تحصیل هنر در ترکیه در سالهای اخیر مورد توجه دانشجویان هنر به خصوص دانشجویانی که در زمینه مرمر، مینیاتور و خوشنویسی می باشند، قرار گرفته است. البته مجموعه رشته های هنر در بیشتر دانشگاه های ترکیه ارائه می شود که به خاطر موقعیت جغرافیایی خوب و دانشگاه های هنری مناسب که در سطح بین المللی شناخته شده اند، جز بهترین گزینه ها برای تحصیل در ترکیه می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان مقاله همراه ما باشید. شما می توانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت پاسخ سوالات خود با مشاوران ما در نبولا آکادمی تماس بگیرید.
شرایط تحصیل هنر در ترکیه
برای تحصیل هنر در ترکیه دو روش بدون آزمون (تحصیل در ترکیه بدون کنکور) و با آزمون وجود دارد. در روش بدون آزمون معدل دیپلم فرد مهم تر است و همچنین هزینه تحصیل بدون آزمون گران تر است. شرایط تحصیل با آزمون در دانشگاه های دولتی و برخی از دانشگاههای خصوصی برای رشته هنر به صورت زیر می باشد.
کسب حداقل نمره 40 از 100 در آزمون یوس
اصل مدرک دیپلم و ترجمه رسمی آن
ریز نمرات دیپلم و ترجمه رسمی آن
پاسپورت
معرفی نامه
کسب نمره مناسب در آزمون ست
کسب نمره مناسب در آزمون تومر در صورت تحصیل به زبان ترکی
برخی از رشته های هنر به جز مدارک تحصیلی و مدارک شناسایی دارای مصاحبه عملی نیز می باشند.
شرایط تحصیل هنر در ترکیه – نبولا آکادمی
رشته های هنر در ترکیه
تقریبا تمامی رشته های هنر در ترکیه موجود می باشد، ولی ما در اینجا به مهمترین آنها می پردازیم.
آهنگ سازی
نوازندگی موسیقی
طراحی صنعتی
کارگردانی
فیلم سازی
انیمیشن
گاسترونومی
سینما
بازیگری
طراحی لباس
عکاسی
نقاشی
معماری
معماری داخلی
مجسمه سازی
گریم
تاریخ هنر
طراحی مد
صحنه آرائی
رشته های هنر در ترکیه – نبولا آکادمی
از بین رشته های مختلف تحصیل هنر در ترکیه دو رشته در زیر به صورت مختصر معرفی شده است.
هنر های سنتی ترکیه
کشور ترکیه شهرهای توریستی زیادی دارد که همگی معروف بوده که سالانه پذیرای هزاران توریست از کشورهای مختلف جهان می باشد. کشور ترکیه تحولات تاریخی و فرهنگی زیادی داشته ولی خوشبختانه هنرهای دستی و صنایع دست ساز هنوز پا برجا می باشند.
مردم ترکیه با اینکه به روز و مدرن می باشند ولی هنوز هم به هنر های سنتی در کنار هنرهای دیگه اهمیت می دهند. همین امر باعث شده تا کشور ترکیه به هنر در حالت کلی بیشتر اهمیت بدهند. از سمتی به خاطر توریستی بودن این کشور به ساخت و ساز های هنری و به ظروف هنری و کلا به هنر جایگاه ویژه ای داده است.
بازیگری در ترکیه – نبولا آکادمی
بازیگری در ترکیه
اکثر دانشجویانی که به تحصیل هنر در ترکیه اقدام می کنند، هدف اصلی آن ها بازیگری در ترکیه می باشد و بازیگری جز پر اهمیت ترین رشته های هنری می باشد. صنعت فیلم در ترکیه در طی سالیان اخیر پیشرفت فزاینده ای داشته است. صنعت سینمای ترکیه در کنار این پیشرفت نیازمند بازیگران قهار و کارگردانان بزرگ و عوامل دیگر هنری می باشد.
بازیگری در ترکیه نیازمند آزمون عملی نیز می باشد، که این تست شامل تست صدا، تست آمادگی جسمانی روانی و مهارت به کارگیری اشیا و هنر بازیگری می باشد.
درآمد فارغ التحصیلان بازیگری در ترکیه بعد از یک الی سه سال پس از اتمام تحصیل حدودا 94000 لیر در ماه می باشد.
رشته هنر در دانشگاه های ترکیه
دانشگاه های زیادی برای تحصیل هنر در ترکیه وجود دارند؛ که سعی شده تمامی دانشگاه های معتبر و بین المللی را معرفی نماییم. نکته مهمی که در مورد دانشگاه های ترکیه باید بدانید اکثر دانشگاه های این کشور به زبان ترکی می باشند که البته در برخی از دانشگاه های ترکیه به زبان انگلیسی نیز تدریس می شود، مانند یلدیز تکنیک و مارمارا و… که جهت ادامه تحصیل در این دانشگاه ها کسب نمره بالا در آزمون آیلتس و تافل الزامی می باشد.
لیست تعدادی از دانشگاه های برتر برای تحصیل رشته های هنر در ترکیه
دانشگاه هنرهای زیبا سینان استانبول (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)
دانشکده بیلگی استانبول (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
دانشگاه حاجت تپه آنکارا (Hacettepe Üniversitesi)
دانشگاه اکونومی ازمیر (İzmir Ekonomi Üniversitesi)
دانشگاه فنی یلدیز استانبول (Yıldız Teknik Üniversitesi)
دانشگاه مارمارا استانبول (Marmara Üniversitesi)
دانشگاه یاشار ازمیر (Yaşar Üniversitesi)
دانشگاه آموزشی اگه ازمیر (Ege Üniversitesi)
دانشگاه دوکوز ایلول ازمیر(Dokuz Eylül Üniversitesi)
دانشگاه قاضی آنکارا (Gazi Üniversitesi)
دانشگاه آنکارا (Ankara Üniversitesi)
هنر در ترکیه – نبولا آکادمی
هزینه تحصیل رشته هنر در ترکیه
رشته هنر جز رشته های پر هزینه در تمامی کشور های جهان است. برای تحصیل هنر در ترکیه به جز هزینه های عادی زندگی هزینه دانشگاه ها متفاوت بوده و برای دانشگاه های دولتی حداقل 500 لیر دانشگاه های خصوصی حداقل 30000 لیر می باشد که بسته به دانشگاه متفاوت می باشد.
بورسیه تحصیل رشته هنر در ترکیه
یکی از مسائلی که هر فرد علاقمند به تحصیل در ترکیه در مورد آن سوال دارد، شرایط بورسیه تحصیلی می باشد. باید گفت که تحصیل هنر در ترکیه شامل هزینه های زیادی است که برخی از دانشجویانی که توان مالی مناسبی برخوردار نیستند، با وجود شرایط می توانند از فرصت بورسیه تحصیلی استفاده کنند. پس حتما شانس خود را برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه امتحان کنید.
کشور ترکیه با توجه به سیاستهای این کشور شرایط بورسیه بسیار خوب و مناسبی در اختیار دانشجویان که وضعیت مالی مناسبی ندارند، قرار میدهد که با استفاده از این بورسیه دانشجو می تواند از شرایط تحصیل رایگان، استفاده از مسکن رایگان و همچنین کمک هزینه تحصیلی برخوردار شود.
شرایط لازم برای کسب بورسیه تحصیلی رشته هنر در ترکیه
معدل دیپلم بالای 15
معدل الف (بالا 17) در مقاطع کارشناسی
داشتن سابقه کار علمی و هنری
مدرک آیلتس با نمره بالای 6.5 یا تافل بالای 80
بازار کار رشته هنر در ترکیه
قطعا اگر شما نیز علاقمند به تحصیل هنر در ترکیه هستید، این سوال برای تان پیش آمده است که بازار کار تحصیل رشته هنر در ترکیه چه شرایطی دارد. بازار کار رشته هنر در ترکیه خیلی بهتر از کشورهای دیگری همچون ایران می باشد. شاید شما هم از بازار مد و طراحی لباس در ترکیه شنیده باشید. که یکی از بازار کارهای رو به پیشرفت و مهم است. در ترکیه هم مردم هم دولت به هنر ارزش می دهند و همین امر باعث شده که رشته هنر در ترکیه از بازار کار خوبی برخوردار باشد.
درآمد رشته هنر در ترکیه
در تعیین درآمد فارغ تحصیلان رشته هنر در ترکیه عوامل متعددی دخیل است که میتوان به رشته و مقطع تحصیلی، سطح مهارت فرد اشاره کرد. ولی به طور میانگین درآمد فارغ تحصیلان رشته هنر در ترکیه 8190 لیر می باشد. کمترین درآمد رشته هنر در ترکیه 4300 لیر و بیشترین درآمد آن در برخی رشته ها به 50000 لیر در ماه می رسد.
حرف مشاور
شاید برخلاف تحصیل پزشکی در ترکیه، تحصیل هنر در ترکیه جز رشته های محبوب نباشد. اما علاقمندان تحصیل این رشته با نگاه باز و با علاقه فراوان به سمت این رشته متمایل می شوند. قطع به یقین تحصیل هنر در ترکیه مسیرهای زیاد شغلی را برای علاقمندان این رشته باز می کند. پس اگر در فکر تحصیل یکی از رشته های هنر در ترکیه هستید، به شما پیشنهاد می کنم جهت دریافت اطلاعات کامل با مشاوران نبولا آکادمی در تماس باشید تا با مشاوره رایگان تمام اطلاعات ضروری خود را به دست بیاورید.
ترکیه به عنوان کشور همسایه ایران در سال های اخیر توانسته کیفیت گردشگری، کار و تحصیلات خود را در سطح جهانی بالا ببرد. همچنین به دلیل پایین بودن مخارج زندگی و تحصیل در ترکیه، سالانه مهاجران زیادی برای تحصیل و اشتغال به ترکیه اعزام می شوند. تحصیل دندانپزشکی در ترکیه یکی از پرطرفدارترین رشته های تحصیلی علوم پزشکی است.
این رشته علاوه بر جایگاه اجتماعی بالایی که دارد، درآمد و بازار کار خوبی را در بر می گیرد. گفتنی است پذیرش رشته دندان پزشکی در ترکیه نسبتا آسان تر از کشورهای دیگر مخصوصا ایران می باشد.
چهار شرط لازم برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
دانستن شرایط تحصیل در ترکیه برای کسانی که قصد مهاجرت دارند امری مهم و الزامی می باشد. نکته دیگری که باید در نظر بگیریم، تفاوت نمرات آزمون های ورودی می باشد.
داشتن مدرک تافل یا آیلتس برای بورسیه تحصیلی ترکیه امتیاز محسوب می شود و برخورداری نمرات بالا در دروس تخصصی و مهم ( زیست، ریاضی، فیزیک، شیمی ) نیز نکته مثبتی پس از قبولی در آزمون محسوب میشود.
مدارک لازم برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
تکمیل فرم پذیرش دانشگاه مورد نظر
اصل مدرک دیپلم و ترجمه رسمی آن به زبان ترکی یا انگلیسی
ریزنمرات دبیرستان و ترجمه رسمی آن
مدرک آزمون یوس و آزمون ست با نمره بالا
مدرک زبان (تافل یا آیلتس) برای تحصیل به زبان انگلیسی
ارائه پاسپورت معتبر
انگیزه نامه
عکس پرسنلی
انگیزه نامه: انگیزه خود و دلایل خود جهت تحصیل در دانشگاه مورد نظر را بیان کنید.
تحصیل رشته دندانپزشکی در ترکیه
طول دوره دندان پزشکی در ترکیه
طول دوره تحصیل دندانپزشکی در ترکیه مثل اکثر کشورهای دنیا 5 سال می باشد. دو سال از این دوره تحصیل دروس پایه و تئوری می باشد، سپس یک دوره 3 ساله که دانشجویان وارد محیط بهداشتی کلینیک ها و درمانگاه های دندانپزشکی در ترکیه می شوند.
هزینه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
هزینه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه حدود 4600 لیر در سال است. البته هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه متفاوت بوده و حدود 10000 لیر برآورد می شود.
نام دانشگاه
نام دانشگاه انگلیسی
زبان آموزش
شهریه رشته دندان پزشکی
مدیپول آنکارا
Ankara Medipol
ترکی
17550
مدیپول آنکارا
Ankara Medipol
انگلیسی
14300
باهچه شهیر
Bahcesehir
ترکی
9000
اطلس
Atlas
انگلیسی
19950
اطلس
Atlas
ترکی
15300
مدیپول استانبول
Medipol Istanbul
ترکی
13500
مدیپول استانبول
Medipol Istanbul
انگلیسی
13800
یوزیل
Yuzil University
ترکی
9000
یدی تپه
Yeddy Tappeh
انگلیسی
10250
گالاتا
Galata
ترکی
14000
گالاتا
Galata
انگلیسی
15000
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه بدون کنکور
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه بدون آزمون در دانشگاه های خصوصی ممکن بوده و اکثر دانشگاه های خصوصی ترکیه به زبان انگلیسی می باشند که برای تحصیل در آن ها مدرک تافل یا آیلتس لازم می باشد.
دوازده دانشگاه برتر ترکیه برای تحصیل دندان پزشکی
دانشگاه استانبول
دانشگاه استانبول (Istanbul University) در میان دانشگاه های پزشکی و دندان پزشکی رتبه خوبی دارد.
رنکینگ پزشکی : 350-301
رنکینگ پیراپزشکی : 342
علوم بیولوژیکی : 450-401
زبان های مدرن : 250-201
رشته تحصیلی
رنکینگ جهانی
پزشکی
310-350
پیراپزشکی
342
علوم بیولوژیکی
401-450
زبان های مدرن
201-250
دانشگاه حاجت تپه
دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe Üniversitesi) از معتبرترین دانشگاه های آنکارا می باشد. این دانشگاه برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه گزینه خوبی می باشد که برای قبولی در آن باید:
آزمون ست با حداقل نمره 1200
معدل بالای 18 دیپلم و پیش دانشگاهی
آزمون SAT به معدل دیپلم ارجحیت دارد و در صورت داشتن نمره بالا آزمون SAT از شانس بیشتری برخوردارید.
دانشگاه آجی بادام
دانشگاه آجی بادام (Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar University) یکی از دانشگاه های خصوصی ترکیه بوده و بدون آزمون پذیرش دارد. برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه بدون آزمون یکی از گزینه های مناسب می باشد.
دانشگاه مرسین
دانشگاه مرسین (Mersin University) یکی از دانشگاه های مستقل و معتبر ترکیه در شهر زیبای مرسین می باشد. دانشگاه مرسین یکی از دانشگاه هایی است که برای دانشجویانی که قصد تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را دارند اولویت ویژه ای دارد. دانشگاه مرسین دانشگاهی دولتی بوده و شهریه تحصیل دندانپزشکی در آن 28000 لیر می باشد.
دانشگاه کوچ
دانشگاه کوچ (koç Üniversitesi) یکی از دانشگاه های شهر زیبای استانبول است که دانشگاهی غیرانتفاعی می باشد. یکی از دغدغه های کسانی که به تحصیل دندانپزشکی در ترکیه علاقمندند، پیدا کردن شغل مناسب است. براساس آمار فارغ التحصیلان دانشگاه کوچ ترکیه کمتر از یک سال بعد از فارغ التحصیلی در مشاغل تمام وقت مشغول کار می شوند.
دانشگاه اوکان استانبول
دانشگاه اوکان استانبول (Okan Üniversitesi) برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه یکی از بهترین گزینه های پیشرو می باشد.
رشته دانشگاهی
زبان تحصیلی
شهریه اصلی
بورسیه آرتان
دندان پزشکی
ترکی
22500
14000
دندان پزشکی
انگلیسی
22500
18500
دانشگاه آک دنیز
یکی از زیباترین و بهترین دانشگاه های ترکیه در شهر آنتالیای ترکیه می باشد. امکانات خوب و کیفیت بالای تحصیلی این دانشگاه برای دانشجویان علاقمند به تحصیل رشته دندانپزشکی در ترکیه جذابیت متمایزی دارد. شهریه این دانشگاه بالغ بر 14345 لیر می باشد که در مقابل امکانات و کیفیت بالای آن ارزان است.
دانشگاه آتاتورک
دانشگاه آتاتورک در شهر ارزروم نزدیکی مرزهای کشور ایران قرار دارد. دانشگاه آتاتورک در بین دانشگاه های سطح بالای ترکیه است که در سطح اروپا می باشد. این دانشگاه جز بیست دانشگاه برتر کشور ترکیه است که از امکانات بالایی برخوردار می باشد.
دانشگاه بزمی عالم
تحصیل دندان پزشکی در بزمی عالم استانبول فقط به زبان ترکی می باشد برای همین برای کسانی که مسلط به زبان ترکی می باشند و قصد تحصیل دندان پزشکی در ترکیه را دارند گزینه خوبی است. برای دانشجویان بین المللی هزینه تحصیل در بزمی عالم 98000 لیر برآورد می شود.
دانشگاه باشکنت
یکی از دانشگاههای خصوصی ترکیه که با دانشگاه های دولتی رقابت می کند، دانشگاه باشکنت است. امکانات بالا و اساتید با کیفیت که اکثریت آن ها در دانشگاه های آمریکا تحصیل کرده اند، یکی دیگر از دلایل انتخاب این دانشگاه برای تحصیل رشته دندانپزشکی در ترکیه می باشد.
دانشگاه باهچه شهیر
دانشگاه باهچه شهیر از دانشگاه های خصوصی بین المللی ترکیه می باشد که برای دانشجویان از کشورهای مختلف دنیا جذاب است. و در نزدیکی استانبول قرار دارد و دارای فضای زیبا و دل انگیز می باشد.
دانشگاه آنکارا
بهترین دانشگاه ترکیه که فضای علمی و رقابتی بالایی دارد و آرزوی خیلی از دانشجویان تحصیل در دانشگاه معتبر بین المللی آنکارا می باشد که این دانشگاه در رنکینگ جهانی دارای رتبه 701 است.
تحصیل در دانشگاه های ترکیه
تحصیل به زبان ترکی یا انگلیسی در ترکیه
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه به هر دو زبان انگلیسی و ترکی ممکن است.
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه به زبان ترکی
متقاضیان تحصیل به زبان ترکی در ترکیه بایستی در آزمون تومر نمره قبولی را اخذ نمایند یا در آزمون زبان ترکی دانشگاه مقصد نمره قبولی بگیرند.
برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه دانشجویانی که در آزمون ورودی قبول شدند باید به دفتر آموزش کل دانشگاه مد نظر مراجعه کرده و پس از پرداخت شهریه و طی مراحل اداری ثبت نام خود را تکمیل کرده و سپس دانشگاه گواهی پذیرش آنها را صادر می کند. در نهایت دانشجو این گواهی را به کشور خود برده و به سفارت ترکیه یا کنسولگری ترکیه مراجعه کرده و ویزای یک ماهه دریافت می کند. در این یک ماه که از زمان ورود به ترکیه محاسبه می شود دانشجو باید دفترچه اقامت خود را به اداره امنیت تحویل دهد.
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی در ترکیه
گواهی عدم سوء پیشینه
اصل پاسپورت
نامه پذیرش از دانشگاه پذیرنده
فیش پرداختی هزینه اقامت
بیمه درمانی
گواهی تولد
هزینه ویزا بسته به محل تولد (ملیت) و محل سکونت
عکس پرسنلی 3در4 تعداد 12 عدد
فیش پرداخت شهریه دانشگاه
آیا امکان دریافت بورسیه تحصیلی رشته دندان پزشکی در ترکیه وجود دارد؟
دولت ترکیه برای استعدادهای درخشان و دانشجویان بین المللی بورسیه تحصیلی در نظر میگیرد که شامل هزینه های تحصیل و زندگی دانشجویان می باشد. البته برخی از دانشگاه های خصوصی نیز از بورسیه تحصیلی خوبی برخوردارند.
سر فصل های دندان پزشکی در ترکیه
فیزیولوژی
آسیب شناسی فک و دهان
آناتومی دندان
بیو فیزیک
بیوشیمی دهان
زیست شناسی پزشکی
پاتولوژی دهان
اهمیت بهداشت در دندان پزشکی
انجام پروتز
مواد دندانی
زبان انگلیسی
دروس عمومی و فنی و…
گرایش های تخصصی دندان پزشکی در ترکیه
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه در گرایش های تخصصی زیادی وجود دارد که هرکدام از این گرایش ها دوره های متفاوتی برای داوطلبان مشخص می کنند.
جراحی دهان، دندان و چانه
بیماری های دهان، فک و صورت
رادیولوژی دهان، دندان و چانه
ترمیمی و زیبایی
دندانپزشکی کودکان
اندودنتیکس
ارتوندنسی
پریودنتولوژی
درمان دندان پزشکی پروتز
درمان ترمیمی دندان
دستیار دندان پزشکی در ترکیه
یکی دیگر از راه های مهاجرت که بیشتر افراد برای مهاجرت از آن استفاده میکنند، دستیار دندان پزشکی در ترکیه می باشد. دستیار دندانپزشکی می تواند در مراکز درمانی ، کلینیک ها و درمانگاه های دندان پزشکی کار کند و حقوق بالایی دریافت کند. افرادی هستند که این شغل را به صورت حرفه ای ادامه میدهند و افرادی کنار تحصیل به این کار می پردازند.
آینده شغلی دندان پزشکی در ترکیه
آینده کار دندانپزشکی در ترکیه
دندانپزشکی در ترکیه از بازار کار خوبی برخوردار می باشد و پیش بینی می شود تا سال 2025 افزایش 40 درصدی حقوق به همراه داشته باشد. فارغ التحصیلان میتوانند بعد از اتمام تحصیل پروانه اشتغال به کار خود را بگیرند و مشغول کار شوند.
میانگین درآمد دندان پزشکی در ترکیه
میانگین درآمد دندانپزشک در ترکیه معادل 217883 لیر در سال می باشد، که در حدود 105 لیر در ساعت درآمد میانگین دندانپزشکی در ترکیه است.
چگونه مجوز دندان پزشکی در ترکیه بگیریم
فارغ تحصیلان پس از گرفتن پروانه اشتغال برای گرفتن مجوز تاسیس دندان پزشکی به وزارت بهداشت ترکیه رفته، با در دست داشتن مدارک لازم و طی کردن مراحل اداری مجوز خود را دریافت می کنند؛ که یکی از شرایط اصلی آن شهروند ترکیه بودن و آشنایی فرد با زبان ترکی می باشد.
شرایط دریافت شهروندی ترکیه جهت اشتغال در رشته دندان پزشکی در ترکیه
ازدواج (ازدواج با شهروند ترک فرقی ندارد مرد یا زن)
تولد (فرزندی که از زن یا مرد شهروند ترکیه به دنیا بیاید)
خرید ملک (خرید خانه به قیمت حداقل 25000 دلار)
ثبت شرکت
سرمایه گذاری کلان
انتقال دانشجویان دندانپزشکی در ترکیه به اروپا و آمریکا
از مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه امکان انتقال دانشجوی از ترکیه به اروپا و آمریکا است. یکی شرایط انتقال دانشجو از ترکیه به اروپا گذراندن 60 واحد درسی و کسب نمره بالا می باشد. البته نمره زبان از اهمیت بالایی برخوردار است و کسانی که دارای معدل بالا و مدرک زبان می باشند، از شانس بالاتری برخوردارند.
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه یکی از راه های آسان جهت ورود به دانشگاه های اروپایی و آمریکا می باشد.
تحصیل پرستاری در ترکیه یکی از رشتههای پرطرفدار برای ادامه تحصیل در ترکیه است. این رشته به علت وجود شرایط کاری مناسب و امکان مهاجرت کاری رشتهای محبوب محسوب میشود.
در این مقاله در نظر داریم که شرایط و موضوعات مختلف تحصیل پرستاری در ترکیه را بررسی کنیم. چه چالشها و فرصتهایی در برابر متقاضیان تحصیل رشته پرستاری در ترکیه وجود دارد. در هنگام تحصیل پرستاری در ترکیه از چه امکانات و تسهیلاتی میتوانید برخوردار شوید. و هر آنچه که برای تحصیل رشته پرستاری در ترکیه نیاز دارید.
یکی از نکات مهم تحصیل پرستاری در ترکیه امکان اشتغال در ترکیه و کشورهای اروپایی پس از اتمام تحصیل است. پرستاری یکی از رشتههایی است که میتوانید با استفاده از امکانات آموزشی و رفاهی بسیار خوب در ترکیه به تحصیل آن بپردازید. تحصیل پرستاری در ترکیه مسیر شغلی و آینده شما را هموار میکند، این رشته یکی از رشتههای دشوار و در عین حال پر تقاضا در ترکیه و کشورهای اروپایی میباشد.
شرایط تحصیل پرستاری در ترکیه
تحصیل پرستاری در ترکیه یکی از رشتههای پرطرفدار در شاخه علوم پزشکی است، در نتیجه دانشگاههای ترکیه هر سال ظرفیت محدود و مشخصی را برای متقاضیان تعیین میکنند. شرایط تحصیل پرستاری در ترکیه شامل داشتن مدرک دیپلم دوازده ساله است. برای تحصیل در رشته پرستاری در ترکیه متقاضیان باید مدرک آیلتس یا تافل در زبان انگلیسی و مدرک زبان ترکی تومر خود را به دست بیاورند. یکی دیگر از شرایط تحصیل پرستاری در ترکیه شرکت در آزمون ورودی (YOS و SAT) و کسب نمره قبولی است. امکان تحصیل پرستاری در ترکیه با دو زبان انگلیسی و ترکی وجود دارد.
آکادمی نبولا با برگزاری دورههای آزمون یوس، ست و تومر به دانشپذیران عزیز برای رسیدن به هدف خود یعنی تحصیل در کشور ترکیه کمک میکند. شما میتوانید با مشاوران ما جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط این دورهها تماس بگیرید.
شرایط تحصیل پرستاری در ترکیه
چرا تحصیل رشته پرستاری در ترکیه
ترکیه به واسطه شرایط بسیار خوب و مناسبی که دارد، برای دانشجویان علاقمند به تحصیل در خارج از کشور مقصد ایدهآلی محسوب میشود.
فهرستی از ویژگیها و امتیازات تحصیل رشته پرستاری در ترکیه در پایین آورده شده است:
استانداردهای آموزشی بالا دانشگاههای ترکیه
مدارک معتبر و بینالمللی دانشگاههای ترکیه
امکانات رفاهی و پردیسهای مجهز دانشگاههای ترکیه
همسایگی و نزدیکی به کشور ایران
کیفیت مناسب زندگی و برخورداری آسان و مناسب به امکانات زندگی
امکان دریافت بورسیه تحصیلی
امکان دریافت شهروندی و ویزای کار پس از تحصیل
شرط معدل برای تحصیل رشته پرستاری در ترکیه
معدل یکی از عوامل مهم برای تحصیل پرستاری در ترکیه میباشد، حداقل معدل دیپلم ۱۲، حداقل معدل کارشناسی ۱۴ و حداقل معدل کارشناسی ارشد ۱۵ است.
دورههای تحصیل رشته پرستاری در ترکیه
شاخه پرستاری نیز مشابه با سایر رشتههای علوم پزشکی همچون تحصیل داروسازی در ترکیه به صورت پیوسته نیست و فرد باید مدت چهار سال برای کسب مدرک کارشناسی به تحصیل بپردازد و بعد نسبت به تحصیلات تکمیلی اقدام کند.
تحصیل پرستاری در ترکیه با توجه به کار مورد نظر شخص با شرکت او در دورههای مختلف صورت میگیرد، که این موضوع همراستا با موسسات و دانشگاههای بینالمللی است.
تحصیل رشته پرستاری در ترکیه به علت وجود شاخههای متعدد آن، از این ویژگی برخوردار است که متقاضی با توجه به هدف و علایق خود شاخه مورد مطالعه خود را انتخاب میکند و در رشته و شاخه مورد نظر خود به تحصیل بپردازد.
مقاطع مختلف تحصیل پرستاری در ترکیه
رشته پرستاری در ترکیه در مقاطع تحصیلی مختلف برگزار میشود که این مقاطع شامل:
تحصیل رشته پرستاری در ترکیه در مقطع کارشناسی چهار سال است.
تحصیل در پرستاری در ترکیه برای مقطع کارشناسی ارشد دو سال میباشد.
تحصیل پرستاری در مقطع دکتری چهار سال به طول میانجامد.
مقاطع تحصیلی مختلف پرستاری
لیست دانشگاههای برتر تحصیل پرستاری در ترکیه
در حدود ۲۰۰ دانشگاه دولتی و خصوصی در ترکیه وجود دارد، که اکثریت این تعداد را دانشگاههای دولتی تشکیل میدهند. شما میتوانید در دانشگاههای مختلف ترکیه به تحصیل رشتههای شاخه علوم پزشکی همچون تحصیل پزشکی در ترکیه و یا تحصیل پرستاری در ترکیه بپردازید.
دانشگاههای ترکیه با توجه به معاهده بولونیا و همچنین رویکرد نظام آموزشی این کشور رتبه بسیار خوبی در سطح جهانی دارند و از امکانات آموزشی و رفاهی خوبی برخوردار میباشند.
در پایین لیست دانشگاههای برتر تحصیل در رشته پرستاری ترکیه آورده شده است:
دانشگاه استانبول (Istanbul University)
دانشگاه کوچ (Koç University)
دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)
دانشگاه باهچه شهیر (Bahçeşehir University)
دانشگاه یدی تپه (Yeditepe University)
دانشگاه ازمیر (Izmir Ekonomi University)
دانشگاه اگه (Ege University)
اطلاعاتی از چند دانشگاه برتر تحصیل در رشته پرستاری در ترکیه
دانشگاه استانبول (Istanbul University):دانشگاه استانبول در سال ۱۴۵۳ تاسیس شده است و قدیمیترین و یکی از بزرگترین دانشگاههای ترکیه است. در زمان سلطنت امپراتور عثمانی عثمان محمد دوم رشتههای فلسفه، پزشکی، حقوق و ادبیات در این دانشگاه تدریس میشد. در حال حاضر این دانشگاه ۲۲ دانشکده مختلف دارد که شامل دانشکدههای پزشکیِ، حقوق، مهندسی و شیلات است و همچنین دارای ۳ بخش، ۸ مدرسه، ۱۶ موسسه و ۶۱ مرکز تحقیقاتی و کاربردی است.
دانشگاه کوچ (Koç University): دانشگاه کوچ یکی از دانشگاههای خصوصی ترکیه است که در سال ۱۹۹۳ تاسیس شده است که دارای ۶ دانشکده بوده و دارای رتبه برتر کشوری در رشتههای علوم پزشکی است. رتبه QS این دانشگاه ۵۲۰-۵۱۱ است. این دانشگاه دارای ۱۹۴ آزمایشگاه تحقیقاتی مجهز و پیشرفته و ۲۲ مرکز تحقیقاتی و کاربردی است.
دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University): دانشگاه حاجت تپه در سال ۱۹۵۸ تاسیس گردید. این دانشگاه دارای ۹ دانشکده، ۱۴ مدرسه، ۱ مدرسه هنر، ۱۲ موسسه و ۲۴ مرکز تحقیقاتی است. رتبه QS این دانشگاه ۸۱۰-۸۰۱ است. دانشگاه حاجت تپه یکی از دانشگاههای برتر تحصیل علوم پزشکی و پرستاری است.
دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت برای تحصیل پرستاری در ترکیه
دانشگاه آنکارا (Ankara University)
دانشگاه آتاتورک (Ataturk University)
دانشگاه اژه (Ege University)
دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)
دانشگاه ایلول (Dokuz Eylül University)
دانشگاه استانبول (Istanbul University)
دانشگاه خصوصی کوچ (Koc University)
دانشگاه قاضی (Gazi University)
دانشگاه کاتب چلبی ازمیر (Izmir Katip Celebi University)
دانشگاه باهچه شهیر (Bahçeşehir University)
دانشگاه خصوصی باشکنت (Başkent University)
دانشگاه یدی تپه (Yeditepe University)
دانشگاه مارمارا (Marmara University)
دانشگاه نوزده مایس (Ondokuz Mayis University)
دانشگاه خصوصی آجه بادم (Acıbadem University)
مدارک لازم برای تحصیل پرستاری در ترکیه
مدرک دیپلم که به زبان ترکی ترجمه شده است
ترجمه ریزنمرات دبیرستان که به زبان ترکی ترجمه شده است
فرم پر شده درخواست پذیرش
مدرک زبان انگلیسی یا مدرک زبان ترکی
پاسپورت معتبر با حداقل سه ماه اعتبار
تصویر پاسپورت
رسید پرداخت شهریه
یک قطعه عکس پاسپورتی
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیل پرستاری در ترکیه
دارا بودن پاسپورت معتبر با حداقل سه ماه اعتبار
گواهی عدم سوء پیشینه
چهار قطعه عکس پاسپورتی
تصویر شناسنامه
نامه پذیرش از دانشگاه مقصد
تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی ترکیه
رسید پرداخت هزینه دریافت ویزای تحصیلی
دارا بودن گواهی سلامت و معاینه پزشکی
بیمه درمانی
هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه
یکی از مواردی که هر شخصی برای تحصیل در نظرمیگیرد، شهریههای رشته تحصیلی مورد نظر است. اگر قصد ادامه تحصیل در رشته پرستاری ترکیه را دارید، باید این مورد را در نظر بگیرید که وجود تمکن مالی فرد باید توسط سفارت ترکیه و دانشگاه مورد نظر تایید شود. اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید باید این مورد را درنظر بگیرید که صورت حسابی از وضعیت مالی و حساب بانکی خود در اختیار سازمانهای مسئول بگذارید.
شهریه تحصیل پرستاری در ترکیه در دانشگاههای دولتی بین ۸۰ تا ۴۵۰ دلار است و برای دانشگاههای خصوصی بین ۲۸۰ تا ۷۵۰ دلار است.
هزینه تحصیل پرستاری در ترکیه
هزینه زندگی در ترکیه
قطع به یقین هزینه زندگی در ترکیه با توجه به شرایطی که هر فرد دارد متفاوت است. برای مثال محل زندگی فرد میتواند خوابگاههای دولتی باشد که مناسبترین گزینه پیشروی فرد است و یا اینکه از گزینههای دیگر همچون خرید یا اجاره آپارتمان استفاده کند. البته باید در نظر داشت که با توجه به متراژ، شهر و موقعیت جغرافیایی قیمت اجاره و خرید آپارتمان متفاوت است.
در زیر فهرستی از موارد ضروری آورده شده است، تمامی قیمتها به لیر ترکیه میباشد.
خوار و بار
یک قرص نان ۵۰۰ گرمی : ۲.۷۶ لیر
شیر یک لیتری: ۵.۸۱ لیر
تخم مرغ: ۱۲.۳۹ لیر
برنج یک کیلوگرم: ۱۲.۶۱ لیر
سینه مرغ بدون استخوان : ۲۰.۷۳ لیر
پنیر یک کیلوگرم: ۴۳.۱۰ لیر
گوشت قرمز یک کیلوگرم: ۶۸.۸۵ لیر
حمل و نقل
کرایه هر مسیر اتوبوس ۲.۶۰ لیر
کرایه هر مسیر تراموا ۲.۶۰ لیر
کرایه هر مسیر مترو حدود ۲.۶۰ لیر
کرایه تاکسی ۵ لیر
بورسیه تحصیلی رشته پرستاری در ترکیه
سوالی که برای اکثر متقاضیان تحصیل در کشورهای خارجی پیش میآید، چگونگی شرایط بورسیه است. برای افرادی که متقاضی تحصیل در رشته پرستاری ترکیه هستند، نیز این سوال پیش میآید که چگونه میتوان از بورسیه تحصیلی در ترکیه برخوردار شد. نبولا آکادمی با چندین سال سابقه موفق و درخشان در زمینه دریافت بورسیه میتواند به متقاضیان محترم برای رسیدن به بورسیه تحصیلی مشاوره لازم را برساند.
دولت ترکیه با وضع یک سری شرایط امکان تحصیل رایگان و یا ارزان را با برخورداری از بورسیه تحصیلی برای افرادی که استطاعت مالی ندارند، فراهم کرده است. در زیر لیست مدارک و شرایط لازم برای کسب بورسیه نوشته شده است:
شرط معدل: شرط معدل لازم برای کسب بورسیه تحصیلی در رشته پرستاری در مقطع کارشناسی حداقل معدل دیپلم ۱۴ و برای مقطع کارشناسی ارشد، داشتن حداقل معدل ۱۵ الزامی است.
شرط سنی: افرادی که متقاضی بورسیه در مقطع کارشناسی هستند، باید حداکثر ۲۱ سال سن داشته باشند و در مقطع کارشناسی ارشد حداکثر سن ۳۰ سال میباشد.
شرکت در آزمونهای ورودی و کسب نمره بالا در این آزمونها
بورسیه تحصیلی پرستاری در ترکیه
وضعیت کار پرستاران در ترکیه
باید این موضوع را در نظر گرفت که یافتن کار برای افرادی که در دانشگاههای این کشور تحصیل کردهاند، راحتتر از افرادی است که برای کار به این کشور مهاجرت میکنند. البته با توجه به تقاضای بالا برای رشته پرستاری در ترکیه و البته کشورهای اروپایی امکان یافتن کار برای این رشته وجود دارد. و عامل مهم در یافتن شغل مورد نظرتان در کشور ترکیه شرایط و مهارتهای تحصیلی و کاری فرد متقاضی است.
وضعیت کار پرستاران در ترکیه
مدارک لازم جهت اخذ ویزای کار پرستاران در ترکیه
همه افرادی که برای کار به کشور ترکیه میآیند، باید اقدام به دریافت ویزای کار کنند تا بتوانند در ترکیه مشغول به کار شوند.
ویزای کار با توجه به شرایط شخص برای او صادر میشود، در زیر فهرستی از مدارک لازم برای اخذ ویزا ارائه شده است:
تکمیل فرم های اخذ ویزا
دعوت نامه همکاری
پرداخت هزینههای موجود و رسید آن
گواهی عدم سوء پیشینه
مدرک زبان معتبر
پاسپورت معتبر
تصویر تمام صفحات پاسپورت
ارائه مدارک لازم، به همراه ترجمه آنها به زبان ترکی
چهار قطعه عکس پاسپورتی
برای کار در رشته پرستاری در ترکیه، متقاضی ابتدا باید دورههای پیشنیاز مرکز درمانی یا موسسه مورد نظر را بگذراند تا بتواند مشغول به کار شود.
درآمد پرستاران در ترکیه
معمولا میانگین درآمد پرستاران در ترکیه ۴۵۰ دلار در ماه است. البته این مقدار با توجه به میزان تحصیلات، مهارتهای شخص و موقعیت شغلی آنها متفاوت است و مبلغی مابین ۲۰۰ دلار تا ۷۰۰ دلار در ماه میشود.
سخن مشاور
امروزه ترکیه یکی از مقاصد تحصیلی مورد علاقه دانشجویان بینالمللی است، که علت این علاقه وجود دورههای مختلف، همراه با امکانات آموزشی و رفاهی عالی میباشد. علاوه بر این ترکیه به عنوان دروازه اروپا تهسیلگر امکان مهاجرت تحصیلی و کاری به اکثریت کشورهای اتحادیه اروپا میباشد. پس تحصیل در ترکیه فرصتی مغتنم برای افرادی است که در پی تضمین شرایط شغلی و آینده خود میباشند. و با توجه به وجود تمام شرایط و موضوعات درگیر در فرایند اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاههای کشور ترکیه ما در آکادمی نبولا با داشتن مشاوران متعهد و مجرب میتوانیم برای یافتن بهترین مسیر تحصیلی و همینطور رسیدن به مقصود دلخواه همراهتان باشیم.
تحصیل داروسازی در ترکیه به علت امکانات آموزشی عالی، بورسیه و سایر مزایا به شدت رشته محبوبی است. NebulaAkademi از موسسات موفق برای تحصیل داروسازی در ترکیه می باشد. در این مقاله تمام شرایط تحصیل این رشته در ترکیه بررسی شده است.
از رشتههای پرطرفدار برای ادامه تحصیل در ترکیه، تحصیل داروسازی می باشد. با وجود علاقه عده کثیری جهت تحصیل رشته داروسازی به علت مانع بزرگ کنکور تحصیل این رشته در ایران دشوار است، اما در چند سال اخیر فرصت تحصیل رشته داروسازی در ترکیه شرایط مناسبی در اختیار علاقمندان این رشته قرار داده تا از فرصت تحصیل داروسازی در دانشگاههای معتبر ترکیه برخوردار شوند. ما در موسسه نبولا آکادمی همراه شما هستیم تا از فرصت استثنایی تحصیل رشته داروسازی در ترکیه بهرهمند شوید.
شایان ذکر است که پس از الحاق ترکیه به سیستم آموزشی اتحادیه اروپا مدرک این کشور در اکثر کشورهای اروپایی و آمریکایی معتبر بوده، همچنین این سیستم امکان برخورداری از اساتید اروپایی و آمریکایی در دانشگاههای ترکیه را به ارمغان آورده؛ علاوه بر این شرایط مساعدی برای فرصت تحقیقاتی یا انتقال تحصیلی به دانشگاههای اروپایی و آمریکایی ایجاد کرده است.
شرایط تحصیل داروسازی در ترکیه
رشته داروسازی همچون تحصیل پزشکی در ترکیه یکی از رشتههای پرطرفدار برای ادامه تحصیل در شاخه علوم پزشکی می باشد و به دو زبان انگلیسی و ترکی استانبولی ارائه می گردد، همچنین مدت زمان تحصیل داروسازی در ترکیه در مقطع کارشناسی پنج سال میباشد. تحصیل رشته داروسازی در ترکیه در ۲۲ دانشگاه مختلف این کشور در دانشگاههای دولتی و خصوصی ممکن است، همچنین تحصیل داروسازی در ترکیه محدودیت سنی نداشته و حتی برای ادامه تحصیل داروسازی در ترکیه نیازی به داشتن مدرک دیپلم تجربی نمیباشد و شما با دارا بودن مدرک دیپلم ریاضی نیز میتوانید به تحصیل داروسازی در ترکیه بپردازید.
افرادی که متقاضی تحصیل داروسازی در ترکیه میباشند، باید در ابتدا مدت زمان یک سال را به تحصیل در کالج مخصوص دانشگاه بپردازند و سپس با شرکت در آزمون ورودی تحصیل رشته داروسازی در ترکیه که به دو زبان انگلیسی (آزمون ست) و زبان ترکی استانبولی (آزمون یوس) برگزار میشود، شرکت کرده و با اخذ نمره قبولی اقدام به تحصیل داروسازی در ترکیه نمایند.
شرایط تحصیل داروسازی در ترکیه – نبولا آکادمی
مقاطع تحصیلی مختلف تحصیل داروسازی در ترکیه
تحصیل رشته داروسازی در ترکیه در مقاطع مختلف صورت میگیرد، که مقطع کارشناسی این رشته ۵ سال در دانشگاه علوم پزشکی میباشد که در چهار سال اول شما در دانشگاه مشغول تحصیل هستید و یک سال آخر را در داروخانهها و شرکتهای داروسازی دوره کارآموزی خود را میگذارید.
در مقطع کارشناسی ارشد فرد به مدت دو سال اقدام به تحصیل این رشته در دانشگاه میکند و برای به دست آوردن مدرک دکتری فرد باید چهار سال در دانشگاه به تحصیل بپردازد.
دروس تحصیل داروسازی در ترکیه
در دوره کارشناسی شما باید دروس مختلفی را بگذرانید که در پایین لیست شده است:
شیمی آلی
شیمی تحلیلی
شیمی دارویی
بیوشیمی بالینی
فناوری اطلاعات
تاریخچه و اطلاعات دارویی
علوم پایه دارویی
قوانین دارویی
داروسازی و علوم پایه پزشکی
مواد اولیه دارویی
فناوری دارویی
دروس تحصیلی داروسازی در ترکیه – نبولا آکادمی
آزمون ورودی تحصیل رشته داروسازی در ترکیه
همانطور که در بالا اشاره گردید دو آزمون SAT و YOS برای ادامه تحصیل داروسازی در ترکیه ارائه میشود، آزمون YOS سالی یکبار و مابین ماههای اردیبهشت تا تیر برگزار میشود و آزمون SAT چهار بار در سال برگزار میگردد. توضیحات بیشتر در مورد آزمون YOS و SAT را میتوانید در مقالات این آزمونها در وبسایت نبولا آکادمی مشاهده کنید.
تحصیل داروسازی در ترکیه بدون آزمون
این امکان برای دانشپذیران دارای معدل مابین ۱۸ تا ۲۰ فراهم شده است که بدون شرکت در آزمون ورودی به تحصیل داروسازی در ترکیه مشغول شوند، البته در دانشگاههای خصوصی با معدل پایینتر از ۱۸ هم میتوان بدون آزمون به ادامه تحصیل پرداخت، اما برای بهرهمندی از بورسیه تحصیلی ترکیه شرکت در آزمون ورودی اجباری میباشد.
امتیازات تحصیل رشته داروسازی در ترکیه
چندین عامل در انتخاب ترکیه به عنوان مقصد مهاجرت تحصیلی در رشته داروسازی موثر است، که در زیر لیست شده است:
همسایگی با ایران
هزینه تحصیل مناسب
هزینه زندگی پایین
تشابهات فرهنگی بین کشور ایران و ترکیه
وجود دانشگاههای معتبر با امکانات آموزشی و رفاهی مناسب
امکان اشتغال در کشورهای اروپایی پس از اتمام تحصیل
امکان رفت و آمد مناسب و راحت
امکان کار موقت در حین تحصیل
مدارک معتبر دانشگاههای کشور ترکیه
امتیازات تحصیل داروسازی در ترکیه – نبولا آکادمی
لیست دانشگاههای برتر تحصیل داروسازی در ترکیه
در ادامه لیستی از دانشگاههای معتبر تحصیل داروسازی در ترکیه با استفاده از رتبهدهی QS در سال ۲۰۲۲ فهرست شده است:
نام دانشگاه
نام دانشگاه به ترکی استانبولی
رتبه QS کسب شده
دانشگاه آنکارا
Ankara University
۳۰۱-۳۵۰
دانشگاه حاجت تپه
Hacettepe University
۲۵۱-۳۰۰
دانشگاه استانبول
Istanbul University
۳۰۱-۳۵۰
دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت برای تحصیل رشته داروسازی در ترکیه
هر ساله شورای ارزشیابی مدارک تحصیلی تکمیلی برون مرزی لیستی از دانشگاههای مورد تایید و مصوب خود را اعلام میکند. این فهرست با توجه به رتبهبندی QS و تایمز و شانگهای ارائه میشود، در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ نیز این شورا لیستی از دانشگاههای مورد تایید خود را منتشر کرده است. یکی از نکات جالب این است که امسال تعدادی دانشگاه به لیست دانشگاههای معتبر ترکیه افزوده شده که این مورد نکتهای شایان توجه برای علاقمندان به تحصیل در کشور ترکیه میباشد.
شاید یکی از مواردی که برای دانشجویان حائز اهمیت است، این باشد که تغییر فهرست دانشگاههای معتبر در سالهای بعد به اعتبار مدرک تحصیلی آنها خدشهای وارد نمیکند، زیرا عامل اصلی زمان آغاز تحصیلات میباشد.
لیست دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت برای تحصیل رشته داروسازی در ترکیه:
دانشگاه آنکارا (Ankara University)
دانشگاه آتاتورک (Ataturk University)
دانشگاه اژه ازمیر(Ege University)
دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)
دانشگاه ایلول (Dokuz Eylül University)
دانشگاه استانبول (Istanbul University)
دانشگاه خصوصی کوچ (Koc University)
دانشگاه قاضی (Gazi University)
دانشگاه کاتب چلبی ازمیر (Izmir Katip Celebi University)
دانشگاه باهچه شهیر (Bahçeşehir University)
دانشگاه خصوصی باشکنت (Başkent University)
دانشگاه یدی تپه (Yeditepe University)
دانشگاه مارمارا (Marmara University)
دانشگاه نوزده مایس (Ondokuz Mayis University)
دانشگاه خصوصی آجه بادم (Acıbadem University)
مدارک مورد نیاز تحصیل رشته داروسازی در ترکیه
افرادی که خواهان تحصیل داروسازی در ترکیه در مقطع کارشناسی میباشند، باید مدارکی مبنی بر پذیرش در رشته داروسازی در کشور ترکیه ارائه دهند:
ارائه گواهی تمکن مالی فرد
تکمیل فرم درخواست
پاسپورت معتبر شخص
تصویر پاسپورت
دو قطعه عکس سه در چهار
هزینه پذیرش در دانشگاه
قبولی در آزمون ورودی دانشگاه (YOS, SAT)
دارا بودن مدرک آیلتس یا تافل جهت نشان دادن تسلط به زبان انگلیسی
ریزنمرات پیشدانشگاهی و دبیرستان که به زبان ترکی استانبولی و انگلیسی ترجمه شده است
مدرک دبیرستان که به زبان ترکی استانبولی و انگلیسی ترجمه شده است
مدارک لازم برای ادامه تحصیل داروسازی در کشور ترکیه – نبولا آکادمی
مدارک مورد نیاز تحصیل داروسازی در ترکیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
مدارک مورد نیاز برای تحصیل داروسازی در ترکیه در مقاطع تحصیل تکمیلی در پایین فهرست شده است:
گواهی تمکن مالی فرد
تکمیل فرم درخواست
اصل مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد
انگیزه نامه (بیان هدف و ارائه پروژه)
سوابق تحصیلی کامل
توصیه نامه ارائه شده از یک یا دو استاد مبدا
رزومه کامل
نمرات آزمون کارشناسی ارشد (GRE یا GMAT)
نمرات آزمون زبان (نمره آزمون آیلتس یا تافل)
شرکت در مصاحبه
مدارک لازم جهت اخذ ویزای تحصیلی در ترکیه
دارا بودن پاسپورت معتبر با حداقل سه ماه اعتبار
گواهی عدم سوء پیشینه
چهار قطعه عکس پاسپورتی
تصویر شناسنامه
نامه پذیرش از دانشگاه مقصد
تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی ترکیه
رسید پرداخت هزینه دریافت ویزای تحصیلی
دارا بودن گواهی سلامت و معاینه پزشکی
بیمه درمانی
هزینه تحصیل داروسازی در ترکیه
یکی از امتیازات اصلی تحصیل رشته داروسازی در ترکیه شهریه پایین تحصیل در دانشگاههای ترکیه با توجه به امکانات مناسب آموزشی خوب این کشور نسبت به سایر کشورها است.
هزینه تحصیل داروسازی در ترکیه در دانشگاههای دولتی با توجه به زبان تحصیل رشته داروسازی در ترکیه (ترکی استانبولی، زبان انگلیسی) متفاوت است، شهریه تحصیل داروسازی در دانشگاههای دولتی به زبان ترکی چیزی حدود ۲۵۰ تا ۷۵۰ دلار در سال میباشد و این رقم برای تحصیل داروسازی در دانشگاههای خصوصی گرانتر بوده و مبلغی مابین ۶۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار است. هزینه تحصیل داروسازی در ترکیه در دانشگاههای خصوصی به مراتب بالاتر از دانشگاههای دولتی است و در کل دوره تحصیلی حداکثر در حدود ۲۰۰۰۰ دلار میباشد.
هزینه تحصیل داروسازی در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد
شهریه تحصیل داروسازی در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای دولتی به زبان ترکی در حدود ۳۰۰ تا ۶۰۰ دلار در سال است. این مبلغ برای تحصیل به زبان انگلیسی ۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار در سال میباشد.
شهریه تحصیل داروسازی در ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای خصوصی به زبان ترکی در حدود ۴۰۰ تا ۷۰۰ دلار در سال بوده و این شهریه برای تحصیل مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار در سال است.
بورسیه تحصیلی داروسازی در ترکیه
یکی از مزایای تحصیل در ترکیه امکان استفاده از بورسیه تحصیلی این کشور است که توسط سازمانها و ارگانهای مختلف ارائه میگردد. ارگانهایی که بورسیه تحصیلی اعطا میکنند، شامل دولت، دانشگاهها و موسسات آموزشی و سازمانهای بینالمللی است.
شرایط دستیابی به بورسیه تحصیلی با توجه به رشته تحصیلی، دانشگاه و موسسات آموزشی متفاوت میباشد. بورسیه تحصیلی فرصت مناسب برای افرادی است که از تمکن مالی خوبی برخوردار نیستند. زیرا با به دست آوردن بورسیه تحصیلی شما میتوانید از امکان تحصیل رایگان یا ارزان و همچنین کمک هزینه تحصیلی برخوردار شوید.
بورسیه تحصیلی به دو صورت تحصیل رایگان و یا کمک هزینه تحصیلی ارائه میشود، که قطع به یقین تحصیل رایگان تمام هزینههای تحصیل را در برمیگیرد، اما در صورت برخورداری از کمک هزینه تحصیلی شما شامل تخفیف شهریه میشوید.
البته قابل توجه است که در دوره کارشناسی امکان دریافت بورسیه تحصیلی کامل برای داروسازی محدود است اما میتوان از کمک هزینه تحصیلی برخوردار شد ولی در مقاطع بالاتر متقاضی با توجه به توانایی و شایستگیهای تحصیلی خود میتواند از بورسیه کامل برخوردار شود.
برای دریافت بورسیه تحصیلی تسلط به زبان ترکی و داشتن مدرک آن نمره مثبت محسوب میشود و شما از طریق شرکت در آزمون زبان تومر و گرفتن نمره قبولی میتوانید این مدرک را کسب کنید، ما در آکادمی نبولا دورههای آموزشی برای کسب مهارت در زبان ترکی و موفقیت در آزمون تومر را برگزار میکنیم؛ بر کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاوران ما در آکادمی نبولا در تماس باشید.
یکی دیگر از مسائل مورد توجه در بورسیه شرط سنی در نظر گرفته شده برای اخذ بورسیه تحصیلی میباشد، که برای دانشجویان مقطع کارشناسی حداکثر سن برای دریافت بورسیه ۲۱ سال سن میباشد، برای مقطع کارشناسی ارشد حداکثر سن ۳۰ سال میباشد و برای مقطع دکتری حداکثر سن مجاز ۳۵ سال میباشد.
مورد دیگری که در بورسیه تحصیلی در نظر گرفته میشود، معیارهای علمی و تحصیلی است. که برای این مورد شما باید حداقل معیار پیشرفت تحصیلی را به دست آورید؛ که برای رشتههای علوم بهداشت همچون داروسازی ۹۰٪ میباشد.
گرفتن بورسیه رشته تحصیلی داروسازی در ترکیه – نبولا آکادمی
ثبتنام بورسیه رشته تحصیلی داروسازی در ترکیه
در اینجا میخواهیم نحوه ثبتنام بورسیه تحصیلی داروسازی در ترکیه را به صورت مفصل برای شما بازگو نماییم.
مراجعه به وبسایت بورسیه تحصیلی turkiyeburslari.gov.tr
باز کردن حساب کاربری در وبسایت بورسیه تحصیلی
لطفا تمام دستورالعملها و مطالب سایت را با دقت کامل مطالعه بفرمایید
داوطلب دریافت بورسیه باید تمام مدارک لازم را روی سایت بارگذاری کند
ثبتنام در بورسیه فقط از طریق وبسایت ممکن است و درخواست پستی یا شخصی پذیرفته نمیشود
در نهایت، داوطلب باید از بین بورسیهها و دانشگاهها بورسیه مورد نظر خود را انتخاب نماید
مدارک لازم برای ثبتنام بورسیه تحصیلی داروسازی در ترکیه
پاسپورت معتبر
عکس بروز و با کیفیت از داوطلب برای بارگذاری روی وبسایت
دیپلم یا گواهینامه موقت تحصیلی
نمرات آزمونهای مختلف مورد نیاز (GRE ، GMAT ، DELF ، YDS ، YOS و…)
نمرات آزمون زبان (نمره آزمون تومر برای زبان ترکی ویا نمرات آیلتس و تافل برای زبان انگلیسی)
مدرک زبان ترکی ویا انگلیسی برای دریافت بورسیه اجباری نمیباشد اما نمره مثبت محسوب میشود و اگر شما تمام موارد لازم برای اخذ بورسیه را داشته باشید، میتوانید بورسیه تحصیلی را دریافت کرده و سپس با شرکت در دوره زبان ترکی در سال اول تحصیلی نسبت به دریافت این مدرک اقدام کنید و تحصیل زبان ترکی در دانشگاههای ترکیه رایگان است.
شرایط انتقال تحصیل داروسازی به کشورهای اروپایی و آمریکایی
شاید یکی از دلایل مهم علاقهمندی دانشجویان به تحصیل در ترکیه فرصت مهاجرت تحصیلی از ترکیه به کشورهای اروپایی و آمریکایی میباشد، زیرا به موجب معاهده بولونیا امکان انتقال دانشجویی برای دانشجویان مشغول به تحصیل در کشور ترکیه به تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا همچون آلمان و ایتالیا وجود دارد. با توجه به عضویت ترکیه در معاهده بولونیا دانشجویان پس از گذراندن چند واحد تحصیلی و داشتن مدرک زبان انگلیسی و شایستگی تحصیلی میتوانند نسبت به انتقال تحصیلی اقدام کنند.
یکی دیگر از کشورهایی که دانشجویان میتوانند به دانشگاههای آن کشور منتقل شوند، کشور کانادا است؛ که با توجه به قراردادهایی که بین کشور ترکیه و کانادا وجود دارد، دانشجویان میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
شرایط انتقال تحصیل داروسازی – نبولا آکادمی
اقامت دانشجویی در ترکیه
چند سال قبل گرفتن خوابگاه دانشجویی برای دانشجویان بینالمللی دشوار بود، اما در سالهای اخیر امکان استفاده از خوابگاه دانشجویی برای دانشجویان بینالمللی بیشتر شده است. در نتیجه دانشجویان با هزینهای مناسب امکان استفاده از خوابگاه را دارند.
اما اگر شما تمایلی به استفاده از خوابگاه ندارید، میتوانید با هزینهای مناسب آپارتمانی برای خود اجاره کرده یا خریداری کنید؛ که البته مبلغ مورد نیاز با توجه به متراژ آپارتمان و شهر و محل مورد نظر شما متفاوت است.
اقامت دانشجویی تحصیل رشته داروسازی در ترکیه – نبولا آکادمی
هزینه زندگی در ترکیه
هزینه زندگی در ترکیه به نسبت کشورهای اروپایی و آمریکایی کمتر بوده و میانگین هزینههای زندگی در ترکیه در ماه چیزی در حدود ۳۵۰ تا ۵۰۰ دلار است، اما قطع به یقین این میانگین کلی هزینه زندگی در ترکیه میباشد و به نسبت هزینههایی که فرد میکند؛ متفاوت است.
کار دانشجویی در دوران تحصیل رشته داروسازی در ترکیه
بسیاری از دانشجویان در جهت پوشش بخشی از هزینههای زندگی و تحصیل در ترکیه مشتاق کار دانشجویی هستند، ولی قبل از این موضوع باید توجه شود که کشور ترکیه چه شرایط و قوانینی برای کار موقت دانشجویی دارد.
ترکیه نیز مانند اکثر کشورهای اروپایی و آمریکایی محدودیتهایی برای کار برای دانشجویان بینالمللی در نظر گرفته است. براساس قوانین این کشور دانشجویان در سال اول دانشجویی خود امکان کار ندارند. همچنین دانشجویان برخوردار از بورسیه تحصیلی حق کار در ترکیه را ندارند.
دانشجویان برای کار موقت در ابتدا باید درخواست مجوز کار خود را از طریق مراجعه به دو سازمان دولتی وزارت کشور یا اداره مهاجرت کسب کنند. سپس وزارت کار مجوز کار را برای دانشجویان صادر میکند. دانشجویان باید از طریق وبسایت turkiye.gov.tr درخواست خود را ثبت کنند و نسبت به تکمیل فرم مورد نظر و همچنین بارگذاری مدارک مورد نیاز در سایت بپردازند.
دانشجویان در صورت تسلط به زبان ترکی فرصت بیشتری برای پیدا کردن کار دارند. مدت زمان کار برای دانشجویان بینالمللی محدود است و در حدود ۲۰ تا ۳۰ ساعت در هفته امکان کار برای دانشجویان وجود دارد، البته این محدودیت در سال تحصیلی اعمال میشود و دانشجویان در تعطیلات امکان کار تمام وقت را دارند.
درآمد کار دانشجویی
از آنجایی که دانشجویان فقط امکان کار موقت در ترکیه را دارند، برآورد میزان دقیق حقوق کار دشواری است اما با توجه به حداقل دستمزد تعیین شده در سال ۲۰۲۲ که ۳۸۰ دلار در ماه میباشد، میتوان بر این اساس برآورد کرد که میزان حقوق کار پاره وقت در حدود ۳۰ ساعت در هفته ۳۵ تا ۳۹ دلار است.
کار داروسازان در ترکیه
پس از اتمام تحصیل و قبل از انقضای ویزای تحصیلی فرد باید به دنبال کار بگردد تا ویزای تحصیلی خود را به ویزای کار تبدیل کند. براساس قوانین کشور ترکیه کسب اجازه باز کردن داروخانه نیاز به تابعیت کشور ترکیه دارد و افراد خارجی پس از فارغ تحصیلی فقط امکان انجام کارهای آکادمیک، تحقیقاتی و تدریس را دارند.
البته با توجه به تمهیداتی که انجام شده با یک سری شروط افراد خارجی میتوانند در داروخانه کار کنند:
اگر بخواهید در داروخانه یا شرکت دارویی کار کنید، کارفرما باید قبل از شما ۵ فرد ترک را استخدام کرده و برای آنها بیمه رد کند تا شما به عنوان نفر ششم برای کار بتوانید اقدام کنید.
عامل دیگر این است که کارفرما باید پنج برابر حداقل حقوق را به فرد خارجی بدهد تا بتواند او را استخدام کند، که این مورد یکی از موانع استخدام افراد خارجی در شرکتهای دارویی و داروخانهها است؛ اما در نهایت عامل اصلی توانایی و شایستگی فرد است که به او امکان استخدام را میدهد.
کار داروسازان در ترکیه – نبولا آکادمی
درآمد داروسازان در ترکیه
بعد از اینکه به بازار کار در ترکیه در بالا توضیح داده شد، حالا باید به میزان درآمد تحصیل رشته داروسازی در ترکیه اشاره کنیم. برای افرادی که علاقمند کار در ترکیه میباشند، میزان درآمد عامل تعیینکنندهای برای شروع اشتغال در این کشور میباشد؛ میانگین درآمد در کشور ترکیه مبلغ حداقل ۴۰۰ دلار در ماه و حداکثر ۱۵۰۰ دلار در ماه است.
حرف آخر
در سالهای اخیر ترکیه یکی از مقاصد مهاجرت تحصیلی مناسب برای دانشجویان بینالمللی بالاخص دانشجویان ایرانی با توجه به مزایای تحصیل در این کشور است. در حدود صد و ده هزار دانشجو بینالمللی در کشور ترکیه در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل میباشند.
در نتیجه مهاجرت و امکان تحصیل در کشور ترکیه یکی از مواردی است که افراد بسیاری در ایران به آن علاقهمند هستند، اما با توجه به تمام شرایط و سوالاتی که وجود دارد؛ قطعا این نیاز احساس میشود که شما از قوانین و مسائل خاص مقصد مهاجرت تحصیلی خود کشور مطلع باشید. ما در نبولا آکادمی با سالها سابقه موفق در همراهی متقاضیان تحصیل در ترکیه با تمام مسائل و موضوعات مختلف پیشروی فرد آشنا هستیم و میتوانیم در این مسیر و رسیدن به مقصود مطلوب همراه شما باشیم.
با توجه به مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه، بسیاری از دانشجویان از نقاط مختلف جهان متقاضی ادامه تحصیل در دانشگاههای پزشکی این کشور هستند. اگر تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه رویایی است که هنوز برای شما محقق نشده، پیشنهاد میکنیم خواندن این مقاله را از دست ندهید. ما در مجموعه نبولا آکادمی اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم.
برنامه درسی تحصیل پزشکی در دانشکدههای ترکیه
دانشجویی که واجد شرایط تحصیل در دانشکده پزشکی باشد پس از 6 سال تحصیل پزشکی، عنوان پزشک عمومی را به خود اختصاص میدهد. در سال اول دانشکده پزشکی دروسی مانند آناتومی ساده، بیوشیمی و آمار زیستی گنجانده شده است. در سال دوم، نسخه دقیق تری از دروس فیزیولوژی، آناتومی و جنین شناسی ارائه میشود.
در سال سوم؛ دورههای پاتولوژی، میکروبیولوژی و فارماکولوژی برنامه درسی را تشکیل میدهند. عموماً در 3 سال اول دانشکدههای پزشکی تاکید بر دروس علوم پایه است و در این مرحله دانشجویان دروس عملی را با بیماران انجام نمیدهند. از سال چهارم دانشکده پزشکی؛ برای دانشجویان، تماس با بیمار آغاز میشود. در پایه چهارم دورههای کارورزی اصلی مانند اطفال، داخلی، جراحی عمومی و زنان توسط دانشجویان انجام میشود.
مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه برای دانشجویان سال پنجم
دورههای کارآموزی زیادی در سال پنجم دانشکده پزشکی وجود دارد. شامل دورههای کارآموزی مانند چشم، گوش، حلق و بینی، ارتوپدی، اورولوژی، جراحی مغز و اعصاب، جراحی قفسه سینه، جراحی قلب و عروق و مغز و اعصاب است. این یکی از مهمترین مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه محسوب میشود.
مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه برای دانشجویان سال ششم
دانشجویانی که سال ششم دانشکده پزشکی خود را شروع میکنند. دکتر اینترن نامیده میشود. برای دانشجویان دوره ششم پزشکی ترکیه امتحانی وجود ندارد. آنها به عنوان پزشک کارورز در کلینیکهای بزرگ و کوچک کارآموزی در کلاسهای 4 و 5 کار میکنند. در سال ششم دانشکده پزشکی ترکیه، هدف این است که داوطلبان تحصیل پزشکی در ترکیه با افزایش تماس خود با بیماران، برای این حرفه آماده شوند.
آنچه که دانشجویان پزشکی ترکیه در برنامههای درسی خود می یابند
در درس آناتومی که یکی از دروس مهم دانشکده پزشکی است، دانشجویان، استخوانها، ماهیچهها، اعصاب و اندامهای بدن انسان را با جزئیات یاد میگیرند. موضوع درس فیزیولوژی: شکل و ساختار اندامهای بدن است.
این در حالی است که در درس فارماکولوژی، اثرات، عوارض، ساختار شیمیایی و مکانیسم داروها برای دانشجویان توضیح داده میشود. در درس میکروب شناسی، دانش آموزان در مورد میکروارگانیسمهای بیماری زا و مشکلات بهداشتی ناشی از آنها مطلع میشوند. گذراندن این واحدهای درسی که به صورت کاملاً دقیق دانشجویان را با اجزای بدن انسان آشنا میسازد، از مهمترین مزیتهای تحصیل پزشکی در ترکیه به شمار میآید.
مزیتهای تحصیلی پزشکی در ترکیه
تحصیل پزشکی در ترکیه مزایای زیادی دارد. اول از همه اینکه: دانشجویی که از دانشکده پزشکی ترکیه فارغ التحصیل میشود، نگران یافتن شغل نیستند. دانشجویان به محض فارغ التحصیلی توسط وزارت بهداشت جذب میشوند. در ضمن دانشجویان ایرانی پس از اتمام درس خود به جهت اینکه در یک کشور خارجی فارغ التحصیل شده اند، بیشتر مورد احترام و توجه قرار خواهند گرفت.
در نتیجه از سمت مراکز درمانی سطح بالا پذیرفته خواهند شد. یکی دیگر از مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه این است که آنها به لحاظ مالی شغل پر درآمدی خواهند داشت. پزشکان در زمره کارمندان دولت هستند با این وجود نسبت به سایر مشاغل، درآمد بسیار زیادی خواهند داشت. در ادامه به سایر مزیتهای تحصیل پزشکی در ترکیه اشاره خواهیم کرد.
هزینه زندگی کمتر از سایر کشورها برای دانشجویان پزشکی ترکیه
اگر هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه را با سایر کشورهای غربی مقایسه کنید، ارزانتر است. اجاره، غذا و سایر هزینههای متفرقه همگی با قیمتهای انعطاف پذیر محاسبه میشوند که به جنبه مثبت زندگی در ترکیه کمک میکند. به طور کلی، چیزها به راحتی در دسترس دانشجویان مشغول به تحصیل در ترکیه قرار میگیرد و آنها در یافتن اقلام مورد نیاز خود به ویژه مسکن نیز با مشکل مواجه نخواهند شد.
این یک مزیت بسیار مهم تحصیل پزشکی در ترکیه به حساب میآید زیرا این رشته تحصیلی به نوبه خود هزینه بردار است چه برسد به اینکه دانشجویان بخواهند هزینههای زندگی را نیز بپردازند.
فرصتهای شغلی زیاد از مزایای تحصیل پزشکی ترکیه است
یکی دیگر از عواملی که به مزیتهای تحصیل پزشکی در ترکیه کمک میکند، فرصتهای شغلی و فرهنگ کاری آن است. دانشجویانی که پس از اتمام تحصیلات خود از ترکیه به دنبال شغل میگردند، میتوانند فوراً کار خود را شروع کنند. این نکته به ویژه درمورد دانشجویان پزشکی بیشتر صدق میکند. سرمایهگذارهای بزرگ، مراکز درمانی معتبری را در این کشور تاسیس کرده اند و فرصتهای شغلی بیشتری را برای دانشجویان پزشکی ترکیه فراهم نموده اند.
آب و هوای ترکیه از مزایای تحصیل در این کشور محسوب میشود
ترکیه در طول سال دارای دمای ملایم و گرمی است. بنابراین مردم وقت خود را صرف فعالیتهای خارج از منزل میکنند تا زندگیشان لذتبخشتر شود. دانشجویان پزشکی که دوست دارند از زندگی پرمشغله خود فاصله بگیرند و استراحت کنند، میتوانند به سرعت گزینههایی برای گذراندن اوقات فراغت خود با دوستانشان پیدا کنند و بهترین استفاده را از آن ببرند.
معایب تحصیل پزشکی در ترکیه
تحصیل پزشکی در ترکیه علی رغم مزایایی فوق، معایب و مشکلاتی را نیز به همراه دارد. از جمله اینکه: دانشجویان پزشکی ترکیه مجبور هستند بیشتر درس بخوانند و زمان طولانی تری را به این امر اختصاص دهند. همچنین شیفتهای کاری شلوغ و ساعات کاری طولانیتر برای آن دسته از دانشجویانی که در دوره ششم پزشکی هستند، بسیار خسته کننده است. از سوی دیگر، از دست دادن بیماران و درگیر شدن مداوم با افرادی که در رنج هستند نیز برای دانشجویان پزشکی ترکیه یک موضوع ناراحت کننده است.
زبان یک مانع بزرگ بر سر راه دانشجویان بین الملل پزشکی در ترکیه
مشکل اصلی تحصیل پزشکی در ترکیه، زبان است. برای دانشجویان بین المللی برقراری ارتباط با مردم ترکیه واقعاً چالش برانگیز است. ترکها ترجیح میدهند با زبان خودشان ارتباط برقرار کنند. اگرچه ترکی زبان آسانی است و برای یادگیری آن زبان نیازی به تلاش زیادی ندارد اما افراد کشورهای مختلف در مراحل اولیه برای تعامل با مردم مشکل دارند.
دانشجویان پزشکی ترکیه غم غربت را تحمل میکنند
نقل مکان به کشوری ناآشنا، سازگاری با فرهنگ جدید، یادگیری زبان جدید گاهی اوقات میتواند ناامید کننده باشد. بنابراین دانشجویان پزشکی ترکیه دلتنگ میشوند. اگرچه این یک پدیده طبیعی است اما به هر حال غم غربیت یکی از معایب تحصیلی پزشکی در ترکیه به شمار میاید.
مشکل در درخواست برای مجوز کار پزشکی در ترکیه
اگر به فکر کار در ترکیه هستید، یک کسب و کار جدید از هر نوعی که باشد به مجوز کار نیاز دارد. این فرآیند شامل کارهای اداری زیادی است و مجبور خواهید شد مدت زمان زیادی را برای آن صرف کنید. این فرآیند خسته کننده است و زمان زیادی را از شما میگیرد. علاوه بر آن، همانطور که قبلاً در این مقاله ذکر شد، مقامات دولتی به زبان مادری خود صحبت میکنند و این وضعیت را چالش برانگیزتر میکند.
کیفیت آموزش در ترکیه در حد استاندارد نیست
این بسیار به دانشگاهی که در آن میروید و رشتهای که انتخاب میکنید بستگی دارد، اما یک تخمین کلی از سیستم آموزشی ترکیه چنین چیزی را نشان میدهد. دانشجویان از عدم دسترسی به منابع مختلف و مشکل زبانی که در هنگام برقراری ارتباط با اساتید خود با آن مواجه هستند، گلایه دارند. فرد باید در انتخاب دانشگاهی که میخواهد تحصیلات عالی خود را در آن انجام دهد، هوشیار باشد.
بنابراین بهتر است از اشخاص آگاه به این حوزه راهنمایی دریافت کنید. نبولا آکادمی با سالها سابقه درخشان در این زمینه و آشنایی کامل با دانشگاه های ترکیه میتواند به شما کمک کند.
چگونه برای دستیابی به مزیتهای تحصیل پزشکی در ترکیه درس بخوانیم؟
کارشناسان مجرب ما در نبولا آکادمی معتقد هستند که نمرات دانشکده پزشکی ترکیه بالا است و با مطالعه منظم میتوان آن را به دست آورد. برای این مهم، مهمترین توصیه ما به داوطلبان دانشکده پزشکی ترکیه این است که هر روز به طور منظم تلاش کنند، سوالات زیادی را حل نموده و یک برنامه مطالعاتی مناسب تهیه کنند. در آینده نزدیک خواهید دید که به کمک تیم تخصصی ما رویای تحصیل پزشکی در ترکیه را به واقعیتی شیرین تبدیل نموده اید.
فرصتهای بورسیه پزشکی در دانشکده های ترکیه امکانپذیر است
ترکیه دانشجویان زیادی را از سراسر جهان به ویژه ایران جذب میکند زیرا بورسیههای تحصیلی زیادی برای دانشجویان ارائه میدهد. معیارهای دستیابی به بورسیه پزشکی ترکیه به کالجی که برای آن درخواست میدهید بستگی دارد. در این راستا، مجموعه نبولا آکادمی با تیم تخصصی خود میتواند کمک زیادی به شما داشته باشد. جالب است بدانید که بورسیههای پزشکی ترکیه یا به صورت یک آزمون ورودی هستند یا اینکه میتواند بر اساس شایستگی باشد.
به هر حال یکی از مزایای بورسیه پزشکی ترکیه این است که مقدار مناسبی از امکانات و فرصتها را برای دانشجویان فراهم میکنند تا بتوانند شرایط زندگی و تحصیلی بهتری داشته باشند. فارغ التحصیلان دانشگاه ترکیه این را به سایر دانشجویان در سراسر جهان توصیه میکنند و جامعه دانشجویی را گسترش میدهند.
کلام پایانی
همانطور که در بالا ذکر شد، دانشکده پزشکی ترکیه نسبت به سایر رشتهها سختتر است. اما این به این معنی نخواهد بود که رویای تحصیل پزشکی در ترکیه برای دانشجویان ایرانی غیر ممکن است. تیم تخصصی نبولا اکادمی در کنار شماست تا راهنماییهای لازم را در راستای دستیبابی به این هدف در اختیارتان بگذارد. با ما به رویای خود، واقعیت ببخشید. در آخر بهتر است بدانید که علاوه بر دانشگاههای دولتی، برخی از دانشگاههای بنیاد ترکیه نیز دارای دانشکده پزشکی هستندکه اتفاقاً تعداد ورودی دانشگاه آنها نیز بالاست. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به وبسایت نبولا آکادمی مراجعه نمایید.
بدون نگرانی از شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه، رویای خود را محقق کنید
ترکیه به عنوان یک کشور مهاجر و رو به ترقی، برای افرادی که تمایل به ادامه تحصیل در رشته پزشکی دارند، یکی از گزینه های مناسب برای بررسی است. این کشور ارائه دهنده خدمات نوین آموزش پزشکی و خدمات درمانی پیشرفته و متمایز از محبوب ترین مقاصد تحصیلی در حوزه بین المللی می باشد. وجود دانشگاه های متعدد که پزشکی را به زبان انگلیسی تدریس می کنند بر این محبوبیت افزوده است. با توجه به تعداد زیاد دانشگاه هایی که رشته پزشکی را ارائه می دهند. با ما همرا باشید تا شرایط سنی پذیرش پزشکی در ترکیه را در ادامه توضیح دهیم.
علاقمندان این رشته از سراسر جهان، متقاضی پذیرش در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه هستند. به همین دلیل پرداختن به شرایط و قوانین آن ها، ضروری است. یکی از مواردی که برای انتخاب دانشگاه مهم است اطلاع از شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه است. شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه، سختگیرانه نبوده و سن جزء فاکتورهای ضروری دانشگاه ها، برای پذیرش دانشجو از عرصه بین المللی نمی باشد. بنابراین دانشجویان و متقاضیان سراسر جهان می توانند بدون نگرانی از شرایط سنی برای پذیرش پزشکی در ترکیه، این رویای دیرینه را محقق کنند.
چرا دانشگاه های ترکیه برای رشته پزشکی گزینه خوبی هستند؟
از سال 2001 میلادی سیستم آموزشی ترکیه تغییر کرد و به سیستم آموزشی اتحادیه اروپا پیوست. به همین دلیل مدارک تحصیلی که از دانشگاه های ترکیه صادر می شوند، مورد قبول و تایید اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی قرا گرفت. با توجه به اینکه ترکیه ارتباط خود را با کشورهای دیگر بیشتر کرده است، ارتباط علمی و دانشگاهی میان ترکیه و کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز بیشتر شده و دانشگاه های ترکیه همکاری علمی با دیگر دانشگاه های معتبر دارند.
در نتیجه اساتید بین المللی برای تدریس در دانشگاه های ترکیه شرکت می کنند. داشتن بهترین امکانات و تجهیزات برای تحصیل و فناوری پیشرفته پزشکی و ارائه بودجه مناسب در تحقیقات پزشکی و عدم سختگیری در شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه از شهرت های این کشور می باشد. با توجه به ارتباطات ترکیه با جامعه علمی این امکان برای دانشجویان فراهم شده تا در پروژه های دانشگاه های برتر جهان شرکت کنند. با توجه به این موارد و نزدیکی ترکیه به ایران، دانشگاه های ترکیه از بهترین انتخاب ها برای ادامه تحصیل در ترکیه به خصوص در رشته پزشکی می باشد.
کشور ترکیه منابع لازم برای تبدیل شدن به یک کشور پیشرو در زمینه پزشکی را دارد. بنابراین همه این موارد ذکر شده در کنار مناسب بودن محدودیت های شرایط سنی برای پذیرش پزشکی در ترکیه، این کشور را به مقصدی محبوب در میان دانشجویان بین المللی بدل کرده است.
برای اطلاع از شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه با مشاوران ما تماس بگیرید
چه ملزوماتی برای تحصیل پزشکی در ترکیه وجود دارد؟
از رایج ترین مدارک مورد نیاز، مدرک هویت، گذرنامه، مدرک دیپلم دبیرستان، نمرات خوب در درس های فیزیک، زیست، شیمی و ریاضی، انگیزه نامه، گواهی قبولی در آزمون های ورودی، ویزای دانشجویی و هزینه های پذیرش می باشد. همچنین باید توجه داشت که شرکت در آزمون SAT برای دانشجویان انتقالی و ارائه مدرک زبان انگلیسی برای دانشجویان غیر انگلیسی زبان ضروری می باشد. اگرچه شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه سختگیرانه نمی باشد اما در یک شرایط یکسان با نمره های مشابه در آزمون های ورودی، الویت با متقاضی کم سن تر می باشد بنابراین شرایط سنی برای پذیرش پزشکی در ترکیه به صورت غیرمستقیم موثر است.
نبود شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه برای دانشجویان خارجی یک مزیت است
کدام دانشگاه ها برای پزشکی پذیرش می کنند؟
در ترکیه بیش از 50 دانشکده پزشکی برقرار است که دانشگاه آنکارا، دانشکده پزشکی دانشگاه دوکوز ایلول و دانشکده پزشکی دانشگاه پاموکاله از دانشگاه های با سیستم آموزشی مدرن می باشند. برای ثبت نام در رشته پزشکی انتخاب های متعددی وجود دارند. بنابر شرایط خود، از جمله معدل و شرایط مالی، می توانید از بین دانشگاه های دولتی و خصوصی، دانشگاه مورد نظرتان را انتخاب کنید.
سایت myTopSchools که به معرفی دانشگاه های برتر جهان می پردازد، ده دانشگاه ترکیه که برای تحصیل در رشته پزشکی برای سپتامبر 2022 گزینه های بهتری هستند را اینگونه معرفی می کند.
Sabanci university
Koc university
Bilkent university
Bodgazici University
Hacettepe University
Istanbul technical university
METU Middle East Technical University
Atilim University
Erciyes University
Gebze Technological University
شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه بر چه اساسی است؟
بیشتر دانشگاه های خارجی برای پذیرش شرط سنی دارند. ترکیه برخلاف آن ها شرط سنی خاصی ندارد و این امکان برای همه متقاضیان هست تا برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر خود اپلای کنند. حتی با وجود فاصله میان تحصیل، باز هم می توانید درخواست بدهید و این یکی از مزیت های دانشگاه های ترکیه محسوب می شود. اما در مورد سن باید به سه نکته توجه کنیم.
شرایط سنی برای تحصیل پزشکی در ترکیه در دانشگاه ITU
4 نکته مهم در مورد شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه
1- آنکه داشتن مدرک دیپلم برای تحصیل در رشته پزشکی لازم است.
2- دانشجویان خارجی، برای درخواست پذیرش در رشته پزشکی باید در یک سیستم امتحانی به نام YOS شرکت کنند. این امتحان از دو بخش ریاضی و هوش و هندسه و زبان ترکی گرفته می شود و برای شرکت در این امتحان باید سال آخر یا فارغ التحصیل دبیرستان باشید. البته برخی دانشگاه ها از سیستم دیگری به نام SAT استفاده می کنند.
شرایط سنی برای پذیرش پزشکی در ترکیه در دانشگاه سابانجی
3- با وجود سهل بودن شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه، به دلیل رقابت شدید برای ورود به دانشگاه های ترکیه، سن شما در پذیرش می تواند تاثیر بگذارد. به این معنا که اگر دو فرد برای یک دانشگاه اپلای کنند و نمره YOS آن ها هم یکسان باشد، احتمال قبولی برای فردی که سن کمتری دارد بیشتر است. به همین دلیل بهتر است زودتر اقدام کنید و از طرفی اگر سن شما بلاتر است سعی کنید در امتحان YOS نمره بالایی کسب کنید.
4- برای تحصیل پزشکی در ترکیه نیازی به یادگیری زبان ترکی ندارید 10 دانشگاه در این کشور، به تدریس انگلیسی پرداخته که همین مزیت در کنار عدم سختگیری در شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه، ادامه تحصیل در رشته های پزشکی را سهل کرده است. دانشگاه آنکارا یکی از مواردی است که دروس در آن به زبان انگلیسی تدریس می شوند.
نمایی از دانشکده پزشکی دانشگاه آنکارا
مولفه های برنامه درسی پزشکی در ترکیه
به طور معمول سال های تحصیل پزشکی در ترکیه همانند دیگر کشورهای سراسر جهان 6 سال است که عمدتا سه سال اول بیشتر به دروس نظری و مبانی اساسی پزشکی پرداخته می شود در حالیکه دو سال بعدی مربوط به گذراندن دوره های کارآموزی و سال آخر صرفا برای دوران انترنی می باشد. با توجه به عدم محدودیت شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه، در هر سنی می توان این مراحل را گذراند.
ترکیه مقصد تحصیل پزشکی
هزینه های تحصیل پزشکی در ترکیه چگونه است؟
با توجه به اینکه محدودیتی برای شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه به ویژه در بسترهای خصوصی وجود ندارد، این دانشگاه ها متقاضیان زیادی دارند. نرخ قیمت ها متناسب با نوع دانشگاه متغیر می باشد اما در یک محدوده کلی از 14000 دلار تا 27500 دلار می توان در نظر گرفت. در صورتی که می خواهید برای تحصیل در رشته پزشکی اقدام کنید و از شرایط سنی برای پذیرش پزشکی در ترکیه مطلع شوید، می توانید از طریق سایت نبولا آکادمی و مشاوره با متخصصان اطلاعات بیشتر را در رابطه با دانشگاه مورد نظر کسب کنید.
تحصیل در رشته پزشکی امروزه نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشورها پر طرفدار و محبوب است. دانشگاه های معتبر با داشتن اساتید برتر در کشور ترکیه باعث شده که امروزه تحصیل پزشکی در ترکیه به عنوان یک آرزو یا هدف برای دانشجویان بین المللی تلقی شود. به گونه ای که تقریبا از سال 2016 میلادی، دانشگاه های بین المللی علوم پزشکی در ترکیه، با حجم انبوهی از درخواست ها از جانب دانشجویان مواجه شدند. هم اکنون نیز تقریبا 120000 هزار دانشجوی بین المللی در حال تحصیل در ترکیه هستند. این آمار نماینگر رشد چشمگیر کیفیت سیستم آموزشی در کشور ترکیه می باشد.
تحصیل پزشکی در ترکیه
شرایط ورود به رشته پزشکی ترکیه
بدون شک می دانید که تحصیل پزشکی در ترکیه به اندازه تحصیل در ایران دشوار بوده و شرایط منحصر به فردی برای خود دارد. مزیت های خارق العاده تحصیل پزشکی در ترکیه برای هر دانشجویی دلنشین و سود مند است. تحصیل در کشوری که در مجاورت دریای سیاه و سواحل مدیترانه واقع شده، بهترین انتخاب برای دانشجویان به خصوص همسایگان این کشور به نظر می رسد. به طبع از وجود چنین شرایط و مزیت هایی، زندگی در این کشور کار راحت و کم هزینه ای نیست. قبولی و تحصیل پزشکی در ترکیه دارای شرایط خاصی است.
یکی از موضوعاتی که باید برای تحصیل پزشکی در ترکیه به آن توجه داشته باشید، شرایط ورود به رشته پزشکی است. برخی از این شرایط به شرح زیر می باشد:
داشتن مدرک دیپلم
اولین نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید، داشتن مدرک دیپلم 12 ساله است. لذا خواهشمندیم پیش از هر گونه اقدامی برای ورود به دانشکده های پزشکی ترکیه، به اخذ دیپلم خود بپردازید.
شرکت در کالج پیش از ورود به دانشگاه
دومین نکته ای که می خواهیم برایتان شرح دهیم، شرکت در کالج پیش از تحصیل پزشکی در ترکیه است. باید بدانید که هم دانشگاه های دولتی و هم دانشگاه های ازاد کشور زیبای ترکیه، محصلان را از سراسر جهان می پذیرند. اما تنها تفاوتی که این دو نوع دانشگاه نسبت به یکدیگر دارند، هزینه و زبان تحصیل آن ها می باشد، به گونه ای که در دانشگاه های دولتی نیاز به مهارت زبان ترکی خواهد بود و اما دانشگاه های خصوصی می توانند دروس را به زبان انگلیسی نیز تدریس کنند.
به همین منظور برای آماده شدن تحصیل پزشکی در ترکیه، افراد می بایست به مدت زمان یک سال در کالج های این کشور به آموختن دروس مربوطه بپردازند.
تعلق گرفتن نمره منفی به دانشجویان در صورت وجود پاسخ اشتباه در ازمون های ورودی
آزمون پزشکی ترکیه
جهت تحصیل پزشکی در ترکیه، می توان ابتدا به شرکت کردن در دوره های یک ساله دانشگاه ترکیه اقدام نمود. این دوره های آموزشی در راستای آمادگی و تعلیم متقاضیان برای موفقیت در آزمون های ورودی دانشگاه ترکیه، ایجاد شده اند. دانشجویان بعد از کسب نمره و رتبه قبولی در این آزمون ها، مجاز به تحصیل پزشکی در ترکیه به مدت شش سال هستند. متقاضیان تحصیل در رشته های دیگر داروسازی و دندانپزشکی بایستی 5 سال به تحصیل در دانشگاه بپردازند. هر سال تحصیل در این کشور، مشابه با ایران، دو ترم را شامل می شود. ترم اول از اوایل مهر و ترم دیگر تقریبا از اواخر ماه بهمن شروع می شود.
آزمون پزشکی ترکیه
مدارک لازم برای پذیرش در رشته پزشکی در ترکیه
دانشجویان برای این که بتوانند به تحصیل پزشکی در ترکیه بپردازند، می بایست حتما از مدارک لازم برخوردار باشند. برخی از مدارک به شرح زیر هستند:
مدارک مورد نیاز برای پذیرش دانشجویان ایرانی در کشور ترکیه
فرم درخواست
اولین مدرکی که برای پذیرش لازم می باشد، فرم درخواست می باشد. این فرم باید به صورت کامل و درست توسط محصل پر شود و در پرونده مدارک شخص قرار گیرد.
مدرک دیپلم
دومین مدرکی که می خواهیم برای تحصیل پزشکی در ترکیه عنوان کنیم، مدرک دیپلم 12 ساله می باشد. دیپلم باید فاقد هر گونه درس مردودی باشد و افراد باید تمامی دروس شان را با نمره قابل قبولی پاس کرده باشند.
آزمون YOS برای ورود به دانشگاه های ترکیه
مدرک زبان خارجی
همانطور که می دانید، دانشگاه های خصوصی کشور ترکیه می توانند با زبان خارجی و یا همان انگلیسی به تدریس بپردازند. حال افرادی که مایل اند در این نوع دانشگاه ها تحصیلات خود را ادامه دهند، می بایست از مدرک زبان خارجی نیز بهره مند باشند.
نمرات ازمون های ورودی
محصلان مایل به تحصیل پزشکی در ترکیه، باید در پوشه مدارک خود، نمرات آزمون ورودی شان را نیز قرار دهند. در غیر این صورت دانشگاه، دانشجو را ثبت نام نخواهد کرد.
تحصیل در رشته های علوم پزشکی در ترکیه
نا گفته نماند که تقسیم بندی دانشگاه ها در ترکیه به دو صورت دولتی و خصوصی می باشد. دانشگاه های خصوصی در مقایسه با دانشگاه های دولتی هزینه های بیشتری به همراه داشته و خیلی مقرون به صرفه نیستند. تحصیل پزشکی در ترکیه بدون شرکت در آزمون های ورودی دانشگاه های موجود در این کشور و کسب رتبه قبولی امکان پذیر نمی باشد. با توجه به این موضوع، متقاضیان تحت هر شرایطی باید حتما یکی از آزمون های SAT و یا YOS را انتخاب و در ادامه برای موفقیت در آن ها تلاش کنند. بعد از کسب این موفقیت، برای ادامه تحصیل پزشکی در ترکیه، طی دوره دو ساله ابتدای تحصیل خود، باید واحد های علوم پایه را پاس کنند.
تحصیل در رشته های علوم پزشکی در ترکیه
مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه
تحصیل در رشته پزشکی ترکیه مزایای بی شماری را در بر دارد که برخی از آن ها عبارت اند از:
مدارک دریافتی از دانشگاه های علوم پزشکی در ترکیه دارای اعتبار بین المللی می باشند.
تعداد زیادی از دانشگاه های موجود در این کشور، از جانب وزارت علوم کشور ایران مورد تایید و صلاحیت قرار گرفتند.
همسایگی کشور ترکیه با ایران باعث شده است که رفت و آمد برای دانشجویان محصل رشته پزشکی در ترکیه راحت تر باشد.
از همه مهم تر متقاضیان ایرانی برای تحصیل پزشکی در ترکیه به ویزا نیازی ندارند.
کیفیت سطح بالای سیستم آموزشی رشته پزشکی در ترکیه و سطح بالای دانش دانشگاه های آن.
هزینه های تحصیل و سکونت مقرون به صرفه تر و پایین تر برای تحصیل پزشکی در ترکیه در مقایسه با کشور های برتر دیگر.
لذا افرادی که دارای رنج مالی متوسط هستند، می توانند تحصیل پزشکی در ترکیه را مد نظر خود قرار دهند و شانس خود را بسنجند.
فارغ التحصیل شدگان از دانشگاه های پزشکی ترکیه، کارت پزشکی بین المللی دریافت می کنند.
از دیگر موضوعاتی که باید به آن توجه داشته باشید، حمل و نقل آسان در شهر های زیبای کشور ترکیه است. دانشجو های محترم می توانند از وسایل نقلیه موجود برای رسیدن به دانشگاه مد نظرشان استفاده کنند و البته هزینه بسیار کمی را در ازای آن بپردازند.
همان گونه که می دانید، آب و هوای ترکیه بسیار مناسب و تمیز تلقی می شود که دانشجویان برای تحصیل پزشکی در ترکیه می توانند از این آب و هوا لذت کافی را ببرند.
شرایط ورود به رشته های پرستاری، دندانپزشکی، داروسازی و دیگر شاخه های علوم پزشکی در کشور ترکیه
هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه
مهم ترین فاکتوری که برای مهاجرت و یا تحصیل در کشور دیگر باید در نظر گرفت، میزان هزینه های زندگی و تحصیل در آن کشور است. اگر قصد تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه را به سر دارید، لازم است بدانید که هزینه زندگی دانشجویی در این کشور تقریبا معادل با 400 الی 500 دلار است.
تحصیل پزشکی در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه هزینه اندکی را لازم دارد که تقریبا تمامی افراد می توانند از پس آن بر بیایند. اما موضوعی که مهم است، هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه و در دانشگاه های خصوصی آن می باشد.
در دانشگاه های خصوصی کشور ترکیه، تدریس اغلب به زبان انگلیسی صورت می گیرد، دانشجویان ملزم اند تا سالانه هزینه ای را مابین ۱۵۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ لیر به دانشگاه خود بپردازند. این در صورتی است که دانشگاه های دولتی این کشور تنها ۵۰۰ الی ۲۵۰۰۰ لیر را از متقاضیان خود درخواست می نمایند.
البته توجه داشته باشید که کشور ترکیه برای دانشجویان خود سالانه بورسیه های متعددی را در نظر می گیرد و به همین ترتیب افرادی که قصد تحصیل پزشکی در ترکیه را دارند، می توانند از این مزیت بهره مند گردند.
هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه
تحصیل داروسازی در ترکیه
یکی از پر طرفدار ترین شاخه های علوم پزشکی، به داروسازی تعلق می یابد. افراد برای این که بتوانند در کشور ترکیه به تحصیل در رشته داروسازی بپردازند، می بایست تا حتما در کالج های این کشور به مدت زمان معین یک سال، به آموختن مطلب پیش زمینه بپردازند. پس از طی شدن این دوره، محصلان قادر اند تا 5 سال را در دانشگاه مورد علاقه شان، دوره تحصیل پزشکی در ترکیه را پشت سر بگذارند.
حال نکته ای که باید مد نظر قرار داد، تدریس این رشته به زبان خارجی می باشد. با این حال محصلان گرامی به یک پیش زمینه برای فهم عبارات انگلیسی خواهند داشت تا در حین تحصیل، با مشکلات متعددی روبرو نشوند. البته ارائه مدرک زبان انگلیسی برای این رشته مهم نیست و تنها تسلط به آن کافیست.
اگر در رشته تجربی به تحصیل نپرداخته اید و علاقه به شاخه داروسازی دارید، هیچ نگران نباشید. زیرا کشور ترکیه دانش آموزان دیگر رشته های نظری را به عنوان دانشجوی داروسازی قبول می کند و سپس بازار کار خوبی را برای آن ها فراهم می کند. این موضوع یک مزیت دیگر برای تحصیل پزشکی در ترکیه نیز محسوب می شود.
شرایط تحصیل در رشته پرستاری در دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه
تحصیل پرستاری در ترکیه
از دیگر رشته های علوم پزشکی می توان به پرستاری اشاره نمود. این رشته که از آینده فوق العاده ای برخوردار است، شرایط خوبی را نیز در بر دارد.
افراد برای این که بتوانند در این رشته به تحصیل بپردازند، می بایست ضمن شرکت در آزمون ورودی، به مدت زمان یک سال در کالج های مربوطه دوره ای را بگذرانند. توجه داشته باشید که تحصیل پزشکی در ترکیه و در شاخه پرستاری یک سال کم تر از رشته داروسازی خواهد بود و افراد پس از طی نمودن این دوره می توانند مشغول به کار شوند.
برای تحصیل در رشته پرستاری در دانشگاه های خصوصی، محصلان ملزم به پرداخت سالانه 4 الی 10 دلار می باشند. اما در دانشگاه های دولتی این هزینه به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد و یا به عبارت دیگر رایگان تلقی می شود.
تحصیل پرستاری در ترکیه
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
درصد قابل توجهی از افراد برای تحصیل پزشکی در ترکیه، رشته دندانپزشکی را انتخاب می کنند. همانطور که می دانید، این رشته در سراسر جهان آینده روشنی را دارد و افراد نباید نگران اینده کاری شان در این شاخه باشند.
حال اگر شما هم متقاضی تحصیل دندانپزشکی در ترکیه هستید باید این را خاطر نشان کنم که مدت زمان تحصیلی برای این رشته در دانشگاه های ترکیه 5 سال است که در این مدت می توانید آموزش های تئوری و عملی را نزد بهترین استادان پشت سر بگذارید تا بتوانید مهارت های کامل را به دست آورید.
تحصیل تخصص پزشکی در ترکیه
بسیاری از افراد تمایل دارند تا تحصیل پزشکی در ترکیه را به صورت تخصصی ادامه دهند که این موضوع شرایط خاصی را در بر دارد. به همین منظور افراد باید از سطح زبان فوق العاده ای برای تحصیل تخصص پزشکی برخوردار باشند تا بتوانند آزمون sts را با کسب نمره قابل قبول پشت سر بگذارند. دیگر ازمونی که می بایست با موفقیت سپری شود، tus نام دارد که شرکت در آن برای تحصیل پزشکی در ترکیه به صورت تخصصی، الزامی است.
تحصیل تخصص پزشکی در ترکیه
تحصیل رایگان پزشکی در ترکیه
اگر معدل دیپلم بالای 18 دارید می توانید از شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه برخوردار شوید. اگر پس از 1 الی 2 سال از مدت زمان دوره تحصیلی، نمرات برتر را کسب کنید می توانید شرایط لازم برای تحصیل رایگان را داشته باشید.
اگر می خواهید به صورت رایگان به تحصیل پزشکی در کشور ترکیه بپردازید، می بایست نمره قابل قبولی را در آزمون YOS به دست آورید. پس از این که وارد دانشگاه شدید، با کسب نمرات نسبتا بالا و قابل قبول می توانید از طریق دانشگاه بورسیه و کمک هزینه های متعددی را دریافت نمایید تا تحصیل پزشکی در ترکیه شما کاملا رایگان تلقی شود و دیگر ملزم به پرداخت 1500 دلار نیز نباشید.
وجود سوالات تستی و چهار گزینه ای در آزمون های ورودی دانشگاه کشور ترکیه
تحصیل در رشته های علوم پزشکی در ترکیه
همان گونه که می دانید، رشته علوم پزشکی شاخه های فراوانی را همچون داروسازی، پرستاری، دندانپزشکی و… در بر دارد که هر یک از دانشجویان بر حسب علاقه شان می توانند به آموختن آن ها بپردازند. حال باید بدانید که تحصیل پزشکی در ترکیه و در هر یک از شاخه های بیان شده، شرایط مخصوص به خود را دارد.
مقایسه دانشگاه های خصوصی نسبت به سایر دانشگاه ها برای تحصیل پزشکی در ترکیه
همان گونه که از پیش گفتیم؛ دانشگاه های خصوصی نسبت به سایر دانشگاه ها تحصیل پزشکی در ترکیه، به هزینه های بالاتری نیاز دارند. امکانات و خدماتی که دانشگاه های خصوصی به دانشجویان خود ارائه می کنند، قابل مقایسه با دانشگاه های دولتی و معمولی نیست. شهریه این دسته از دانشگاه های ترکیه در محدوده 1000 الی 25000 دلار متغیر است. در آخر فراموش نکنید که تحصیل پزشکی در ترکیه با زبان انگلیسی از شهریه بیشتری برخوردار است. در کل هزینه کم و زندگی راحت در ترکیه، تحصیل پزشکی در ترکیه و آزمون های ورودی دانشگاه ها، آن را به فضای بسیار رقابتی تبدیل کرده است.
تحصیل رایگان پزشکی در ترکیه
فارغ التحصیلی در رشته پزشکی ترکیه
دانشجویان فارغ التحصیل شده از رشته پزشکی در ترکیه بعد از این که مدرک اولیه خود را دریافت نمودند، می توانند کشور دیگری با شرایط بهتر را برای ادامه تحصیل و یا طبابت و اشتغال زایی انتخاب نمایند. افزون بر این، کار و فعالیت پزشکی در ایران، برای دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه های تحت نظر وزارت بهداشت ایران امکان پذیر می باشد. افرادی که تحصیل پزشکی در ترکیه را به پایان رساندند، برای تصمیم گیری هر چه بهتر در رابطه با محل کار، باید مواردی مانند نرخ بیکاری و وضعیت اقتصادی کشور مورد نظر را تماما بررسی کنند.
از دیگر موضوعاتی که باید در تحصیل رشته های پزشکی در این کشور مورد توجه قرار گیرد، عدم وجود شرایط لازم برای فارغ التحصیلی است. برای فارغ التحصیلان باید دوره های پیشرفته ای برگزار گردد که دانشگاه های ترکیه هنوز این امکان را ندارند.
فارغ التحصیلی در رشته پزشکی ترکیه
اشتغال بعد از تحصیل پزشکی در ترکیه
بررسی ها و تحقیقات تا زمانی که کاملا تشخیص دهید که آیا ترکیه کشور مناسبی برای اشتغال زایی می باشد یا نه، باید ادامه پیدا کند. به عنوان نمونه نرخ بیکاری کشور ترکیه حدود 14درصد گزارش شده است. در کشوری همچون ترکیه آمار 14 درصدی، نرخ بالایی از بیکاری را در آن نشان می دهد. همان طور که می دانید هر چه نرخ بیکاری یک کشور عدد بیشتری گزارش شود، به این معنا است که کشور مورد نظر از فرصت های کاری مناسبی برخوردار نیست. بنابراین ترکیه گزینه مناسبی برای اشتغال به کار طبابت به نظر نمی رسد.
اشتغال بعد از تحصیل پزشکی در ترکیه
اخذ تخصص پزشکی در ترکیه
فارغ التحصیلانی که همچنان به ادامه تحصیل پزشکی در ترکیه جهت دریافت تخصص علاقه دارند، می بایست در وهله اول مهارت و استعداد درخشانی در زبان خارجی انگلیسی داشته باشند. بعد این موضوع، سطح بالایی از علم و آگاهی در حوزه علوم پزشکی ضروری به نظر می رسد. در صورت برخوردار بودن از هر دو شرایط فوق، متقاضی می تواند با ثبت نام و کسب رتبه قبولی در آزمون های ورودی STS و TUS شروع به تحصیل پزشکی در ترکیه در راستای اخذ تخصص نماید. لازم به ذکر است که این دو سری آزمون طی ماه های سپتامبر و آوریل صورت گرفته و نتایج آن با گذشت 24 ساعت از زمان آزمون اعلام می گردد.
افرادی که در ایران دوره های پزشکی خود را گذرانند و می خواهند مدرک خود را معادل سازی کنند، می توانند در آزمون های اخذ تخصص پزشکی در ترکیه شرکت کرده و اعتبار خود را بالا تر ببرند. تحصیل پزشکی در ترکیه می تواند آینده شغلی افراد را به طور کامل تضمین نماید.
تحصیل دندانپزشکی و پزشکی بدون آزمون در ترکیه
افرادی که استرس آزمون های ورودی داشته یا شرایط و تمایلی به تحصیل از طریق آزمون های ورودی ندارند، می توانند بدون هیچ آزمونی، به تحصیل پزشکی در ترکیه و همچنین برای دندانپزشکی اقدام نمایند. افراد می توانند به راحتی و بدون هیچ گونه مشارکتی در آزمون های استرس آور ورودی، در رشته دلخواه خود در کشور ترکیه تحصیل کنند. چه بسیار افرادی که به خاطر و ترس و استرس از همین امتحانات ورودی، فرصت تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه را از دست داده اند. اما دیگر جای نگرانی نیست.
اما دقت داشته باشید که ورود به دانشگاه های دولتی این کشور بدون ازمون به هیچ وجه امکان نخواهد داشت و محصلانی که دانشکده های دولتی مد نظر شان است باید آزمون های مربوطه را با کسب نمرات بالا پشت سر بگذارند.
تحصیل دندانپزشکی و پزشکی بدون آزمون در ترکیه
دانشگاه های پزشکی در ترکیه
کشور ترکیه برخوردار از 183 دانشگاه خصوصی و دولتی است. متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه و یا دندانپزشکی با پرداخت شهریه و مبالغ معین به دانشگاه های خصوصی این کشور، می توانند تحصیلات خود را آغاز نمایند. اجرای هر ساله آزمون های ورودی به عهده دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه بوده و همین مراکز هر ساله شرایط لازم برای آزمون های ورودی را برای همگان مشخص می کنند. دانشگاه بلینک، دانشگاه کوچ، و دانشگاه ساپانچی تعدادی از دانشگاه ها با کاربری خصوصی می باشند که هر ساله به ازای دریافت مبلغی و بدون هیچ آزمون ورودی، متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه را ثبت نام می کنند.
دانشگاه های پزشکی در ترکیه
شرایط تحصیل در دندان پزشکی در مقایسه با تحصیل پزشکی در ترکیه
برخورداری از سن و سال مناسب
ارائه مدرک زبان
شناخت و تسلط کافی بر زبان ترکی یا انگلیسی
برخورداری از سطح نمرات بالا در 3 سال پایانی مقطع دبیرستان
رتبه لازم برای قبولی در آزمون های YOS و یا SAT
نیاز به مهارت زبان انگلیسی برای ورود به رشته های پزشکی در دانشگاه های خصوصی ترکیه
آزمون پزشکی ترکیه
برای این که محصلان گرامی بتوانند در رشته پزشکی در کشور ترکیه مشغول به تحصیل شوند، می بایست در یک ازمون ورودی به نام YOS حداقل نمره مورد قبول این کشور را کسب نمایند.
افرادی که تمایل دارند برای تحصیل پزشکی در ترکیه، آزمون YOS را بدهند، باید بدانند که هر پاسخ غلط در این آزمون شامل یک نمره منفی می باشد که این موضوع می تواند در نمره نهایی بسیار تاثیر گذار باشد. لذا خواهشمندیم تا این موضوع را جدا حائز اهمیت قرار دهید تا سر بلند از این جلسه خارج گردید.
طی تحقیقاتی که توسط تیم ما برای تحصیل پزشکی در ترکیه صورت گرفت، دریافتیم که اکثر دانشکده های پزشکی این کشور برای قبولی دانشجو ها نمره 40 به بالا را مد نظر قرار داده اند که محصلان گرامی باید با توجه به هدف و دانشگاه محبوب خود، سطح درس خواندنشان را برای سربلندی در این آزمون، بالاتر ببرند.
اگر قصدتان برای تحصیل پزشکی در ترکیه و شرکت در آزمون YOS جدی است، باید دقت نمایید که این آزمون ها هر ساله در کشور های گوناگون و در ماه های آوریل و مه برگزار می گردند.
لازم به ذکر است که وب سایت نبولا آکادمی می تواند تمامی آزمون ها را اعم از YOS و sat به صورت آنلاین برای محصلان عزیز برگزار کند.
تضمین آینده شغلی با تحصیل در کشور ترکیه
آزمون ورودی یوس YOS
هر سال در هر دانشگاه به صورت مجزا در کشور ترکیه، از ماه اسفند تا ماه خرداد، آزمون ورودی یوس برگزار می گردد. بودجه بندی سوالات این امتحان شامل دروس زبان ترکی، هوش، هندسه و ریاضی می باشد. متقاضیانی که قصد تحصیل پزشکی در ترکیه با زبان ترکی را دارند، می بایست در این آزمون به سوالات مرتبط با زبان ترکی پاسخ دهند. در غیر این صورت جای هیچ گونه نگرانی نیست. زیرا عموما دفترچه های این آزمون دارای دو زبان ترکی و انگلیسی است. اما فراموش نکنید که تحصیل پزشکی در ترکیه با زبان انگلیسی همان گونه که بار ها اشاره کردیم، به شهریه بالاتری نسبت به زبان ترکی نیاز دارد.
برگزاری آزمون های ورودی به صورت آنلاین
آزمون ورودی SAT
دیگر آزمون ورودی جهت تحصیل پزشکی در ترکیه، آزمون SAT نام دارد. این آزمون هم همانند آزمون ورودی YOS در هر دانشگاه در محل مشخص به شکل مجزا برگزار می شود. متقاضیان شرکت در این آزمون برای قبولی باید نمره کافی را از دروس زبان، هندسه، درک مطلب، ریاضی و نگارش دریافت نمایند. افزون بر این، SAT در دانشگاه های ترکیه طی هر یک سال، چهار بار برگزار می شود. برای ورود و تحصیل پزشکی در ترکیه و دانشگاه های خصوصی آن، افراد باید نمره قبولی و مورد نیاز را در این آزمون بدست آورند. نا گفته نماند که آزمون ورودی SAT از سطح سوالات سخت تری نسبت به سوالات آزمون دانشگاه های دولتی برخوردار می باشد. جهت شرکت در این آزمون به زبان انگلیسی، متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه حتما باید حداقل مدرک آیلتس 6 یا 6.5 به همراه داشته باشند.
آزمون ورودی SAT
دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در ترکیه
از دیگر موضوعاتی که افراد در تحصیل پزشکی در این کشور باید مد نظر شان قرار دهند، دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت است. دانشگاه هایی که این تاییدیه را دریافت نموده اند عبارت اند از:
دانشگاه آتاتورک
دانشگاه پزشکی آنکارا
دانشگاه پزشکی اژه
دانشگاه پزشکی سابانچی
حاجت تپه
داشگاه تحصیل پزشکی کوچ
دانشگاه فنی خاورمیانه
دانشگاه پزشکی بغازیچی
دانشگاه بیلکنت
دانشگاه پزشکی استانبول
دانشگاه باغچه شهر
دانشگاه پزشکی قاضی
این دانشگاه ها برای تحصیل پزشکی در ترکیه فوق العاده می باشند و بهتر است محصلان آن ها را برای دانش آموختن مد نظر قرار دهند.
تحصیل دندان پزشکی در برترین دانشگاه های ترکیه
دانشگاه قاضی
دانشگاه آنکارا
دانشگاه ازمیر به نام کاتیب چلبی
9 دانشگاه ایلول
دانشگاه مارمارا
19 دانشگاه ماییس
دانشگاه آتاتورک که در شهر ارزروم واقع گشته است.
دانشگاه واقع شده در ازمیر به نام اگه
بهترین دانشگاه های خصوصی جهت تحصیل پزشکی در ترکیه
در آنکارا دانشگاه باشکنت
و در استانبول دانشگاه های:
کوچ
دانشگاه باهچه شهیر
یدی تپه
آجی بادم
آمادگی برای آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه با بررسی نمونه سوال سال های اخیر
بورس پزشکی ترکیه
اگر تا این بخش از مقاله با ما همراه بوده باشید بی شک به این باور رسیده اید که دانشگاه های ترکیه از برترین دانشگاه های اروپایی برای تحصیل پزشکی و اخذ تخصص هستند. چون هم از لحاظ رتبه در سطح جهانی مقام والایی دارند و هم بورسیه های خیلی مناسبی برای متقاضیانی که از توان مالی مناسبی برخوردار نیستند، فراهم می کنند. در واقع بورسیه تحصیل پزشکی در ترکیه بهترین و کمیاب ترین فرصت برای دانشجویان بین المللی می باشد. با وجود بورسیه تحصیلی، افراد بدون پرداخت هیچ هزینه ای می توانند در دانشگاه های این کشور تحصیل کنند. در شرایطی که امروزه بسیاری از مردم جهان در پی کاهش هزینه های تحصیلات در برترین دانشگاه های جهان هستند، اخذ بورسیه تحصیل پزشکی در ترکیه به صورت رایگان بهترین گزینه ممکن به نظر می رسد.
بورس پزشکی ترکیه
هدف از بورسیه تحصیل پزشکی در ترکیه
در این راستا باید بدانید که منظور از این بورسیه تحصیلی پزشکی در ترکیه ، تامین هزینه های 90 درصدی شهریه متقاضیان می باشد. البته افزون بر خود شهریه دانشگاه، هزینه های جانبی نظیر پرداختی های خوابگاهی را هم بر عهده می گیرند. بعضی از دانشگاه ها، دانشجویان بورسیه ای را برای سفر های خارجی پشتیبانی می کنند. بنابراین در صورت واجد شرایط بودن دریافت بورسیه تحصیل رایگان در ترکیه، هر چه زودتر اقدام نمایید.
انواع بورسیه پزشکی در ترکیه
مطالعه این بخش به افرادی که شرایط دریافت بورسیه تحصیل پزشکی در ترکیه را دارا هستند بیشتر توصیه می شود. در حالت کلی بورسیه های رشته پزشکی در کشور ترکیه به چند بخش می توان تقسیم نمود.
بورسیه پزشکی دولت کشور 2020
بورسیه تحصیلی علوم پزشکی به نام ابن سینا
بورسیه تحصیل پزشکی کشور بورسلاری
بورسیه علوم پزشکی
استفاده از بورسیه های کشور ترکیه برای تحصیل رایگان
گرفتن بورسیه پزشکی در مرحله کارشناسی برای متقاضیانی مقدور می باشد که تاریخ تولد آن ها از سال 1997 میلادی به بعد باشد. افزون بر این، متولدین سال 1998 به قبل نیز قادر به دریافت بورسیه برای مرحله کارشناسی ارشد هستند. برخورداری از معدل کلی بالا در مدرک دیپلم، قبولی در امتحان های CGPA و بین المللی، کسب رتبه و نمره لازم در آزمون های ورودی، لازمه اخذ بورسیه تحصیل پزشکی در ترکیه می باشد.
بورسیه برخی دانشگاه های مهم ترکیه برای تحصیل پزشکی
بورسیه دانشگاه اوزیگین
این بورسیه مخصوص افرادی است که از کشور های دیگر می خواهند به تحصیل پزشکی در ترکیه بپردازند.
بورسیه دانشگاه سابانجی
این بورسیه تنها به فارغ التحصیلان اختصاص دارد و این افراد می توانند با دریافت آن، شرایط زندگی در ترکیه را کمی آسوده تر نمایند.
البته توجه داشته باشید که این دانشگاه برای دانشجویان ورودی جدید خود نیز بورسیه ای را در نظر می گیرد، لذا افرادی که می خواهند به تحصیل پزشکی در ترکیه بپردازند، می توانند از آن بهره مند گردند.
بورسیه دانشگاه اوکان
دانشگاه اوکان نیز برای دانشجو های خارجی خود بورسیه ای را مد نظر قرار می دهد و اکثر نیاز دانشجو های خود را برطرف می سازد. اگر می خواهید به منظور تحصیل به کشور ترکیه وارد شوید، از بورسیه دانشگاه اوکان غافل نگردید.
انواع بورسیه پزشکی در ترکیه
مدرک پزشکی ترکیه در ایران
خب این امر مهم خواهد بود که آیا مدرک تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه، در ایران مورد تایید وزارت بهداشت می باشد یا خیر. آیا قابلیت معادل سازی در ایران را دارد؟ آیا مورد تایید وزارت علوم است و می توان با این مدرک در کشور شاغل شد؟ همه این سوالات ممکن است که برایمان پیش بیاید. باید گفت؛ در ابتدا باید خود متقاضی از این مطمئن شود که این مدارک مورد تایید در ایران می باشند یا خیر و گزینه دوم این است که برای تحصیل پزشکی در ترکیه، دانشگاه های مختلفی در این کشور وجود دارد که مورد تایید وزارت بهداشت ایران هستند.
همانطور که می دانید، افرادی که قصد کار در ایران را داشته باشند و بخواهند به تحصیل پزشکی در ترکیه بپردازند، می بایست در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت ایران تحصیل کنند.
تحصیل پزشکی در ترکیه با مرکز آموزشی نبولا آکادمی
می خواهیم بهترین مرکز آکادمی را برای برگزاری آزمون های ورودی رشته پزشکی در ترکیه به شما معرفی کنیم. مرکز نبولا آکادمی با در اختیار داشتن نیروی متخصص و خبره، خدمات نوین آموزشی در حوزه دوره های آمادگی آزمون یوس یا همان آزمون ورودی دانشجویان خارجی برای تحصیل پزشکی در ترکیه در دانشگاه های دولتی و همچنین دوره های زبان های خارجی با محوریت زبان ترکی استانبولی را ارائه می دهد. این مرکز در استانبول ترکیه واقع شده و از سال 2019 کار خود را شروع کرده است.
مرکز آموزشی نبولا آکادمی
اگر نیاز به مشاوره تحصیلی در حوزه تحصیل پزشکی در ترکیه را دارید می توانید روی نبولا آکادمی حساب کنید. نبولا آکادمی در طول مدت زمان اخذ پذیرش دانشگاه های خصوصی در کنار شما خواهد بود، به طوری که در کمترین زمان، بیشترین بورس تحصیلی را در اختیارتان قرار می دهد.
سخن پایانی تحصیل پزشکی در ترکیه
محصلان گرامی می توانند به تحصیل پزشکی در کشور ترکیه با چشم باز تری نگاه کنند و آینده خود را تضمین کنند. برای قبولی در آزمون های ورودی دانشگاه های این کشور، به بررسی نمونه سوالات سال های قبل بپردازید و مهارت خود را بسنجید.
شاید خیلی کمتر در خصوص تحصیل در رشته های هنرهای زیبا در ترکیه مقاله یا مطلبی به زبان فارسی دیده باشید، به همین منظور سعی کردیم تا مقاله ای را با این مضمون برای راهنمایی متقاضیان رشته های هنر در ترکیه تهیه کنیم.
معمولاً مجموعه ی رشته های هنر در اکثر دانشگاه های جامع کشور ترکیه ارائه میشود، در این میان برخی دانشگاه ها مثل دانشگاه معمار سینان نگاه خاصی به هنر دارد. برای ورود به رشته های هنری در دانشگاه های ترکیه، همانند دیگر رشته دو روش با آزمون و بدون آزمون وجود دارد، که برای ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه بسته به دانشگاه، نمره ی قبولی از یکی از دو آزمون یوس یا تومر مورد نیاز است، گفتنی است که برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه معمار سینان علاوه بر نمره ی قبولی آزمون، مصاحبه ی عملی برای برخی رشته ها وجود دارد. رشته های هنر در دانشگاه های ترکیه در دانشکده های هنر، بطور مجزا و یا در کنسرواتوار ها ارائه می شود. رشته های هنری، از طراحی لباس و معماری گرفته تا موزیک و هنرهای نمایشی و تجسمی در مقاطع مختلف ارائه می شود. در اینجا لیستی از برخی دانشگاه های دارای دانشکده هنر خدمت شما ارایه میدهیم:
دانشگاه های دولتی
دانشگاه های دولتی ترکیه توسط دولت ترکیه اداره می شود
دانشگاه هنرهای زیبا معمار سینان
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
دانشگاه هنرهای زیبای معمار سینان ؛ این بنا توسط عثمان حمدی بیگ، مورخ هنر، باستان شناس، موزه شناس، نقاش، در سال 1882 با نام سنایی نفیسه مکتبی(Sanayi-i Nefise Mektebi ) تأسیس شد و در 2 مارس 1883 شروع به آموزش کرد.
این موسسه که اولین دبیرستان هنر و معماری کشور ترکیه می باشد که در سال 1928 آکادمی هنرهای زیبا نام گرفت و به این ترتیب اولین موسسه آموزش عالی کشور ترکیه شد که عنوان فرهنگستان را دریافت کرد. فرهنگستان هنرهای زیبا با تصویب قانون شماره 1172 در مورد آکادمی های دولتی هنرهای زیبا در سال 1969 به استقلال علمی دست یافت. این موسسه با قانون شماره 2547 مصوب 1360/4/11 و فرمان شماره 41 در 29 تیر 1361 به دانشگاه تبدیل شد و نام دانشگاه معمار سینان را به خود اختصاص داد.
دانشگاه مارمارا( مرمره) Marmara Üniversitesi
دانشگاه مرمره یکی از ریشه دارترین موسسات آموزشی کشور ترکیه است. دانشگاه مرمره که در خانه ای در پشت دبیرستان دخترانه استانبول در چاغال اوغلو به نام Hamidiye Ticaret Mekteb-i Âlisi در 16 ژانویه 1883 تحت نظارت وزارت بازرگانی و کشاورزی، جنگلداری و معادن شروع به کار کرد. با فقط ۱۳ فارغ التحصیل در سال 1887. این مدرسه در 21 سپتامبر 1889 به وزارت آموزش و پرورش پیوست و در سال 1893 لغو فعالیت شد تا در آینده بازگشایی و بازسازی شود. در 15 اکتبر 1897 مجدداً زیر نظر وزارت آموزش و پرورش بازگشایی شد و از آن زمان به بعد فعالیت آموزشی خود را بدون وقفه ادامه داد.
دانشگاه آنادولو Anadolu Üniversitesi
آکادمی علوم اقتصادی و بازرگانی اسکی شهیر که در سال 1958 تأسیس شد، پایه و اساس دانشگاه آنادولو را تشکیل می دهد. این موسسه در سال 1982 به دانشگاه آنادولو تبدیل شد، جای خود را به عنوان یک دانشگاه مدرن، پویا و نوآور نه تنها در بین بزرگترین دانشگاه های کشور ترکیه بلکه در جهان باز کرد.
دانشگاه دوکوز ایول Dokuz Eylül Üniversitesi
دانشگاه دوکوز ایلول (DEU) یک دانشگاه دولتی واقع در ازمیر است. در 20 جولای 1982 تاسیس شده است. در سال تحصیلی 2019-2020 تعداد 70158 دانشجو داشت که 1352 نفر از این دانشجویان را دانشجویان بین المللی از 115 کشور تشکیل می داد. در سال 2019، 3657 کارمند علمی و 4824 کارمند اداری در این دانشگاه مشغول به کار بودند.
دانشگاه آکدنیزAkdeniz Üniversitesi
دانشگاه آکدنیز یک دانشگاه دولتی است که در آنتالیا تأسیس شده است. در 20 ژوئیه 1982 در آنتالیا تاسیس شد تا موسسه آموزش عالی در منطقه مدیترانه غربی باشد. دانشگاهی که اولین پیوند صورت در آن انجام شد، انقلابی در تاریخ پزشکی ایجاد کرد. این دانشگاه هفتمین دانشگاه دولتی ترکیه است.
دانشگاه هجده مارت چاناککالهÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
دانشگاه چاناک کاله اونسکیز مارت (ÇOMÜ) یک دانشگاه دولتی است که در استان چاناک کاله ترکیه واقع شده است. این دانشگاه در گزارش سالانه SCIMAGO 2012 به عنوان یکی از 1500 دانشگاه برتر جهان فهرست شده است. این دانشگاه در سال 2013 توسط وزارت علوم، صنعت و فناوری در فهرست کارآفرین ترین دانشگاه های ترکیه قرار گرفت. لوگوی این دانشگاه، یادمان شهدای چاناکاله بر روی پرچم ترکیه است.
دانشگاه دوملوپینار Dumlupınar Üniversitesi
آکادمی اقتصاد و علوم اداری Kütahya، که هسته اصلی دانشگاه Kütahya Dumlupınar را تشکیل می دهد، در 12 اکتبر 1974، تحت نام دانشکده مدیریت کوتاهیا، وابسته به آکادمی اقتصاد و علوم بازرگانی اسکی شهیر تأسیس شد.
این کالج که در 4 دسامبر 1974 در ساختمانی دو طبقه نزدیک به میدان پیروزی کوتاهیا شروع به کار کرد و اکنون وابسته به مؤسسه نسخههای خطی ترکیه است، در 15 فوریه 1979 از آکادمی به دانشکده ارتقاء یافت. دانشکده مدیریت کوتاهیا نام گرفت. با فرمان قانون شماره 41 در 20 ژوئیه 1982، این موسسه به عنوان دانشکده علوم اداری Kütahya، وابسته به دانشکده اقتصاد و علوم اداری دانشگاه آندائولو سازماندهی شد. در سال 1987 به موجب قانون، دانشگاه اقتصاد و علوم اداری کوتاهیا نام گرفت.علاوه بر دانشکده اقتصاد و علوم اداری کوتاهیا و مدرسه فنی حرفه ای کوتاهیا که نام و ارتباطات آنها به موجب قانون در 11 ژوئیه 1992 تغییر یافت، دانشکده تازه تاسیس هنر و علوم، دانشکده مهندسی، دانشکده آموزش فنی سیما، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، مؤسسه علوم اجتماعی و دانشگاه Dumlupınar، که شامل دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم طبیعی و کاربردی است، تأسیس شد.
دانشگاه حاجت تپه Hacettepe Üniversitesi
دانشگاه حاجت تپه (HU) یک دانشگاه دولتی است که در ۸ ژوئیه ۱۹۶۷ در آنکارا، پایتخت جمهوری ترکیه، با قانون شماره ۸۹۲ تأسیس شد. این دانشگاه در مجموع دارای پنج پردیس است که پردیس اصلی آن در Sıhhiye و بزرگترین سکونتگاه در پردیس Beytepe است. مدارس فنی و حرفه ای و مراکز تحقیقاتی مختلفی در پردیس هایی به جز سیهیه و بی تپه وجود دارد. ساختمان کنسرواتوار دولتی آنکارا در سال 2019 به پردیس Beytepe منتقل شد.
İstanbul Üniversitesi
پایه و اساس برخی از واحدهای دانشگاه استانبول، که ادامه مستقیم دارولفنون است، که اولین دانشگاه به سبک اروپایی در امپراتوری عثمانی به شمار می رود، به مدارس صحن سمن می رسد که در 30 می 1453 تأسیس شد. چند روز پس از فتح استانبول به دستور فاتح سلطان محمت، بنای مدرسه در این تاریخ بنا شده است. این موسسه که تا سال 1933 تحت عنوان Darulfünun-ı Şahane، Darülfünun-ı Osmani و Darülfünunu استانبول فعالیت می کرد، در 1 اوت 1933 به دانشگاه استانبول تغییر نام داد و فعالیت آموزشی خود را به عنوان اولین و تنها دانشگاه ترکیه در 18 نوامبر در سال 1933 آغاز کرد.
دانشگاه فنی استانبول İstanbul Teknik Üniversitesi
دانشگاه İTÜ یکی از معتبرترین دانشگاه های دولتی ترکیه است که در سال ۱۷۷۳ تاسیس شده است که در رشته های مهندسی و معماری موفقیت های چشمگیری در جهان کسب کرده است. دانشگاه استانبول تکنیک یکی از قدیمی ترین دانشگاه های فنی ترکیه و جهان است که در سال ۲۰۲۳ جشن ۲۵۰ سالگی خود را برقرار خواهد کرد.
دانشگاه اون دوکوز ماییس Ondokuz Mayıs Üniversitesi
دانشگاه Ondokuz Mayıs در 1 آوریل 1975 با قانون شماره 1873 تأسیس شد و در ابتدا با 50 دانشجو شروع به فعالیت کرد. و در ادامه ، دانشکده پزشکی سامسون که در سال 1973 به عنوان زیرمجموعه دانشگاه Hacettepe تأسیس شد، مطابق ماده 2 قانون شماره 1873 به دانشگاه تازه تأسیس Ondokuz Mayis پیوست.
دانشگاه فنی کارادنیز Karadeniz Teknik Üniversitesi
چهارمین دانشگاه در ترکیه است که در 20 می 1955 تأسیس شد. با دانشکده معماری تأسیس شده در 2 دسامبر 1963 و با 90 دانشجو شروع به فعالیت کرد و در سال 1982 نام دانشگاه به دانشگاه Karadeniz تغییر یافت.
Abant İzzet Baysal
دانشگاه آبانت عزت بایسال
دانشگاه Bolu Abant İzzet Baysal (BAİBÜ) اولین دانشگاه دولتی تحت حمایت بخش خصوصی است که در 3 ژوئیه 1992 با قانون شماره 3837 تأسیس شد.حدود 30000 دانشجو در دانشگاه Bolu Abant İzzet Baysal تحصیل می کنند که دارای 4 موسسه، 16 دانشکده، 2 کالج و 8 مدرسه حرفه ای است.
دانشگاه کوجالی Kocaeli Kocaeli Üniversitesi
دانشگاه کوجالی با قانون شماره 3837 در سال ۱۹۹۲ تأسیس و در سال ۱۹۹۳ به بهره برداری رسید. دانشگاه کوجالی که خدمات خود را در یک ساختمان دبیرستان در پردیس Anitpark بعنوان دانشگاه آغاز کرد، شروع به پذیرش دانشجو در بخش های ریاضی، فیزیک و شیمی کرد.
دانشگاه اولوداغ Uludağ Üniversitesi
دانشکده پزشکی دانشگاه که هسته اصلی دانشگاه اولوداغ (به نام دانشگاه بورسا در تاریخ تاسیس) را تشکیل می دهد، با قانون شماره 1873 تاسیس شد که در 1 آوریل 1975 به تصویب رسید. نام دانشگاه در ابتدا «دانشگاه پزشکی بورسا» بود. استفاده از نام فعلی آن در سال 1983 آغاز شد، زمانی که دانشگاه ها معمولاً به نام شهری که در آن تاسیس شده بودند، به نامهایی تغییر یافتند که متمایزترین عناصر جغرافیایی شهری را که در آن واقع شدهاند.
دانشگاه بالیکسیر Balıkesir Üniversitesi
تأسیس دانشگاه بالیکسیر به مدرسه معلمان کارسی برمی گردد که در سال 1910 تأسیس شد. با علایق خاص وزیر معارف ملی وقت، مصطفی نجاتی بی، این مدرسه در سال 1932 به ساختمانی که به عنوان دانشکده معارف نجاتی فعالیت می کرد منتقل شد و به نام مدرسه معلمی نجاتی نامگذاری شد. مدرسه معلمی نجاتی بین سالهای 1932 – 1982 به تربیت معلمان تحت نام مؤسسه آموزش نجاتی ادامه داد. در سال 1981 از وضعیت سه ساله خود خارج شد و به وضعیت 4 ساله “مدرسه عالی معلمان” منتقل شد. در سال 1982 به دانشگاه اولوداق متصل شد و این موسسه به نام دانشکده تعلیم و تربیت Necatibey نام گرفت و در ادامه دانشگاه بالیکسیر بر اساس قانون شماره 3837 منتشر شده در روزنامه رسمی مورخ 11 ژوئیه 1992 و به شماره 21281 تأسیس شد. در 1 ژانویه 1993 هویت حقوقی پیدا کرد.
دانشگاه سلیمان دمیرل Süleyman Demirel Üniversitesi
دانشگاه سلیمان دمیرل (SDU) Suleyman Demirel University یک دانشگاه دولتی است که در اسپارتا، ترکیه واقع شده است. این دانشگاه که در سال 1992 تأسیس شد، با حدود 70000 دانشجو، دومین مؤسسه دانشگاهی بزرگ در ترکیه است. SDU در تحقیقات کشاورزی، پزشکی، مهندسی و علوم بازرگانی شناخته شده است. دانشگاه (کد موسسه: TR ISPARTA01) توسط برنامه اراسموس برای مشارکت و تامین مالی تایید شده است. SDU یکی از اعضای ادانشگاههای اروپایی است.
دانشگاه تراکیا Trakya Üniversitesi
دانشگاه تراکیا (به ترکی: Trakya Üniversitesi)، در 20 ژوئیه 1982 تأسیس شد، یک دانشگاه دولتی واقع در ادیرنه، در بخش اروپایی تراکیای شرقی است. دانشگاه تراکیا یک دانشگاه منطقه ای با موسسات و مدارسی است که در منطقه تراکیا گسترده شده اند. دانشگاه تراکیا ادیرنه فعالیت های علمی مرتبط با توسعه منطقه ای را اجرا می کند و روابط بین المللی به ویژه در شبکه دانشگاه های بالکان شامل بیش از 40 دانشگاه از کشورهای بالکان و دانشگاه لوراخ در آلمان دارد.
دانشگاه ارجیس Erciyes Üniversitesi
دانشگاه Erciyes در سال 1978 با نام دانشگاه کایسری تأسیس شد. دانشکده پزشکی Gevher Nesibe که در سال 1969 زیر نظر دانشگاه Hacettepe افتتاح شد و دانشکده بازرگانی Kayseri که در سال 1977 تأسیس شد، هسته دانشگاه Erciyes را تشکیل می دادند.
دانشگاه نامیک کمال Namık Kemal Üniversitesi
دانشگاه هاتای مصطفی کمال یک دانشگاه دولتی است که در سال 1992 در هاتای تأسیس شد.
دانشگاه سلجوق Selçuk Üniversitesi
مؤسسه آموزش و پرورش سلجوق و مؤسسه عالی اسلامی که در سال 1962 زیر نظر وزارت آموزش ملی افتتاح شد، اولین گام جدی برای داشتن دانشگاه در شهر قونیه ( کونیا) برداشته شد.در سال تحصیلی 1975_1976 با 2 دانشکده، 7 گروه آموزشی، 327 دانشجو و 2 هیئت علمی ثابت یعنی دانشکده علوم و دانشکده ادبیات شروع به فعالیت کرد.
دانشگاه کیریککله Kırıkkale Üniversitesi
دانشگاه Kırıkkale که در 3 ژوئیه 1992 زیر نظر دانشگاه آنکارا تأسیس شد، دارای دانشکده های علوم-ادبیات، اقتصاد و علوم اداری، مهندسی و دامپزشکی است. این دانشگاه متشکل از موسسات علوم اجتماعی، علوم و علوم بهداشتی و مدرسه حرفه ای کیریکاله می باشد که چندی بعد از تأسیس دانشگاه آنکارا جدا شد.
دانشگاه سافرانبولو فتحی توکر کارابوک Karabük Safranbolu Fethi Toker Üniversitesi
دانشگاه سافرانبولو با «دپارتمان معماری»، «گروه نقاشی» و «گروه موسیقی» به تصمیم شورای عالی آموزش و پرورش در ساختمان بیمارستان تاریخی سیفلیس صفرانبولو فعالیت خود را آغاز کرد. این دانشگاه که فعالیت آموزشی خود را با 25 دانشجو در سال تحصیلی 2003 – 2004 آغاز کرده است، دوره ی مقدماتی انگلیسی 1 ساله و تحصیلات کارشناسی 4 ساله را ارائه می دهد.کلاس های درس در ساختمان های پردیس Göztepe و همچنین ساختمان تاریخی ارائه می شود.
دانشگاه مولا سیت کی کوچمان Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
دانشگاه Muğla Sıtkı Koçman در سال 1992 تاسیس شد. دانشکده های علوم و ادبیات، شیلات، آموزش فنی، علوم اقتصادی و اداری، موسسات علوم و علوم اجتماعی، دانشکده مدیریت گردشگری و مدیریت هتلداری از بدو تاسیس دانشگاه وجود داشتند.
دانشگاه نوشهیر حاجی بکتاش ولی Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
مدرسه حرفه ای دانشگاه نوشهیر هاجی بکتاش ولی دارای مساحت سرپوشیده 7500 متر مربع است و یک دانشگاه فنی کاردانی است که با 13 کلاس درس، 4 آزمایشگاه و 6 کارگاه آموزشی فعالیت می کند. این بنا با مشارکت شهروندان خیرخواه نوشهیر ساخته شد و در ۲۵ آوریل ۲۰۰۰ توسط ریاست دانشگاه Erciyes از سوی توسعه استان نوشهیر، بنیاد دانشگاه و بنیاد پایداری بنا شد.
دانشگاه جمهوریت سیواس Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
دانشگاه جمهوریت که در سیواس، دومین شهر بزرگ کشور ترکیه از نظر وسعت، در سال 1974 به یاد پنجاهمین سالگرد تأسیس جمهوریت و در زمینی به مساحت 11000 متر مربع تأسیس شد.
دانشگاه اوشاک Uşak Üniversitesi
دانشگاه اوشاک دانشگاهی است که در استان اوشاک ترکیه واقع شده است. تصمیم در مورد تأسیس دانشگاه در روزنامه رسمی مورخ 10 مارس 2006 و به شماره 5467 منتشر شد. در سال 2006 با 4 دانشکده و 5 مدرسه حرفه ای از دانشگاه افیون کوجاتپه جدا شد و با نام دانشگاه Uşak به کار خود ادامه داد.
دانشگاه اردو Ordu Üniversitesi
این دانشگاه با گرد هم آمدن دانشکده علوم اقتصادی و اداری Unye، دانشکده علوم دریایی Fatsa، دانشکده هنر و علوم، دانشکده بهداشت و مدرسه حرفه ای Mesudiye از دانشگاه Ondokuz Mayis، و دانشکده کشاورزی و دانشکده فنی و حرفه ای دانشگاه فنی کارادنیز تأسیس شد. سپس با هویت دانشگاه اردو، دانشکده های پزشکی، هنرهای زیبا، دندانپزشکی و آموزش و پرورش؛ موسسات علوم، علوم اجتماعی و بهداشتی؛ هنرستان دولتی، آموزشگاه های تربیت بدنی و ورزش، گردشگری و هتلداری و مدارس فنی و حرفه ای Fatsa، Ulubey، Akkuş، Aybastı و İkizce اضافه به فعالیت خود ادامه داد.
Afyon Kocatepe Üniversitesi دانشگاه افیون کوجاتپه
Mersin Üniversitesi
دانشگاه مرسین
Gaziantep Üniversitesi
دانشگاه قاضیان تپ
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
دانشگاه سوتچو امام کاهرمان ماراش
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
دانشگاه مصطفی کمال هاتای
Çankırı Karatekin Üniversitesi
دانشگاه چانکیری کاراتکین
Adana Çukurova Üniversitesi
دانشگاه چوکوروا آدانا
Erzurum Atatürk Üniversitesi
دانشگاه آتاتورک ارزوروم
Malatya İnönü Üniversitesi
دانشگاه اینونو مالاتیا
Mardin Artuklu Üniversitesi
دانشگاه آرتوکلو ماردین
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
دانشگاه بیلجیک شیخ ادبالی
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
دانشگاه بولنت اجویت زونگولداک
Batman Üniversitesi
دانشگاه باتمان
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
دانشگاه یوزونجو ییل وان
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
دانشگاه عمر حالیص دمیر نیقده
✓دانشگاه های خصوصی
دانشگاه های خصوصی ترکیه که توسط هیئت موسس دانشگاه و وقف موسس آن اداره می شوند
Yeditepe Üniversitesi
دانشگاه یدی تپه
Işık Üniversitesi
دانشگاه ایشیک
Beykent Üniversitesi
دانشگاه بیکنت
İstanbul Arel Üniversitesi
دانشگاه استانبول آرل
İstanbul Aydın Üniversitesi
دانشگاه استانبول آیدین
Maltepe Üniversitesi
دانشگاه مالتپه
İstanbul Gelişim Üniversitesi
دانشگاه استانبول گلیشیم
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
دانشگاه استانبول کمربورغاز
Ankara Atılım Üniversitesi
دانشگاه آنکارا آتیلیم
Ankara Başkent Üniversitesi
دانشگاه آنکارا باشکنت
اما دانشگاه های دارای رشته های هنر فقط به دانشگاه های بالا محدود نمی شود. یکی از رشته های بسیار پرطرفدار در کشور ترکیه در گروه رشته های هنر، رشته طراحی لباس است که متقاضیان بسیاری را به خود جذب می کند. ترکیه در بخش طراحی مد و لباس در خاورمیانه سرآمد دیگر کشورها است، از این رو تحصیل در این رشته نه تنها به منزله کسب علم و مهارت بلکه به منظور ورود به بازار کار می باشد.
ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود بین دو قاره اروپا و آسیا دارای تعامل بسیار بالای فرهنگی و هنری بین این دو قاره است. از طرفی روابط فرهنگی و هنری و آکادمیک ترکیه با سایر کشورها بسیار بالاست و این امکان را به دانشجویان رشته های هنر می دهد تا هنر خود را در صحنه های مختلف فرهنگی و هنری ارائه دهد و همین امر باعث پیشرفت و انتشار هنر هنرمند در عرصه ی جهانی می شود، عدم محدودیت در ارائه رشته های هنری یکی دیگر از جاذبه های تحصیل هنر در کشور ترکیه می باشد.
خاطر نشان می شویم که شروع تحصیل از کارشناسی در رشته ی هنر بسیار راحتتر از مقاطع دیگر است، به جز برخی دانشگاه ها نیازی به ارائه ی رزومه و دیپلم تحصیلی مرتبط نمی باشد، محدودیت سنی تقریبا معنی ندارد و همانند دیگر رشته ها شرایط بسیار سادهای برای ثبت نام وجود دارد.
هزینه ی تحصیل در رشته های هنر
هزینهی تحصیل در رشته های هنر در کشور ترکیه از ۲۴۵۰ دلار در ترکیه شروع می شود، همچنین هزینه ی تحصیل در دانشگاه های دولتی از ۵۰۰ لیر شروع می شود. هزینهی تحصیل در دانشگاه های خصوصی در طول تحصیل یکسان است، اما در دانشگاه های دولتی هر ساله هزینه ها شامل افزایش است. نا گفته نماند که هزینه های جانبی در رشته های هنری همانند هر کشوری قابل توجه است.
رشته مدیریت بازرگانی یکی از شاخه های اصلی رشته مدیریت است که در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در کشور ترکیه تدریس میشود. برای ایرانیانی که قصد ادامه تحصیل در ترکیه و خارج از کشور را دارند، انتخاب رشته مدیریت بازرگانی در ترکیه بسیار مناسب میباشد. برای پذیرش در این رشته متقاضیان باید در آزمون YOS یا SAT شرکت کرده و در آن پذیرفته شوند.
هدف متخصصان رشته مدیریت بازرگانی سودآوری و قدرتمندتر شدن مدیریت شرکت های خصوصی و دولتی میباشد. لیسانس مدیریت بازرگانی در ترکیه یک دوره ۴ ساله با ۱۳۴ واحد درسی است. ۴ واحد به دروس اختیاری، ۳۶ واحد دروس تخصصی ، ۳۰ واحد دروس اصلی ، ۴۱ واحد دروس پایه و ۲۳ واحد به دروس عمومی اختصاص دارد.
کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی MBA در ترکیه
لیسانس مدیریت بازرگانی در ترکیه یک دوره ۴ ساله با ۱۳۴ واحد درسی است. ۴ واحد به دروس اختیاری، ۳۶ واحد دروس تخصصی ، ۳۰ واحد دروس اصلی ، ۴۱ واحد دروس پایه و ۲۳ واحد به دروس عمومی اختصاص دارد.
لیست درس های دوره کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی MBA در ترکیه
از گرایش های پرطرفدار ارشد رشته مدیریت بازرگانی در ترکیه، بازرگانی بین الملل، مدیریت استراتژیک، تجارت دیجیتال، بازرگانی داخلی و بازاریابی میباشد. در ادامه دوره ها و کتاب هایی که در دوره لیسانس پاس کرده اید، روش شناسی پژوهش های کیفی و ترکیبی در مدیریت، کاربرد تئوری تصمیم گیری، مدیریت رفتار مصرف کننده، مدیریت تبلیغات و مدیریت بازار پیشرفته را خواهید خواند. این دروس شما را با آمادگی بیشتر و با نگاهی علمی وارد بازار کار خواهد کرد. دوره ارشد ۲ ساله بوده و مستلزم گذراندن ۳۲ واحد درسی میباشد.
مقطع دکتری مدیریت بازرگانی MBA در ترکیه
دوره دکتری ۴ ساله است و طرفداران زیادی جذب گرایش های مختلف آن از جمله مدیریت بازاریابی، مدیریت رفتار سازمانی، مدیریت سیاستگذاری بازرگانی و مدیریت منابع انسانی می شوند.