Skip to content

تحصیل در رشته های هنرهای زیبا در ترکیه

محتوا

شاید خیلی کمتر در خصوص تحصیل در رشته های هنرهای زیبا در ترکیه مقاله یا مطلبی به زبان فارسی دیده باشید، به همین منظور سعی کردیم تا مقاله ای را با این مضمون برای راهنمایی متقاضیان رشته های هنر در ترکیه تهیه کنیم.
معمولاً مجموعه ی رشته های هنر در اکثر دانشگاه های جامع کشور ترکیه ارائه می‌شود، در این میان برخی دانشگاه ها مثل دانشگاه معمار سینان نگاه خاصی به هنر دارد. برای ورود به رشته های هنری در دانشگاه های ترکیه، همانند دیگر رشته دو روش با آزمون و بدون آزمون وجود دارد، که برای ورود به دانشگاه های دولتی ترکیه بسته به دانشگاه، نمره ی قبولی از یکی از دو آزمون یوس یا تومر مورد نیاز است، گفتنی است که برخی دانشگاه ها مانند دانشگاه معمار سینان علاوه بر نمره ی قبولی آزمون، مصاحبه ی عملی برای برخی رشته ها وجود دارد. رشته های هنر در دانشگاه های ترکیه در دانشکده های هنر، بطور مجزا و یا در کنسرواتوار ها ارائه می شود. رشته های هنری، از طراحی لباس و معماری گرفته تا موزیک و هنرهای نمایشی و تجسمی در مقاطع مختلف ارائه می شود. در اینجا لیستی از برخی دانشگاه های دارای دانشکده هنر خدمت شما ارایه میدهیم:

دانشگاه های دولتی

دانشگاه های دولتی ترکیه توسط دولت ترکیه اداره می شود

دانشگاه هنرهای زیبا معمار سینان

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

دانشگاه هنرهای زیبای معمار سینان ؛ این بنا توسط عثمان حمدی بیگ، مورخ هنر، باستان شناس، موزه شناس، نقاش، در سال 1882 با نام سنایی نفیسه مکتبی(Sanayi-i Nefise Mektebi ) تأسیس شد و در 2 مارس 1883 شروع به آموزش کرد.

این موسسه که اولین دبیرستان هنر و معماری کشور ترکیه می باشد که در سال 1928 آکادمی هنرهای زیبا نام گرفت و به این ترتیب اولین موسسه آموزش عالی کشور ترکیه شد که عنوان فرهنگستان را دریافت کرد. فرهنگستان هنرهای زیبا با تصویب قانون شماره 1172 در مورد آکادمی های دولتی هنرهای زیبا در سال 1969 به استقلال علمی دست یافت. این موسسه با قانون شماره 2547 مصوب 1360/4/11 و فرمان شماره 41 در 29 تیر 1361 به دانشگاه تبدیل شد و نام دانشگاه معمار سینان را به خود اختصاص داد.

دانشگاه مارمارا( مرمره) Marmara Üniversitesi

دانشگاه مرمره یکی از ریشه دارترین موسسات آموزشی کشور ترکیه است. دانشگاه مرمره که در خانه ای در پشت دبیرستان دخترانه استانبول در چاغال اوغلو به نام Hamidiye Ticaret Mekteb-i Âlisi در 16 ژانویه 1883 تحت نظارت وزارت بازرگانی و کشاورزی، جنگلداری و معادن شروع به کار کرد. با فقط ۱۳ فارغ التحصیل در سال 1887. این مدرسه در 21 سپتامبر 1889 به وزارت آموزش و پرورش پیوست و در سال 1893 لغو فعالیت شد تا در آینده بازگشایی و بازسازی شود. در 15 اکتبر 1897 مجدداً زیر نظر وزارت آموزش و پرورش بازگشایی شد و از آن زمان به بعد فعالیت آموزشی خود را بدون وقفه ادامه داد.

دانشگاه آنادولو Anadolu Üniversitesi

آکادمی علوم اقتصادی و بازرگانی اسکی شهیر که در سال 1958 تأسیس شد، پایه و اساس دانشگاه آنادولو را تشکیل می دهد. این موسسه در سال 1982 به دانشگاه آنادولو تبدیل شد، جای خود را به عنوان یک دانشگاه مدرن، پویا و نوآور نه تنها در بین بزرگترین دانشگاه های کشور ترکیه بلکه در جهان باز کرد.

دانشگاه دوکوز ایول Dokuz Eylül Üniversitesi

دانشگاه دوکوز ایلول (DEU) یک دانشگاه دولتی واقع در ازمیر است. در 20 جولای 1982 تاسیس شده است. در سال تحصیلی 2019-2020 تعداد 70158 دانشجو داشت که 1352 نفر از این دانشجویان را دانشجویان بین المللی از 115 کشور تشکیل می داد. در سال 2019، 3657 کارمند علمی و 4824 کارمند اداری در این دانشگاه مشغول به کار بودند.

دانشگاه آکدنیزAkdeniz Üniversitesi

دانشگاه آکدنیز یک دانشگاه دولتی است که در آنتالیا تأسیس شده است. در 20 ژوئیه 1982 در آنتالیا تاسیس شد تا موسسه آموزش عالی در منطقه مدیترانه غربی باشد. دانشگاهی که اولین پیوند صورت در آن انجام شد، انقلابی در تاریخ پزشکی ایجاد کرد. این دانشگاه هفتمین دانشگاه دولتی ترکیه است.

دانشگاه هجده مارت چاناککالهÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

دانشگاه چاناک کاله اونسکیز مارت (ÇOMÜ) یک دانشگاه دولتی است که در استان چاناک کاله ترکیه واقع شده است. این دانشگاه در گزارش سالانه SCIMAGO 2012 به عنوان یکی از 1500 دانشگاه برتر جهان فهرست شده است. این دانشگاه در سال 2013 توسط وزارت علوم، صنعت و فناوری در فهرست کارآفرین ترین دانشگاه های ترکیه قرار گرفت. لوگوی این دانشگاه، یادمان شهدای چاناکاله بر روی پرچم ترکیه است.

دانشگاه دوملوپینار Dumlupınar Üniversitesi

آکادمی اقتصاد و علوم اداری Kütahya، که هسته اصلی دانشگاه Kütahya Dumlupınar را تشکیل می دهد، در 12 اکتبر 1974، تحت نام دانشکده مدیریت کوتاهیا، وابسته به آکادمی اقتصاد و علوم بازرگانی اسکی شهیر تأسیس شد.

این کالج که در 4 دسامبر 1974 در ساختمانی دو طبقه نزدیک به میدان پیروزی کوتاهیا شروع به کار کرد و اکنون وابسته به مؤسسه نسخه‌های خطی ترکیه است، در 15 فوریه 1979 از آکادمی به دانشکده ارتقاء یافت. دانشکده مدیریت کوتاهیا نام گرفت. با فرمان قانون شماره 41 در 20 ژوئیه 1982، این موسسه به عنوان دانشکده علوم اداری Kütahya، وابسته به دانشکده اقتصاد و علوم اداری دانشگاه آندائولو سازماندهی شد. در سال 1987 به موجب قانون، دانشگاه اقتصاد و علوم اداری کوتاهیا نام گرفت.علاوه بر دانشکده اقتصاد و علوم اداری کوتاهیا و مدرسه فنی حرفه ای کوتاهیا که نام و ارتباطات آنها به موجب قانون در 11 ژوئیه 1992 تغییر یافت، دانشکده تازه تاسیس هنر و علوم، دانشکده مهندسی، دانشکده آموزش فنی سیما، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، مؤسسه علوم اجتماعی و دانشگاه Dumlupınar، که شامل دانشکده تحصیلات تکمیلی علوم طبیعی و کاربردی است، تأسیس شد.

دانشگاه حاجت تپه Hacettepe Üniversitesi

دانشگاه حاجت تپه (HU) یک دانشگاه دولتی است که در ۸ ژوئیه ۱۹۶۷ در آنکارا، پایتخت جمهوری ترکیه، با قانون شماره ۸۹۲ تأسیس شد. این دانشگاه در مجموع دارای پنج پردیس است که پردیس اصلی آن در Sıhhiye و بزرگترین سکونتگاه در پردیس Beytepe است. مدارس فنی و حرفه ای و مراکز تحقیقاتی مختلفی در پردیس هایی به جز سیهیه و بی تپه وجود دارد. ساختمان کنسرواتوار دولتی آنکارا در سال 2019 به پردیس Beytepe منتقل شد.

