کشور ترکیه با ارائه دوره های تحصیلی با کیفیت و اعطای مدرک بین المللی معتبر، به خصوص در یک دهه اخیر موفق شده است در بین مقاصد محبوب برای ادامه تحصیلات تکمیلی قرار گیرد. بیش از 200 دانشگاه دولتی و بنیادی در 81 استان ترکیه وجود دارد که در این دانشگاه ها صد ها برنامه آموزشی برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارائه می شود. با توجه به امکانات بالای این دانشگاه ها و اعتبار جهانی مدارک فارغ التحصیلی آن ها بسیاری از افراد در پی کسب اطلاعات پیرامون شرایط تحصیل بدون کنکور در ترکیه هستند.
چرا دانشجویان زیادی به تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم علاقه مند هستند؟
متقاضیان تحصیل بدون آزمون در ترکیه امکان اخذ پذیرش در 70 دانشگاه ترکیه را دارند که از بین آن ها می توان به دانشگاه کوجالی، دانشگاه کارابوک، دانشگاه بوغازیچی، دانشگاه اقتصاد و فناوری TOBB، دانشگاه TED، دانشگاه یاشار، دانشگاه آتلیم و دانشگاه آماسیا اشاره نمود.
علاوه بر دانشگاه هایی که سالانه به صورت منظم دانشجویان بین المللی را بدون آزمون پذیرش می کنند، برخی از دانشگاه ها بسته به برنامه آموزشی ظرفیت های تحصیلی سالانه، در برخی از دپارتمان های خود امکان تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و بدون آزمون را نیز فراهم نموده اند. همین موضوع منجر به افزایش تقاضای پذیرش به ویژه از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای مرکزی شده است و هرساله هزاران دانشجو متقاضی تحصیل بدون آزمون در ترکیه هستند.
دانشگاه های زیادی در ترکیه هستند که بدون آزمون ورودی دانشجوی خارجی پذیرش می کنند که در این مقاله به طور مختصر پیرامون پروسه دریافت پذیرش و دانشگاه های بدون کنکور ترکیه مطالبی ارائه شده است. شما می توانید دقیق ترین و به روزترین اطلاعات در خصوص شرایط تحصیل بدون کنکور در ترکیه را از طریق وب سایت رسمی نبولا آکادمی یا تماس با مشاورین این مؤسسه دریافت نمایید.
نبولا آکادمی یکی از باسابقه ترین مؤسسه های مشاوره و همراهی متقاضیان تحصیل در ترکیه است که انواع خدمات مهاجرت تحصیلی به ترکیه را ارائه می نماید. دوره های YÖS، دوره های TÖMER، مشاوره تحصیلی، مشاوره در زمینه دانشگاه ها، تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و همراهی و مشاوره برای اخذ بورسیه های تحصیلی کشور ترکیه تنها بخشی از خدمات نبولا آکادمی می باشد.
چه افرادی می توانند برای اخذ پذیرش تحصیل بدون آزمون در ترکیه اقدام نمایند؟
به طور کلی دانشگاه های ترکیه از طریق برگزاری آزمون YÖS نسبت به پذیرش دانشجویان بین المللی اقدام می کنند؛ با این حال بیش از 70 دانشگاه به علاوه برخی از دپارتمان های سایر دانشگاه ها شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و بدون آزمون ورودی را نیز برای دانشجویان خارجی فراهم نموده اند. در دانشگاه هایی که از طریق نتایج آزمون YÖS دانشجویان را پذیرش می کنند، میزان سهمیه در نظر گرفته شده برای پذیرفتن متقاضیان تحصیل بدون آزمون در ترکیه کاملاً به عهده دانشگاه واگذار شده است و این سهمیه ها سالانه متغیر است.
تصمیم گیری پیرامون شرایط تحصیل بدون کنکور در ترکیه نیز به طور کامل به عهده دانشگاه هاست اما می توان چهارچوبی را برای آن در نظر گرفت که در ادامه مقاله بیشتر به آن پرداخته می شود.
به عنوان یک دانشجوی بین المللی برای درخواست تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و بدون آزمون ورودی در درجه نخست احراز موارد زیر ضروری است.
- افرادی که کاملاً اتباع خارجی هستند.
- کسانی که اصالتاً شهروند ترکیه هستند و با اخذ مجوز از وزارت کشور، تابعیت جمهوری ترکیه را ترک کرده اند.
- کسانی که بعداً موفق به کسب تابعیت ترکیه شدند.
- کسانی که تحصیلات دبیرستان خود را در ترکیه به پایان رسانده اند و شهروند کشورهای خارجی هستند.
- کسانی که تابعیت ترکیه را دارند و تحصیلات دبیرستان را در خارج از کشور به پایان رسانده اند.
- دانش آموزان TRNC (جمهوری ترکیه و شمال قبرس) که نتایج آزمون GCE AL را دارند.
علاوه بر موارد فوق، متقاضیان می بایست در زمان ارائه درخواست دانش آموز سال آخر یا فارغ التحصیل دبیرستان باشند. (گپ تحصیلی مانعی برای ارائه درخواست تحصیل بدون آزمون در ترکیه ایجاد نمی کند.)
آشنایی قوانین عمومی و چهارچوب کلی تحصیل بدون آزمون در ترکیه
مجمع عمومی آموزش عالی کشور ترکیه و هیئت اجرایی آموزش عالی این کشور تصمیم گیری پیرامون نحوه پذیرش دانشجویان متقاضی تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم را به مجمع سنای دانشگاه ها واگذار کرده است، با این حال دانشگاه ها موظف هستند قوانین داخلی خود را بر مبنای چهارچوب تعیین شده زیر اجرایی نمایند.
- دانشگاه ها می توانند علاوه بر نتایج آزمون YÖS (آزمون جذب دانشجویان بین الملل) و یا آزمون SAT (آزمون کالج های آمریکایی)، با ملاک قرار دادن حداقل نمرات دیپلم متقاضیان بین المللی، نسبت به پذیرش آن ها اقدام نمایند؛ مشروط بر اینکه آزمون های ملی کشور مبدأ، دوره متوسطه، معدل دبیرستان و امتحانات مربوطه به تصویب مجلس سنای دانشگاه ترکیه ای رسیده باشد. (دانشگاه های ملی و بنیادی ترکیه موارد مربوط به تحصیلات متوسطه کشور ایران را تأیید نموده اند.)
- ارائه ضمانت های مالی به دانشگاه مقصد (مبلغ آن توسط دانشگاه تعیین می شود) به منظور حصول اطمینان از امکانات مالی دانشجویان بین الملل در زمان تحصیل در کشور ترکیه.
- عدم وجود منع قانونی برای صدور نامه پذیرش یا آیین نامه مدارک معادل دانشگاه های کشور ترکیه برای اتباع خارجی متقاضی تحصیل بدون کنکور در ترکیه (متقاضیان برای دریافت اجازه اقامت تحصیلی ترکیه نباید مشکلات قانونی داشته باشند.)
- بر اساس نظر و تأیید مجمع آموزش عالی ترکیه برخی از دانشگاه ها می توانند با مؤسسات مهاجرتی در زمینه پذیرش دانشجویان بین الملل قرارداد های داخلی امضا نمایند؛ مشروط بر اینکه ناقض قوانین دیگر نباشد. این اقدام به منظور آشنایی بیشتر داوطلبان بورسیه های تحصیلی و تحصیل بدون کنکور در ترکیه با رشته های تحصیلی و دانشگاه های این کشور و همچنین معرفی متقاضیان مستعد به دانشگاه ها انجام می پذیرد.
- مؤسسات آموزش عالی ترکیه قوانین مربوط به تقویم ارائه درخواست پذیرش، سهمیه پذیرش دانشجویان خارجی، تقویم تحصیلی، رشته ها و برنامه های تحصیلی ارائه شده و غیره را به صورت سالانه در وب سایت و کاتالوگ های رسمی خود منتشر نموده و این اطلاعات را در اختیار مؤسسات مهاجرتی طرف قرارداد قرار می دهند.
- ارزیابی سطح زبان ترکی و انگلیسی و همچنین میزان وزن مؤثر این زبان ها و وزن مؤثر نمرات دیپلم افراد متقاضی تحصیل بدون کنکور در ترکیه، در پروسه پذیرش دانشجو بر اساس نظر مجمع سنای دانشگاه تعیین می شود و از طریق پل های ارتباطی (وب سایت، کاتالوگ و مؤسسات مهاجرتی و مشاوره ای) به اطلاع متقاضیان می رسد.
- بر اساس تصمیم مجمع عمومی آموزش عالی به تاریخ 21/05/1393 و همچنین آیین نامه های اجرایی آموزش عالی مورخ 16/07/1393 دانشگاه ها در خصوص رد یا پذیرش داوطلبان خارجی تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم، با یا بدون آزمون SAT، آزمون آیلتس، آزمون تافل و آزمون gre اختیار تام را دارند؛ مشروط بر اینکه ناقض قوانین آموزشی دیگر و همچنین قوانین مهاجرتی نباشد.
جمع بندی قوانین مربوط پذیرش دانشجویان برای ادامه تحصیل بدون کنکور در ترکیه
با توجه به قوانین 7 ماده ای فوق می توان گفت نحوه پذیرش دانشجو و شرایط دقیق آن تا حد زیادی توسط دانشگاه ها تعیین می شود و دانشگاه ها نیز به صورت سالانه شرایط پذیرش بدون کنکور ترکیه را در وب سایت و ژورنال های متعلق به خود منتشر نموده و این موارد را به اطلاع مؤسسات مهاجرتی و مشاوره ای تحصیلی که مورد تأیید و طرف قرارداد با دانشگاه ها هستند، می رسانند.
پذیرش دانشگاه های دولتی بدون کنکور ترکیه
دانشگاه های دولتی به طور معمول تنها از طریق آزمون های YÖS و SAT دانشجویان خارجی را پذیرش می کنند. اما دانشگاه هایی که در ادامه لیست آن ها را ملاحظه می فرمایید بر اساس سهمیه های سالانه خود در برخی از دپارتمان ها شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم و بدون آزمون را هم در نظر می گیرند. با توجه به متغیر بودن سهمیه ها برای کسب آخرین اخبار در خصوص امکان ادامه تحصیل بدون کنکور در دانشگاه های دولتی ترکیه می توانید با مشاوران با تجربه نبولا آکادمی تماس حاصل فرمایید.
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه قاضی آنکارا
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه کارابوک
- دانشگاه سلیمان دمیرل
- دانشگاه ساکاریا
- دانشگاه کاتب چلبی
- دانشگاه جمهوریت سیواس
- دانشگاه ارجیس
پذیرش دانشگاه های خصوصی (بنیادی) بدون کنکور ترکیه
تقریباً می توان گفت که تمامی دانشگاه های خصوصی ترکیه برای پذیرش بدون کنکور دانشجویان بین الملل سهمیه جداگانه در نظر گرفته اند. از این رو امکان ادامه تحصیل با مدرک دیپلم در ترکیه در تمامی دانشگاه های خصوصی این کشور فراهم است. علی رغم این که دانشجویان پذیرفته شده می بایست شهریه مصوب دانشگاه را پرداخت نمایند اما در بسیاری موارد حتی دانشگاه های خصوصی رده بالا، میزان شهریه دریافت شده بسیار کمتر از میانگین جهانی و حتی دوره های آزمون آیلتس، تافل و YÖS است.
آیا امکان پذیرش بدون کنکور در دانشگاه های ترکیه برای رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی وجود دارد؟
بله این امکان وجود دارد. باید گفت که بسیاری از دانشگاه های خصوصی و دولتی از ارائه رشته های زیرگروه پزشکی برای متقاضیان تحصیل با مدرک دیپلم در ترکیه خودداری می کنند، با این وجود تعداد دانشگاه های دولتی معتبر (مانند دانشگاه کوچ، آنکارا و غیره) و همچنین دانشگاه های خصوصی با رنکینگ بالای جهانی که در رشته های فوق سهمیه پذیرش بدون کنکور دارند کم نیست.
به طور کلی شرایط پذیرش بدون کنکور دانشگاه های ترکیه برای رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی به شرح زیر است. با توجه به رقابت زیاد در این رشته ها پیشنهاد می شود قبل از انجام هر اقدامی از خدمات مشاوره ای نبولا آکادمی بهره مند شوید.
- گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی و مدرک دیپلم با معدل بالای 18
- مدرک زبان انگلیسی آیلتس با نمره 6 و یا تافل با نمره حداقل 80 (بالا بودن نمره زبان تأثیر زیادی در بالا رفتن شانس قبولی در دانشگاه های بدون کنکور ترکیه را دارد.)
- در صورتی که معدل دیپلم متقاضی پایین تر از 18 باشد، دارا بودن مدرک علوم طبیعی پایه برای او ضروری است.
- برخی دانشجویان پس از اخذ پذیرش ملزم به گذراندن دوره های پیش نیازی که دانشگاه تعیین نموده می باشند.
میزان شهریه سالانه دانشگاه های بدون کنکور ترکیه
در صورت اخذ پذیرش در دانشگاه های دولتی، میزان هزینه در نظر گرفته شده برای متقاضیان تحصیل با مدرک دیپلم در ترکیه معادل 1،000 تا 5،000 دلار برای رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و در حدود 200 تا 1،000 دلار برای سایر رشته ها است.
دامنه پرداخت شهریه در دانشگاه های خصوصی کمی وسیع تر است و این رقم با توجه به رشته تحصیلی و برنامه های آموزشی ارائه شده برای افراد متقاضی تحصیل بدون کنکور در ترکیه تعیین می شود. بر این اساس بازه شهریه های دانشگاه های خصوصی کشور ترکیه به طور سالانه از 3،000 تا 30،000 دلار متغیر است.
هزینه های اقامت برای دانشجویان در ترکیه، اجاره خانه و خوابگاه
دانشجویان خارجی متقاضی تحصیل با مدرک دیپلم در ترکیه می توانند با هزینه های معقول در محل هایی که برای اقامت دانشجویان در نظر گرفته شده است ساکن شوند. در تمام شهر های دارای دانشگاه خوابگاه و پانسیون های خصوصی و دولتی مناسب دانشجویان وجود دارد و هزینه ماهیانه آن ها برای اقامتگاه های دولتی بین 50 تا 100 دلار و برای خوابگاه های خصوصی بین 100 تا 300 دلار است.
علاوه بر خوابگاه ها، منازل اجاره ای که به صورت شراکتی اجاره می شوند نیز یکی دیگر از گزینه های افراد متقاضی تحصیل بدون آزمون در ترکیه است که به طور میانگین هزینه ای معادل 100 تا 150 دلار را شامل می شود. مشاورین مجرب نبولا آکادمی در این زمینه می توانند خدمات شایانی را برای افراد متقاضی ارائه دهند.
مدارک لازم برای ارائه درخواست تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم
دانشجویان گرامی می توانند با توجه به رشته تحصیلی مورد علاقه و دانشگاه مورد نظر، مدارک لازم برای ارائه درخواست تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم را در وب سایت نبولا آکادمی و یا از طریق تماس با مشاورین این مؤسسه جویا شوند. با این حال مدارک اولیه برای درخواست تحصیل بدون آزمون در ترکیه را در لیست زیر می توانید ملاحظه نمایید.
- اصل دیپلم دبیرستان و ترجمه محضری
- کارنامه دبیرستان و ترجمه محضری
- کپی پاسپورت (با اعتبار کافی) و ترجمه محضری
- گواهی معادل (که باید از سفارتخانه های ترکیه در کشور مبدأ یا از ادارات آموزش ملی در ترکیه دریافت شود)
- عکس بیومتریک
مراحل ثبت درخواست پذیرش در دانشگاه های بدون کنکور ترکیه
به منظور ثبت درخواست پذیرش در دانشگاه های بدون کنکور ترکیه شما می توانید در گام نخست از طریق برقراری ارتباط با کارشناسان و متخصصان نبولا آکادمی ضمن بهره مندی از خدمات مشاوره تحصیلی نسبت به انتخاب رشته مورد علاقه در دانشگاه های معتبر اقدام نمایید. در نهایت با همکاری این مؤسسه مدارک و اسناد مورد نیاز تهیه شده و همراه با درخواست ادامه تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم به دانشگاه مربوطه ارسال می شود. پس از تأیید دانشگاه قادر خواهید بود برای دریافت ویزای کشور ترکیه از سفارتخانه های کشور مبدأ اقدامات لازم را انجام دهید.
کارشناسان و مشاوران متخصص و باتجربه نبولا آکادمی از ابتدا تا پس از اتمام پذیرش و مستقر شدن شما در کشور ترکیه همواره با شما خواهند بود و با ارائه مشاوره های تخصصی در زمینه های تحصیلی، آزمون های رایج، دوره های آموزشی و موارد متفرقه شما را در رسیدن به رؤیاهایتان همراهی خواهند کرد.
هنوز نظری داده نشده است.