Skip to content

راهنمای جامع تحصیل دکتری در ترکیه

راهنمای جامع تحصیل دکتری در ترکیه

امروزه ایده ادامه تحصیل دکتری در ترکیه در بین دانشجویان سراسر جهان بسیار محبوب شده است. در این پست قصد داریم در مورد راهنمای جامع تحصیل دکتری در ترکیه و هر آنچه که دانشجو می‌خواهد در این مورد بداند صحبت کنیم. دکترا مرحله‌ای است که دانشجو بیش‌ از پیش در تخصص انتخابی خود می‌کاود و توسط اساتید متخصص در رشته تحصیلی خود نظارت می‌شود. نبولا آکادمی در تمامی مراحل درخواست تا پذیرش تحصیل در ترکیه همراه شماست.

مزایای تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه

دلایل و عوامل متعددی وجود دارد که تحصیل در مقطع دکتری (phd) در دانشگاه‌های ترکیه را به میل و انتخاب بسیاری از دانشجویان بین المللی ایرانی  و خارجی تبدیل می‌کند. مهم‌ترین آنها موارد زیر است:

  • سطح تحصیلات با کیفیت و رتبه‌های بین المللی خوب برای اکثر دانشگاه‌ها و کالج‌های ترکیه
  • شهریه سالانه پایین و هزینه‌های زندگی ماهانه در ترکیه در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی
  • بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه تخصص‌های مختلفی را برای دکترا به زبان انگلیسی ارائه می‌دهند
  • یکی از مهم‌ترین مزیت‌های تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه این است که امکان بهره مندی از فرصت‌های شغلی در زمینه گردشگری را فراهم می‌کند. این به این دلیل است که ترکیه یکی از مهم‌ترین کشورهایی است که سالانه هزاران گردشگر را به خود جذب می‌کند.  این باعث می‌شود که دانشجو بتواند نیازهای معیشتی خود را در حین آماده سازی دکتری برطرف کند.

چرا تحصیل دکتری در ترکیه

اولین دلیل گرایش روز افزون دانشجویان به ادامه تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه به دلیل هزینه‌های پایین در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان است. تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه با تعداد رشته‌های زیاد و همچنین هزینه‌های پایین زندگی همراه با تحصیل، مشخص می‌شود. در دسترس بودن تحصیل به زبان ترکی و انگلیسی در برخی از دانشگاه‌ها، فرصت‌های بسیار خوبی برای کار در آینده را فراهم می‌کند.

جهت مشاهده مقالات تحصیل کارشناسی در ترکیه، تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه و پزشکی در ترکیه کلیک نمایید.

بهترین دانشگاه‌های ترکیه جهت تحصیل در مقطع دکتری 2021

دانشگاه فنی خاورمیانه (METU) ترکیه

این دانشگاه مختص دانشجویان متقاضی تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه بوده و در شهر آنکارا قرار دارد. دانشگاه فنی خاورمیانه رتبه ممتازی را در رده بندی EECA با رتبه 8 به خود اختصاص داده است. در این دانشگاه رشته‌های علمی و فنی از جمله علوم طبیعی و اجتماعی تدریس می‌شود.  دانشگاه خاورمیانه در سال 1956 تأسیس شد و امروزه بیش از 30000 دانشجو دارد.  جالب است بدانید که بیش از 1.5 میلیون دانشجوی بین المللی متقاضی ادامه تحصیل دکتری در ترکیه برای دانشگاه فنی خاورمیانه درخواست می‌دهند که در این بین، تنها 2 درصد از تعداد متقاضیان پذیرفته می‌شوند.

دانشگاه بسفر در ترکیه بیشتر رشته‌های مقطع دکتری را شامل می‌شود

دانشگاه بسفر در رتبه بندی دانشگاه‌های EECA رتبه دهم را دارد. این دانشگاه در استانبول و در نزدیکی تنگه بسفر واقع شده است. این دانشگاه همچنین پیوندهای قوی با سیستم آموزش عالی آمریکا دارد که آن را قوی و دارای شهرت جهانی می‌کند.

دانشگاه کوچ پذیرای متقاضیان مقطع تحصیلی دکتری در ترکیه است  

دانشگاه کوچ در رتبه بندی EECA در رتبه دوازدهم قرار دارد و یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ترکیه است که در سال 1993 تاسیس شده است و بیش از 5500 دانشجو دارد. دانشگاه کوچ دارای 22 برنامه در مقطع کارشناسی، 32 برنامه کارشناسی ارشد و 18 رشته در مقطع دکترا است که به عنوان واجد شرایط ترین و فارغ التحصیل ترین دانشگاه در ترکیه توصیف می‌شود.