İstanbul Üniversitesi

پایه و اساس برخی از واحدهای دانشگاه استانبول، که ادامه مستقیم دارولفنون است، که اولین دانشگاه به سبک اروپایی در امپراتوری عثمانی به شمار می رود، به مدارس صحن سمن می رسد که در 30 می 1453 تأسیس شد. چند روز پس از فتح استانبول به دستور فاتح سلطان محمت، بنای مدرسه در این تاریخ بنا شده است. این موسسه که تا سال 1933 تحت عنوان Darulfünun-ı Şahane، Darülfünun-ı Osmani و Darülfünunu استانبول فعالیت می کرد، در 1 اوت 1933 به دانشگاه استانبول تغییر نام داد و فعالیت آموزشی خود را به عنوان اولین و تنها دانشگاه ترکیه در 18 نوامبر در سال 1933 آغاز کرد.

دانشگاه فنی استانبول İstanbul Teknik Üniversitesi

دانشگاه İTÜ یکی از معتبرترین دانشگاه های دولتی ترکیه است که در سال ۱۷۷۳ تاسیس شده است که در رشته های مهندسی و معماری موفقیت های چشمگیری در جهان کسب کرده است. دانشگاه استانبول تکنیک یکی از قدیمی ترین دانشگاه های فنی ترکیه و جهان است که در سال ۲۰۲۳ جشن ۲۵۰ سالگی خود را برقرار خواهد کرد.

دانشگاه اون دوکوز ماییس Ondokuz Mayıs Üniversitesi

دانشگاه Ondokuz Mayıs در 1 آوریل 1975 با قانون شماره 1873 تأسیس شد و در ابتدا با 50 دانشجو شروع به فعالیت کرد. و در ادامه ، دانشکده پزشکی سامسون که در سال 1973 به عنوان زیرمجموعه دانشگاه Hacettepe تأسیس شد، مطابق ماده 2 قانون شماره 1873 به دانشگاه تازه تأسیس Ondokuz Mayis پیوست.

دانشگاه فنی کارادنیز Karadeniz Teknik Üniversitesi

چهارمین دانشگاه در ترکیه است که در 20 می 1955 تأسیس شد. با دانشکده معماری تأسیس شده در 2 دسامبر 1963 و با 90 دانشجو شروع به فعالیت کرد و در سال 1982 نام دانشگاه به دانشگاه Karadeniz تغییر یافت.

Abant İzzet Baysal
دانشگاه آبانت عزت بایسال

دانشگاه Bolu Abant İzzet Baysal (BAİBÜ) اولین دانشگاه دولتی تحت حمایت بخش خصوصی است که در 3 ژوئیه 1992 با قانون شماره 3837 تأسیس شد.حدود 30000 دانشجو در دانشگاه Bolu Abant İzzet Baysal تحصیل می کنند که دارای 4 موسسه، 16 دانشکده، 2 کالج و 8 مدرسه حرفه ای است.

 

دانشگاه کوجالی Kocaeli Kocaeli Üniversitesi

دانشگاه کوجالی با قانون شماره 3837 در سال ۱۹۹۲ تأسیس و در سال ۱۹۹۳ به بهره برداری رسید. دانشگاه کوجالی که خدمات خود را در یک ساختمان دبیرستان در پردیس Anitpark بعنوان دانشگاه آغاز کرد، شروع به پذیرش دانشجو در بخش های ریاضی، فیزیک و شیمی کرد.

دانشگاه اولوداغ Uludağ Üniversitesi

دانشکده پزشکی دانشگاه که هسته اصلی دانشگاه اولوداغ (به نام دانشگاه بورسا در تاریخ تاسیس) را تشکیل می دهد، با قانون شماره 1873 تاسیس شد که در 1 آوریل 1975 به تصویب رسید. نام دانشگاه در ابتدا «دانشگاه پزشکی بورسا» بود. استفاده از نام فعلی آن در سال 1983 آغاز شد، زمانی که دانشگاه ها معمولاً به نام شهری که در آن تاسیس شده بودند، به نام‌هایی تغییر یافتند که متمایزترین عناصر جغرافیایی شهری را که در آن واقع شده‌اند.

  دانشگاه بالیکسیر Balıkesir Üniversitesi

تأسیس دانشگاه بالیکسیر به مدرسه معلمان کارسی برمی گردد که در سال 1910 تأسیس شد. با علایق خاص وزیر معارف ملی وقت، مصطفی نجاتی بی، این مدرسه در سال 1932 به ساختمانی که به عنوان دانشکده معارف نجاتی فعالیت می کرد منتقل شد و به نام مدرسه معلمی نجاتی نامگذاری شد. مدرسه معلمی نجاتی بین سالهای 1932 – 1982 به تربیت معلمان تحت نام مؤسسه آموزش نجاتی ادامه داد. در سال 1981 از وضعیت سه ساله خود خارج شد و به وضعیت 4 ساله “مدرسه عالی معلمان” منتقل شد. در سال 1982 به دانشگاه اولوداق متصل شد و این موسسه به نام دانشکده تعلیم و تربیت Necatibey نام گرفت و در ادامه دانشگاه بالیکسیر بر اساس قانون شماره 3837 منتشر شده در روزنامه رسمی مورخ 11 ژوئیه 1992 و به شماره 21281 تأسیس شد. در 1 ژانویه 1993 هویت حقوقی پیدا کرد.

دانشگاه سلیمان دمیرل Süleyman Demirel Üniversitesi

دانشگاه سلیمان دمیرل (SDU)  Suleyman Demirel University یک دانشگاه دولتی است که در اسپارتا، ترکیه واقع شده است. این دانشگاه که در سال 1992 تأسیس شد، با حدود 70000 دانشجو، دومین مؤسسه دانشگاهی بزرگ در ترکیه است. SDU در تحقیقات کشاورزی، پزشکی، مهندسی و علوم بازرگانی شناخته شده است. دانشگاه (کد موسسه: TR ISPARTA01) توسط برنامه اراسموس برای مشارکت و تامین مالی تایید شده است. SDU یکی از اعضای ادانشگاه‌های اروپایی است.

دانشگاه تراکیا Trakya Üniversitesi

دانشگاه تراکیا (به ترکی: Trakya Üniversitesi)، در 20 ژوئیه 1982 تأسیس شد، یک دانشگاه دولتی واقع در ادیرنه، در بخش اروپایی تراکیای شرقی است. دانشگاه تراکیا یک دانشگاه منطقه ای با موسسات و مدارسی است که در منطقه تراکیا گسترده شده اند. دانشگاه تراکیا ادیرنه فعالیت های علمی مرتبط با توسعه منطقه ای را اجرا می کند و روابط بین المللی به ویژه در شبکه دانشگاه های بالکان شامل بیش از 40 دانشگاه از کشورهای بالکان و دانشگاه لوراخ در آلمان دارد.

دانشگاه ارجیس Erciyes Üniversitesi

دانشگاه Erciyes در سال 1978 با نام دانشگاه کایسری تأسیس شد. دانشکده پزشکی Gevher Nesibe که در سال 1969 زیر نظر دانشگاه Hacettepe افتتاح شد و دانشکده بازرگانی Kayseri که در سال 1977 تأسیس شد، هسته دانشگاه Erciyes را تشکیل می دادند.

دانشگاه نامیک کمال  Namık Kemal Üniversitesi

دانشگاه هاتای مصطفی کمال یک دانشگاه دولتی است که در سال 1992 در هاتای تأسیس شد.

دانشگاه سلجوق Selçuk Üniversitesi

مؤسسه آموزش و پرورش سلجوق و مؤسسه عالی اسلامی که در سال 1962 زیر نظر وزارت آموزش ملی افتتاح شد، اولین گام جدی برای داشتن دانشگاه در شهر قونیه ( کونیا) برداشته شد.در سال تحصیلی 1975_1976 با 2 دانشکده، 7 گروه آموزشی، 327 دانشجو و 2 هیئت علمی ثابت یعنی دانشکده علوم و دانشکده ادبیات شروع به فعالیت کرد.

دانشگاه کیریککله Kırıkkale Üniversitesi

دانشگاه Kırıkkale که در 3 ژوئیه 1992 زیر نظر دانشگاه آنکارا تأسیس شد، دارای دانشکده های علوم-ادبیات، اقتصاد و علوم اداری، مهندسی و دامپزشکی است. این دانشگاه متشکل از موسسات علوم اجتماعی، علوم و علوم بهداشتی و مدرسه حرفه ای کیریکاله می باشد که چندی بعد از تأسیس دانشگاه آنکارا جدا شد.

دانشگاه سافرانبولو فتحی توکر کارابوک Karabük Safranbolu Fethi Toker Üniversitesi

دانشگاه سافرانبولو با «دپارتمان معماری»، «گروه نقاشی» و «گروه موسیقی» به تصمیم شورای عالی آموزش و پرورش در ساختمان بیمارستان تاریخی سیفلیس صفرانبولو فعالیت خود را آغاز کرد. این دانشگاه که فعالیت آموزشی خود را با 25 دانشجو در سال تحصیلی 2003 – 2004 آغاز کرده است، دوره ی مقدماتی انگلیسی 1 ساله و تحصیلات کارشناسی 4 ساله را ارائه می دهد.کلاس های درس در ساختمان های پردیس Göztepe و همچنین ساختمان تاریخی ارائه می شود.

دانشگاه مولا سیت کی کوچمان Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

دانشگاه Muğla Sıtkı Koçman در سال 1992 تاسیس شد. دانشکده های علوم و ادبیات، شیلات، آموزش فنی، علوم اقتصادی و اداری، موسسات علوم و علوم اجتماعی، دانشکده مدیریت گردشگری و مدیریت هتلداری از بدو تاسیس دانشگاه وجود داشتند.

دانشگاه نوشهیر حاجی بکتاش ولی Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

مدرسه حرفه ای دانشگاه نوشهیر هاجی بکتاش ولی دارای مساحت سرپوشیده 7500 متر مربع است و یک دانشگاه فنی کاردانی است که با 13 کلاس درس، 4 آزمایشگاه و 6 کارگاه آموزشی فعالیت می کند. این بنا با مشارکت شهروندان خیرخواه نوشهیر ساخته شد و در ۲۵ آوریل ۲۰۰۰ توسط ریاست دانشگاه Erciyes از سوی توسعه استان نوشهیر، بنیاد دانشگاه و بنیاد پایداری بنا شد.

دانشگاه جمهوریت سیواس Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

دانشگاه جمهوریت که در سیواس، دومین شهر بزرگ کشور ترکیه از نظر وسعت، در سال 1974 به یاد پنجاهمین سالگرد تأسیس جمهوریت و در زمینی به مساحت 11000 متر مربع تأسیس شد.

دانشگاه اوشاک Uşak Üniversitesi

دانشگاه اوشاک دانشگاهی است که در استان اوشاک ترکیه واقع شده است. تصمیم در مورد تأسیس دانشگاه در روزنامه رسمی مورخ 10 مارس 2006 و به شماره 5467 منتشر شد. در سال 2006 با 4 دانشکده و 5 مدرسه حرفه ای از دانشگاه افیون کوجاتپه جدا شد و با نام دانشگاه Uşak به کار خود ادامه داد.

دانشگاه اردو Ordu Üniversitesi

این دانشگاه با گرد هم آمدن دانشکده علوم اقتصادی و اداری Unye، دانشکده علوم دریایی Fatsa، دانشکده هنر و علوم، دانشکده بهداشت و مدرسه حرفه ای Mesudiye از دانشگاه Ondokuz Mayis، و دانشکده کشاورزی و دانشکده فنی و حرفه ای دانشگاه فنی کارادنیز تأسیس شد. سپس با هویت دانشگاه اردو، دانشکده های پزشکی، هنرهای زیبا، دندانپزشکی و آموزش و پرورش؛ موسسات علوم، علوم اجتماعی و بهداشتی؛ هنرستان دولتی، آموزشگاه های تربیت بدنی و ورزش، گردشگری و هتلداری و مدارس فنی و حرفه ای Fatsa، Ulubey، Akkuş، Aybastı و İkizce اضافه به فعالیت خود ادامه داد.

Afyon Kocatepe Üniversitesi دانشگاه افیون کوجاتپه

Mersin Üniversitesi
دانشگاه مرسین
Gaziantep Üniversitesi
دانشگاه قاضیان تپ
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
دانشگاه سوتچو امام کاهرمان ماراش
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
دانشگاه مصطفی کمال هاتای
Çankırı Karatekin Üniversitesi
دانشگاه چانکیری کاراتکین
Adana Çukurova Üniversitesi
دانشگاه چوکوروا آدانا
Erzurum Atatürk Üniversitesi
دانشگاه آتاتورک ارزوروم
Malatya İnönü Üniversitesi
دانشگاه اینونو مالاتیا
Mardin Artuklu Üniversitesi
دانشگاه آرتوکلو ماردین
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
دانشگاه بیلجیک شیخ ادبالی
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
دانشگاه بولنت اجویت زونگولداک
Batman Üniversitesi
دانشگاه باتمان
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
دانشگاه یوزونجو ییل وان
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
دانشگاه عمر حالیص دمیر نیقده

✓دانشگاه های خصوصی
دانشگاه های خصوصی ترکیه که توسط هیئت موسس دانشگاه و وقف موسس آن اداره می شوند

Yeditepe Üniversitesi
دانشگاه یدی تپه
Işık Üniversitesi
دانشگاه ایشیک
Beykent Üniversitesi
دانشگاه بیکنت
İstanbul Arel Üniversitesi
دانشگاه استانبول آرل
İstanbul Aydın Üniversitesi
دانشگاه استانبول آیدین
Maltepe Üniversitesi
دانشگاه مالتپه
İstanbul Gelişim Üniversitesi
دانشگاه استانبول گلیشیم
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi
دانشگاه استانبول کمربورغاز
Ankara Atılım Üniversitesi
دانشگاه آنکارا آتیلیم
Ankara Başkent Üniversitesi
دانشگاه آنکارا باشکنت

اما دانشگاه های دارای رشته های هنر فقط به دانشگاه های بالا محدود نمی شود. یکی از رشته های بسیار پرطرفدار در کشور ترکیه در گروه رشته های هنر، رشته طراحی لباس است که متقاضیان بسیاری را به خود جذب می کند. ترکیه در بخش طراحی مد و لباس در خاورمیانه سرآمد دیگر کشورها است، از این رو تحصیل در این رشته نه تنها به منزله کسب علم و مهارت بلکه به منظور ورود به بازار کار می باشد.

ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود بین دو قاره اروپا و آسیا دارای تعامل بسیار بالای فرهنگی و هنری بین این دو قاره است. از طرفی روابط فرهنگی و هنری و آکادمیک ترکیه با سایر کشورها بسیار بالاست و این امکان را به دانشجویان رشته های هنر می دهد تا هنر خود را در صحنه های مختلف فرهنگی و هنری ارائه دهد و همین امر باعث پیشرفت و انتشار هنر هنرمند در عرصه ی جهانی می شود، عدم محدودیت در ارائه رشته های هنری یکی دیگر از جاذبه های تحصیل هنر در کشور ترکیه می باشد.

خاطر نشان می شویم که شروع تحصیل از کارشناسی در رشته ی هنر بسیار راحت‌تر از مقاطع دیگر است، به جز برخی دانشگاه ها نیازی به ارائه ی رزومه و دیپلم تحصیلی مرتبط نمی باشد، محدودیت سنی تقریبا معنی ندارد و همانند دیگر رشته ها شرایط بسیار ساده‌ای برای ثبت نام وجود دارد.

هزینه ی تحصیل در رشته های هنر

هزینه‌ی تحصیل در رشته های هنر در کشور ترکیه از ۲۴۵۰ دلار در ترکیه شروع می شود، همچنین هزینه ی تحصیل در دانشگاه های دولتی از ۵۰۰ لیر شروع می شود. هزینه‌ی تحصیل در دانشگاه های خصوصی در طول تحصیل یکسان است، اما در دانشگاه های دولتی هر ساله هزینه ها شامل افزایش است. نا گفته نماند که هزینه های جانبی در رشته های هنری همانند هر کشوری قابل توجه است.

تحصیل در ترکیه

ترکیه مقصد بسیاری از مهاجرین تحصیلی از ایران و دیگر کشورهای جهان بوده و رتبه بالایی در جذب دانشجویان بین الملل دارد. با کامل ترین راهنمای آشنایی و تحصیل در ترکیه با نبولا آکادمی همراه باشید.

فرم سینگل بلاگ

هنوز نظری داده نشده است.


دیدگاه خود را وارد کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *