کالجها و دانشگاه های ترکیه کیفیت آموزشی بالایی دارند و نسبتاً ارزان هستند. اکثر دانشجویان بین المللی از سراسر جهان به ترکیه می آیند و به تحصیل در دانشگاه های این کشور مشغول میشوند. بسیاری از دانشجویان هستند که به تحصیل در ترکیه علاقمند هستند اما درباره شرایط اعزام دانشجو به ترکیه چیزی نمی دانند. ما اینجا هستیم تا صفر تا صد این روند را خدمت شما همراهان همیشگی نبولا آکادمی توضیح دهیم. تا پایان مقاله همراه ما باشید. اطلاعات مهمی را برای شما گردآوری نموده ایم.
همه چیز درباره شرایط اعزام دانشجو به ترکیه
پس از اینکه دانشجو تصمیم به ادامه تحصیل در کالج های ترکیه می گیرد، نوبت به اجرای روند قانونی آن میرسد. برای تحصیل در ترکیه، یک فرد خارجی به ویزای دانشجویی و مجوز اقامت دانشجویی نیاز دارد. این قانون بدون استثنا برای همه دانشجویان بین المللی لازم الاجراست. بنابراین همه دانشجویان متقاضی ادامه تحصیل در کالج های ترکیه میبایست به دفاتر مهاجرت معتبر مراجعه نمایند. موسسه های اعزام دانشجو به ترکیه پس از دریافت مدارک لازم، اقدامات مربوطه را انجام خواهند داد.
اخذ ویزای تحصیلی ترکیه شرط ضروری و لازم برای اعزام دانشجو به ترکیه
اتباع خارجی تنها پس از پذیرش توسط یک موسسه آموزشی ترکیه که توسط وزارت آموزش و پرورش تایید شده است، می توانند برای ویزای دانشجویی ترکیه اقدام کنند. جالب است بدانید که مدت زمان دریافت ویزای تحصیلی ترکیه بسته به روش اخذ آن کمی متفاوت است. دریافت ویزای دانشجویی اگر از طریق کنسولگری انجام شود باید حدود 90 روز طول بکشد اما اگر به صورت آنلاین انجام شود فقط 24 ساعت طول می کشد، مشروط بر اینکه درخواست شما به درستی تکمیل شده باشد و تمام مدارک شما در زمان ارائه نهایی مرتب باشد.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه جهت اعزام دانشجویان به ترکیه
- ضمانت مالی برای افراد غیر بورسیه
- نامه پذیرش که ثابت کند بورس تحصیلی ترکیه به شما اعطا شده است یا نامه پذیرش از دانشگاه ترکیه
- فرم درخواست ویزا، گاهی اوقات می توان این فرم را از وب سایت سفارتخانه های ترکیه و یا خدمات مرتبط با آنها دانلود کرد.
- داشتن پاسپورت معتبر یکی از مهمترین مدارک لازم برای اعزام دانشجو به ترکیه است.
- عکس هویتی اخیر طبق استانداردهای تعیین شده توسط خدمات ذیصلاح نیز باید ضمیمه مدارک ارسالی جهت اعزام دانشجو به ترکیه باشد.
توجه: حتی اگر ویزا به شما حق ورود به ترکیه را بدهد باید پس از ورود به ترکیه و قبل از اتمام تاریخ انقضای ویزا، برای اجازه اقامت اقدام کنید.
اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی
دانشجویان بین المللی در ترکیه موظف هستند دوره کارشناسی را در مدت زمان تقریبی 4 سال تمام کنند. البته در برخی موارد این امکان نیز وجود دارد تا در طول 6 سال، دانشجویان کارشناسی، فارغ التحصیل شوند. جالب است بدانید که بیشتر کلاسهای درس در مقطع کارشناسی از بحث آزاد استقبال میکنند. بنابراین دانشجویان تشویق میشوند تا پروژههای خود را آزادانه و بدون محدودیت ارائه دهند.
همچنین به آنها اجازه داده می شود تا در گروههای مختلف عضو شوند. علاوه بر این، دانشجویان مقطع کارشناسی می توانند به عنوان کارآموز در برخ شرکت های ترکیه مشغول شوند و منبع درآمدی داشته باشند. شرایط ایده آل دانشگاه های ترکیه باعث می شود تا روز به روز بر حجم تعداد متقاضیانی که به دفاتر اعزام دانشجو به ترکیه، مراجعه می کنند افزوده شود.
اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه اکنون به هدف بسیاری از دانشجویان در سراسر جهان تبدیل شده است. دانشگاه های ترکیه به دانشجویانی که مایل به تکمیل تحصیلات خود در ترکیه هستند این امکان را داده اند که علاوه بر امکان اخذ بورسیه کارشناسی ارشد رایگان، با هزینه کم نسبت به سایر کشورها در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل کنند. بنابراین دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد می توانند بدون نگرانی درباره پرداخت هزینه های سنگین دانشگاههای ترکیه، به دفاتر اعزام دانشجو به ترکیه مراجعه کنند و تقاضای خود را ارائه دهند.
جالب است بدانید که مدت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد کالج های ترکیه، دو سال است که به سه ترم همراه با یک ترم پژوهش عملی تقسیم می شود.
رشته های که برای دانشجویان اعزامی از ایران برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه های مطرح این کشور تدریس می شوند عبارتند از:
- اقتصاد برای مقطع لیسانس دانشجویان خارجی
- طراحی گرافیک برای مقطع لیسانس دانشجویان اعزامی به ترکیه
- روابط عمومی و تبلیغات برای مقطع لیسانس دانشجویان خارجی
- زبان و ادبیات برای مقطع لیسانس دانشجویان اعزامی به ترکیه
- رشته مهندسی کامپیوتر، روانشناسی، مدیریت مسافرت، مهندسی صنایع برای مقطع لیسانس دانشجویان اعزامی به ترکیه
- روابط بین الملل، موسیقی، مدیریت بین المللی تدارکات برای مقطع لیسانس دانشجویان اعزامی به ترکیه
دانشجو های اعزامی به ترکیه هزینه های بیشتری را برای تحصیل پرداخت خواهند کرد و این موضوع در دانشگاه های خصوصی ترکیه برای مقطع لیسانس نیز همانطور است. برای مثال اگر شما یک خارجی باشید برای تحصیل در دانشگاه های خصوصی باید از 8 تا 25 هزار دلار بپردازید.
اعزام دانشجو به ترکیه در مقطع دکتری
ترکیه کشوری جالب با موقعیت منحصر به فرد بین شرق و غرب است. از آنجایی که این شهر خانه بسیاری از فرهنگ های مختلف- چه مدرن و چه باستانی- است، مورد توجه اکثر دانشجویان بین المللی می باشد. علاوه بر تعداد زیاد دانشجویان مهاجر که در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، مشغول به تحصیل هستند. تعداد زیادی از آنها نیز به هدف ادامه تحصیل در مقطع دکتری به کشور ترکیه اعزام شدهاند.
تحصیل دکترا در ترکیه به دلیل سطح علمی بالای دانشگاه های ترکیه و همچنین هزینه کمتر زندگی نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی گزینه مناسبی برای بسیاری از دانشجویان می باشد. علاوه بر این، دانشگاه های ترکیه دارای امکانات عالی و مدرن هستند و بسیاری از مدارک تحصیلی در ترکیه نیز در سراسر جهان معتبر هستند. این درحالیست که رشته های تحصیلی دکتری نیز در کالج های ترکیه بسیار متنوع است.
هزینه های تحصیلی برای اعزام دانشجو به ترکیه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری
دانشجویانی که به ما در مجموعه نبولا آکادمی مراجعه می کنند معمولا درباره هزینه های تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری سوالاتی را میپرسند. در پاسخ باید بگوییم که هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد مانند سایر مقاطع تحصیلی در دانشگاههای این کشور بسته به کالج متفاوت است. اما همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم، همچنان از هزینه های تحصیل در سایر دانشگاه های اروپا کمتر است.
به طور مثال، میانگین هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های دولتی ترکیه بین 300 تا 600 دلار آمریکا در نظر گرفته میشود. البته در مورد هزینه های تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های خصوصی ترکیه وضعیت کمی متفاوت است.
هزینه های تحصیلی اعزام دانشجو به ترکیه در دانشگاههای خصوصی
دانشجویان مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد در دانشگاههای خصوصی ناگزیر هستند بین 5 هزار تا 20 هزار دلار آمریکا هزینه کنند. توجه داشته باشید که علاوه بر هزینه ثبت نام، هزینه دانشجویی ماهانه نیز وجود دارد که در ترکیه به طور متوسط حدود 400 دلار است. با همه اینها بهتر است اینگونه نتیجه گیری کنیم که هزینه های تحصیلی اعزام دانشجویان به ترکیه بسته به سطح زندگی که دانشجو به آن عادت کرده است متغیر می باشد.
موسسه های معتبر جهت اعزام دانشجو به ترکیه
اگرچه تعداد زیادی موسسه ها و ارگان های مختلف در سطح کشور هستند که در زمینه اعزام دانشجو به ترکیه اقدام می کنند اما در این بین مراجعه به یک موسسه معتبر بسیار مهم است. موسسه مورد نظر باید به تمامی تعهدات خود در قبال دانشجویان اعزامی عمل کند و صفر تا صد روند اعزام دانشجویان را به نحو قانونی انجام دهند. موسسه نبولا آکادمی با سال ها سابقه درخشان در زمینه اعزام دانشجویان به ترکیه با تمامی شرایط و ضرورت های قانونی این جریان آشنا هستند.
در نتیجه می توانند راهنمایی های لازم را در اختیار شما متقاضیان ادامه تحصیل در ترکیه قرار دهند. کارشناسان و متخصصین حوزه مهاجرت تحصیلی به ترکیه که در مجموعه نبولا آکادمی مشغول به فعالیت هستند، درباره روند اعزام دانشجو به ترکیه آشنایی کامل دارند. آنها می توانند اقدامات مربوط به مهاجرت تحصیلی شما را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهند.
اعزام دانشجو به ترکیه و بورسیه تحصیلی
شرایط اخذ بورسیه یکی دیگر سوالاتی است که قطعا به دنبال پاسخ آن مقاله آموزشی آکادمی نبولا را می خوانید.شرایط اخذ بورسیه تحصیلی در مقاطع مختلف برای تحصیل در ترکیه متفاوت است و در ادامه می خواهیم این موضوع را برایتان به صورت کامل توضیح دهیم. با توجه به اینکه افراد بسیار زیادی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری این بورسیه را می خواهند کشور ترکیه با شرایط ویژه ای برای هر سه مقطع بورسیه تحصیلی انجام میدهد.
برای دریافت بورسیه تحصیلی شما می توانید در سایت دانشگاه هدف ثبت نام انجام دهید و درخواست خود را مطرح کنید. همچنین می توانید از طریق مصاحبه حضوری این روند را سرعت بخشید. البته مصاحبه برای کسب بورسیه تحصیلی در هر سه مقطع به صورت اینترنتی نیز انجام می شود.
- برای کسب بورسیه در مقطع لیسانس باید حداقل نمره 14 از 20 و یا به عبارتی نمره 70 از 100 را کسب کرده باشید.
- اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع فوق لیسانس نیازمند کسب نمره 15 از 20 و یا به عبارتی 75 از 100 می باشد.
- در مقطع دکترا بورسیه تحصیلی صرفا برای افرادی که نمره 15 از 20 و یا 75 از 100 را دریافت کرده باشند تعلق میگیرد.
مدارک لازم برای پذیرش هنگام اعزام دانشجو به ترکیه
زمانی که کار های لازم اعزام دانشجو به ترکیه آغاز می شود باید آماده سازی مدارک مورد نیاز را در اولین قدم انجام دهید برای همین بهتر است بدانید دقیقا شما باید چه مدارکی داشته باشید. مدارک مورد نیاز در دانشگاه های ترکیه کمی متفاوت تر است و برای تهیه آنها باید مراحل خاصی را طی کنید که در ادامه گفته ایم.
در بسیاری از موارد مدارک مورد نیاز رشته های مختلف با یکدیگر متفاوت است و در واقع شما پس از انتخاب رشته و دانشگاه باید مدارک خودتون رو آماده کنید. تعدادی از مدارک به صورت عمومی برای روند اداری ثبت نام دانشگاه ها در تمام آنها یکسان است و اما در برخی از دانشگاه ها و برخی رشته ها موارد دیگری از مدارک را باید فراهم کنید تا مراحل ثبت نام به درستی انجام شود.
مدارک لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی
- تحویل فرم درخواست پذیرش تحصیلی و نسخه ترجمه شده مدرک
- تحویل مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی و ترجمه شده آن
- تحویل ریز نمرات دوره دبیرستان و دیپلم و پیشدانشگاهی و ترجمه آن ها
- تحویل مدرک زبان انگلیسی (آیلتس یا تافل)
- تحویل انگیزه نامه تحصیلی و ترجمه آن
- تحویل رسید اپلیکیشن فی و هزینه ثبت نام دانشگاه
مدارک لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا باید در کنار موارد ذکر شده برای مقطع کارشناسی مدارک لیست زیر را نیز آماده کنید.
- نسخه ترجمه و تحویل مدرک کارشناسی برای اخذ پذیرش تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و نسخه ترجمه و ارائه مدرک کارشناسی ارشد برای متقاضیان اخذ پذیرش تحصیل در مقطع دکترا
- تحویل نسخه ترجمه توصیهنامه استاد
- تحویل نمره GRE برای رشته های مهندسی
- تحویل مدرک زبان تافل
- گذراندن مصاحبه آنلاین یا حضوری
ارسال مدارک برای دانشگاه باید از طریق سایت دانشگاه ارائه شود و همچنین باید به ایمیل دانشگاه مدارک آماده شده خود را تا تاریخ 1 اوت ارسال کنید.
شرایط ویزای دانشجویی برای اعزام دانشجو به ترکیه
گفتیم که برای اخذ پذیرش تحصیل در ترکیه از شما ویزای تحصیلی میخواهند. چگونه ویزای تحصیلی از ترکیه بگیریم؟ پاسخ به این سوال بسیار سخت نیست و حتی جواب آن هم طولانی نیست و شما می توانید به سادگی مراحل آن را طی کنید.زمانی که نامه پذیرش در دانشگاه پس از ثبت نام موفق در دانشگاه را در دست داشتید کافیست به سفارتخانه مراجعه کرده و درخواست ویزای تحصیلی کنید این ویزا معمولا در کمتر از دو ماه صادر می شود. برای اخذ ویزای تحصیلی در ترکیه یکی از موارد را گفتیم اما موارد دیگر چیست؟ در ادامه لیستی از مدارک لازم برای اخذ ویزا تحصیلی را معرفی کردیم.
- ارائه یک پاسپورت معتبر و فتوکپی پاسپورت
- ارائه نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه های ترکیه
- ارائه درخواست ویزای تحصیلی
- 4 قطعه عکس رنگی
- ارائه تمکن مالی و اثبات حساب بانکی جهت اثبات توانایی در پرداخت هزینه ها
- ارائه یک بیمه نامه معتبر
مدت زمان فرصتی که در کشور ترکیه برای شما در نظر میگیرند تا بتوانید درخواست اقامت کنید 10 روز می باشد.
نتیجه گیری
بسیاری از دانشجویان خارجی هر ساله برای ادامه تحصیلات عالی به ترکیه می روند. برخی بلافاصله پس از لیسانس به ترکیه می روند و برخی دیگر پس از اخذ مدرک لیسانس یا حتی فوق لیسانس وارد آموزش عالی ترکیه می شوند تا تحصیلات عالی خود را در آنجا ادامه دهند. در این بین اطلاع یافتن از شرایط اعزام دانشجو به ترکیه می تواند مسیر پیش روی این دسته از دانشجویان متقاضی تحصیل در کالج های ترکیه را روشنتر سازد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به وبسایت نبولا آکادمی مراجعه نمایید. ما در پیمودن این مسیر همراه شما هستیم و تمام تلاش خود را به کار بسته ایم تا با امنیت خاطر، روال قانونی مهاجرت تحصیلی خود را بپیمایید و به زودی در کالج های ترکیه مشغول به تحصیل شوید.
هنوز نظری داده نشده است.