تحصیل دکتری در ترکیه
سیستم آموزشی ترکیه در مقطع دکتری

آنچه که باید در مورد سیستم آموزشی ترکیه در مقطع دکتری بدانید

سیستم تحصیل دکتری در ترکیه

سیستم دکتری در ترکیه، تحصیل بین سه تا چهار سال است. این در حالی است که برخی از تخصص‌ها وجود دارند که امکان تحصیل در مقطع دکترا را مستقیماً پس از اخذ مجوز می‌دهند. مقطع دکتری در این مورد مستلزم ده نیمسال تحصیلی می‌باشد. دارنده کارشناسی ارشد هشت ترم تحصیل می‌کند و در هر دو حالت دانشجو پس از گذراندن درس‌ها مشمول آزمون صلاحیت می‌شود و سپس شروع به تحصیل در مقطع دکتری می‌کند.

شرایط تحصیل دکترا در ترکیه

تحصیل در مقطع تحصیلی دکتری در ترکیه به چیزهای زیادی نیاز ندارد. فقط داشتن مدرک کارشناسی ارشد با ریز نمرات و همچنین مجوز، عکس‌های شخصی و توصیه نامه از طرف دانشگاه کافی استبه عبارت دیگر، شرایط مورد نیاز برای تحصیل در مقطع دکترا از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است. در این بین مواردی وجود دارد که در اکثر دانشگاه‌ها مشترک است.  دانشجو باید مدارک و اسناد  زیر را برای درخواست داشته باشد:

  • مدرک لیسانس و فوق لیسانس با حداقل نمره 2.5 در برخی از دانشگاه‌ها
  • مدرک زبان خارجی (TOEFL – IELTS یا دیگر مدرک مهارت زبان خارجی)
  • مدرک مهارت زبان ترکی

نکته: همچنین برخی از دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه‌های استانبول با متقاضیان تحصیل دکتری در ترکیه اعم از ایرانی، ترک و یا خارجی مصاحبه شخصی انجام می‌دهند. جهت آشنایی بیشتر با سوالات مصاحبه و آنچه در این فرایند می‌گذارد، می‌توانید از مشاورین مجرب نبولا آکادمی، کمک بگیرید.

هزینه تحصیل در مقطع تحصیلی دکتری در ترکیه

ترکیه یکی از کشورهای کم هزینه برای تحصیل به طور کلی و مقطع دکترا به طور خاص است و هزینه آن بر اساس تخصص و دانشگاه تعیین می‌شود، اما هزینه شامل چهار سال می‌شود و بین پنج هزار دلار تا دوازده هزار دلار تخمین زده می‌شود. شایان ذکر است که دانشگاه‌ها امکان پرداخت اقساطی هزینه‌ها را فراهم می‌کنند.

تحصیل دکتری در ترکیه
 شرایط تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه

 شرایط درخواست برای تحصیل دکتری در ترکیه

دانشجو می‌تواند برای هر یک از رشته‌های دکتری در دانشگاه‌های ترکیه اقدام کند. هر دانشگاه از طریق سایت رسمی خود تاریخ ثبت نام در کرسی‌های دکتری خود را اعلام می‌کند و پس از درخواست و تکمیل مقالات، نتایج صادر می‌شود تا دانشجو بتواند پیگیری کند.

ضرورت تسلط به زبان برای تحصیل دکتری در ترکیه

برخی از الزامات تحصیل دکتری در ترکیه، نیاز به ارائه مدرکی دال بر مهارت زبان است. شما می‌توانید نتایج یک آزمون استاندارد زبان تایید شده را ارسال کنید یا مدارکی دال بر اتمام تحصیل در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد به زبان مربوطه نشان دهید.

ارسال رزومه علمی دانشجو متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه

برخی از موسسات همچنین ممکن است سوابقی از استخدام شما مانند رزومه و یا تمام ریز نمرات دانشگاهی شما، از جمله جزئیات ماژول‌های دوره و محتوای ماژول را به عنوان بخشی از درخواست دکترا درخواست کنند. جزئیات پروژه‌های تحقیقاتی دیگری که تکمیل کرده اید و هر پژوهش علمی که در برنامه شما ظاهر شده است نیز می‌تواند کمک کند.

بسیاری از متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع دکتری در دانشگاه‌های معتبر ترکیه، همچنین ملزم به ارائه مرجع از دو یا سه نفری هستند که در یک محیط دانشگاهی به خوبی می‌شناسند. مانند اساتید کارشناسی یا کارشناسی ارشد. این منابع باید به طور خاص بر عملکرد تحصیلی، دوره‌های آموزشی، قابلیت‌های تحقیقاتی، پتانسیل تحقیقاتی و علاقه به رشته تحصیلی انتخابی شما تمرکز کنند.

انگیزه نامه برای ادامه تحصیل  در مقطع دکتری در ترکیه الزامی است

بسیاری از سازمان‌ها به بیانیه شخصی نیاز دارند – یک مقاله کوتاه که می‌توانید از آن برای نشان دادن اشتیاق خود به موضوع انتخابی، استفاده کنید. می‌توانید دلایل خود را برای تحصیل در مقطع دکتری مشخص کنید و کاملاً شفاف در این باره صحبت نمایید.

K5jaWrr aCzBCGYW XmUM0j LM5h4yNXJ 1SjR4BN b0rS4 Uy3LX7z1 BR3jiWWAAlBrsIE8PhXuqAGnd5AHrvOeHv1l0eEdCUIed9IqzskxP1uR4FfrlCV1 K35WA7r n2Y9
شرایط پذیرش دکتری در دانشگاه‌های معتبر ترکیه

شرایط پذیرش دکتری در دانشگاه‌های معتبر ترکیه

به طور کلی، شرایط لازم برای پذیرش در مقطع دکتری به مدارک داوطلب (معمولاً در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد) و توانایی‌های بالقوه تحقیقاتی آنها مربوط می‌شود. اکثر موسسات از داوطلبان می‌خواهند که دارای مدرک ممتاز یا مدرک کارشناسی ارشد با رتبه علمی بالا، همراه با مدرک لیسانس با حداقل ممتاز درجه دو باشند. 

در برخی موارد، شما همچنین می‌توانید برای PhD صرفاً بر اساس مدرک کارشناسی ارشد خود اقدام کنید. شرایط پذیرش دکتری مبتنی بر مدرک ممکن است به نوع بودجه ای که استفاده می‌کنید نیز بستگی داشته باشد – اگر خودتان بودجه دکتری خود را تامین کنید، ممکن است بتوانید با مدارک پایین‌تر درخواست دهید.

برخی از موسسات و موضوعات (مانند روانشناسی، برخی از علوم انسانی و علوم) بیان می‌کنند که قبل از پذیرش رسمی در برنامه، باید یک استاد برتر علمی در موسسه انتخابی خود پیدا کنید تا به عنوان مشاور و سرپرست رسمی در طول دوره تحصیل دکتری در ترکیه خدمت کند. در موارد دیگر، پس از قبولی در برنامه دکترا، بر اساس موضوع و روش تحقیق خود، به شما یک استاد راهنما منصوب می‌شود.

در هر صورت، ایده خوبی است که قبل از درخواست دکترا به یکی از اعضای هیئت علمی در موسسه انتخابی خود مراجعه کنید، تا آنها بتوانند تعیین کنند که آیا علایق تحقیقاتی شما به خوبی با گروه همخوانی دارد یا خیر، و شاید در مورد گزینه‌های تحقیقاتی دکترا نیز به شما کمک کنند.

کلام آخر مقاله تحصیل دکتری در ترکیه

تمام آنچه می‌خواهید در مورد تحصیل دکتری در ترکیه بدانید، در این مقاله آورده شد. با این حال، خالی از لطف نیست که بگوییم، ترکیه همچنان در دانشگاه‌های خود جذب می‌کند و دانشجویان مختلفی را برای تحصیل در موسسات آموزشی خود توسعه می‌دهد. این تنها به تحصیل در سطوح دانشگاهی محدود نمی‌شود. 

بلکه شامل تحصیلات تکمیلی از مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز می‌شود؛ به عنوان دانشجویی که یک دوره تحصیلی را گذرانده است. فارغ التحصیل کارشناسی ارشد می‌تواند به تحصیل در بالاترین درجه‌های تحصیلی در مقطع دکتری در ترکیه ادامه دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما در نبولا آکادمی تماس بگیرید. ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم رویای خود را جهت تحصیل در ترکیه محقق سازید.

تحصیل در ترکیه

ترکیه مقصد بسیاری از مهاجرین تحصیلی از ایران و دیگر کشورهای جهان بوده و رتبه بالایی در جذب دانشجویان بین الملل دارد. با کامل ترین راهنمای آشنایی و تحصیل در ترکیه با نبولا آکادمی همراه باشید.

فرم سینگل بلاگ

هنوز نظری داده نشده است.


دیدگاه خود را وارد کنید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *