می شود. ثبت نام آزمون بهاره در ماه مارس و ثبت نام آزمون ترم پاییزه ماه اکتبر می باشد.
ثبت درخواست برای شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES)
برای شرکت در آزمون آلس شما باید درخواست خود را به صورت الکترونیکی از طریق سایت OSYM ثبت کنید.
بر اساس قوانین ترکیه، مسئولیت درج اطلاعات صحیح با فرد متقاضی می باشد و در صورت وجود هرگونه تناقض بین اطلاعات و مدارک ارائه شده امکان رد درخواست تحصیل در ترکیه و مردود شدن متقاضی وجود دارد.
هزینه آزمون آلس
پس از تکمیل مراحل درخواست هزینه آزمون آلس ترکیه را پرداخت نمایید. هزینه شرکت در آزمون 70.00 لیر است که از طریق بانک های تایید شده OSYM قابل واریز می باشد.
همچنین می توان هزینه شرکت در آزمون را از طریق یکی از کارت های اعتباری رایج و در سامانه OSYM بپردازید.
توجه کنید تا زمانی که هزینه را پرداخت نکنید، فرایند ثبت نام شما تکمیل نشده و امکان شرکت در آزمون را ندارید.
هزینه های قابل پرداخت آزمون آلس ترکیه
هزینه آزمون: ۷۰۰۰ لیر
هزینه خدمات: ۳۰۰ لیر
هزینه دریافت رمز عبور از سامانه OSYM
هزینه به روز رسانی عکس در سامانه OSYM
توجه کنید که هزینه های پرداخت شده قابل استرداد نمی باشد، پس در کل فرایند ثبت نام با دقت کامل اطلاعات و مدارک را ثبت کنید.
ویژگی های آزمون آلس ترکیه
از مهم ترین نکات آزمون آلس ترکیه این است که به زبان ترکی استانبولی برگزار می شود و شامل دو بخش عددی و دو بخش کلامی است. هر کدام از بخش های آزمون آلس دارای ۴۰ سوال می باشد و در مجموع ۱۲۰ سوال دارد و کل زمان آزمون ۱۵۰ دقیقه می باشد.
بخش ریاضی برای سنجش منطق عددی و ریاضی داوطلبان بوده و برای پذیرش در برخی رشته ها چون مهندسی، معماری، نرم افزار وزن ارزیابی بیشتری دارد. بخش کلامی آزمون آلس برای سنجش منطق و شناخت زبانی داوطلبان بوده و برای پذیرش در رشته های زیرگروه علوم انسانی چون ادبیات، حقوق، زبان، تاریخ، جغرافیا وزن ارزیابی بیشتری دارد.
همه متقاضیان آزمون آلس باید حداقل سه آزمون از چهار آزمون را تکمیل کنند. حداقل امتیاز مورد قبول برای آزمون آلس ترکیه ۵۵ امتیاز برای مقطع کارشناسی ارشد بدون پایان نامه و ۸۰ برای متقاضیان دکترا است. نتایج آزمون آلس پس از اعلام نتایج تا سه سال اعتبار داشته و در صورت تمایل شرکت کننده به دانشگاه یا مرکز علمی مورد درخواست شان ارسال می شوند.
آزمون ست ترکیه
یکی از آزمون های مهم و تاثیر گذار در قبولی دانشگاه های ترکیه آزمون ست می باشد. آزمون ست برای متقاضیانی مناسب است که خواهان تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی در دانشگاه های این کشور هستند.
افرادی که ۱۲ سال تحصیل در مدرسه را به پایان رسانده اند و نمره های بالایی دارند، می توانند در این آزمون شرکت کنند.
این آزمون شامل بخش های متعددی می باشد تا دانشگاه مورد نظر بتواند میزان استعداد و علم دانشجوی خود را بسنجد.
یکی از بخش های این زمان درک مطلب می باشد، سوالات به صورت چهار گزینه ای است. تعداد سوالات این بخش ۵۲ تا بوده و باید در مدت زمان ۶۵ دقیقه به سوالات پاسخ داده شود.
بخش بعدی آزمون بخش نوشتاری و زبان است، این بخش نیاز به دقت زیادی دارد؛ چون گاها نیاز می باشد تا اشتباهات متن را بازبینی و تصحیح کنید.
بخش ریاضی از مهمترین بخش های آزمون ست میباشد، سوالات این بخش شامل ریاضیات عمومی، آمار و احتمالات، جبر و هندسه است. سوالات بخش ریاضی به دو صورت تشریحی و تستی می باشد. سوالات این بخش در دو قسمت است، بخش اول فقط ۲۰ سوال داشته و داوطلبان باید ظرف ۲۵ دقیقه به این سوالات پاسخ دهد. قسمت دوم سوالات بیشتری دارد و طی ۵۵ دقیقه به ۳۸ سوال پاسخ داده شود.
توجه کنید که در بخش اول سوالات ریاضی امکان استفاده از ماشین حساب نیست اما در بخش دوم می توان از یک ماشین حساب ساده برای محاسبات استفاده کرد.
در بخش انشا آزمون ست شما با توجه به موضوعات عنوان شده در آزمون یک انشا می نویسید. زمان پاسخگویی به این بخش ۵۰ دقیقه می باشد.
امتیازدهی آزمون سات ترکیه
با فاکتور گرفتن بخش انشا هر بخش ۲۰۰ الی ۸۰۰ نمره دارد و با کسب نمره بالاتر امکان راهیابی به دانشگاه های انگلیسی زبان راحت تر است. نمره بخش انشا ۱ تا ۶ امتیاز دارد و برای افراد جهت ورود به دانشگاه دلخواهشان ضروری است.
مدارک لازم جهت ورود به محل آزمون
کارت شناسایی معتبر یا کارت دانش آموزی معتبر برای ورود به محل آزمون ضروری می باشد. به این نکته توجه داشته باشید که حتما اصل مدارک خود همراه با ترجمه انگلیسی آنها را ارائه دهید.
انواع کارت شناسایی معتبر برای آزمون ست
- گواهینامه رانندگی
- کارت دانش آموزی
- کارت شناسایی ملی
شرایط کاربرد ماشین حساب در آزمون ست
- به کار بردن ماشین حساب شخصی
- به کار بردن ماشین حساب در زمان های مشخص
- عدم کاربرد ماشین حساب بزرگ و برقی (به علت امکان تخلف)
هزینه آزمون ست ترکیه
ایرانیان باید مبلغ ۴۷ دلار برای شرکت در آزمون و دریافت کارت جلسه پرداخت کنند.
ثبت نام در آزمون ست ترکیه
شما به دو روش اینترنتی و پستی می توانید در آزمون ست شرکت کنید.
نکات مهم جهت موفقیت در آزمون ست (SAT) ترکیه
- زمان بندی دقیق تا بتوانید به تمام سوالات پاسخ دهید
- بررسی سوالات چند سال اخیر
- حفظ آرامش
- تمامی سوالات را با دقت بخوانید
حداقل نمره قبولی در آزمون ست
برای این آزمون باید حداقل نمره قبولی آزمون را به دست بیاورید که برای دانشگاه های مختلف متفاوت می باشد. در حالت کلی باید نمره ۱۳۰۰ به بالا به دست بیاورید.
در ضمن باید این نکته را نیز بیان کنیم که این آزمون هیچ محدودیتی سنی ندارد و با داشتن مدرک دیپلم می توانید در این آزمون شرکت کنید.
آزمون GRE تحصیلات تکمیلی
یکی از مهم ترین آزمون های بین المللی آزمون جی آر ای می باشد که برای پذیرش دانشجویان در تحصیلات تکمیلی است. آزمون GRE مخفف Graduate Record Examinations می باشد و توسط موسسه برگزار کننده تافل برگزار می شود. این آزمون مهارت های ریاضی، جبر، احتمالات و هندسه دانشجویان مورد بررسی قرار می دهد. از این روی که سوالات این بخش به صورت تحلیلی و به زبان انگلیسی می باشند، سوالات این بخش تا حدودی دشوار هستند.
دو حالت آزمون GRE
آزمون GRE به دو حالت GRE General و GRE Subject برگزار می شود. آزمون اصلی همان آزمون GRE General است و به دو صورت کاغذی و اینترنتی برگزار می گردد. در کشور ایران فقط آزمون اینترنتی برگزار می شود. اما اگر تمایل دارید در آزمون کاغذی شرکت کنید، این آزمون سه بار در سال برگزار می شود. تمرکز اصلی این آزمون روی دایره لغات داوطلب می باشد.
اطلاعات کامل آزمون GRE
آزمون جی آٰر ای و آزمون ست شباهت زیادی دارند با این تفاوت که آزمون ست برای مقطع کارشناسی بوده و آزمون GRE برای تحصیلات تکمیلی میباشد. جهت ورود به دانشگاه آمریکا و کانادا این آزمون بیشترین ارزش و اعتبار را دارد، اما در کشورهایی چون ترکیه نیز برخی از دانشجویان از طریق این آزمون پذیرش می شوند. البته باید اشاره شود که پذیرش در رشته های علوم پزشکی و حقوق از طریق این آزمون نیست.
مدت زمان آزمون جی آر ای چهار ساعت بوده و شرکت کنندگان باید در سه بخش مختلف به سوالات پاسخ دهند. در بخش نگارش دو سوال وجود دارد که برای پاسخ هر سوال سی دقیقه زمان داده شده است. بخش اول موضوع است و بخش دوم بخش بحث می باشد. بخش اول بسیار سخت بوده و حتی از تافل و آیلتس هم دشوارتر می باشد. حداکثر نمره این بخش ۶ است و کسب نمره ۴ عالی است. در بخش بحث نیز متنی در اختیار شما قرار می گیرد که باید ایرادات تخصصی آنها را برطرف کنید.
بخش دوم بخش درک زبانی است که سوالات به صورت تستی و پنج گزینه ای در اختیار دانشجویان گذاشته می شود. این بخش بیست سوال دارد، که در مدت زمان یک ساعت باید به سوالات پاسخ داده شود.
در این بخش توانایی های ارزیابی، تحلیل مطالب، تحلیل درک ارتباط بین واژگان، تحلیل درک ارتباطات بین محتوای مطالب و آنالیز ارتباط بین قسمتهای مختلف جملات مورد بررسی قرار می گیرد.
هدف بخش درک زبانی سنجش تسلط به زبان انگلیسی می باشد، که کامل سه بخش تکمیل متن، معادل سازی جملات و درک مطلب است.
در بخش ریاضیات توانایی ریاضی سنجیده می شود و اغلب سوالات بسیار ساده و در حد سوالات دبیرستان می باشد. سوالات این بخش شامل دو سری سوال ۲۵ تایی بوده و برای پاسخگویی هر بخش ۳۵ دقیقه زمان دارید و در کل برای این بخش ۷۰ دقیقه زمان در نظر گرفته شده است. نمره این بخش نیز از ۱۳۰ تا ۱۷۰ می باشد و شرکت کنندگان به راحتی می توانند این نمره را کسب کنند.
تسهیلات و خوابگاه های ترکیه
ترکیه با هدف جذب دانشجویان بین المللی و در راستای تامین رفاه حال دانشجویان، خوابگاه های دانشجویی زیادی را در شهرهای بزرگ کشور ترکیه تهیه دیده است.
خوابگاه های دانشجویی ترکیه با داشتن امکانات و قیمت های مناسب گزینه مناسبی برای اقامت دانشجویان می باشند. یکی از سوالاتی که همه دانشجویان بین المللی دارند، شرایط و ویژگی های خوابگاه های دانشجویی ترکیه است. اگر شما هم در فکر تحصیل در ترکیه هستید، ما به شما پیشنهاد می کنیم که با برقراری تماس با مشاوران نبولا آکادمی از تمامی اطلاعات خوابگاه از قبیل هزینه، شرایط و امکانات مطلع شوید.
شرایط خوابگاه های دانشجویی ترکیه
ترکیه برای اقامت دانشجویان گزینه های مختلفی را تعبیه کرده است، شما به عنوان دانشجوی بین المللی می توانید از خوابگاه های دانشجویی در محوطه دانشگاه، یا خوابگاه های دولتی در نقاط مختلف شهر و خوابگاه های خصوصی بهره مند شوید، همچنین امکان اجاره آپارتمان در داخل شهر نیز برای دانشجویان وجود دارد.
خوابگاه های دانشجویی در محوطه دانشگاه
اکثریت دانشگاه های ترکیه در محوطه دانشگاه دارای خوابگاه هایی می باشند که دانشجویان امکان اسکان در آنها را دارند. در مورد تعداد دانشجویان ساکن در دانشگاه ها نمی توان نظر قطعی داد، چون با توجه به وسعت اتاق ها متغیر می باشد.
در اکثر این اتاقها امکاناتی چون کمد لباس و تختخواب برای هر یک از دانشجویان در نظر گرفته شده است. همچنین دسترسی به اینترنت پرسرعت در خوابگاهها وجود دارد. در برخی از این خوابگاه ها کافه تریا نیز موجود می باشد و این خوابگاه ها دارای اتاق تلویزیون، سالن مطالعه و آشپزخانه به صورت مشترک می باشند.
شرایط خوابگاه های خصوصی دانشگاه های ترکیه
در اکثر دانشگاه های ترکیه امکان استفاده از خوابگاه های خصوصی نیز وجود دارد، این خوابگاه ها نسبت به خوابگاه های دولتی امکانات بیشتری در اختیار دانشجویان قرار می دهند. البته توجه به این نکته مهم است که هر چه امکانات خوابگاه ها بیشتر باشد، شهریه نیز گران تر می شود.
شرایط اجاره آپارتمان دانشجویی
تعداد زیادی از دانشجویان با تعدادی از دوستان خود آپارتمان اجاره می کنند. دانشجویان با توجه به هزینه ای که پرداخت می کنند، می توانند با امکانات و شرایط متفاوتی آپارتمان اجاره کنند. لازم به ذکر است که با توجه به شهر محل اسکان، منطقه شهری و امکانات آپارتمان هزینه و اجاره بها متغیر است. هزینه خوابگاه های دانشجویی ترکیه از ماهی ۷۰۰ لیر تا ماهی ۴ هزار لیر متغیر است، این اختلاف هزینه ها وابسته به نوع خوابگاه و شهر خوابگاه متغیر است. دانشگاه های کشور ترکیه معمولاً شهریه را بین دو تا سه قسط دریافت می کنند.
تحصیل در ترکیه بدون آزمون کنکور
یکی از فرصت های تحصیل در ترکیه، تحصیل بدون آزمون ترکیه می باشد. برای پذیرش بدون آزمون شما نیازی به شرکت در آزمون ندارید. تعدادی از دانشگاه های دولتی و اکثریت دانشگاه های خصوصی امکان تحصیل بدون آزمون را دارند. در پایین لیستی از دانشگاه هایی که می توانید بدون آزمون در آنها تحصیل کنید، آورده شده است.
پذیرش بدون آزمون در دانشگاه های دولتی
لیستی از دانشگاه های دولتی ترکیه که امکان تحصیل بدون آزمون را دارند:
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه ارجیس
- دانشگاه اگه ازمیر
- دانشگاه جمهوریت سیواس
- دانشگاه سلیمان دمیرل
- دانشگاه ساکاریا
- دانشگاه کاتب چلبی
- دانشگاه کارابوک
- دانشگاه کوجالی
- دانشگاه قاضی آنکارا
- دانشگاه مرسین
- دانشگاه مارمارا
پذیرش بدون آزمون در دانشگاه های خصوصی
لیست تعدادی از بهترین دانشگاه های خصوصی که امکان تحصیل بدون آزمون را دارید:
- دانشگاه آتیلیم
- دانشگاه آیدین
- دانشگاه اوکان
- دانشگاه کوچ (استانبول)
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه بیلکنت
- دانشگاه بیلگی
- دانشگاه بیرونی
- دانشگاه سابانجی ترکیه
- دانشگاه مدیپل آنکارا
- دانشگاه مدیپول استانبول
- دانشگاه یدی تپه
رشته های مورد پذیرش بدون آزمون در ترکیه
یکی از مواردی که بسیاری از متقاضیان تحصیل بدون آزمون در ترکیه سوال دارند، این است که آیا می توان بدون آزمون در تمامی رشته ها در ترکیه پذیرش شد؟ بله شما می توانید در تمامی رشته ها بدون آزمون پذیرش بگیرید. شاید شما هم با این مورد مواجهه شده باشید که برای تحصیل رشته های شاخه پزشکی نیاز به شرکت در آزمون می باشد، البته که این گونه نیست و شما در تعدادی از دانشگاه مورد تایید و معتبر ترکیه امکان تحصیل در این رشته ها بدون آزمون را دارید.
شرایط پذیرش بدون آزمون
برای پذیرش بدون آزمون یک سری مدارک اصلی نیاز است که در تمامی رشته ها مشترک می باشد که عبارتند از:
- ارائه پاسپورت معتبر
- ارائه ریز نمرات و مدرک دیپلم
- عکس پرسنلی سه در چهار
- ارائه نام مادر که برای ثبت نام در همه دانشگاه لازم است
قطعا اگر شما خواهان پذیرش در رشته های بالاتر همچون پزشکی هستید، داشتن یک سری شرایط دیگر نیز ضروری است. توصیه میکنیم جهت اخذ پذیرش بدون آزمون با موسسات معتبر در این زمینه همچون نبولا آکادمی در ارتباط باشید. تا بدون دردسر و در سریع ترین زمان و با راحت ترین شرایط پذیرش بدون آزمون دانشگاه های ترکیه را به دست آورید.
تحصیل به زبان خارجی در ترکیه
امکان تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های ترکیه، یکی از نکات قوت تحصیل در ترکیه می باشد، دانشگاه های متعددی در کشور ترکیه وجود دارد که می توان به زبان انگلیسی در آنها تحصیل کرد.
شرایط تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه
دانشگاه های ترکیه شرایط ویژه خود را برای امکان تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی دارند، که در اینجا آورده شده است.
- داشتن مدرک دیپلم
برای برخورداری از امکان تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی متقاضیان عزیز باید مدرک دیپلم خود با معدل با و ریز نمرات شان را ارائه دهند.
- مدرک زبان انگلیسی
برای تحصیل به زبان انگلیسی شما باید دارای مدرک زبان انگلیسی معتبر باشید، یا اینکه در یکی از آزمون های معتبر انگلیسی شرکت کرده و نمره حد نصاب لازم را به دست آورید.
- شرکت در آزمون های ورودی دانشگاه
اگر خواهان تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه هستید، باید در آزمون های ورودی به زبان انگلیسی (ست) شرکت کنید و نمره قبولی را به دست بیاورید.
ضروریات اصلی که باید برای تحصیل به زبان انگلیسی بدانید
اگر علاقمند تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی در دانشگاه های این کشور هستید، باید بدانید که داشتن یک سری شرایط واجب و ضروری است. از آن جمله می توان به داشتن مدرک زبان انگلیسی همچون مدرک تافل یا آیلتس اشاره کرد. اگر شما دارای مدرک معتبری در زبان انگلیسی نیستید، باید که در آزمون مهارت زبان انگلیسی شرکت کنید. اگر شما نتوانید در آزمون مهارت نمره لازم را کسب کنید، باید در کلاس های فشرده زبان شرکت کنید.
دانشگاه های ترکیه با داشتن امکانات آموزشی و رفاهی مناسب، شرایط خوبی برای تحصیل به زبان انگلیسی دارد. شما می توانید با صرف هزینه مناسب در دانشگاه های ترکیه به زبان انگلیسی تحصیل کنید. شاید یکی از ویژگی های مهم تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی می توان به امکان بهتر برای انتقال دانشجویی و همچنین فرصت های شغلی بهتر اشاره کرد. در اینجا باید این نکته اشاره شود که شهریه تحصیل به زبان انگلیسی گران تر از شهریه تحصیل به زبان ترکی می باشد.
نحوه اخذ ویزای تحصیلی و اخذ تابعیت کشور ترکیه بعد از تحصیل در ترکیه
دانشجویان بین المللی از کشور ایران که متقاضی تحصیل در ترکیه هستند می توانند با ثبت نام در دانشگاه و دریافت برگه پذیرش قطعی بدون نیاز به گرفتن ویزا و تنها با در دست داشتن برگه دانشجویی وارد کشور ترکیه شوند و برای اخذ اقامت دانشجویی اقدام کنند، دانشجویان پسر که مشمول خدمت سربازی نشدهاند با اخذ پذیرش از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم یا بهداشت ایران می توانند اشتغال به تحصیل گرفته و به راحتی در ترکیه تحصیل کنند.
تا سال ۲۰۲۰ هر ۲ سال تحصیل یک سال امتیاز برای اخذ تابعیت کشور ترکیه حساب می شد یعنی برای اخذ تابعیت کشور ترکیه نیاز به ۱۰ سال سابقه تحصیلی بود اما طی قانون جدید کشور ترکیه بعد از ۵ سال اقامت تحصیلی دانشجو میتواند برای گرفتن تابعیت کشور ترکیه اقدام کند. اگر قصد اخذ تابعیت کشور ترکیه را دارید تحصیل در مقطع کارشناسی را به شما توصیه می کنیم، زیرا با این کار اقامت پس از تحصیل در ترکیه را به راحتی بدست خواهید آورد.
برای دریافت اقامت وجود برخی شرایط مهم و ضروری می باشد. از مواردی که میتوانید اقامت دریافت کنید، استخدام رسمی، سرمایه گذاری، تحصیل در دانشگاه ها، شرکت در برنامه تبادل دانشجو، دلایل بشردوستانه همچون پناهندگان جنگی، سیاسی و دریافت مراقبت پزشکی در بیمارستان ها و کلینیک ها می باشد.
مراحل اخذ اقامت بعد از تحصیل در ترکیه
یکی از مواردی که هر دانشجویی مایل است در مورد آن اطلاعات کسب کند، اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه می باشد.
بنابراین، اجازه اقامت ترکیه بعد از تحصیل این امکان را به شما می دهد تا برای مدت طولانی در کشور ترکیه اقامت داشته باشید.
لیست مدارک برای اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه:
- درخواست اقامت پرینت شده با امضا
- داشتن پاسپورت بین المللی با حداقل دو ماه اعتبار
- فتوکپی از تمام صفحات پاسپورت
- عکس بیومتریک با پس زمینه سفید و به روز (حداکثر برای ۶ ماه قبل)
- مدارک دال بر تمکن مالی در مدت اقامت در ترکیه
- داشتن بیمه درمانی
- مدارکی برای تایید علت درخواست اقامت شما
- داشتن گواهی عدم سو پیشینه
- پرداخت هزینه بررسی گواهی عدم سو پیشینه
اگر افسر مهاجرت مدرک بیشتری از شما خواست، به شما مهلت داده می شود تا در تاریخ پذیرش مجدد که مشخص شده است این مدارک را بیاورید. همچنین به این نکته توجه کنید که بیشتر کارکنان دولتی به زبان انگلیسی مسلط نیستند و آشنایی شما با ترکی بسیار مهم می باشد.
اخذ اقامت پس از تحصیل در ترکیه این امکان را دارد که یک یا دو سال با امکان تمدید در ترکیه زندگی کنید. در حالت کلی دو نوع اقامت وجود دارد: اقامت کوتاه مدت و اقامت بلند مدت.
اقامت پس از تحصیل در ترکیه طولانی مدت شامل افرادی می شود که هشت سال به طور مداوم اقامت دریافت کرده اند. همچنین در طول ۵ سال گذشته آن ها نباید بیشتر از یک سال در خارج از مرزهای ترکیه در حدود ۱۸۰ روز در سال را خارج از مرز سپری کنند.
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه در هر مقطع متفاوت است اما به طور کلی گواهی پایان دوره تحصیلی ریز نمرات و پاسپورت مورد نیاز است، ترجمه رسمی مدارک گفته شده با مهر دادگستری و سفارت برای معادل سازی در کشور ترکیه نیاز است. ارائه نمره قبولی از آزمون های ورودی برای دانشگاه های دولتی نیاز است. توجه داشته باشید که پاسپورت شما اعتبار مورد نیاز را داشته باشد.
کار حین تحصیل در ترکیه
مطمئنا با توجه به هزینه های تحصیل و زندگی در ترکیه بسیاری از دانشجویان علاقمند به تحصیل در این کشور در فکر کار حین تحصیل در ترکیه هستند. خوشبختانه طبق بند یک از ماده قانونی ۴۱ کشور ترکیه دانشجویان می توانند در طول هفته ساعات مشخصی را به کار بپردازند.
شرایط کار در حین تحصیل در ترکیه
امروزه به دلیل افزایش چشمگیر تعداد اتباع خارجی در ترکیه شرایط کار برای افراد خارجی خیلی بهتر شده است. البته ذکر این نکته ضروری است که برای یافتن کار در ترکیه دانش زبان ترکی بسیار مهم تلقی می شود، زیرا اکثریت ترکها به زبان های دیگری جز ترکی تسلط ندارند. بنابراین توصیه اکید ما این است که اگر می خواهید در حین تحصیل در ترکیه کار کنید، حتما زبان ترکی را فرا بگیرید.
مدرک لازم جهت کار در حین تحصیل
برای اینکه بتوانید حین تحصیل در ترکیه کار کنید علاوه بر داشتن کارت اقامت نیاز به اخذ مجوز کار دارید. انواع مختلف مجوزهای کار توسط اداره کل بین المللی کار صادر می شود، اگر می خواهید در حین تحصیل در ترکیه به کار پاره وقتی مشغول شوید در ابتدا باید نسبت به دریافت مجوز کار خود از این سازمان اقدام کنید.
برای دریافت مجوز کار از طریق وب سایت turkiye.gov.tr درخواست خود را ارسال کنید، پس از گذشت ۳۰ روز از زمان ثبت درخواست مجوز کار شما در صورت تایید مدارک صادر می گردد. مدت اعتبار این مجوز یک سال است.
لازم به ذکر است، دانشجویان بین المللی در دوره های دو ساله یا دوره تحصیلی کارشناسی پس از به پایان رسیدن سال اول تحصیل خود می توانند مجوز کار دریافت کنند.
مدت زمان تعیین شده جهت کار در حین تحصیل
به طور میانگین دانشجویان بین المللی می توانند در هفته بین ۳۰ تا ۳۵ ساعت کار انجام دهند و در صورت تخلف زمانی مشمول جریمه می شوند.
میانگین حقوق کار دانشجویی
درآمد حاصل از کار دانشجویی در ترکیه به نسبت مناسب و خوب است. البته نمی توان به صورت دقیق درآمد کار دانشجویی را به علت پاره وقت بودن و نامشخص بودن ساعات کار تخمین زد اما حداقل درآمد کار دانشجویی در هفته بین ۴۵۰ تا ۵۵۰ لیر برآورد شده است.
بهترین کارهای دانشجویی در ترکیه
احتمالا بهترین کار دانشجویی شرکت در پروژه های تحقیقاتی و کاربردی است که علاوه بر این که دارای درآمد مناسبی می باشد، برای رزومه تحصیلی و کاری فرد هم نکته مثبتی قلمداد می شود. دانشجو همچنین می تواند با شرکت در پروژه های تحقیقاتی یا دستیاری در فعالیت های آموزشی و پژوهشی اساتید به کار دانشجویی مشغول شود.
هنوز نظری داده نشده است.