راهنمای کامل کنکور ترکیه [اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه]

کنکور ترکیه

آزمون ورود به دانشگاه در برنامه کارشناسی نهاد آموزش عالی در ترکیه، با اسم ÖSS برگزار می گردد. مسئول برگزاری این آزمون، نهاد ÖSYS می باشد. هدف از برپایی این آزمون، به منظور پذیرش دانش آموزان ترک در یکی از 100 دانشگاه خصوصی و دولتی ترکیه است. دروس و موضوعات مختلفی از جمله ریاضیات و فلسفه، در کنکور ترکیه پوشش داده شده اند. متقاضیان خارجی که علاقمند به ادامه تحصیلات خود در کشور ترکیه هستند نیز استثنا نبوده و باید آزمون ورودی مخصوصی را بگذرانند.


کنکور ترکیه
کنکور ترکیه – نبولا آکادمی
مقاله پیشنهادی:راهنمای کامل بورسیه تحصیلی ترکیه شامل تمامی رشته ها و ….

نوع آزمون ورودی

این امتحان از نوع چندگزینه ای بوده و برای آزمایش، دو بخش تست مهارت های اصلی و تست مهارت های پیشرفته را شامل می شود. 

پیشینه آزمون ورودی به دانشگاه در ترکیه

ابتدا در سال های پایانی دهه 1960 آزمون Öss به جای گزینش داخلی دانشگاه ها در راستای انتخاب دانشجو، راه اندازی شد. اگرچه به دلیل بالا رفتن تقاضا و افزایش جمعیت جوانان، زیرمجموعه ÖSYM تاسیس گردید. 

کنکور دانشگاه های ترکیه در سال های 1980 تا 1990

در این سال ها دو آزمون ÖSS و ÖYS برگزار می گردید. شرط ورود به آزمون ÖYS عبور از آزمون ÖSS بود. در آزمون اولیه سوالات پایه نهم و در آزمون ثانویه سوالات پایه دهم و یازدهم مطرح می گردید. این روند تا سال 1999 ادامه یافت و در نهایت به صورت سابق درآمد. 

کنکور دانشگاه های ترکیه در سال های 1999 تا 2005

در این سال ها ÖSS تنها امتحانی بود که برای ورود به دانشگاه برگزار می شد. موضوعات ریاضیات، هندسه، شیمی و غیره در 180 سوال ارائه می گردید. یک هفته پس از این امتحان اصلی دانش آموزان باید تست زبان خارجی به نام YDS را می گذراندند. بالاترین نمره که منجر به قبولی در آزمون اصلی می باشد، 380300 در نظر گرفته شده بود. رتبه تحصیلی در دوره دبیرستان نیز در این عدد تاثیرگذار بود. 

کنکور دانشگاه های ترکیه در سال های 2006 تا 2009

در این سال ها تعداد سوالات آزمون افزایش یافته و زمان بیشتری برای آن در نظر گرفتند و آزمون به دو بخش تقسیم شد. هر دو بخش موضوعات متفاوتی را پوشش داده و سوالات به صورت دسته بندی مطرح می گردید. بخش اول سوالات برای همه دانش آموزان و پاسخ به بخش دوم بر اساس دپارتمان و رشته دانش آموز صورت می گرفت. 

کنکور دانشگاه های ترکیه در سال های 2010 تا 2018

آزمون در این سال ها هم شکل با سیستم ÖSS- ÖYS برگزار می گردید. ابتدا عبور از آزمون YGS در ماه مارس ضروری بود سپس قبول شدگان این آزمون در آزمون دیگری به نام LYS شرکت می کردند. این آزمون در 5 مرحله برگزار می شد درحالیکه آزمون قبلی تنها یک بار در سال صورت می گرفت. 

کنکور دانشگاه های ترکیه از سال 2018 تا کنون

برگزاری آزمون ها TYT و AYT از سال 2018 تا کنون صورت می گیرد. به منظور تسهیل حضور دانش آموزان در برنامه های آموزش عالی و مطابق با علایق خود، از سمت مرکز ÖSYM، آزمون YKS برگزار می گردد. این آزمون دارای 3 بخش بوده که شرکت در مرحله اول (TYT) اجباری و دو مرحله دیگر (AYT) و (YDT) اختیاری می باشند. میزان نمره TYT تعیین کننده نوع دوره از جمله کاردانی، کارشناسی، یا آموزش عالی می باشد. 

شرایط کنکور ترکیه برای دانشجویان خارجی 

همچون دانش آموزان ترک، افراد خارجی نیز میبایست برای ادامه تحصیل در کنکور شرکت کنند. امتحان ورودی دانشجویان خارجی برای تحصیل در این کشور YÖS نام دارد. یک سال قبل از تحصیل در این کشور، شرکت در این آزمون ضروری است. حداقل نمره مورد نیاز برای کسب پذیرش، 50 می باشد. امکان جایگزینی آزمون SAT به جای آزمون مذکور وجود دارد که شرایط دیگری برای آن در نظر گرفته شده است. پس از قبولی در کنکور ترکیه برای دریافت ویزای دانشجویی اقدام می شود. 

آزمون YÖS

این آزمون از اساسی ترین و محبوب ترین آزمون ها در میان انواع SAT، TUS، ALES، GRE و GMAT می باشد. دانشجویان خارجی به منظور تحصیل در دانشگاه های این کشور باید از این آزمون نتیجه مناسبی بگیرند. اگرچه در گذشته کنکور ترکیه برای افراد خارجی به صورت سراسری صورت می گرفت اما از سال 2012 هر دانشگاه به طور جداگانه این آزمون را برای پذیرش دانشجوی سراسر جهان برگزار می کند.


راهنمای کامل آزمون یوس ترکیه
کنکور ترکیه

لیست دانشگاه هایی که با آزمون YÖS دانشجو نمی پذیرند

اگرچه آزمون YÖS راه اصلی تحصیلات عالی در ترکیه است، اما تعدادی از دانشگاه ها برای قبول دانشجو معیار خود را دارند از جمله: 

  • دانشگاه فنی خاورمیانه
  • دانشگاه کوک
  • دانشگاه بوغازچی
  • دانشگاه فنی استانبول 
  • دانشگاه بیلکنت
  • دانشگاه سابانچی و غیره
کنکور ترکیه

میزان سختی کنکور دانشگاه های ترکیه (YÖS) برای افراد خارجی چگونه است؟

سختی آزمون یوس ترکیه در هر دانشگاه متفاوت بوده اما به طور کلی به دلیل منابع از قبل تعیین شده، سختی متوسطی دارند. مثلا قبولی در آزمون دانشگاه استانبول از دانشگاه ازمیر ساده تر است. این آزمون به مدت 1 سال معتبر بوده و در صورت عدم پذیرش دانشگاه در این زمان، باید مجددا در آزمون شرکت شود. 

زبان کنکور دانشگاه های ترکیه (YÖS)

امکان انتخاب یکی از دو گزینه انگلیسی و ترکی، برای گذراندن این آزمون فراهم شده و حتی برخی دانشگاه ها از گزینه های دیگری مانند فرانسوی نیز برخودار هستند. اگرچه به طور کلی در پاسخ به سوالات تخصصی مانند ریاضی احتیاج کمتری به مهارت زبانی بوده و بیشتر مهارت تخصصی به کار می آید. اگرچه پس از قبولی در آزمون YÖS باید دوره زبان ترکی به مدت 6 ماه نیز طی شود.

زمان برگزاری آزمون YÖS

در گذشته کنکور ترکیه (YÖS) عموما در ماه ژوئن برگزار می گردید اما امروزه هر دانشگاه زمان برگزاری را مجزا تعیین کرده و بنابراین باید زمان برگزاری را، از دانشگاه مدنظر جویا شد. ثبت نام در این آزمون به طور کلی بهمن ماه بوده و دانشگاه ها از فروردین تا خرداد به برگزاری آن اقدام می کنند. زمان های اعلام شده ممکن است به دلیل تاثیر ویروس کرونا، تاخیر یابند.  

محل برگزاری کنکور ترکیه (YÖS)

تعیین محل آزمون بر عهده دانشگاه هدف بوده و پردیس خود دانشگاه و شهرهای استانبول و آنکارا از مرسوم ترین محل ها هستند. 

 تعداد دفعات برگزاری آزمون YÖS در سال

این آزمون عمدتا تنها یک بار در سال ارائه شده اما برخی دانشگاه ها مانند کارابوک، کاپادوکیا و غیره احتمال برگزاری بیش از یک آزمون در سال را دارند. 

نحوه امتیازدهی در کنکور ترکیه YÖS

این آزمون دارای سه بخش بوده و بالاترین امتیاز آن 100 می باشد. حداقل نمره مورد قبول 50 بوده و امکان نمره منفی در صورت پاسخ نادرست نیز وجود دارد. رقابت بالا در برخی دانشگاه ها باعث شده تا عوامل دیگری مانند نمرات مدارک تحصیلی پیشین نیز در امتیازدهی مدنظر قرار گیرد. 

سرفصل سوالات کنکور دانشگاه های ترکیه YÖS

  1. سوالات بخش هوش

45 تا 55 سوال آزمون به این بخش اختصاص داده شده است. تمرین و تکرار در این بخش تنها لازمه پاسخگویی به این سوالات می باشد. 

  1. سوالات بخش ریاضی

حدود 30 سوال در این بخش آمده است و امکان افزایش تا 45 سوال را دارد. مطالب پایه ای ریاضی دبیرستان از جمله توابع، مثلثات، لگاریتم، مشتق و انتگرال در سوالات این بخش مطرح می شوند. 

  1. سوالات بخش هندسه

آخرین قسمت از سوالات کنکور ترکیه YÖS، به مطالب پایه ای در هندسه اختصاص داده شده است که شامل 5 تا 10 مسئله می شود. به دلیل سوالات کم این بخش، مشاوران نبولا آکادمی تقویت این مهارت را به عنوان یک برتری استراتژیکی در میان دیگر رقبا معرفی می کنند. 


کنکور ترکیه

نحوه قبولی در آزمون YÖS

تهیه منابع مورد نیاز، تمرکز و مطالعه از ملزومات قبولی در هر آزمونی می باشد. برای اطمینان از پذیرش در کنکور ترکیه YÖS، شرکت در دوره ها و کلاس های نبولا آکادمی برای تقویت مهارت ها و جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه توصیه می شود. 

مدارک مورد نیاز برای جلسه آزمون YÖS

پاسپورت، کپی فرم آزمون، مداد، پاک کن و ساعت تنها وسایل مورد نیاز در هنگام حضور در این آزمون می باشد.

شرایط سنی آزمون  YÖS

شرکت در کنکور ترکیه YÖS نیازمند ویژگی سنی خاصی نبوده و تنها با ارائه مدرک دبیرستان در هر سنی می توان در این امتحان شرکت کرد. 

امکان شرکت به صورت آنلاین در آزمون YÖS

تا قبل از همه گیری ویروس کووید، شرکت در این آزمون تنها به صورت حضوری میسر بود اما از سال 2020 آزمون آنلاین در برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه آنکارا برگزار شده است. 

مراحل ثبت نام در آزمون YÖS چگونه است؟

برای حضوریابی در کنکور ترکیه YÖS و ثبت نام باید مراحل زیر طی شود: 

  • ورود به سایت دانشگاه مدنظر
  • مطالعه دفترچه آزمون
  • مکانیابی محل برگزاری
  • تکمیل فرم سایت
  • پرداخت هزینه
  • حضور در زمان اعلام شده

برای شرکت در آزمون YÖS چه هزینه ای باید پرداخت کرد؟

هزینه ای که برای شرکت در کنکور ترکیه YÖS باید پرداخت به دانشگاه انتخابی بستگی دارد و حدودا 400 لیر برای آن برآورد می شود. اگرچه عموما دانشگاه های خصوصی هزینه کمتری دریافت کرده و برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه آنکارا هزینه را به دلار دریافت می کنند. 

شرایط آزمون  SAT چگونه است؟

یکی دیگر از امتحان های ورودی استاندارد کالج ها و برخی دانشگاه ها برای مخاطبان خارجی این آزمون است. قسمت های مختلف این آزمون در بر گیرنده reading، writing، آزمون ریاضی و  مقاله می باشد. نمره دهی کنکور ترکیه از نوع SAT بین 200 تا 800 می باشد. امتیاز این آزمون باید به وسیله هیئت کالج به ارائه دهندگان بورسیه و یا کالج انتخابی ارسال گردد. 

SAT Registration | How to Register for SAT Exam

آزمون TUS شامل چه شرایطی است؟

این امتحان برای پزشکان در راستای دریافت تخصص برگزار می گردد. پزشکان شاخه های دندانپزشکی، دامپزشکی و غیره می تواند در آن حضور یابند. زمان برگزاری این آزمون در بهار و پاییز در شهر آنکارا می باشد. سوالات این نوع کنکور دانشگاه های ترکیه، 11 درس را پوشش داده و تحت زمانی 210 دقیقه ای ارائه می گردد. لیست دروس شامل: 

  • آناتومی
  • فیزیولوژی، بافت شناسی
  • جنین شناسی
  • میکروبیولوژی
  • آسیب شناسی
  • فارماکولوژی
  • بیماری های داخلی
  • کودکان
  • جابجایی عمومی
  • زنان و زایمان
  • کارآموزی کوتاه مدت

از میان این دروس، دروس مربوط به زنان و زایمان کمترین تعداد سوالات را شامل می شوند. 


TUS Medical Exam: MCQ Quiz! - ProProfs Quiz

شرایط کنکور ترکیه از نوع ALES 

امتحان ورودی جهت شرکت در مقاطع کارشناسی ارشد و یا دکتری، ALES می باشد. همچنین جهت گذران واحد تخصصی قبولی مربی در دانشگاه ها، نمرات این امتحان ضروری است. دو نهاد YÖK و YSYM این آزمون را در ماه های می و دسامبر برگزار می کنند. این کنکور دانشگاه های ترکیه در بر گیرنده دو سطح بوده و 40 سوال در زمینه ریاضی، هوش و زبان ترکی استانبولی در آن مطرح می گردد. در رشته های مهندسی، نمره سوالات ریاضی حائز اهمیت است. 

نحوه ارزیابی در آزمون ALES

آزمون ALES سه روش ارزیابی را شامل می شود: 

  1. Equally-weighted: این ارزیابی برای سنجش در مقاطع ارشد و دکتری، در تمام رشته های اقتصادی و اداری و نیز تخصص در دانشکده های آموزش و پرورش می باشد. 
  2. بخش ریاضی در کنکور ترکیه از نوع ALES: برای گروه های معماری و مهندسی در مقطع ارشد یا دکتری که بیشتر به ریاضی وابسته است این ارزیابی انجام می گیرد. 
  3. زبانشناسی: سنجشی برای رشته های حقوق، ادبیات، جئوگرافی و غیره در مقطع ارشد و دکتری می باشد. 

First round of Turkey's university entry exam begins

شرایط آزمون GRE چگونه است؟ 

این آزمون نیز در راستای سنجش مهارت های مخاطبان جهت آموزش عالی می باشد و افراد واجد شرایط برای دریافت کمک هزینه تحصیلی از این طریق انتخاب می گردند. سه مهارت محاسبات ریاضی، درک مطلب و مقاله نویسی در آن سنجیده می شود. در بخش درک مطلب کنکور ترکیه از نوع GRE موضوعات سخت و منحصر به فردی مطرح می شود و در بخش ریاضیات، سوال ها به زبان انگلیسی طرح شده و زمان حل کوتاهی ارائه می گردد. از نظر رتبه دستیابی به حداقل نمره 50 در هر بخش از الزامات می باشد.  شرکت در این آزمون برای همه آزاد بوده اما دارندگان مدرک لیسانس یا بالاتر بیشتر به آن علاقمند هستند. 

مزیت های شرکت در آزمون GRE

موسسات آموزش عالی رتبه آزمون GRE را برای تخصیص بورسیه و پذیرش فارغ التحصیلان مدنظر قرار می دهند و برای متقاضیان، آمادگی کنکور ترکیه از نوع GRE از این نظر حائز اهمیت است. نمره این آزمون قابل استفاده در کسب پذیرش دانشکده حقوق و دوره MBA بوده و شانس بیشتری برای موفقیت در پذیرش تحصیلات تکمیلی و استخدام را برای متقاضی به ارمغان می آورد. آژانس های ارائه دهنده خدمات مالی مانند وام تحصیلی و غیره، نمره GRE را بررسی می کنند. 


GRE Exam Pattern and Syllabus 2021 - Leverage Edu

امتیاز آزمون GRE مورد پذیرش چه دانشگاه هایی است؟

دانشگاه های بسیاری رتبه این کنکور ترکیه را برای پذیرش متقاضیان مور تایید قرار داده و بررسی می کنند از جمله: 

  • دانشگاه Istanbul Tech
  • دانشگاه Istanbul Bilgi
  • دانشگاه چوکوروا
  • دانشگاه اقتصاد ازمیر
  • دانشگاه علوم اجتماعی استانبول
  • دانشگاه تکنیکی Yildiz
  • دانشگاه Istanbul Medipol
  • دانشگاه Gebze Technical
  • دانشگاه سابانچی و غیره

C:\Users\polyantha\Pictures\ند.png

نحوه شرکت در آزمون GMAT

یکی دیگر از انواع کنکور دانشگاه های ترکیه آزمون GMAT است. این آزمون ارزیابی معتبر، برای بررسی توانایی شخصی و ذهنی شرکت کنندگان است. امتیاز این آزمون معیار ارزیابی متقاضیان دوره های MBA و MPA در دانشگاه های ترکیه است. عمدتا نحوه برگزاری این آزمون کامپیوتری بوده و پاسخ به هر سوال، نوع سوال بعدی را تعیین می کند. امکان پاسخ ندادن به سوال یا تغییر جواب ها در این آزمون وجود ندارد. امتیاز قبولی این آزمون به موسسه مربوطه وابسته است. 

لیست دانشگاه هایی که مدرک GMAT را می پذیرند

بسیاری از دانشگاه های مدیریت و MBA، کنکور ترکیه از نوع GMAT را برای پذیرش دانشجو معیار قرار می دهند از جمله:

  • دانشگاه Bilkent
  • دانشگاه Sabanci
  • دانشگاه Ozyegin
  • دانشگاه Bogazici
  • دانشگاه Bahecesehir و غیره 

GMAT Exam - Registration, Eligibility, Fees, Dates, Preparation, Result and  more.

برنامه های فراهم شده در ترکیه برای محصلان خارجی 

امکان تبادلات با برخی دانشگاه های خارجی و همکاری بین دانشگاه های ترکیه و سازمان های Socrates-Erasmus و CIEE مسیر را برای خارجیان را هموارتر کرده است. 

هزینه های تحصیل در ترکیه برای افراد خارجی

با عبور از مرحله کنکور ترکیه، آنچه که پس از قبولی اهمیت دارد هزینه های تحصیل در ترکیه است.

هزینه اسکان

دانشگاه ها هزینه اتاق و غذا را به صورت جداگانه از شهریه دریافت کرده و مقدار حدودی آن 100 لیر برای هر ماه تخمین زده شده است که امکان دارد برای دانشجویان خارجی این هزینه افزایش یابد. 

شهریه دانشگاه

نرخ هر دانشگاه متفاوت بوده اما حدود کلی آن 500 تا 7500 لیر تخمین زده شده است. برای دریافت کمک هزینه تحصیلی، شرکت در کنکور ترکیه از نوع GRE توصیه می شود.

اجاره مسکن

در صورتیکه دانشجویان علاقمند به زندگی در خارج از محوطه دانشگاه باشند، باید اجاره مسکن حدود 250 تا 500 لیر برای هر ماه را مدنظر قرار دهند. 


Establish a Company in Turkey - OK TAMAM

نبولا آکادمی، ارائه دهنده خدمات متعدد برای علاقمندان به تحصیل درکشور ترکیه بوده که با برگزاری دوره های آمادگی کنکور ترکیه، دوره های آموزش زبان ترکی و همچنین فراهم کردن بورسیه تحصیلی، راه را برای دوستداران امکانات تحصیلی این کشور هموار کرده است. این آکادمی همچنین امکان دریافت مشاوره برای کمک به انتخاب صحیح و همسو با علایق و توانمندی های فردی را فراهم کرده است. این مرکز در شهر استانبول واقع شده و خدمات اسکان و اقامت را نیز برای دانش پژوهان تسهیل می کند. 

مقاله پیشنهادی:راهنمای کامل تحصیل بدون کنکور در ترکیه

جدیدترین اطلاعیه آزمون یوس ترکیه

اطلاعیه جدید آزمون یوس ترکیه

آزمون یوس سراسری شده است

اخبار و اطلاعات مربوط به آزمون یوس که همه ساله توسط ترکیه برگزار می شود، همواره مورد توجه دانشجویانی است که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور ترکیه را دارند. به این دلیل است که در برخی از دانشگاه‌های ترکیه از آنها گواهی این آزمون درخواست می‌شود و متقاضیان نمی‌دانند چیست. نبولا آکادمی در این فرصت قصد دارد، توضیحات لازم را بصورت مختصر همراه با جدیدترین اطلاعیه آزمون یوس ترکیه ارائه دهد. اینکه آزمون شامل چه مواردی بوده و دانش آموزان چگونه و چه زمانی می‌توانند برای این آزمون اقدام نمایند.

اطلاعات مختصر در مورد آزمون یوس ترکیه و اطلاعیه جدید این آزمون

بسیاری از دانشجویان خارجی و والدین آنها در مورد نکات برجسته و نامشخص در مورد مراحل تحصیل در دانشگاه و پیش دانشگاهی در ترکیه تعجب می‌کنند. به این دلیل که آنها با مراحلی که در کشورهای خود دنبال می‌شوند متفاوت هستند. وزارت آموزش عالی ترکیه از دانشجویان خارجی که مایل به ثبت نام در دانشگاه‌های ترکیه هستند، می‌خواهد تا در آزمون YOS شرکت کنند. این برای اولین بار در سال 1981 اتفاق افتاد و شرط ورود آنها به تعداد مشخصی از دانشگاه‌های این کشور بود.

ضرورت قبولی در آزمون یوس برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه

این آزمون به معنای امتحان ورودی برای دانشجویان خارجی است. برخی از دانشگاه‌های ترکیه برای اینکه بتوانند اتباع خارجی را در دانشکده‌های خود ثبت نام کنند، دانشجو را ملزم به داشتن گواهی آزمون YOS می‌کنند. نمره آزمون YOS نقش مهمی در بالا بردن میانگین دانش آموز اخذ شده در گواهینامه متوسطه خود دارد. بدین ترتیب که او را قادر می‌سازد برای ثبت نام در کالج‌هایی با اعتبار علمی بالا مانند پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و مهندسی اقدام کند. توجه داشته باشید که دانشگاه‌های زیادی در ترکیه وجود دارند که نیازی به مدرک YOS ندارند. با این حال، دانشجویی که آن را اخذ می‌کند، اولویت پذیرش در کالج‌ها و شاخه‌های مورد نظر خود را دارد.

جهت کسب تمامی اطلاعات مربوط به تحصیل در ترکیه به این صفحه مراجعه نمایید.

شرایط ثبت نام در آزمون یوس

لازم به ذکر است که دانش آموزی که هنوز گواهی پایان دوره متوسطه را نگرفته است می‌تواند در آزمون شرکت کند، اما برای ثبت نام و تمایز در دانشگاه‌ها باید گواهینامه متوسطه را دریافت کند، یعنی گواهی YOS کافی نیست. ناگفته نماند که با توجه به مکانیسم عمل، زمان در نظر گرفته شده برای برگزاری آزمون YOS در اکثر دانشگاه‌ها (100) دقیقه برای پاسخ به (80) سؤال است. به این معنی که زمان در نظر گرفته شده برای هر سوال 1.15 دقیقه خواهد بود. این، کار را برای برخی، به ویژه دانش آموزان با دیپلم دبیرستان، ادبی یا حرفه ای در کشورهایشان دشوار می‌کند.

image 9

مواد امتحانی آزمون یوس

 این امتحان از دو بخش تشکیل شده است: بخش اول سوالات هوش و ریاضیات است که شامل مبانی تجزیه و تحلیل ریاضی است. بخش دوم شامل سوالات هندسه و شامل یک برنامه درسی جامع برای تمامی مبانی مهندسی می‌باشد.

منظور از سوالات هوشی که نماد آن (IQ) است، سوالاتی است که از طریق آنها توانایی‌های ذهنی دانش آموز سنجیده می‌شود و عمدتاً به هوش و توانایی تفکر او بستگی دارد و حاوی ایده‌های زیر است: رمزگذاری، اعداد، عملیات، اعداد متوالی، رابطه بین فرآیند و اعداد، جداول رابطه بین اشکال هندسی، نمودارها، محیط و مساحت.

 زمان برگزاری آزمون یوس؛ جدیدترین اطلاعیه آزمون یوس ترکیه

ثبت نام آزمون YOS معمولاً در اکثر دانشگاه‌ها طی ماه‌های بهمن و اسفند هر سال آغاز می‌شود. این در حالی است که اخیراً کشور ترکیه به صورت کاملاً مستقل، عهده دار برگزاری این آزمون گردیده است. دقت داشته باشید که مدارک و نمرات YOS از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است، مثلاً در دانشگاه استانبول 80 درجه یا در سایر دانشگاه‌ها 100 درجه است.

با توجه به اطلاعات و جزئیاتی که از جلسه محرمانه سازمان YOK به بیرون درز کرده است، مفاد کلیدی زیر درباره زمان و نحوه برگزاری آزمون بسیار حائز اهمیت می باشد؛ این اطلاعیه توسط نهاد ریاست جمهوری به شورای آموزش عالی به عنوان دستور ابلاغ گردیده است و حداقل تا پایان دوره ریاست جمهوری قابل تغییر نخواهد بود. دستور تشکیل این لایحه در ماه June از نهاد ریاست جمهوری به دفتر سازمان YOK ابلاغ گردیده و طی 5 تا 6 ماه تصمیم گیری انجام و اعلام گردید.

  1. هیچ دانشگاهی آزمون یوس مستقل برگزار نخواهد کرد و این آزمون برای دو مقطع زمانی ورودی دانشگاه ها در سال برگزار خواهد شد.
  2. دانشگاه های دولتی و حتی دانشگاه های خصوصی برای رشته های پرمخاطب موظف به اعمال نمره یوس مرکزی جهت پذیرش هستند؛ رشته معماری نیز به لیست قبلی اضافه گردید.
  3. نمرات SAT و ACT برای رشته های پرمخاطب اکیدا اعتبار نخواهند داشت.
  4. مسئول طراحی استخر سوالات آزمون سازمان ÖSYM خواهد بود.
  5. آزمون در بیش از ۶۰ کشور برگزار خواهد شد و از ماه ها قبل سازمان های یونس امره (وابسته به سفارت) و معارف موظف به آماده سازی نمایشگاه های YOK و لجستیک آزمون خواهند بود.
  6. انتخاب رشته بصورت مرکزی و قبل از آزمون انجام خواهد شد و داوطلب صرفا برای دانشگاه های انتخاب شده ارزیابی خواهد شد.(طبق روال قبلی ÖSYM)
  7. پذیرش در تمامی دانشگاه های خصوصی نیز با آزمون مرکزی خواهد بود.
  8. سبک سوالات دربرگیرنده بخش کیفی یادگیری های داوطلبین خواهد بود.
  9. از سال ۲۰۲۲ کیفیت دانشجویان حائز اهمیت خواهد بود و تعداد و درآمد دیگر هیچ اهمیتی برای YOK نخواهد داشت.
  10. احتمال ورشکستگی چندمورد از دانشگاه های کم طرفدار خصوصی از مطرح شد؛ تنها دانشگاه خصوصی حامی این لایحه دانشگاه مدی پل بوده است که به دلیل نزدیکی‌ موسس آن با حزب حاکم میباشد.
  11. به مدت ۳ سال سطح مینیمم نمرات لازم در آزمون شناور خواهد بود.
  12. طی مدت کوتاهی به تمامی دانشگاه های دولتی جهت افزایش چند برابری شهریه دستورالعمل ابلاغ خواهد شد.

راهنمای کامل آزمون ست ترکیه SAT

هر آنچه باید از آزمون ست (SAT) ترکیه بدانید

هر آنچه باید از آزمون ست (SAT) ترکیه بدانید

آزمون ست (SAT) ترکیه یکی از آزمون های مهم و تاثیر گذار در قبولی دانشگاه این کشور تلقی می شود. لازم است بدانید که این آزمون هر ساله برای تمامی محصلان در سراسر دنیا توسط هیئت علمی دانشگاه طراحی می گردد و افرادی که مایلند در دانشگاه های ترکیه به تحصیل خود ادامه دهند، می توانند در این تست شرکت نمایند. آزمون ست (SAT) ترکیه تنها برای دانش آموزانی مناسب است که می خواهند در دانشگاه های انگلیسی زبان کشور ترکیه به تحصیل بپردازند.

چه کسانی می توانند در آزمون ست (SAT) ترکیه شرکت کنند؟

برای این که محصل بتواند در آزمون ست ترکیه شرکت نماید، باید حتما 12 سال تحصیل خود را به پایان رسانده و مدرک آن را با نمره ای عالی دریافت کرده باشد. اگر بخواهیم به عبارتی ساده تر این موضوع را برای تان شرح دهیم، باید بگوییم فرد برای شرکت در آزمون ست (SAT) ترکیه باید دیپلم نظام جدید و یا حتی نظام قدیم را دارا باشد.

بخش های مختلف آزمون 

آزمون تست ترکیه بخش های متعددی را شامل می شود تا دانشگاه مد نظر بتواند میزان استعداد و علم دانشجوی خود را دریابد. بخش های تست ترکیه به شرح زیر می باشند:

درک مطلب

همانند تمامی آزمون ها در سراسر جهان، آزمون ست (SAT) ترکیه شامل بخش درک مطلب می باشد. دقت داشته باشید که سوالاتی که در این قسمت وجود دارند، به صورت چهار گزینه ای قابل مشاهده هستند و دانش آموزان گرامی می بایست تنها پاسخ نهایی را در جواب ها پیدا کرده و آن را علامت بزنند.

ممکن است بسیاری از افراد با نحوه سوالات درک مطلب در آزمون ست (SAT) ترکیه آشنا نباشند، به همین منظور باید بگوییم متن های متعددی توسط طراحان به دانش آموز ارائه می گردد که فرد می بایست نظر و اطلاعات دریافتی خود را از آن متن بیابد.

بخش های مختلف آزمون
داشتن مدارک شناسایی برای حضور در آزمون ست ترکیه

تعداد این سوال ها به 52 عدد می رسد که تمامی آن ها باید تنها در مدت زمان 65 دقیقه توسط دانش آموز پاسخ داده شود. اگر می خواهید در آزمون ست (SAT) ترکیه شرکت کنید، به شما توصیه می نماییم تا با آمادگی کافی برای پاسخ دادن به سوالات این بخش در جلسه حاضر شوید. اگر در جلسه برخی از سوالات خود را اشتباه زدید، به هیچ وجه نگران نباشید، زیرا در این بخش از آزمون نمره منفی در نظر گرفته نمی شود و افراد می توانند حتی پاسخ های احتمالی خود را علامت بزنند.

همچنین جهت مشاهده راهنمای کامل آزمون یوس، آزمون تومر و آزمون آلس میتوانید این مقاله ها را مطالعه نمایید.

نوشتاری و زبان

از دیگر بخش های موجود در آزمون ست (SAT) ترکیه می توان به قسمت نوشتاری و زبان اشاره نمود. لازم است بدانید که این بخش از آزمون دقت بسیاری را می طلبد، زیرا باید در آن برخی از اشتباهات متون توسط فرد پیدا شده و تصحیح گردد، علاوه بر آن، شخص باید مهارت خواندن خود را در این قسمت به اثبات برساند. 

شما می توانید برای تسلط بیش تر بر روی این قسمت از آزمون ست (SAT) ترکیه، سوالات ارائه شده در سال های اخیر را مورد بررسی قرار دهید و پاسخ تمامی آن ها را با دقت مورد بررسی قرار دهید.

اگر در این بخش از تست، نمودار و یا جداولی را مشاهده کردید نگران نشوید، زیرا برای پاسخ دادن به چنین سوالاتی هیچ نیازی به دانش فوق العاده ریاضی نخواهد بود و با یک سطح متوسط می توان آن ها را جواب داد.

بخش های مختلف آزمون
سوالات چهارگزینه ای در آزمون ست ترکیه

ریاضی

یکی از مهم ترین بخش های آزمون ست (SAT) ترکیه به قسمت ریاضی تعلق می یابد. باید توجه داشته باشید که در این قسمت سوالاتی درباره ریاضی عمومی، آمار و احتمال، جبر و هندسه توسط بهترین اساتید برای محصلان گرامی طراحی می گردد.

برخلاف بخش های قبلی آزمون ست (SAT) ترکیه که تمامی سوالات آن ها به صورت تستی و چهارگزینه ای بود، بخش ریاضی چنین نخواهد بود. بلکه برخی از سوالات به صورت تستی و بعضی دیگر به صورت تشریحی قابل پاسخ می باشند. افراد باید توجه نمایند تا در سوالات تشریحی تمامی راه حل را با خطی خوانا و به طور کامل ارائه بدهند تا بتوانند امتیاز مناسبی را در ازمون دریافت کرده و به دانشگاه های انگلیسی زبان کشور ترکیه راه پیدا کنند.

سوالات ریاضی در آزمون ست (SAT) ترکیه به دو دسته تقسیم خواهند شد که در قسمت اول تنها 20 سوال موجود است و شخص می بایست آن را در کم تر 25 دقیقه به طور کامل پاسخ دهد. اما در قسمت دوم، تعداد سوالات بیش از قبل خواهد بود، به گونه ای که 38 سوال ریاضی باید در 55 دقیقه تکمیل گردد.

یکی از موضوعاتی که شرکت کننده های آزمون ست (SAT) ترکیه باید آن را حائز اهمیت قرار دهند، نحوه استفاده از ماشین حساب در سوالات ریاضی است. شما برای پاسخ به قسمت اول ریاضی اجازه استفاده از هیچ ابزار محاسباتی را نخواهید داشت، اما در قسمت دوم قادر خواهید بود تا از یک ماشین حساب کاربردی و ساده بهره مند گردید تا در محاسبات خطایی صورت نگیرد.

برای این که بتوانید سوالات بخش ریاضی را در کسری از زمان به درستی پاسخ دهید، لازم است تا از دانش ریاضی برخوردار باشید. لذا خواهشمندیم تا سوالات سال های اخیر آزمون ست (SAT) ترکیه را با دقت آنالیز کرده تا تبحر خاصی را در پاسخگویی به آن ها به دست آورید.

بخش‌های مختلف آزمون
به همراه داشتن وسایل لازم در جلسه آزمون

انشا

شاید برخی از افراد گمان کنند که برای راه یابی به دانشگاه های انگلیسی زبان ترکیه نیازی به ارائه مقالات و یا همان انشا نخواهد بود. اما باید بگوییم که این فرضی نادرست بوده و از دیگر بخش های مهم آزمون ست (SAT) ترکیه می توان به قسمت انشا اشاره نمود.

دقت داشته باشید که پاسخگویی به این قسمت از آزمون برای برخی از دانشگاه های ترکیه الزامی نمی باشد، اما برای دریافت امتیاز بیش تر، افراد می توانند آن را تنها در مدت زمان 50 دقیقه پاسخ دهند و از جلسه آزمون سربلند بازگردند.

در قسمت انشا افراد لازم نیست تجربه های شخصی خود را به اشتراک بگذارند، بلکه می بایست راجب موضوعات عنوان شده یک مقاله با رعایت اصول نوشتاری را ارائه دهند.

امتیاز و نمره 

اگر بخواهیم نحوه امتیاز دهی آزمون ست (SAT) ترکیه را برای تان شرح دهیم، باید بگوییم که با فاکتور گرفتن قسمت انشا، هر قسمت 200 الی 800 نمره را به خود اختصاص می دهد و هر چه افراد در مبحث های مختلف، امتیاز بیش تری را دریافت کنند، شرایط راه یابی آن ها به دانشگاه های انگلیسی زبان و معتبر ترکیه هموار تر خواهد شد.

حال ممکن است برخی از محصلان با خود بپرسند که قسمت انشا در آزمون ست (SAT) ترکیه چه نمره ای را شامل می شود، به همین منظور لازم است بگوییم که نمره اختصاصی مبحث انشا بسیار کم بوده و از 1 تا 6 امتیاز را به خود اختصاص می دهد. افراد می توانند با پاسخگویی به این قسمت، شانس ورود به دانشگاه مد نظرشان را افزایش دهند.

مدارک مورد نیاز برای ورود به محل آزمون ست (SAT) ترکیه

دانش آموزان برای این که بتوانند در آزمون ست (SAT) ترکیه شرکت کنند و شانس خود را امتحان کنند، می بایست برخی از مدارک را به همراه داشته باشند. این مدارک عبارت اند از:

کارت شناسایی و کارت دانش آموزی معتبر

اولین مدرکی که وجود آن در آزمون ست ترکیه الزامی است، کارت شناسایی می باشد. دقت نمایید که کارت شناسایی باید برای یک شخص حقیقی تلقی شود و از اعتبار خاصی بهره مند باشد.

لازم است بدانید که کارت شناسایی می بایست حاوی عکس شرکت کننده در آزمون ست (SAT) ترکیه باشد؛ در غیر این صورت فرد شانس حضور در جلسه را از دست خواهد داد.

افرادی که دارای کارت دانش آموزی معتبر هستند، می توانند آن را جایگزین کارت شناسایی کرده و به مسئولان حوزه آزمون تحویل دهند.

مدارک مورد نیاز برای ورود به محل آزمون ست (SAT) ترکیه
ارائه کارت شناسایی معتبر برای حضور در جلسه

نکات مهم برای ارائه مدارک در حوزه آزمون

استفاده از اصل مدارک شناسایی

یکی از موضوعاتی که هر ساله توسط برخی از شرکت کننده ها در آزمون ست (SAT) ترکیه مورد بی اهمیتی قرار می گیرد، استفاده از کپی مدارک شناسایی می باشد. دقت کنید که مسئولان حوزه آزمون به هیچ وجه از شما کپی مدارک شناسایی را قبول نخواهند کرد و تنها اصل این مدارک باید به آن ها ارائه گردد.

برابر بودن عکس شرکت کننده در کارت آزمون و مدارک شناسایی

از دیگر نکاتی که افراد باید آن را در آزمون ست (SAT) ترکیه حائز اهمیت قرار دهند، برابر بودن عکس شرکت کننده در کارت آزمون و مدارک شناسایی است. فرد می بایست عکس خود را در مدارک شناسایی اش در سال های اخیر گرفته باشد تا تطابق کامل را با عکس موجود در کارت آزمون داشته و مشکلات متعددی در حوزه برای او رخ ندهد.

ارائه مدارک به زبان انگلیسی

شرکت کننده های محترم توجه داشته باشند که مدارک خود را با زبان انگلیسی به حوزه مربوطه ارائه دهند. در غیر این صورت افراد به هیچ وجه نخواهند توانست در جلسه آزمون ست (SAT) ترکیه حضور یابند.

برخی از کارت های شناسایی معتبر برای حضور در آزمون ست (SAT) ترکیه

ممکن است برخی از شرکت کننده ها ندانند که چه نوع کارت شناسایی برای مسئولان حوزه آزمون معتبر است. به همین منظور کارت های شناسایی معتبر به شرح زیر هستند:

گواهی نامه رانندگی

یکی از کارت های شناسایی معتبر در آزمون ست (SAT) ترکیه، کارت گواهی نامه رانندگی می باشد. دقت داشته باشید که این مدرک باید توسط کشور شما مورد تایید قرار گرفته باشد.

کارت دانش آموزی

برخی از شرکت کننده ها تمایل دارند تا کارت دانش آموزی خود را به عنوان مدرک شناسایی به مسئولان ارائه دهند. این افراد باید توجه داشته باشند که تاریخ کارت دانش آموزی شان نگذشته باشد و آن را از مدرسه ای که در آن مدرک فارغ التحصیلی شان را کسب نموده اند، دریافت کرده باشند.

کارت شناسایی ملی

کارت شناسایی ملی می تواند از معتبر ترین مدارک شناسایی برای ورود به آزمون ست (SAT) ترکیه تلقی شود. شما می توانید به هنگام ورود به حوزه خود، این کارت را به همراه داشته باشید.

شرایط استفاده از ماشین حساب در آزمون ست (SAT) ترکیه

همانطور که می دانید، برای استفاده از ماشین حساب در تمامی آزمون ها، قوانین و شرایطی اعلام می شود که این شرایط در آزمون ست (SAT) ترکیه نیز حاکم است.

استفاده از ماشین حساب شخصی

اولین شرطی که برای استفاده از ماشین حساب در آزمون ست ترکیه باید مورد توجه شرکت کننده ها قرار گیرد، بهره مندی از ماشین حساب شخصی است. شما به هیچ وجه قادر نخواهید بود تا از ماشین حساب دیگر شرکت کننده ها استفاده نمایید و این موضوع یک تخلف در آزمون ست (SAT) ترکیه محسوب می گردد.

استفاده از ماشین حساب در زمان های مقرر

همان گونه که می دانید، در مباحث درک مطلب نیز از نمودار ها استفاده می شود و برخی از مطالب محاسباتی در آن ها وجود دارد. در این بخش ها شما اجازه استفاده از ماشین حساب را نخواهید داشت و تنها می توانید در برخی از سوالات مبحث ریاضی، ماشین حسابتان را در دست بگیرید و از آن استفاده کنید.

عدم تقلب و جابجایی برگه های پاسخ

لازم است بدانید که تلقب و جابجایی برگه ها توسط شرکت کننده ها در آزمون ست (SAT) ترکیه، یک تخلف محسوب می شود و در صورت مشاهده توسط مراقبین، فرد نمره و امتیاز آزمون خود را کسب نخواهد کرد.

شرایط استفاده از ماشین حساب در آزمون ست (SAT) ترکیه
تقلب در آزمون ست ترکیه تخلف محسوب می گردد

استفاده از ماشین حساب کارکرده

از دیگر موضوعاتی که باید آن را حائز اهمیت قرار دهید، استفاده از ماشین حساب کارکرده است. زیرا در صورت در دست داشتن ماشین حساب جدید با نحوه کارکرد آن آشنا نخواهید بود و از آزمون عقب می مانید.

اطمینان از سالم بودن ماشین حساب پیش از آزمون

اگر می خواهید در آزمون ست (SAT) ترکیه شرکت کنید و از ماشین حساب استفاده کنید، توصیه می شود تا پیش از شروع آزمون، از سالم بودن ابزار محاسباتی خود مطمئن شوید تا در صورت خراب بودن، فورا آن را تعویض کنید.

شرایط استفاده از ماشین حساب در آزمون ست (SAT) ترکیه
استفاده از ابزار های محاسباتی برای محاسبات دقیق تر در آزمون ست ترکیه

استفاده از چرک نویس در کنار ماشین حساب

شما می توانید در کنار ماشین حساب در محاسبات ریاضی، از چرک نویس استفاده نمایید تا مطالب را به درستی و با دقت بتوانید وارد برگه پاسخ کنید.

عدم استفاده از ماشین حساب بزرگ و برقی

یکی از موضوعاتی که در آزمون ست (SAT) ترکیه باید مورد توجه تان قرار دهید، عدم استفاده از ماشین حساب بزرگ و برقی می باشد. ماشین حساب های نسبتا بزرگ می توانند مورد بازدید دیگر شرکت کننده ها قرار گیرند و سبب ایجاد تخلف گردند.

آزمون ست (SAT) ترکیه چه زمانی برگزار می شود؟

یکی از سوالاتی که شرکت کننده ها همواره می پرسند، زمان برگزاری آزمون ست (SAT) ترکیه می باشد. باید بگوییم که این آزمون حداقل 7 بار در سال برگزار می شود تا داوطلبان بتوانند در صورت آمادگی در آن شرکت نمایند و شانس خود را بسنجند.

لازم به ذکر است که این آزمون ها به هیچ وجه در کشور ایران برگزار نمی شوند و محصلان ایرانی می توانند بدین منظور به کشور ترکیه مراجعه نمایند.

هزینه آزمون ست (SAT) ترکیه برای داوطلبان ایرانی

باید بدانید که هزینه آزمون ست (SAT) ترکیه برای داوطلب های ایرانی با دیگر شرکت کننده ها در سراسر دنیا متفاوت خواهد بود. افراد ایرانی که می خواهند خود را در این آزمون بسنجند و در صورت امکان، به دانشگاه مورد علاقه شان دست یابند، می بایست مبلغ 47 دلار را برای ثبت نام خود بپردازند و کارت ورود به جلسه شان را دریافت کنند.

نحوه ثبت نام در آزمون ست (SAT) ترکیه

برای این که بتوانید در آزمون ست (SAT) ترکیه ثبت نام کنید، دو روش به شما پیشنهاد می گردد که می توانید بر اساس شرایط خود، یکی از آن ها را انتخاب کنید.

روش اول

روش اول ثبت نام اینترنتی می باشد که می توانید با بهره مندی از این روش، به آسودگی در آزمون ست ترکیه حضور خود را ثبت نمایید.

روش دوم

دیگر روشی که می توانید آن را برای ثبت نام در آزمون ست (SAT) ترکیه مد نظر قرار دهید، روش پستی است. در صورت تمایل می توانید از این روش نیز بهره مند گردید و شانس خود را در این آزمون بسنجید.

نکات مهم برای موفقیت در آزمون ست (SAT) ترکیه
موفقیت در آزمون ست ترکیه

نکات مهم برای موفقیت در آزمون ست (SAT) ترکیه

برای موفقیت در آزمون ست ترکیه تنها کافی است چندین نکته را مد نظر تان قرار دهید و به تمامی آن ها عمل نمایید. این نکات عبارت اند از:

زمان بندی صحیح

یکی از نکاتی که دانستن آن خالی از لطف نیست، زمان بندی صحیح برای پاسخ گویی به بخش های مختلف آزمون ست (SAT) ترکیه است. دقت داشته باشید که در صورت عملکرد طولانی نمی توانید به تمامی سوالات پاسخ دهید و این موضوع منجر به کاهش امتیاز و در نتیجه، عدم کسب صلاحیت در دانشگاه های مربوطه می گردد.

برای این که بتوانید نتیجه بهتری را در آزمون خود کسب کنید، می بایست از سوالات طولانی و سوالاتی که رسیدن به پاسخ آن ها دشوار است صرف نظر نمایید تا وقت بیش تری را برای جواب دادن به دیگر سوال ها داشته باشید.

نکات مهم برای موفقیت در آزمون ست (SAT) ترکیه
موفقیت در آزمون ست

بررسی سوالات سال های اخیر

افرادی که قصد شرکت در آزمون ست (SAT) ترکیه را دارند، می توانند به بررسی و آنالیز سوالات سال های اخیر بپردازند تا مهارت بیش تری را کسب نمایند.

آرامش پیش از آزمون

از مهم ترین نکات برای موفق شدن در این آزمون، می توان به آرامش پیش از حضور در جلسه اشاره نمود. داشتن هر گونه نگرانی و استرس می تواند بر روی پاسخگویی به سوالات تاثیر منفی بگذارد.

ساختار آزمون 

یکی از مواردی که باید به آن توجه داشته باشید، ساختار آزمون ست (SAT) ترکیه می باشد. این ازمون دارای دو بخش sat1 و sat2 است که هر فرد با توجه به نوع دانشگاه مورد علاقه اش می تواند این دو بخش را با موفقیت پشت سر بگذارد.

لازم به ذکر است که اگر افراد بخواهند در دانشگاه های ترکیه به تحصیل بپردازند، پاسخ به سوالات  sat 2 برای آن ها کافی می باشد؛ اما اگر قصد این اشخاص دانشگاه هایی به غیر از ترکیه است، می بایست دو بخش از آزمون را با دقت تکمیل نمایند.

ساختار آزمون
وجود سوالات تشریحی در آزمون ست ترکیه

حداقل نمره قبولی در آزمون

برای این که بتوانید در آزمون ست (SAT) ترکیه قبول شوید و به دانشگاه مد نظر تان دست یابید، باید از حداقل نمره قبولی در آزمون بهره مند گردید. حال ممکن است برخی از افراد با حداقل نمره قبولی در این آزمون آشنا نباشند، به همین منظور باید بگوییم شما باید نمره 1300 و بیش تر از آن را کسب نمایید.

کدام دانشگاه ها این آزمون را برگزار می کنند؟

یکی از موضوعات دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، دانشگاه هایی است که آزمون ست (SAT) ترکیه در آن ها برگزار می گردد. معمولا دانشکده هایی به برگزاری این نوع آزمون ها می پردازند که شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی را داشته باشند.

آیا شرکت در آزمون ست (SAT) ترکیه محدودیت سنی دارد؟

برخی از افراد همواره می پرسند که آیا شرکت در آزمون ست ترکیه دارای محدودیت سنی است؟ در پاسخ به چنین سوالاتی باید بگوییم که هیچ محدودیتی در سن شرکت کنندگان وجود ندارد. اما نکته ای که وجود دارد طی کردن 12 سال تحصیل در مدارس می باشد.

بعضی از دانش اموزان راغب هستند تا سال های تحصیلی خود را به صورت جهشی بگذرانند، به همین منظور ممکن است برخی از شرکت کننده های آزمون ست (SAT) ترکیه، سنی پایین تر از سن مد نظر را داشته باشند که این موضوع مانعی را ایجاد نخواهد کرد.

سخن پایانی

حال که با آزمون ست ترکیه آشنا شدید، می توانید با خیالی راحت خود را برای کسب موفقیت در آن آماده نمایید و در یکی از دانشگاه های مورد علاقه تان به تحصیل بپردازید. این آزمون می تواند آینده شما را به سوی روشنایی سوق دهد و لحظاتی شگفت انگیز را برایتان به ارمغان آورد.جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران سایت نبولا آکادمی در تماس باشید.

راهنمای کامل آزمون آلس ترکیه ALES

از آزمون آلس ترکیه(ALES) چه می دانید؟

از آزمون آلس ترکیه (ALES) چه می دانید؟ 

  آزمون آلس ترکیه (ALES) یک آزمون طبقه بندی برای انتخاب و توزیع دانشجویان در دانشگاه های کشور ترکیه است. دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکترا را دارند، می بایست آزمون آلس ترکیه (ALES) و یا آزمون GRE (درصورتی که قصد ادامه تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی را دارند) را پشت سر بگذارند. در این مقاله صفر تا صد آزمون آلس ترکیه (ALES) مورد بررسی قرار گرفته است.

چه افرادی متقاضی شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) هستند؟

بر اساس قوانین ناظر بر موسسات آموزش عالی ترکیه، افراد متقاضی تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین پرسنل دانشگاهی (مدرس، دستیار پژوهشی، مترجم و مدیر آموزشی) باید در آزمون آلس ترکیه (ALES) که توسط مرکز پذیرش و جابه جایی دانشجویان ترکیه (ÖSYM) برگزار می شود، شرکت نمایند. نتیجه کسب شده در آزمون آلس ترکیه (ALES) موثرترین عامل در اخذ پذیرش دانشگاه های ترکیه است. افرادی که در خارج از کشور ترکیه تحصیلات کارشناسی را گذرانده اند، در صورت اخذ گواهی معادل می توانند در آزمون آلس ترکیه (ALES)  شرکت کنند. 

از آزمون آلس ترکیه(ALES)  چه می دانید؟ 
افراد متقاضی تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری باید در آزمون آلس ترکیه (ALES) شرکت نمایند.

تاریخ برگزاری آزمون آلس ترکیه (ALES) چه زمانی است؟

آزمون آلس ترکیه (ALES) دوبار در سال برای ترم های بهاره و پاییزه برگزار می گردد. تاریخ دقیق برگزاری امتحانات و مهلت ثبت درخواست، هر ساله توسط OSYM اعلام می شود. داوطلبان با مراجعه به سامانه پذیرش و توزیع دانشجویان ترکیه و مطالعه اطلاعیه های مربوطه می توانند از زمان دقیق آزمون آلس ترکیه (ALES) مطلع شوند.

به طور معمول آزمون آلس ترکیه (ALES) در ترم بهار در ماه های آپریل و می برگزار می شود و زمان ثبت درخواست برای آن در ماه مارس است. اگر داوطلبان قصد شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) برای ترم پاییز را دارند، ماه اکتبر زمان ثبت نام آزمون و در ماه نوامبر تا دسامبر تاریخ برگزاری آزمون آلس ترکیه (ALES) است.

آزمون آلس ترکیه (ALES) در تمامی حوزه های مشخص شده (81 مرکز در ترکیه، نیکوزیا – قبرس و بیشکک – قرقیزستان) ساعت 9:30 به وقت آنکارا برگزار می شود.

تاریخ برگزاری آزمون آلس ترکیه (ALES) چه زمانی است؟
دانشگاه کوچ koc university در شهر استانبول

مقاله پیشنهادی : آزمون یوس، آزمون تومر و آزمون ست را مطالعه نمایید

فرایند ثبت درخواست برای شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) چگونه است؟

ثبت الکترونیکی درخواست

ثبت درخواست شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) به صورت الکترونیکی و از طریق وب سایت مرکز پذیرش و توزیع دانشجو کشور ترکیه (OSYM) انجام می شود. با توجه به اینکه یکی از شرایط اصلی برای ثبت درخواست، ارائه مدرک معتبر آموزشی است (مدرکی که در سامانه ÖSYM دارای اعتبار باشد) و انجام آن برای دانشجویان سایر کشور ها پیچیدگی هایی دارد، لذا پیشنهاد می شود قبل از ثبت نام در سامانه ÖSYM حتما با کارشناسان و مشاوران مهاجرتی مشورت نمایید. 

بر اساس قوانین کشور ترکیه، مسئولیت درج صحیح اطلاعات و درستی آن با فرد متقاضی است و در صورت بروز هرگونه تناقض بین اطلاعات درج شده و مدارک ارائه شده، حتی پس از شرکت در جلسه آزمون آلس ترکیه (ALES)، امکان رد درخواست و مردود نمودن متقاضی وجود دارد.

اگر پیش تر برای شرکت در هریک از آزمون های سامانه ÖSYM در این سامانه ثبت نام نموده اید، اطلاعات شما در سیستم ÖSYM موجود است و با دسترسی مجدد به اطلاعات تحصیلی خود می توانید برای ثبت نام در آزمون آلس ترکیه (ALES) اقدام نمایید. امکان تغییر و یا ویرایش اطلاعات درج شده در این سیستم نیز وجود دارد.

انتخاب اولویت مرکز آزمون

آزمون آلس ترکیه (ALES) در 81 مرکز آموزشی کشور ترکیه، نیکوزیا (پایتخت قبرس، فقط برای ترم بهاره) و بیشکک (قرقیزستان) برگزار می شود و متقاضیان در انتخاب حوزه امتحانی مورد نظر خود آزادی عمل دارند. ساکنان سایر کشور ها (غیر از این سه کشور) برای شرکت در آزمون باید وارد ترکیه بشوند.

لیست مراکز و کد های امتحانی هر ساله در سایت OSYM منتشر شده و قابل دسترسی است. داوطلبان با استفاده از لیست منتشر شده می توانند مرکز آزمون آلس ترکیه (ALES) را برای خود انتخاب و اولویت های خود را مشخص کنند. به غیر از کد ها و محل های ذکر شده، هیچ گزینه دیگری را نمی توان انتخاب نمود و پس از اتمام مهلت ثبت درخواست، امکان تغییر مرکز آزمون وجود ندارد.

در صورت تکمیل ظرفیت یک حوزه امتحانی و یا بروز برخی شرایط از پیش تعیین نشده، OSYM در خصوص محل آزمون آلس ترکیه (ALES)  داوطلب تصمیم گیری می کند و عموما این کار را با توجه به آدرس های درج شده در فرم ثبت نام و اولویت های داوطلب انجام می دهد. 

فرایند ثبت درخواست برای شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) چگونه است؟
مرکز دانشگاهی Sabanci University

پرداخت هزینه شرکت در آزمون

داوطلبان می توانند پس از تکمیل مراحل درخواست، نسبت به پرداخت هزینه آزمون آلس ترکیه (ALES) اقدام نمایند. هزینه شرکت در آزمون برابر 70.00 لیر ترکیه است که از طریق بانک های مورد تایید OSYM قابل واریز است. (لیست این بانک ها در سامانه موجود است)

همچنین داوطلبان می توانند هزینه شرکت آزمون آلس ترکیه (ALES) را از طریق یکی از کارت های اعتباری رایج و در سامانه OSYM به صورت الکترونیکی پرداخت نمایند.

داوطلبان باید توجه داشته باشند تا زمانی که پرداخت هزینه الکترونیکی صورت نگیرد و یا تاییدیه پرداخت فیزیکی در مهلت مقرر صادر نشود، علی رغم ثبت تمامی اطلاعات و ارسال مدارک، فرایند ثبت نام آزمون آلس ترکیه (ALES) تکمیل نمی شود و دانشجو اجازه شرکت در جلسه آزمون را نخواهد داشت.

لیست هزینه های قابل پرداخت برای آزمون آلس ترکیه (ALES) را در ادامه ملاحظه می فرمایید.

  • هزینه آزمون: 70.00 لیر (18٪ مالیات بر ارزش افزوده شامل هزینه های آزمون می شود)
  • هزینه خدمات: 3.00 لیر
  • هزینه دریافت رمز عبور از سامانه OSYM: 5.00 لیر
  • هزینه به روز رسانی عکس در سامانه OSYM: 10.00 لیر
  • سایر هزینه های جانبی مانند ثبت اعتراض به نتایج، ثبت سوالات، صدور اسناد و غیره که تعرفه های آن از طریق سامانه ÖSYM تعیین می شود.

داوطلبان باید توجه داشته باشند که هزینه های پرداخت شده به هیچ وجه قابل استرداد نیست، بنابراین در صورت عدم دقت در ارسال مدارک و یا بروز هرگونه نقصی در روند ثبت درخواست آزمون آلس ترکیه (ALES)، علی رغم پرداخت هزینه، درخواست آن ها رد شده و هزینه مسترد نمی شود. از این رو مشاوره و کسب نظر کارشناسان مهاجرتی در این زمینه بسیار ضروری به نظر می رسد.

تکمیل فرایند درخواست و ارائه مدارک

پس از ثبت الکترونیکی درخواست شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) می بایست برای ارسال مدارک اقدام نمود، محل های مورد تایید از طریق همین سامانه قابل دسترسی است. ارائه فیزیکی درخواست را تنها در روز های کاری و ساعات اداری باید انجام داد.

پس از تحویل مدارک، افسر ناظر سند تایید اطلاعات ثبت نام (ARI) را به داوطلب می دهد تا وی صحت اطلاعات و کیفیت مدارک ارائه شده را بررسی و تایید نماید. 

در خصوص ویژگی های آزمون آلس ترکیه (ALES) چه می دانید؟

دفترچه سوالات آزمون آلس ترکیه (ALES)

یکی از مهم ترین نکات در خصوص آزمون آلس ترکیه (ALES) این است که این آزمون به زبان ترکی استانبولی برگزار می شود و شامل دو بخش عددی (Numerical 1 & Numerical 2) و دو بخش کلامی (Verbal 1 & Verbal 2) است. هر دو بخش به صورت یک دفترچه در اختیار داوطلبان قرار می گیرد و داوطلبان پاسخ های خود را در پاسخ نامه علامت می زنند. 

در خصوص ویژگی های آزمون آلس ترکیه (ALES) چه می دانید؟
بررسی ویژگی های آزمون آلس ترکیه (ALES)

به هرکدام از بخش های آزمون آلس ترکیه (ALES) 40 سوال اختصاص داده شده است (مجموعا 120 سوال) که داوطلب می بایست طی مدت زمان 150 دقیقه به آن ها پاسخ دهد. 

بخش ریاضی آزمون برای سنجش منطق عددی و ریاضی داوطلبان طراحی شده است و برای پذیرش در رشته های کارشناسی ارشد و دکترای مرتبط با ریاضی (مهندسی، معماری، نرم افزار و غیره) وزن ارزیابی بیشتری را به خود اختصاص می دهد. در حالی که بخش کلامی (زبانی) آزمون آلس ترکیه (ALES) برای سنجش منطق و شناخت زبانی داوطلبان طراحی شده و در پذیرش افراد برای رشته های زیرگروه علوم انسانی (مانند ادبیات، حقوق، زبان، تاریخ، جغرافیا و غیره) وزن ارزیابی بیشتری دارد. 

سوالات آزمون آلس ترکیه از کیفیتی برخوردار است که فارغ التحصیلان موسسات آموزش عالی رشته های مختلف می توانند به آن پاسخ دهند.

دفترچه سوالات آزمون آلس ترکیه (ALES)
Istanbul Technical University

حداقل نمرات لازم برای قبولی در آزمون آلس ترکیه (ALES)

حداقل نمرات لازم برای قبولی در آزمون آلس ترکیه (ALES)
OSYM مرکز پذیرش و توزیع دانشجو در ترکیه

همه متقاضیان باید حداقل سه آزمون از چهار آزمون مربوط را تکمیل کنند. حداقل امتیاز لازم برای آزمون آلس ترکیه (ALES)  معادل 55 امتیاز برای برنامه های کارشناسی ارشد بدون پایان نامه و 80 امتیاز برای متقاضیان شرکت در دوره های دکترا است. باید توجه داشت که وزن ارزیابی نتایج آزمون آلس ترکیه (ALES) معادل 50 درصد پروسه قبولی تحصیلات تکمیلی در کشور ترکیه می باشد و از این جهت می توان آن را موثرترین عامل قبولی در دانشگاه های دولتی ترکیه دانست. 

نتایج آزمون آلس ترکیه (ALES) از تاریخ اعلام به مدت سه سال اعتبار دارد و در صورت تمایل شرکت کننده، به سازمان، دانشگاه و مرکز علمی مورد درخواست وی ارسال می شود.

نحوه ارزیابی نمرات آزمون آلس ترکیه (ALES)

نکته ای که داوطلبان می بایست به آن توجه داشته باشند این است که نتایج آزمون آلس ترکیه (ALES) به شیوه نمره منفی یک چهارم محاسبه می شود و از آنجایی که پاسخنامه ها به شیوه کامپیوتری تصحیح می شوند، قلم خوردگی، عدم پر کردن صحیح گزینه ها و موارد این چنینی می تواند به ضرر داوطلب باشد.

پس از محاسبه تعداد پاسخ های صحیح و تعداد پاسخ های غلط و کسر یک چهارم آن از گزینه های صحیح، نمره خام داوطلب حاصل می شود. فرآیند ارزیابی نمره خام آزمون آلس ترکیه (ALES) در سه مدل صورت می گیرد.

  • بر اساس میانگین وزنی نمرات در بخش های عددی 1 و عددی 2 و کلامی 1 و کلامی 2. این روش برای دوره های کارشناسی ارشد و دکتری در کلیه گروه های علوم اقتصادی و اداری و برخی از تخصص های دانشکده های آموزش و پرورش در نظر گرفته می شود.
  • محاسبه نمره آزمون آلس ترکیه (ALES) بر اساس ریاضی 1 و ریاضی 2. این روش برای دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری در گروه‌ها یا بخش‌هایی است که موضوعات ریاضی بیشتری مانند معماری، علوم و مهندسی دارند.
  • محاسبه نمره آزمون آلس ترکیه (ALES) بر اساس زبان شناسی 1 و زبان شناسی 2. این روش برای برنامه های کارشناسی ارشد و دکترا در گروه  ها یا بخش هایی است که بر موضوعات علوم انسانی مانند حقوق، زبان، جغرافیا، تاریخ و ادبیات تمرکز دارند.
نحوه ارزیابی نمرات آزمون آلس ترکیه (ALES)
پاسخنامه های آزمون آلس ترکیه (ALES) به شیوه کامپیوتری تصحیح می شوند

دریافت کارنامه آزمون آلس ترکیه (ALES) و ارائه آن به مراکز آموزشی

داوطلبان پس از شرکت در آزمون آزمون آلس ترکیه (ALES) می توانند با مراجعه به سامانه ÖSYM و با وارد نمودن شماره کاربری و رمز عبور، از نتایج مربوط به عملکرد خود مطلع شوند. اطلاعات کارنامه اولیه که شامل ریز نمرات حاصل از بخش های مختلف و تعداد پاسخ های صحیح و غلط آن هاست، هم به زبان ترکی و و هم به زبان انگلیسی قابل دسترس است.

پرینت کارنامه آزمون آلس ترکیه (ALES) که در زیر آن کد تصادفی مربوط به سامانه OSYM درج شده باشد، معتبر است و قابلیت ارائه دارد. اما برای ارسال به دانشگاه مورد نظر می بایست در سیستم مذکور درخواست را ثبت نمود تا کارنامه از طریق مرکز پذیرش و توزیع دانشجو (OSYM) برای دانشگاه یا مرکز علمی مورد نظر ارسال شود. این مدرک از تاریخ اعلام به مدت سه سال دارای اعتبار است.

مدارکی که برای  شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) باید ارائه نمود

مواردی که داوطلبان شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) می بایست با خود به همراه داشته باشند بسیار مختصر و ساده است و به جز این موارد مشخص شده، اجازه ورود هیچ نوع مدرک و یا وسیله دیگری را به سالن آزمون نخواهند داشت.

مدارکی که برای  شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) باید ارائه نمود
OSYM  برگزار کننده آزمون آلس ترکیه (ALES)

اولین موردی که معمولا توسط مسئولان امنیتی بررسی می شود، مجوز ورود به جلسه آزمون آلس ترکیه (ALES) است، این مجوز از 10 روز قبل از آزمون در سامانه OSYM قابل دسترسی است. باید توجه نمود در هنگام پرینت سند مذکور موارد زیر به وضوح قابل رویت باشند. در صورت وجود نقص در هریک از آن ها، اجازه ورود به جلسه صادر نخواهد شد.

  • بارکد و کد تصادفی سامانه OSYM مندرج در پایین سند
  • تصویر واضح داوطلب
  • اطلاعات مربوط به مرکز آزمون، ساختمان، سالن و محل دقیق آزمون

علاوه بر مجوز ورود به جلسه، یک مدرک شناسایی معتبر باید به همراه داوطلب باشد. بر اساس اعلام OSYM برای ورود به جلسه آزمون آلس ترکیه (ALES) تنها مدارک زیر مورد تایید است و هر چیزی غیر از این موارد ممنوع  می باشد.

  • برای شهروندان کشور ترکیه؛ شناسنامه یا گذرنامه معتبر
  • افرادی که از کشور های دیگر در آزمون آلس ترکیه (ALES) شرکت می کنند؛ گذرنامه دارای اعتبار
  • کارت های صورتی-آبی متعلق به افرادی که با اجازه قانونی وارد ترکیه شده و وراثت قانونی آن ها مورد تایید است.

به جز مجوز ورود به جلسه و مدرک شناسایی، داوطلبان شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) تنها می توانند یک بطری آب با خود به همراه داشته باشند و هرچیز دیگری غیر از موارد فوق ممنوع بوده و سبب اخراج متقاضی از جلسه آزمون آلس ترکیه (ALES) می گردد.

ابزار مورد استفاده برای پاسخ دهی به سوالات (قلم، پاک کن، تراش) و همچنین آب نبات و دستمال توسط ÖSYM ارائه خواهد شد.

افراد دارای معلولیت جسمی چگونه می توانند در آزمون آلس ترکیه (ALES) شرکت کنند؟

افراد دارای معلولیت های جسمی که متقاضی شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) نیز هستند؛ پیش از هر اقدامی می بایست اطلاعات مربوط به نوع معلولیت خود را در سامانه OSYM ثبت نمایند. سپس فرم مربوط به وضعیت جسمانی را از سامانه دریافت نموده و به همراه یک نسخه مورد تایید مرکز بهداشت ترکیه که تایید کننده وضعیت جسمانی اظهار شده می باشد را به صورت فیزیکی به مرکز پذیرش و توزیع دانشجو کشور ترکیه ارائه نمایند.

افراد دارای معلولیت جسمی چگونه می توانند در آزمون آلس ترکیه (ALES) شرکت کنند؟
ÖSYM همکاری های قابل توجهی با افراد دارای مشکلات جسمی دارد

پس از درج و تایید اطلاعات فوق در کارتابل مربوط به متقاضی، این موارد روی مجوز ورود او به جلسه آزمون آلس ترکیه (ALES) و سایر امکاناتی که باید در اختیار وی گذاشته شود منعکس می شود.

باید توجه داشت که اعمال هرگونه تغییرات در اطلاعات وضعیت جسمانی در سیستم، فقط توسط OSYM انجام می شود. گزارش پزشکی، باید از دانشگاه یا بیمارستان دولتی گرفته شده باشد و سایر گزارش ها پذیرفته نمی شوند. مواردی که می بایست پیش از ثبت درخواست آزمون آلس ترکیه (ALES) به OSYM ارسال شود شامل موارد زیر است.

  • یک کپی تایید شده از گزارش های پزشکی (از جمله آزمایش شنوایی برای ناشنوایان)
  • فرم اطلاعات سلامت/معلولیت جسمی که از طریق سامانه قابل دریافت است.
  • اظهارنامه متقاضی شرکت در آزمون که وضعیت سلامتی/معلولیت جسمی وی را بیان می کند.
  • یک کپی از اطلاعات ثبت نام آزمون آلس ترکیه (ALES)

 قابل توجه است که اگر پیش از این برای سایر آزمون های OSYM این پروسه را انجام داده اید، برای آزمون آلس ترکیه (ALES) نیاز به تکرار آن ندارید و اطلاعات وضعیت جسمانی در سامانه مرکز پذیرش و توزیع دانشجو موجود است.

در خصوص میزان تعیین ناتوانی افراد برای شرکت در جلسه آزمون آلس ترکیه (ALES) و امکاناتی که باید در اختیار افراد با معلولیت جسمی قرار گیرد (مانند کمک خواننده برای افراد دارای مشکل بینایی یا به همراه داشتن سمعک برای افراد کم شنوا و غیره) کمیسیون مربوطه در ÖSYM تصمیم گیری می کند و ماحصل تصمیم آن ها روی مجوز ورود به جلسه آزمون درج خواهد شد.

سالن جلسه آزمون آلس ترکیه (ALES) مربوط به افراد با ناتوانی های جسمی از سایرین جدا می باشد و در صورت تایید وضعیت جسمانی آن ها، می توانند از لوازم مورد نیاز خود استفاده نمایند. ÖSYM همکاری های قابل توجهی با افراد دارای مشکلات جسمی دارد و در حد امکان موارد مورد نیاز آن ها را در اختیارشان قرار می دهد.

افراد دارای معلولیت جسمی چگونه می توانند در آزمون آلس ترکیه (ALES) شرکت کنند؟
دانشگاه Bilkent University

اطلاعات مربوط به انواع معلولیت های جسمی و شیوه ثبت درخواست به انضمام امکاناتی که در هنگام جلسه آزمون آلس ترکیه (ALES) در اختیارشان قرار می گیرد، از طریق سایت ÖSYM قابل دسترسی و مطالعه است. قبل از ارائه هرگونه درخواستی حتما این موارد را مطالعه نمایید و یا با کارشناس و مشاور مهاجرتی با تجربه در این خصوص مشورت بفرمایید.

نکات قابل توجه برای متقاضیان شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES)

پرداخت های بانکی و اینترنتی

متقاضیان شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES) باید توجه داشته باشند که برخی از بانک ها به سبب عدم مراوده اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران، قادر به ارائه تاییدیه پرداخت به OSYM برای داوطلبان ایرانی نیستند (مانند کلیه شعب آ. ک‌. بانک اعم از باجه های دریافت/پرداخت، خودپرداز ها و درگاه های بانکداری اینترنتی). از این رو حتما پیش از انجام پرداخت های بانکی، از مشاورین امور مهاجرتی کسب اطلاع و یا لیست بانک هایی که این امکان را برای متقاضیان ایرانی فراهم می کنند را از سامانه OSYM جست و جو نمایید.

نکات قابل توجه برای متقاضیان شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES)
نکات قابل توجه برای متقاضیان شرکت در آزمون آلس ترکیه ALES

نحوه ارائه اظهارنامه ها به OSYM

بر اساس مقررات مرکز پذیرش و توزیع دانشجو، کلیه مکاتبات متقاضیان آزمون آلس ترکیه (ALES) می بایست از الگوی استاندارد معرفی شده توسط این مرکز پیروی کند. جهت رسیدگی به درخواست ها باید اصل آن ها را به OSYM ارسال نمود و به درخواست های فکس شده یا کپی ترتیب اثر داده نمی شود.

فرمت استاندارد مورد نظر OSYM از طریق سامانه این مرکز ارائه شده است.

نکات قابل توجه برای متقاضیان شرکت در آزمون آلس ترکیه (ALES)
ورود به جلسه آزمون آلس ترکیه (ALES)

اهمیت و کاربرد آزمون آلس ترکیه (ALES) برای پذیرش در دانشگاه های این کشور

برخی از دانشگاه های ترکیه به جای آزمون آلس ترکیه (ALES) با مدرک بین المللی GRE یا GMAT دانشجو می پذیرند. عموما شورای آموزشی دانشگاه ها با معیار های مبتنی بر شورای آموزش عالی ترکیه (YÖK) نسبت به پذیرش دانشجو و بررسی درخواست آن ها اقدام می کنند. اما به طور کل تاثیر معیار های ارزیابی آزمون آلس ترکیه (ALES) کمتر از 50 درصد نیست.

علاوه بر این، برخی از دانشگاه ها برای پذیرش دانشجویان بین المللی، آزمون آلس ترکیه (ALES) را جزء شروط اصلی خود قرار داده اند و برخی دیگر به نمره این آزمون نیاز ندارند. بر اساس تصمیم سناتورهای دانشگاه ها، معیارهای محدودیت درخواست برای نمره آزمون آلس ترکیه (ALES) سال به سال متفاوت است.

با توجه به توضیحات فوق، آزمون آلس ترکیه (ALES) یکی از معیار های رایج پذیرش دانشجو در دانشگاه های کشور ترکیه است؛ از این رو پیش از هرگونه اقدامی، حتما در خصوص دانشگاه مورد نظر و شیوه پذیرش دانشجوی بین المللی در آن دانشگاه تحقیقات لازم را انجام دهید و از کارشناسان و وکلای مهاجرت با دانش و با تجربه، کسب اطلاع نمایید.

راهنمای کامل آزمون تومر ترکیه TOMER

راهنمای کامل آزمون تومر ترکیه tomer - نبولا آکادمی

نحوه برگزاری آزمون تومر در ایران

در این مقاله به توضیح آزمون تومر که یکی از آزمون های مربوط به تحصیل در کشور ترکیه می باشد، می پردازیم. امروزه بسیاری از مردم ایران، کشور ترکیه را برای مهاجرت انتخاب می کنند و یکی از دلایل آن نزدیکی این کشور به ایران است. مهاجرت به این کشور نیز نسبت به دیگر کشور ها راحت تر می باشد و مزایای بی شماری به همراه دارد. شرط مهاجرت به هر کشور تسلط به زبان آن کشور و یا زبان بین المللی است. 

برای کشور ترکیه نیز چنین شرایطی وجود دارد و برای مهاجرت تحصیلی و یا گرفتن اقامت دائم این کشور باید در آزمون تومر شرکت کنید و مدرک آن را بگیرید. اگر مدرک زبان انگلیسی و یا ترکی نداشته باشید، قادر به ثبت نام در دانشگاه ‌های این کشور نخواهید بود. تومر مدرک مربوط به زبان ترکی می باشد که در این مطلب به توضیح آن می‌ پردازیم.

آزمون زبان تومر چیست؟


تومر آزمونی است که سطح زبان ترکی افراد را تعیین می‌ کند. برای ورود به دانشگاه های کشور ترکیه و یا ورود به مشاغل آن، متقاضیان باید این آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارند. آزمون تومر در سال ۱۹۹۴ در دانشگاه آنکارا ایجاد شد و جزء معتبر ترین آزمون های تعیین سطح زبان ترکی شناخته می شود. کلمه تومر یا TÖMER مخفف Türkçe Öğretim Merkezi می باشد که معنی آن مرکز آموزش زبان ترکی است. 

این آزمون همانند آزمون های تافل و آیلتس می باشد و از نظر اعتبار نیز در کشور ترکیه بسیار مهم است. در این آزمون مهارت هایی مانند صحبت کردن، نوشتن، خواندن، گوش دادن و گرامر افراد شرکت کننده مورد ارزیابی قرار می ‌گیرد. آزمون تومر از ۱۰۰ سوال تشکیل می ‌شود که مدت زمان پاسخگویی به آن ها ۲۴۰ دقیقه می باشد. نتایج آزمون نیز در چندین سطح ارائه می‌ شوند که از ‏A  تا C  می باشند و ۳ الی ۱۵ روز پس از انجام آزمون قابل مشاهده هستند.

image12
آزمون زبان تومر کشور ترکیه

محل برگزاری آزمون تومر


محل اصلی برگزاری این آزمون در کشور ترکیه می باشد؛ چرا که این آزمون مربوط به همین کشور است. از آنجایی که این تست زبان در دانشگاه آنکارا ایجاد شده بود، در ابتدا آزمون فقط در این دانشگاه برگزار می ‌شد و متقاضیان باید از همه جای ترکیه و یا سایر کشور ها به شهر آنکارا سفر می‌ کردند. 

اما امروزه به دلیل افزایش چشم گیر متقاضیان، این آزمون نه تنها در همه شهر های ترکیه برگزار می شود؛ بلکه سایر کشور ها نیز می توانند آزمون تومر را در کشور و شهر های خود نیز برگزار کنند تا اگر متقاضیان نتوانستند به هر دلیلی به کشور ترکیه سفر کنند، برای شرکت در این آزمون دچار مشکل نشوند. اصلی ترین مراکز برگزاری این آزمون در خود کشور ترکیه، دانشگاه آیدین استانبول و دانشگاه آنکارا می باشند.

از آنجایی که مرکز اصلی این آزمون دانشگاه آنکارا می باشد، تمامی مسائل مربوط به آزمون تومر نیز در اختیار همین دانشگاه است؛ مثلاً ثبت نام، اعلام نتایج، ارائه مدارک و … توسط این دانشگاه انجام می ‌شود. برای سریع تر پیش بردن کار ها، این دانشگاه در سایر کشور ها و شهر ها نیز نمایندگی هایی قرار داده است تا بتوانند به مسائل مربوط به آزمون رسیدگی کنند و منابع آن را در اختیار عموم مردم قرار دهند. 

چون آزمون تومر امروزه به محبوبیت زیادی رسیده است، در اکثر شهر های توریستی کشور ترکیه، مراکز آموزش زبان ترکی بسیاری دیده می شود که به روش تومر آموزش می دهند. البته باید توجه داشته باشید که اصلی ترین و معتبر ترین مراکز آموزش زبان به روش تومر، مراکز وابسته به دانشگاه آنکارا می باشند. برای انتخاب بهترین مراکز آموزشی حتماً تحقیق کنید که مرکز مورد نظر شما تحت حمایت دانشگاه آنکارا باشد.

ایرانیان بخش عظیمی از متقاضیان آزمون تومر هستند؛ در کشور ایران نیز نمایندگی های مربوط به مرکز تومر آنکارا وجود دارند و شرایط شرکت در آزمون را برای ایرانیان فراهم می ‌کنند. برای اطلاع از نشانی نمایندگی های موجود در ایران باید به سایت اختصاصی این مراکز مراجعه کنید و اطلاعات لازم را از طریق سایت و یا تماس با آن ها دریافت کنید.

image7
برگزاری آزمون زبان تومر در ایران

انواع مدرک تومر


اگر موفق به کسب نمره قبولی در آزمون تومر شدید، مدرکی به شما تعلق می ‌گیرد که نشان دهنده تسلط شما به زبان ترکی می باشد. به طور کلی پس از قبولی در آزمون زبان تومر، دو نوع مدرک به شرکت ‌کنندگان تعلق می ‌گیرد که شامل موارد زیر می باشند:

  • دیپلم تومر: این مدرک مانند دیپلم های موجود در ایران می باشد و با یک بار دریافت آن تا همیشه می توانید از آن استفاده کنید. اگر قصد ادامه تحصیل در مدارس و دانشگاه های کشور ترکیه را دارید، باید در آزمون تومر حداقل نمره C1 را دریافت کنید؛ اما اگر قصد اشتغال و کار کردن در این کشور را دارید، با نمره C2  نیز می توانید به فعالیت خود بپردازید.
  • گواهینامه تومر: این نوع گواهینامه ها به طور موقت قابل استفاده می باشند و اعتبار آن ها حدود شش ماه الی دو سال است. دارای دو سطح مقدماتی و متوسط می باشند که تفاوت آن ها در مدت اعتبار آن ها می باشد. گواهینامه سطح مقدماتی آزمون تومر ۶ ماه اعتبار دارد و برای کسب آن باید امتیاز شما B2  شود. گواهینامه سطح متوسط نیز حدود دو سال معتبر است و متقاضی باید امتیاز B1  را در این آزمون به دست آورد.
انواع مدرک تومر
دریافت مدرک تومر

نتیجه و امتیاز دهی آزمون زبان تومر


آزمون زبان تومر دارای ۶ سطح می باشد که در این بخش به توضیح آن ها می ‌پردازیم:

  • سطح A1: معمولاً سوالات ساده در این بخش از آزمون تومر گنجانده می ‌شوند و افرادی که بتوانند این سوالات را پاسخ دهند به سطح بعد وارد می شوند. نمره ای که از این سطح به دست می آید بین ۲۰ تا ۴۹ می باشد.
  • سطح A2: در این بخش سوالات کمی پیشرفته می ‌شوند و زبان پایه افراد مورد ارزیابی قرار می گیرد. امتیازی که از این بخش به دست می‌ آید بین ۵۰ تا ۵۹ می باشد که در صورت کسب این امتیاز، متقاضی سطح مبتدی را دریافت می کند.
  • سطح B1: فقط افرادی که دانش متوسطه زبان ترکی را دارند می توانند از پس این مرحله از آزمون تومر برآیند. کسانی که چنین دانشی را دارند می توانند در کشور ترکیه کار های شخصی خود را به راحتی انجام دهند. نمره کسب شده از این سطح بین ۶۰ تا ۶۹ می باشد. اکثر دانشگاه های کشور ترکیه متقاضیانی که دارای مدرک سطح B1  آزمون زبان تومر هستند را ثبت نام می کنند.
  • سطح B2: فقط افرادی که دانش خوب و تقریباً بالایی از زبان‌ ترکی دارند می توانند به این سطح برسند. این افراد معمولا به زبان ترکی مسلط هستند و نمره ای بین ۷۰ تا ۷۹ دریافت می کنند.
  • سطح C1: برای رسیدن به این سطح از آزمون تومر باید تسلط تقریباً بالایی به زبان ترکی داشته باشید و بتوانید به خوبی به ترکی صحبت کنید و متوجه حرف های دیگران شوید. نمره مربوط به این سطح بین ۸۰ تا ۸۹ می باشد.
  • سطح C2: فقط کسانی قادر به رسیدن به این سطح هستند که به زبان ترکی به طور کامل تسلط دارند. این افراد همانند زبان مادری خود به زبان ترکی صحبت می کنند؛ به عبارت دیگر زبان دوم آن ها به اندازه زبان اولشان قوی است. نمره ای که از این سطح دریافت می‌ شود بین ۹۰ تا ۱۰۰ می باشد.

به افرادی که در آزمون تومر امتیازی کمتر از ۵۰ دریافت کنند، مدرکی داده نمی ‌شود. از آنجایی که سطوح C نشان دهنده تسلط کامل شخص به زبان ترکی هستند، کسب این دو سطح باعث با ارزش تر شدن مدرک شما می شود. برای پذیرش در برخی از دانشگاه های معتبر ترکیه، سطح مدرک تومر شما باید یکی از سطوح C باشد.

نتیجه و امتیازدهی آزمون تومر
نمونه مدرک تومر

منابع مربوط به آزمون تومر


برای شرکت در هر آزمون باید ابتدا منابع رسمی آن را مورد بررسی قرار دهید که این منابع معمولاً در سایت آزمون و یا سایت های مربوطه قابل مشاهده هستند. آزمون زبان تومر نیز مانند کنکور دارای منابع مختلفی می باشد که افراد می‌ توانند بر حسب توانایی و کلاس های خود، آن ها را انتخاب و تهیه کنند. مهم ترین منابع مربوط به تست تومر عبارتند از:

  • کتاب های HiTiT: یکی از بهترین منابع برای آزمون زبان تومر، این مجموعه کتاب ها هستند که مخصوص این آزمون می باشند. اگر به دنبال قبولی صد در صد در آزمون تومر هستید، باید این کتاب ‌ها را تهیه کنید.
  • کتاب های MER: این مجموعه کتاب ها مانند مجموعه قبلی جزء مهم ترین کتاب های آزمون زبان تومر هستند و به شما کمک شایانی برای قبولی در آزمون می ‌کنند. از نکات مثبت این کتاب ها، نمونه سوالات آزمون های تومر سال های گذشته می باشد که باعث باز شدن دید شما نسبت به آزمون تومر می گردد.
  • دیکشنری زبان ترکی: قطعا به فرهنگ لغت زبان ترکی در خواندن منابع آزمون زبان تومر نیاز پیدا می کنید. دیکشنری های ترکی مانند دیکشنری های انگلیسی می باشند و بهترین آن ها فرهنگ لغت Büyük Türkçe Sözlük است.
  • کتاب گرامر زبان ترکی: برای موفقیت در این آزمون حتماً باید به گرامر زبان ترکی مسلط باشید. یکی از بهترین کتاب های گرامر زبان ترکی را تهیه کنید و به طور دقیق آن را مطالعه کنید.
  • کتاب راهنمای آزمون زبان تومر: این کتاب حاصل همکاری دانشگاه قاضی و دانشگاه آنکارا می باشد و تمامی نکاتی که متقاضیان آزمون تومر باید بدانند را فراهم کرده است.
منابع مربوط به آزمون تومر
قبولی در آزمون زبان تومر

آزمون زبان تومر در تهران

از آنجایی که ایرانیان تمایل شدیدی به تحصیل در ترکیه و مهاجرت به آن جا نشان داده ‌اند، دارا بودن مدرک تومر می تواند نکته مثبتی برای آن ها باشد و کار های اقامت و تحصیل آن ها را جلو بیاندازد. در سال های قبل، ایرانیانی که تمایل به شرکت در آزمون تومر داشتند باید از طریق ویزای توریستی این کشور اقدام می‌ کردند و با سفر به شهر های ترکیه در این آزمون شرکت می ‌کردند. دو سال پیش شرایط تغییر کرد و برای اولین بار آزمون زبان تومر در کشور ایران و دانشگاه تهران برگزار گردید. 

نه تنها در کشور ایران؛ بلکه در سایر کشور ها نیز این آزمون برگزار شد. این موضوع باعث شد تا بسیاری از افرادی که قادر به رفتن به ترکیه نبودند بتوانند در کشور خود در آزمون تومر شرکت کنند و در صورت قبولی به ترکیه مهاجرت کنند. زمان انجام این آزمون از قبل اعلام می شود و شما با ثبت نام در سایت آن می توانید در حوزه آزمون که دانشگاه تهران است حضور پیدا کنید.

چه کسانی باید آزمون تومر را بگذرانند؟


طبق نظر دپارتمان دانشگاه های دولتی کشور ترکیه، دانشگاه ها و رشته های مختلف تحصیلی به سطح مخصوصی از مدرک تومر نیاز دارند؛ برای مثال اگر قصد تحصیل در رشته ‌های دندانپزشکی، پزشکی و داروسازی را دارید باید در آزمون تومر به سطح C1  رسیده باشید. برای انتخاب رشته های مهندسی در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه، سطح مدرک شما باید B1  یا B2  باشد. برای تحصیل در مقطع ارشد یا دکترا همه رشته های دانشگاه های دولتی ترکیه باید در آزمون زبان تومر به سطح B2  رسیده باشید.

همان طور که گفته شد؛ برای انجام کار پاره وقت یا تمام وقت در کشور ترکیه باید علاوه بر رزومه خود، مدرک آزمون تومر خود را نیز به کارفرما ارائه دهید. افرادی که تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان و بین المللی ترکیه را دارند، بر اساس نوع دانشگاه ممکن است نیازی به ارائه مدرک تومر نداشته باشند. برای تحصیل در مقطع ارشد و دکترا در همه دانشگاه های بین المللی ترکیه دیگر نیازی به کسب مدرک تومر ندارید و بر اساس نوع دانشگاه باید مدارک تسلط به زبان انگلیسی مانند آیلتس یا تافل را ارائه دهید.

برای آشنایی کامل با تحصیل پزشکی در ترکیه می توانید. این مقاله را مطالعه نمایید.

؟چه کسانی باید آزمون تومر را بگذرانند
تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه

مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون تومر


برای شرکت در همه آزمون ها اعم از آزمون زبان تومر باید مدارک مختلفی را ارائه دهید تا بتوانید در آزمون ثبت نام و شرکت کنید. برای ثبت نام در این آزمون به دو قطعه عکس پرسنلی استاندارد نیاز دارید. از آنجایی که این آزمون مربوط به کشوری خارجی می‌ باشد باید کپی پاسپورت خود را نیز همراه با مدارک مربوط به آزمون تومر ارائه دهید و اگر تاریخ پاسپورت شما به اتمام رسیده است، سریعاً برای تمدید آن اقدام کنید. اگر به طور کلی فاقد پاسپورت هستید، باید شناسنامه خود را به زبان ترکی ترجمه کنید و همراه با دیگر مدارک خود را ارائه دهید.

آقایانی که کارت پایان خدمت سربازی را ندارند ممکن است برای دریافت پاسپورت دچار مشکل شوند؛ چرا که بدون وجود این کارت، دریافت پاسپورت غیر ممکن است. برای رفع چنین مشکلی می توانید از ترجمه شناسنامه خود استفاده کنید و آزمون تومر را در داخل کشور خود بدهید. اگر به دلیل محصل بودن فاقد کارت پایان خدمت هستید می توانید به کمک یک گواهی اشتغال به تحصیل پاسپورت خود را دریافت کنید و با این کار برای مهاجرت به ترکیه آماده باشید.

مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون توم
صفر تا صد آزمون زبان تومر

همچنین جهت مشاهده راهنمای کامل آزمون یوس و آزمون ست می توانید. این مقاله را مطالعه نمایید

ثبت نام در آزمون زبان تومر


برای ثبت نام در این آزمون باید تمامی مدارکی که در بخش قبل گفته شد را آماده کنید و با در دست داشتن این مدارک به مراکز ثبت نام مراجعه کنید و هزینه آزمون تومر را پرداخت کنید.

با انجام این مراحل یک حساب کاربری در سامانه UTS  برای شما ساخته می شود و رمز عبور و نام کاربری در اختیار شما قرار می گیرد. شما می توانید به بخش آزمون آزمایشی این سایت مراجعه کنید و سطح زبان ترکی خود را مورد سنجش قرار دهید. این آزمون ها مهارت شما را می سنجند و سطح شما را برای آزمون اصلی تعیین می کنند؛ به همین خاطر است که شرکت در آن ها ضروری و مهم است. حتی می توانید از نمونه سوالات موجود در این سایت کمک بگیرید و خود را برای آزمون تومر آماده کنید.

ثبت نام در آزمون زبان تومر
مهاجرت به کشور ترکیه

    

هزینه ثبت نام در آزمون زبان تومر

برای ثبت نام در آزمون دیپلم تومر باید ۱۵۰ یورو و برای ثبت نام در آزمون گواهی تومر باید ۱۰۰ یورو پرداخت کنید.

کلاس های آزمون زبان تومر


اگر به دنبال قبولی صد در صد در آزمون زبان تومر هستید، باید در کلاس ‌های آمادگی آن شرکت کنید. این کلاس ها در کشور ایران نیز برگزار می‌ شوند و معمولاً در شهر های بزرگ و بیشتر در آذربایجان غربی و شرقی وجود دارند. کلاس های آزمون تومر به دو صورت حضوری و آنلاین ارائه می شوند و انتخاب آن ها بستگی به متقاضی دارد. کلاس آنلاین تفاوتی با کلاس حضوری ندارد و تمامی آموزش های کلاس حضوری در کلاس آنلاین نیز داده می شود و شما می توانید هر زمان که سوالی داشتید به استاد خود دسترسی داشته باشید.

پس اگر قادر به شرکت در کلاس های حضوری نیستید، از کلاس های آنلاین استفاده کنید. هم کلاس های حضوری و هم کلاس های آنلاین آزمون تومر مزایای خود را دارند که در این بخش به آن ها می‌ پردازیم:

مزایای کلاس های حضوری تومر

  • یادگیری بهتر
  • توجه بیشتر به کلاس و درس
  • دسترسی راحت تر به استاد
  • دسترسی به هم کلاسی ها و سوال پرسیدن از آن ها

مزایای کلاس های آنلاین تومر

  • دسترسی به کلاس در همه حالت
  • صرفه جویی در هزینه و زمان
کلاس های آزمون زبان تومر
ثبت نام در کلاس های آزمون زبان تومر

هزینه کلاس های آزمون تومر


همانند سایر کلاس های آنلاین و حضوری، هزینه کلاس های آنلاین آزمون زبان تومر نیز نسبت به کلاس های حضوری کمتر می باشد. اگر می خواهید در هزینه های خود صرفه جویی کنید بهتر است از کلاس های آنلاین کمک بگیرید. این کلاس ها در کشور ترکیه معمولا در شهر های استانبول و آنکارا برگزار می شوند و هزینه آن ها حدود ۷۵۰ الی ۲۸۰۰ دلار می ‌شود. 

کلاس های آزمون تومر در ایران، مانند کلاس های زبان انگلیسی به صورت ترمی هستند و در هر ترم بخشی از مباحث تدریس می شود. هزینه کل کلاس های مجازی آزمون زبان تومر در ایران بین ۴ الی ۶ میلیون و هزینه کلاس های حضوری بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون می شود که بستگی به آموزشگاه و استاد دارد. البته باید در نظر داشته باشید که هزینه کلاس های خصوصی قطعا بیشتر از این می‌ شود.

زمان برگزاری آزمون تومر

این آزمون نیز مانند بسیاری از آزمون‌ ها زمان برگزاری دقیقی ندارد. اگر ساکن ترکیه هستید، هر روزه از ساعت ۹ تا ۱۲:۳۰ می توانید به دانشگاه آنکارا مراجعه کنید تا کار های ثبت نام شما را انجام دهند و زمان آزمون را به شما اعلام کنند. نتایج آزمون نیز تا دو هفته پس از برگزاری آزمون اعلام می شود. در صورتی که موفق به دریافت نمره قبولی نشدید می توانید دوباره برای ثبت نام در آزمون تومر اقدام کنید.

اگر ساکن ایران هستید و می خواهید در کشور خود آزمون را شرکت کنید، باید با مراکز وابسته به دانشگاه آنکارا هماهنگ کنید، زمان آزمون توسط آن ها به شما اطلاع داده می شود. معمولاً در ایران هر ماه تست تومر برگزار می ‌شود و در صورت عدم قبولی می توانید ماه بعد دوباره در آن شرکت کنید.

زمان برگزاری آزمون تومر
آمادگی برای آزمون زبان تومر

نکاتی در رابطه با آزمون تومر

  • مانند سایر آزمون ‌هایی که در ایران برگزار می ‌شود، همراه داشتن گوشی موبایل، لپ تاپ، کتاب و … در زمان آزمون ممنوع می باشد.
  • شرکت ‌کنندگان باید ۳۰ دقیقه پیش از شروع آزمون در حوزه امتحانی حضور یابند و مدارک مربوطه را به همراه داشته باشند.
  • متقاضی اجازه ندارد با خود همراه به حوزه امتحانی بیاورد.
  • هر شخص باید در مکانی که برای او انتخاب شده است بنشیند و با وارد کردن اطلاعات خود آزمون را شروع کند.
نکاتی در رابطه با آزمون تومر
آزمون های بین المللی کشور ترکیه

سخن پایانی

در این مطلب به توضیح آزمون تومر، انواع، کلاس ها و نتایج آن پرداختیم. همان طور که متوجه شدید؛ این آزمون بسیار مهم و حیاتی می باشد و در صورتی که قصد ادامه تحصیل و یا اشتغال به کار در کشور ترکیه دارید باید حتماً یکی از مدارک زبان این کشور را تهیه کنید. اگر می‌ خواهید مدرک زبان ترکی شما معتبر باشد و با آن بتوانید در دانشگاه های دولتی ترکیه درس بخوانید، بهتر است هر چه سریع تر برای دریافت مدرک آزمون تومر اقدام کنید. 

برای دریافت این مدرک نیازی نیست حتما به ترکیه سفر کنید، با مراجعه به مراکز وابسته به دانشگاه آنکارا که در ایران فعالیت می کنند، می توانید کلاس های مربوطه را شرکت کنید و برای آزمون ثبت نام کنید.

راهنمای کامل آزمون یوس ترکیه YOS

راهنمای کامل آزمون یوس ترکیه

 

آزمون یوس ترکیه یک آزمون ورودی مختص دانشجویان بین المللی است که قصد تحصیل در ترکیه را دارند. با شرکت در این آزمون مهم و ارزشمند، دانشجویان از امکاناتی برخوردار خواهند شد که اجازه تحصیل در مبانی همچون روانشناسی، داروسازی، پزشکی، حقوق، معماری و غیره را خواهند داشت. شرکت در آزمون YOS چه شرایطی دارد؟ این آزمون به چه زبانی برگزار می گردد؟ چه افرادی می توانند در آن شرکت کنند؟ برای دریافت تمامی پرسش های خود در ادامه با نبولا آکادمی همراه باشید تا به بایدها و نبایدهای این آزمون بپردازیم. 

آزمون یوس
آزمون یوس ترکیه برای دانشجویان بین المللی

آزمون یوس ترکیه YOS چیست؟

آزمون یوس ترکیه یکی از با اهمیت ترین آزمون ها برای دانشجویان خارجی بوده و شرط قبولی در دانشگاه های دولتی و خصوصی این کشور به دست آوردن نمره قابل قبول در این آزمون است. هرچند برخی از دانشگاه های خصوصی با ارائه مدارک لازم نیز به پذیرش دانشجویان می پردازند. در رابطه با نحوه آزمون باید بگوییم که معمولا در اکثر امتحانات 80 سؤال درج می شود که 45 سؤال برای سنجش IQ و سؤال باقی مانده نیز به مباحث ریاضی مربوط می گردد. 

لازم است به حضورتان برسانیم که قبولی در آزمون یوس ترکیه به مدت 2 سال اعتبار داشته و اگر در طول این دوره نتوانید شرایط تحصیل خود را فراهم آورید، نیاز به آزمون مجدد خواهید داشت. اگر به دنبال ترسیم آینده ای بهتر برای خود هستید و مشتاق قبولی در دانشگاه های عالی ترکیه می باشید، باید بدانید که اولین قدم تحصیل در این کشور شرکت در دوره آزمون یوس ترکیه است. 

آزمون یوس
آزمون یوس ترکیه شرط قبولی در ترکیه

درجه سختی آزمون YÖS تا چه حد می باشد؟

قابل توجه آن دسته از عزیزانی که در رابطه با نحوه برگزاری آزمون یوس ترکیه سؤال دارند باید بگوییم که این آزمون خیلی هم سخت نبوده و سؤالات از منابع مربوطه هستند. اگر قبل از بارگذاری امتحان بر سؤالات تسلط داشته باشید، ما به شما قول نمره خوبی را می دهیم. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که درجه سختی هر آزمون در دانشگاه های مختلف متفاوت است.

آزمون یوس ترکیه به چه نوع زبان رسمی برگزار می گردد؟

اصلاً نیازی نیست که در رابطه با زبان آزمون یوس ترکیه نگرانی در دل خود راه دهید. این آموزش در انواع زبان ها همچون فارسی، ترکی، انگلیسی، عربی و … برگزار می گردد. البته بیشتر سؤالات آن با زبان ترکی نگاشته شده اند که بهتر است به تقویت زبان ترکی خود نیز بپردازید. هر چند بخش زیادی از امتحان که به سؤالات ریاضی اختصاص داده شده است، نیازی به زبان نداشته و فقط کافی است که مهارت و توانایی های خود را پیاده کنید.

آزمون یوس
زبان رسمی آزمون یوس ترکیه

سوالات آزمون YÖS دارای چه بخش هایی می باشد؟

این توصیه از مشاوران ما را فراموش نکنید که شرط اصلی قبولی در هر آزمونی اطلاع داشتن از شرایط و نحوه طرح سؤالات آزمون است. سرفصل سؤالات آزمون YÖS ترکیه از سه مبحث سؤالات هوش، مهندسی و ریاضی تشکیل شده است. آزمون یوس ترکیه که دارای 80 تا 100 سؤال است، دارای 100 نمره می باشد.

  1. سؤالات تست هوش

معمولا 40 تا 50 درصد سؤالات را تست هوش تشکیل داده است. البته هر فردی با هوش معمولی نیز می تواند پاسخگوی تمامی سؤالات باشد به شرطی که از قبل خود را برای امتحان با تمرین و تکرار آماده کرده باشد. 

  1. سؤالات ریاضی

هر مبحثی که شما در طول دوران تحصیلی خود در دوره دبیرستان آموزش دیده اید را می توانید در آزمون یوس ترکیه مشاهده کنید. سؤالاتی که از توابع، مثلثات و لگاریتم شروع و به سمت مشتقات و انتگرال ها و … پایان می یابند. این سؤالات 30 تا 40 درصد از سهم آزمون را به خود اختصاص داده اند و با مطالعه منابع اصلی این آزمون می توانید با موفقیت از آن عبور کنید.

  1. سوالات مهندسی

آزمون یوس ترکیه از بخش دیگری که در کل 10 تا 15 سؤال هستند، برخوردار می گردد که مباحث هندسی، زوایا، دایره ها، مثلث ها و .. را به تصویر می کشد. البته به دلیل اینکه این بخش سؤالات کمی را در خود گنجانده، ممکن است که مطالعه آن ها نادیده گرفته شود. هرگز این اشتباه را نکنید. برای قبولی در آزمون YOS ترکیه شما به هر سه بخش احتیاج دارید.

آزمون یوس
بخش های مختلف سوالات آزمون YÖS

مقاله پیشنهادی:آزمون تومر و آزمون آلس کلیک نمایید.

چه کسانی اجازه شرکت در آزمون یوس را دارند؟

خوشبختانه شرکت در آزمون یوس ترکیه با محدودیت سنی همراه نبوده و هر فردی که دیپلم نظام جدید و یا نظام قدیم خود را دریافت کرده باشد می تواند برای ادامه تحصیل به این کشور زیبا با امکانات بالقوه مهاجرت نماید. بنابراین تا پایان دوره دبیرستان امکان شرکت در آزمون YOS ترکیه فراهم است.

مراحل ثبت نام در آزمون YÖS

یکی از ساده ترین راهکارها جهت ثبت نام و شرکت در آزمون YÖS از طریق اینترنتی است که به شرح زیر می باشد:

  • وارد سایت دانشگاهی که مدنظر دارید، شوید.
  • دفترچه آزمون را مطالعه کنید و محل برگزاری آزمون را بدانید.
  • اطلاعاتی که دانشگاه از شما درخواست کرده است را تکمیل کنید.
  • هزینه مربوط به آزمون یوس ترکیه را پرداخت نمایید.
  • حال می توانید زمان مشخص شده را مشاهده کنید و خود را برای مهاجرت به ترکیه آماده نمایید.

میزان هزینه جهت شرکت در آزمون YÖS

میزان هزینه شرکت در آزمون YÖS بستگی به نوع دانشگاه شما اعم از دولتی و خصوصی دارد. اگر تحصیل در دانشگاه های دولتی انتخاب شماست، می بایست مبلغی حدود 400 لیر پرداخت کنید. برخی از دانشگاه های خصوصی هزینه ای بابت شرکت در آزمون نمی گیرند و برخی دیگر هم مبالغ کمتری دریافت می کنند. بنابراین هزینه جهت شرکت در آزمون YÖS بستگی به انتخاب دانشگاه شما دارد. 

C:\Users\M&M\Desktop\تحصیل-در-ترکیه.jpg
هزینه جهت شرکت در آزمون YÖS

مراحل شرکت در آزمون یوس ترکیه

قبل از اینکه تصمیم داشته باشید در آزمون یوس ترکیه شرکت کنید، ابتدا باید با شرایط و مراحل قبل آزمون به خوبی آشنا باشید.

  1. مراحل پیش ثبت نام

در مرحله پیش ثبت نام شما باید یک آدرس ایمیل معتبر برای خود داشته باشید و با ورود به سایت دانشگاه فرم ثبت نام را تکمیل و ارسال نمایید و شهر مورد نظر خود را انتخاب می نمایید. علاوه بر آن نیاز است تا پاسپورت خود را نیز به صورت اسکن شده آپلود کنید. زمانی که تمامی اطلاعات و فرم درخواست را تکمیل نمودید، دکمه ارسال را بر می گزینید و پس از آن کدی به شما ارسال شده و حساب کاربری در دانشگاه راه اندازی می شود.

  1. ثبت نام در آزمون یوس ترکیه

بعد از اینکه جهت شرکت در آزمون یوس ترکیه مراحل بالا را با موفقیت گذراندید، نوبت به ثبت نام خود آزمون می رسد. شما می بایست در سیستم دانشگاه مربوطه که از طرف خود سازمان ارسال می شود ثبت نام کرده و وارد قسمت  Aday Sistemi  شوید و اطلاعات لازم را تکمیل کنید. حال نوبت به پرداخت هزینه می رسد که پس از پرداخت، پیام تأییدیه را دریافت خواهید کرد.

  1. شرکت در آزمون

بعد از ثبت نام شما می توانید تاریخ و روز آزمون خود را چک کنید. برای دریافت کارت آزمون به شما ایمیلی ارسال می گردد. کارت را چاپ کرده و در هنگام روز آزمون یوس ترکیه با خود به همراه داشته باشید.

image 36
شرکت در آزمون یوس ترکیه

مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون یوس ترکیه

مدارکی که شما عزیزان علاقه مند به تحصیل در کشور ترکیه برای آزمون YÖS نیاز دارید، شامل موارد درج شده در زیر هستند:

  • تمام کارنامه های دوران تحصیلی دبیرستان
  • مدرک دیپلم و گواهی اشتغال به تحصیل سال سوم دبیرستان
  • رسید مربوط به پرداخت هزینه ثبت نام
  • عکس و پاسپورت معتبر
  • اخذ مدرک پیش دانشگاهی

حداقل نمره برای قبولی در آزمون یوس ترکیه

همانطور که در طول این مقاله اشاره نمودیم، جمع کل نمرات در آزمون یوس ترکیه 100 می باشد که دانشجویان می توانند با اخذ نمره 50 نیز مورد قبول در دانشگاه باشند. اگر نمره پایین تر از 50 باشد، حق انتخاب رشته در هیچ کدام از دانشگاه ها را نخواهید داشت. البته رشته های پرطرفداری همچون پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی حداقل جمع نمرات باید به 90 برسد. در کل حداقل نمره برای قبولی در آزمون یوس ترکیه بستگی به دانشگاهی دارد که انتخاب کرده اید. 

آیا امکان شرکت در آزمون یوس در ایران نیز وجود دارد؟

یک خبر بسیار عالی برای افرادی که در حال حاضر شرایط رفتن به ترکیه و یا پرداخت هزینه های رفت و آمد را ندارند، این است که داوطلبان می توانند در خود ایران نیز در آزمون یوس شرکت نمایند. درجه سختی و آسانی این آزمون هیچ تفاوتی با کشور ترکیه ندارد و نتایج آزمون نیز از اعتبار یکسانی برخوردار هستند. تنها مزیتی که این فرصت برای شما ایجاد می نماید، صرفه جویی در هزینه ها و آزمون در داخل خود کشورمان است. 

C:\Users\M&M\Desktop\Düzce-Üniversitesi.jpg
شرکت در آزمون یوس در ایران

مهم ترین قدم جهت آمادگی برای YOS ترکیه

برای آمادگی جهت آزمون یوس ترکیه تسلط داشتن به مهارت های زبان ترکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. برای اینکه بتوانید در برنامه‌های تحصیلی دانشگاه‌های این کشور به موفقیت روزافزونی دست پیدا کنید، لازم است، تسلط کافی بر زبان ملی کشور ترکیه داشته باشید. یک قسمت از آزمون یوس ترکیه مربوط به سنجش میزان زبان ترکی دانشجویانی است که اگر نتوانند حداقل نمره را در آن به دست بیاورند، یک سال قبل از اینکه به دانشگاه بروند، می بایست در کلاس های آموزش زبان ترکی دانشگاه شرکت کنند. ما در دوره های آموزشی YÖS با توجه به شرایط از پیش تعیین شده در نبولا آکادمی تمامی این آموزشات لازم را در اختیار کاربران قرار می دهیم.

شرایط شرکت در آزمون YOS ترکیه چگونه است؟

اولین شرط داوطلبانی که قصد دارند در آزمون YOS ترکیه به تحصیل بپردازند، فارغ التحصیل از دبیرستان یا مؤسسات آموزشی که با دبیرستان برابری می کنند، می باشد. حتی آن دسته از دانش آموزانی که سال آخر دبیرستان هستند هم اجازه شرکت در آزمون را دارند. آزمون یوس ترکیه تنها مخصوص افراد خارجی بوده و افرادی که تابعیت ترکیه را دارند، نیازی به این آزمون نخواهند داشت. حتی افرادی که دو تابعیتی بوده و شهروند ترکیه محسوب می گردند هم آزمون یوس نخواهند داد.

C:\Users\M&M\Desktop\9-13.jpg
شرایط شرکت در آزمون YOS ترکیه

پس از دریافت نمره قبولی با ارائه مدارک لازم می توانید در دانشگاه های ترکیه و در همسایگی ایران به تحصیل بپردازید. بیشتر افرادی که تاکنون در آزمون YOS شرکت کرده اند، اهل کشورهایی همچون ایران، افغانستان، تاجیکستان، سوریه و .. بوده اند که در میان جوانان ایرانی بسیار پر طرفدار می باشد. تمامی اطلاعات مربوط به آزمون را می توانید از وبسایت و مشاوره سیتی ریلتی ترکیه نیز به دست آورید. از جمله مهم ترین دانشگاه هایی که آزمون ورودی یوس دارند، شامل 

  • دانشگاه کاپادوکیا
  • دانشگاه‌ هارران شانلی اورفا
  • دانشگاه استانبول کولتور
  • دانشگاه مونزور تونجلی
  • دانشگاه جمهوریت سیواس
  • و …

نکات مهم در هنگام شرکت در آزمون یوس ترکیه

توجه داشته باشید، در روز آزمون به همراه داشتن لوازمی همچون مداد نرم، پاک کن و آب معدنی لازم است. کشور ترکیه بر روی هر گونه تقلب حساس بوده و می تواند شما را برای همیشه از آزمون های بین المللی ترکیه حذف کند. بنابراین به این نکات توجه داشته باشید. همراه داشتن برگه ورود به جلسه و داشتن اصل پاسپورت مهم و ضروری می باشد. سعی کنید که دیر به جلسه آزمون نرسید که درها بسته می شوند و فرصت طلایی خود را از دست خواهید داد. استفاده از هر گونه لوازم التحریر نیز در آزمون ممنوع می باشد.

آیا دانشجویان پس از قبولی در دانشگاه اجازه کار کردن دارند؟

پس از اخذ اقامت و دریافت بورسیه تحصیلی و ورود به دانشگاه های ترکیه، دانشجویان می توانند دارای شغل معقولی در این کشور باشند. البته این مورد مستلزم آن است که افراد بتوانند زبان ترکی را به خوبی فرا گیرند. بعد از این که از دانشگاه ترکیه فارغ التحصیل شدید، می توانید در همان کشور به اقامت پرداخته و درآمد خوبی نیز داشته باشید. درواقع یوس آزمونی است که از ارزش و اهمیت بسیار زیادی در ترکیه برخوردار می باشد و پیدا کردن یک شغل خوب نیز کار چندان سختی نخواهد بود.

C:\Users\M&M\Desktop\qjnprlxpeejs.jpg
درآمد خوب با تحصیل در ترکیه

جزئیات دقیق سوالات هوش و ریاضی YOS Exam 

همه ما می دانیم که ریاضی یکی از دروس پایه ای می باشد که دانش آموزان از ابتدا تحصیل خود تا پایان فارغ التحصیلی با آن سروکار دارند. همان‌طور که اشاره نمودیم بخش قابل توجهی از آزمون YOS مربوط به دروس ریاضی می باشد که در دوران دبیرستان آن ها را گذرانده اید. برای پاسخگویی به این سؤالات شما تنها به مهارت، تمرین و حل نمونه سؤالات نیاز دارید. دوره های نبولا آکادمی به خوبی می تواند شما محصلان را در این راه کمک کند.

مدارک مورد نیاز در زمان ثبت نام آزمون یوس ترکیه

در زمان ثبت نام آنلاین در آزمون یوس ترکیه مدارکی که نیاز است تا در کنار خود جهت تکمیل اطلاعات داشته باشید، شامل موارد زیر می گردد:

  • اسکن از مدارک دیپلم و یا پیش دانشگاهی
  • عکس های سه در چهار ( عکس های قدیمی پذیرفته نمی شوند)
  • کامل کردن فرم ثبت نام آزمون
  • اسکن از گذرنامه و یا کارت ملی
  • پرداخت هزینه

برای این آزمون حتماً باید به یک ایمیل خصوصی دسترسی داشته باشید. بنابراین در هنگام ثبت نام یک ایمیل معتبر برای خود بسازید. 

C:\Users\M&M\Desktop\unnamed.jpg
مدارک مورد نیاز در زمان ثبت نام آزمون یوس

اولین قدم تحصیل در ترکیه با مشاوره و شرکت در دوره های نبولا آکادمی

با تمام مراحل و شرایطی که در طول این مطلب به عرضتان رساندیم، آیا می دانستید سریع ترین راهی که شما علاقه مندان را به شرکت در آزمون یوس ترکیه با کسب نمرات برتر ترغیب می نماید، مشاوره و شرکت در دوره های یوس است. نبولا آکادمی به عنوان ارائه دهنده مشاوره ای تخصصی و اثربخش، در کنار آموزش عالی راه را برای کسب موفقیت هموار کرده و در تمام پروسه اخذ پذیرش از دانشگاه های خصوصی و دولتی همواره در کنار دانشجویان عزیز می باشد. 

هدف اصلی ما از تشکیل تیم نبولا آکادمی، آمادگی دانش جویان برای شرکت در آزمون یوس ترکیه، آموزش زبان های خارجی با محوریت زبان ترکی به علاقه مندان و دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه می باشد. یکی از مهم‌ترین وجه تمایز ما با دیگر موسسه ها موقعیت جغرافیایی آکادمی می باشد که در خود شهر استانبول واقع گشته است. به همین خاطر همیشه به کاربران و افراد حاضر در این موسسه می گوییم که نگران اسکان و اخذ اقامت ترکیه نباشید. ما تا پایا کار، تا پایان شرکت در آزمون یوس ترکیه و تا پایان دریافت بورسیه تحصیلی همراه شما عزیزان خواهیم بود.

C:\Users\M&M\Desktop\homework-2521144_1920.jpg
شرکت در دوره های نبولا آکادمی

شرکت در دوره های و کلاس های آموزش YÖS مناسب چه افرادی است؟

همانطور که خود نیز مستحضر هستید، جهت اخذ ویزا و تحصیل در کشور ترکیه داوطلبان نیاز به آزمون یوس ترکیه دارند. با توجه به اینکه مباحث مربوط به یوس و شرایط تحصیلی کشور ترکیه یک مبحث ناشناخته برای دانش جویان ما می باشد، مطمئناً هر فردی قبل از شرکت در آزمون یوس ترکیه به مشاوره و پشتیبانی کامل جهت به دست آوردن آمادگی های لازم نیاز دارد. دوره های آنلاین یوس یکی از کارآمدترین آموزشاتی هستند که داوطلبان به خوبی با مفاهیم یوس آشنایی پیدا می کنند.

اگر می خواهید با دروس و سرفصل های آزمون یوس ترکیه به خوبی آشنا شوید و از مشاوره های کاربردی و مؤثر آن ها بهره مند گردید، با نبولا آکادمی همراه باشید. شرکت در دوره های و کلاس های آموزش YÖS کاملا مناسب افرادی است که هیچ‌گونه اطلاعی در این باره نداشته و می‌خواهند به موفقیت صد در صدی دست پیدا کنند.

وجه تمایز خدمات نبولا آکادمی با دیگر موسسات

  • بهره مندی از نرم افزارها و آپ های گوناگون با بروز ترین تکنولوژی های روز
  • وجود پشتیبانان و مشاورین آموزشی از برجسته ترین افراد با تجربه
  • حمایت کادر پشتیبانی بسیار آگاه از منابع علمی و آموزشی و بررسی و بازنگری آن ها
  • همراه بودن با دانشجویان در هر مرحله از آزمون و رفت و برگشت های ترکیه
  • ارائه دهنده انواع زبان های آموزشی اعم از ترکی و انگلیسی

سوالات متداول

  1. آیا آزمون YÖS در زمان مشخصی میان تمامی دانشگاه ها برگزار می شود؟

خیر آزمون YÖS یک آزمون جهانی نبوده و هر دانشگاهی نیز در هنگام ثبت نام زمانی را برای آزمون خود تعیین می کند که شما باید در دانشگاه در همان روز و ساعت حضور داشته باشید. این آزمون ها معمولا از اواسط فروردین تا اوایل خرداد هر سال به مدت دو ماه برگزار می گردند.

  1. آزمون YÖS چند بار در سال برگزار می شود؟

به زمان برگزاری آزمون یوس ترکیه حتماً توجه کنید تا فرصت را از دست ندهید. هر دانشگاهی یکبار درسال  این آزمون را برگزار می کند که اگر امتحان را از دست دهید، باید در انتظار سال آینده بمانید. البته هستند معدود دانشگاه هایی که چند بار درسال آزمون می گیرند.

  1. چگونه در آزمون YÖS قبول شویم؟

داشتن یک مشاوره خوب و عالی، تمرکز و برنامه ریزی و مطالعه منابع مختلف از جمله عواملی مهمی هستند که شما را قدم به قدم در رسیدن به تحصیل در ترکیه و گرفتن بورسیه کمک می نمایند. 

  1. آیا آزمون YÖS نمره منفی نیز دارد؟

در برخی از دانشگاه ها آزمون یوس ترکیه دارای نمره منفی می باشد که نسبت آن نیز 4 به یک است. یعنی هر 4 جواب غلط، یکی از پاسخ های صحیح شما را سوخت می کند. هستند، دانشگاه هایی هم که نمره منفی در نظر نمی گیرند.

C:\Users\M&M\Desktop\آزمون-یوس.jpg
نمره منفی در آزمون یوس ترکیه

جمع بندی نهایی

ترکیه، کشوری که این روزها با استقبال بسیاری از دانشجویان ایرانی روبرو شده است. تحصیل در ترکیه انتخابی، هوشمندانه و منطقی، اقتصادی و در عین حال قابل اطمینان می باشد. آزمون یوس ترکیه می تواند راهی مطمئن و عالی برای رسیدن شما به اهداف والا باشد. دوره های نبولا آکادمی شما را برای رسیدن به آنچه که می خواهید ترغیب خواهد نمود. برای به دست آوردن فرصت های کاری کم نظیر در ترکیه، زندگی ایده آل و تحصیلات عالی آزمون یوس از دست ندهید. ما شرایط شرکت در آزمون یوس را به طور کامل به عرضتان رساندیم. با بهره مندی از این نوشتار می توانید اطلاعات خود در حوزه این آزمون ورودی تکمیل کنید.