Skip to content

نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های ترکیه

ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های ترکیه

با توجه به شرایط بسیار آسان و ایده آل دانشگاه های ترکیه و نحوه پذیرش دانشجو توسط آن ها، همچنین نزدیک بودن این کشور به ایران عزیز ما و مشابهت و نزدیکی هزینه های زندگی این کشور با ایران، تعداد متقاضیان تحصیل در ترکیه در سال های اخیر رشد شگفت انگیزی داشته است. تحصیل در مقطع کارشناسی برای اکثر رشته ها 4 سال و برای برخی از رشته ها مانند پزشکی 6 سال طول می کشد. علاوه بر این، دانشجویان می توانند برای بورسیه تحصیلی اقدام کنند.

ترکیه هر ساله تعداد زیادی دانشجوی بین المللی در رشته های پزشکی و دندانپزشکی دارد زیرا شرایط در این کشور بسیار بهتر است.

آن چه که در این مقاله مورد بحث است نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های ترکیه است. نام دیگر ارزشیابی مدارک تحصیلی معادل سازی است که در ادامه آن را توضیح خواهیم داد.

معادل سازی چیست؟

معادل سازی فرآیندی برای شناسایی مدارک خارجی اخذ شده از موسسات آموزش عالی خارج از کشور است. برای شهروندان ترکیه که مدرک تحصیلی خود را از کشور های دیگر می گیرند، باید برای معادل سازی مدرک تحصیلی خارجی خود اقدام کنند و “معادل مدرک تحصیلی” خود را به همراه داشته باشند. برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه برای شهروندان غیر ترکیه این امر ضروری نیست.

ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های ترکیه
نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های ترکیه – نبولا آکادمی

نوع مدرک تحصیلی برای معادل سازی

آموزش متوسطه: برای معادل سازی مدارک مدارس متوسطه خارج از کشور، مدارک اخذ شده از مدارس متوسطه خارج از کشور مانند ریز نمرات، گواهی تحصیلی، گواهینامه بررسی می شود.

تحصیلات عالی: مدارک کاردانی، لیسانس یا فوق لیسانس گرفته شده از یک موسسه آموزش عالی بین المللی که توسط شورای آموزش عالی به رسمیت شناخته شده است، توسط (YOK  ) به رسمیت شناخته می شوند مانند مدرک های کارشناسی و کارشناسی ارشد که در ترکیه گرفته شده است.

شرایط تحصیل در دبیرستان در ترکیه

تحصیل در دبیرستان در ترکیه 4 سال طول می کشد، اما مدارسی هستند که علاوه بر آموزش عادی، زبان های خارجی را نیز آموزش می دهند که 5 سال طول می کشد.

در ترکیه دو نوع دبیرستان وجود دارد

دبیرستان آناتولی

دبیرستان دولتی

دبیرستان های دولتی عادی تدریس می کنند، اما دبیرستان های آناتولی زمان بیشتری را صرف آموزش زبان های خارجی می کنند. در نهایت دانشجویان می توانند با آزمون های جامع دانشگاهی وارد دانشگاه ها شوند.

البته مدرسه آنکارا و همچنین مدرسه ایرانیان استانبول ( مجتمع آموزشی فجر ایرانیان استانبول ) برای ایرانیان نیز هستند که زیر نظر آموزش و پرورش کشورمان فعالیت می کنند و به زبان فارسی هم تدریس می کنند. سایر مدارس ترکیه به جز برخی از مدارس بین المللی به زبان ترکی تدریس می کنند.

ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های ترکیه
ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های ترکیه

هزینه های تحصیل در ترکیه

برای کسانی که در مدارس دولتی تحصیل میکنند هزینه تحصیل بین 4 تا 6 میلیون تومان است اما این مدارس امکانات شبانه روزی ندارند اما مدارس بین المللی که این امکانات را دارند بین پانزده هزار تا سی هزار دلار و هزینه درخواست برای مدارک این دبیرستان ها نیز بین 100 تا 200 دلار است.

تحصیل در دانشگاه های ترکیه

یکی از شرایط ورود به دوره کارشناسی در دانشگاه های ترکیه داشتن مدرک دیپلم می باشد. اما شرایط سنی وجود ندارد و داوطلبان در هر سنی می توانند برای آن درخواست دهند. در دانشگاه های ترکیه زبان های مختلفی مانند انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و ترکی تدریس می شود اما بستگی به دانشگاه و رشته دارد. به طور کلی، اکثر دانشگاه های ترکیه به زبان ترکی کار می کنند و برای دانشجویانی که ترکی بلد نیستند کلاس های رایگان آموزش زبان وجود دارد.

اکثر دانشگاه های ترکیه خوابگاه ندارند، اما همه دانشجویان ترکیه بیمه درمانی دارند بنابراین تمام هزینه های پزشکی آنها رایگان است. حمل و نقل عمومی نیز برای دانشجویان 50 درصد تخفیف دارد.

برای ورود به هر دانشگاهی باید کنکور آن دانشگاه را هم بدهید اما برخی از دانشگاه ها به کنکور دانشگاه های دیگر بسنده می کنند و آزمون جداگانه ای ندارند. برخی از این دانشگاه ها به نتایج دیپلم یا کنکور در ایران بسنده می کنند.

تحصیل در ترکیه و شرایط دقیق اخذ اقامت تحصیلی ترکیه

 اولین کاری که باید شما انجام دهید، انتخاب نوع دانشگاه است. اگر می خواهید در دانشگاه ترکیه تحصیل کنید، باید بدانید که باید امتحان دهید:

اگر دانشگاه رشته ای را ارائه می دهد که می خواهید به زبان ترکی تحصیل کنید، باید آزمون YOS بدهید.

به همین ترتیب، اگر زبان آموزشی انگلیسی است، باید آزمون SAT بدهید

البته چنان چه می خواهید در دانشگاه خصوصی ترکیه درس بخوانید، به احتمال زیاد نیاز به آزمون ندارید، البته لازم به ذکر است که هر دانشگاهی دارای شرایط ورودی خاصی است. به عنوان مثال دانشگاه های خصوصی که دروسی مانند پزشکی و دندانپزشکی را ارائه می دهند، شرط معدل حداقل 15 دارند. (اگر هم مدرک دیپلم و هم پیش دانشگاهی داشته باشید، این شرط معدل برای هر دوی این دوره ها است و اگر فقط مدرک دیپلم داشته باشید، شرط معدل برای این مدرک شما در نظر گرفته می شود. )

تحصیل در ترکیه و مراحل اخذ مجوز اقامت تحصیلی

دو راه متداول برای دریافت مجوز اقامت تحصیلی وجود دارد و راه دوم بسیار راحت تر از راه اول است.

راه اول تحصیل در ترکیه و اخذ اقامت تحصیلی:

به این ترتیب با اقامت توریستی 90 روزه با پاسپورت ایرانی وارد ترکیه می شوید. در این مدت در صورت نیاز، آزمون ورودی را داده و در دانشگاه مورد نظر ثبت نام می کنید، سپس با اتمام ثبت نام دانشگاه، کارت دانشجویی می گیرید که برای دریافت مجوز تحصیل در ترکیه باید به دفتر اقامت ببرید. طول این ثبت نام به پولی که برای دانشگاه پرداخت کرده اید بستگی دارد.

راه دوم تحصیل در ترکیه و اخذ اقامت تحصیلی (راه آسان):

به این ترتیب که بسیار راحت تر است کار ثبت نام را به یکی از کارگزاران فعال در این زمینه در ترکیه مثل نبولا آکادمی بسپارید. در مدت زمان کوتاهی کارت دانشجویی به آدرس شما ارسال می شود و سپس با این کارت به آدرس سفارت ترکیه در کشور خود رفته و مجوز اقامت تحصیلی را دریافت می کنید.

نتیجه گیری نهایی نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های ترکیه

در مقاله ی نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های ترکیه  به بررسی نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی ترکیه و همچنین نحوه تحصیل در ترکیه پرداختیم. به طور کلی تحصیل در ترکیه در صورت وجود شرایط مالی مساعد، کار سختی نبوده و ایرانیان با کمک یک کارگزار مثل نبولا آکادمی می توانند به راحتی آن را انجام دهند.

تحصیل در ترکیه

ترکیه مقصد بسیاری از مهاجرین تحصیلی از ایران و دیگر کشورهای جهان بوده و رتبه بالایی در جذب دانشجویان بین الملل دارد. با کامل ترین راهنمای آشنایی و تحصیل در ترکیه با نبولا آکادمی همراه باشید.

فرم سینگل بلاگ

هنوز نظری داده نشده است.


دیدگاه خود را وارد کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *